انتخاب یک زبان برنامهنویسی و چارچوب برای توسعهی وب کار دشواری است، زبانها و چارچوبهای زیادی وجود دارند، که هر یک نیازهای مختلفی را در این زمینه رفع میکنند. برای خیلی از کسبوکارهای حوزهی آیتی زبان برنامهنویسی پایتون و چارچوب جنگو یک انتخاب مناسب است. دلایل این انتخاب سریع و راحت، متن باز بودن و امنیت بالای آنها است.
در آموزش طراحی سایت با پایتون و جنگو، شما میتوانید در مدت کوتاهی یک وبسایت را از صفر تا صد طراحی کنید. یکی از خصوصیات زبان برنامهنویسی پایتون راحتی و فراگیری آسان آن است. همچنین جنگو یک چارچوب سطح بالا برای پایتون است، که روشی استاندارد برای توسعه سریع و آسان وبسایتها ارائه میدهد. هدف اصلی جنگو، سهولت در ایجاد وبسایتهای پیچیده در محور پایگاهداده است. سایتهای شناخته شدهی Instagram، spotify، dropbox، pinter، reddit و Mozilla از Django استفاده میکنند.
با گسترش مشاغل آیتی نیاز بسیار زیادی به طراح سایت به وجود آمده است، بخصوص به افرادی نیاز است، که دانش برنامهنویسی در زمینهی python و django داشته باشند.
در دوره آموزش طراحی سایت با پایتون و جنگو در ابتدا با زبان برنامهنویسی پایتون آشنا خواهید شد، که یکی از پرطرفدارترین زبانهای برنامهنویسی است و در ردهی دوم زبانهای استفاده شده در گیتهاب است. در ادامه طراحی frontend را فرا خواهید گرفت، frontend بخشی از صفحات وب است که کاربر مشاهده میکند، در این مبحث با اصول و پایه صفحات وب آشنا خواهید شد. در آخر، اما مهمترین بخش این دوره آشنایی با چارچوب جنگو است، از این فریمورک برای برنامهنویسی backend یک وبسایت استفاده میشود، با یادگیری جنگو شما قادر خواهید بود، backend یک وبسایت، بخشی از وبسایت که با پایگاهداده و سرور در ارتباط است، را تمام و کمال پیادهسازی کنید.
در آخر با گذراندن دورهی آموزش طراحی سایت با پایتون و جنگو، توانایی ورود به بازکار این حوزه را خواهید داشت.
در دوره آموزش پایتون که برای شما فراهم شده است، تمامی مباحثی که شما برای شروع و ورود به برنامهنویسی با زبان پایتون نیاز دارید را پوشش داده است. در این آموزش پایتون شما با مفاهیم و دستورات مختلف زبان پایتون آشنا میشوید، تمرینها و پروژههای مختلفی را انجام میدهید و پس از اتمام دوره میتوانید تا در زمینهای که مد نظرتون است، شروع به فعالیت کنید. این دوره به حدی روان و ساده مطرح شده است که حتی اگر کودکان هم قصد یادگیری زبان پایتون را داشته باشند، به راحتی میتوانند با دیدن دوره آموزش پایتون این زبان را فرا بگیرند و وارد دنیای جذاب برنامهنویسی شوند. اگر تصمیم ورود به دنیای برنامهنویسی را دارید.
به گزارش سایت Stack overflow، در سال گذشته (2017) زبان برنامهنویسی پایتون (python)، از نظر استفاده، بیشترین رشد و بیشترین بازدید را نسبت به سایر زبانها داشته است.
مزیت زبان برنامه نویسی پایتون ، در سادگی، قدرتمند بودن و داشتن کارآییهای فراوان است. به همین علت، این زبان به گزینهای مناسب برای مبتدیها و در عین حال ابزار کارآمد برای حرفه ایها تبدیل شده است.
به عنوان مثال، کدهای دستوری زبان پایتون، بسیار به زبان انگلیسی نزدیک است و همین مطلب باعث شده تا فهم دستورها ساده شود و برنامهنویس، بیشتر از آنکه درگیر ترجمهی الگوریتم مورد نظر به کد دستوری زبان باشد، به خود برنامه و روند آن بپردازد.
از مزایای دیگر پایتون، نصب راحت نرمافزارهای آن است. باید به این نکتهی مهم توجه داشت که سادگی این زبان، ابداً به معنی پایین بودن سطح آن نیست. این زبان، از قدرتمندترین زبانهای برنامهنویسی محسوب میشود که شرکتهای بزرگی چه در خارج (مانند گوگل) و چه در داخل (مانند کافه بازار) از آن استفاده میکنند.
آموزش طراحی وب سایت: جهان امروز، جهان تبادل کردن و به اشتراک گذاشتن اطلاعات است. از زمانی که تیم انگلیسی برنزرلی در سرن، وب را ایجاد کرد تا به امروز، وبگاه های اینترنتی، گستره ی فعالیت خود را بسیار بالا برده اند. تا به حدی که امروزه، برای اطلاع از یک فعالیت خدماتی یا یک خبر و حتی نام نویسی های مختلف، باید سراغ وبسایت برویم. بدیهی است که در چنین شرایطی، سیستم وب، بسیار مهم میشود.
بسیاری از هنرمندان، کارهای خود را به کمک وبسایتهای مختلف، به اشتراک میگذارند، بسیاری از دانشمندان، نتایج کارهای علمی خود را اینگونه در اختیار همه قرار میدهند و همینطور است که انواع و اقسام وبسایت ها، مانند؛ وبگاههای بازرگانی، وبگاههای ارتباطی،وبگاههای سرگرمی، وبگاههای نرم افزارسازی و ... ایجاد شده اند. بدین ترتیب، حدود یک میلیارد و 300 میلیون صفحهی وب در سراسر جهان، در حال فعالیت است که البته، وبسایت های فعال ایرانی، سهم بسیار کمی از این رقم دارند.
در این دوره مباحث CSS ، HTML ، javaScript پوشش داده شده است.
با این گسترش، انتظار میرود که برنامه نویسی وب، در جهان یک حرفه بسیار مورد نیاز به شمار برود.
طبق لیست مشاغل پر رونق سال 2017، طراحی وب در صدر مشاغل قرار دارد. در این لیست، حرفه های دیگری، مانند نویسندهی کتاب های آنلاین، آموزش مجازی، متخصص تبلیغات در دنیای مجازی، تولید کنندهی محتوا و ... که غیرمستقیم به وب مربوط می شوند نیز کارآمد و مورد نیاز به حساب می آیند.
در ایران نیز، برنامهنویس و توسعه گر وب، جز 10 شغل پردرآمد به حساب میآید، همچنین آمارها نشان میدهد که مخاطبین کنکور هم در چند سال اخیر به قبولی در رشته های کامپیوتری، تمایل بیشتری پیدا کرده اند.
با تمام این تفاسیر، شاید این جمله دور از انتظار نباشد که "برنامه نویسی وب، یکی از مهمترین دانستی هایی است که در روزگار فعلی، باید آموخت."
با یادگیری طراحی وب سایت میتوانید به راحتی وب سایت خود را با سلیقهی شخصی خود طراحی نمایید. اما برای اینکه یک طراح وب سایت فرانت اند شوید، چه مهارتهایی لازم دارید که وبسایت مورد نظر خود را طراحی کنید؟ در ادامه این مهارتها را برای شما شرح میدهیم.
لیست مهارتهایی که یک برنامهنویس FRONT-END نیاز دارد، به شرح زیر میباشد:
این لیست به شما کمک میکند که در یادگیری طراحی وب سایت، تخصصیتر رفتار کنید.
در کنار این موارد باید حتما به این مورد توجه داشته باشید که برنامهنویس فرانت اند با UI Designer تفاوتهای بسیار زیادی دارند. در واقع UI Design همان طراح رابط کاربری است و در واقع برای طراحی سایت از یک گرافیست استفاده میشود. این شخص بدون اینکه برای سایت کدنویسی خاصی انجام دهد، وبسایت مورد نظر را طراحی مینماید.
همانطور که گفتیم طراح رابط کاربری خودش کدنویسی را به عهده نمیگیرد. او با استفاده از نرمافزارهای گرافیکی که در اختیار دارد، (مانند فتوشاپ) شکل ظاهری وبسایت شما را طراحی میکند.
با این حال باید یک برنامهنویس فرانت اند در کنار تسلط به زبانهای برنامه نویسی مثل جاوا اسکریپت و html و css باید با نرمافزارهای گرافیکی نیز آشنایی لازم را داشته باشد تا در صورت نیاز بتواند از این نرمافزارها برای تخصصیتر کردن کار خود استفاده نماید.
شما به عنوان طراح وبسایت باید حتما باید با اصول طراحی واکنشگرا آشنا داشته باشید. به زبان دیگر رابط کاربری که برای پلتفرم خود در نظر میگیرد باید به گونهای باشد که عملکرد اپلیکیشن را مختل نکند. پس باید با توجه به پلتفرمی که قصد پیاده سازی ایده خود را دارید، واکنش مناسب آن را نشان دهید.
همانطور که گفتیم برنامهنویس front-end باید طراحی تجربه کاربری را بهخوبی اعمال کند تا کاربر در زمان استفاده از خدمات پلتفرم شما، حس خوبی را تجربه نماید.
آموزش جنگو (django) به عنوان یکی از محبوبترین چارچوبهای توسعه نرمافزارهای وب است. تولید و توسعه سرویسهای مبتنی بر وب یکی از مهمترین و پرکاربردترین حوزههای فناوری و تجاری تلقی شده و روزبهروز بر وسعت بازار کار و حجم تقاضا در این صنعت افزوده میشود. بنابراین بدون شک توانایی توسعه سامانههای تحت وب، یکی از مهارتهای شاخص برای مهندسان نرمافزار و به طور کلی، معیاری برای تمایل بیشتر شرکتها به جذب نیروی کار در حوزه فناوری اطلاعات محسوب میشود.
برای توسعه یک سرویس مبتنی بر وب، لازم است تا مجموعهای معنادار و یکپارچه از درخواستهای مورد انتظار از سوی کاربران را در نظر گرفته و نحوه پاسخگویی به هریک از آنها را به شکل مناسب طراحی و پیادهسازی نمود. این امر ممکن است برای سرویسهای کوچک و اصطلاحا اتمیک کارساز باشد، اما سامانههای نرمافزاری بزرگ و پیچیده امروزی را به هیچ عنوان نمیتوان بدون کمک یک چارچوب توسعه نرمافزار وب، پیادهسازی نمود. به همین سبب نقش چارچوبها در توسعه نرمافزارهای وب، بسیار پررنگ بوده و از چارچوبها به عنوان اصلیترین مؤلفه در طراحی و توسعه این نرمافزارها یاد میشود.
این دوره به معرفی و آموزش یکی از سادهترین و در عین حال، محبوبترین چارچوبهای توسعه وب، یعنی «چارچوب جنگو» اختصاص دارد. در این دوره ضمن مرور مختصری بر برنامهنویسی به زبان پایتون ، در قالب یک پروژه عملی و در حین تولید یک نرمافزار واقعی تحت وب، امکانات و الگوهای توسعه وب در چارچوب جنگو آموزش داده میشوند.
راهاندازی یک پروژه جدید و مشاهده ساختار مؤلفهها و فایلهای آن، پیادهسازی مدلهای داده از پیش طراحیشده و مهاجرت آنها به پایگاه داده، اجرای پرسمانهای مختلف (از ساده تا پیشرفته) بر روی دادهها و استفاده از نتایج پرسمان در تولید خروجی، طراحی الگوهای URL و هدایت درخواست به بخش متناظر آن برای تولید پاسخ، نمایش خروجیهای کاربرپسند در قالب HTML و استفاده از عناصر گرافیکی در آنها نظیر قالببندی CSS، افزودن رفتار با JS و استفاده از فونتها و تصاویر، آشنایی با زیرساخت مدیریت کاربران در جنگو و شناخت امکانات جنگو در رابطه با طراحی، تکمیل و اعتبارسنجی فرمهای اطلاعاتی از جمله مباحثی هستند که در دوره آموزش جنگو پوشش داده شدهاند.