اولین جلسه از دور دوم سلسله نشستهای تخصصی سیاستگذاری عمومی با رویکرد رفتاری در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان علاقهمند به این حوزه در محل اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. سخنرانان آقای دکتر مرتضی زمانیان، مدیر گروه مطالعات اقتصادی اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری و آقای امیر محمد تهمتن، فارغالتحصیل کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگر اقتصاد رفتاری میباشد که به ارائه بینشهای اقتصاد رفتاری در حوزه سیاستگذاری حوزه فقر پرداخته است.
فیلم مستندی که در پایان جلسه پخش شده است را میتوانید از آدرس زیر مشاهده نمایید.
لینک فیلم انتهای جلسه :
Emerging Thailand: The Spirit of Small Enterprise
برای دانلود فایل پاورپونیت این سخنرانی اینجا کلیک کنید.
دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع)
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شریف
مترجم کتاب خروج از فقر و اقتصاد فقیر
فارغ التحصیل اقتصاد دانشگاه شیکاگو
کارشناس مسئول دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور
دانشجو دکتری روان شناسی دانشگاه تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد توسعه دانشگاه تهران
استاد دانشگاه ایلینوی
اقتصاد دان و مدیر موسسه حامیان فردا
دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه شریف
دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب شناختی دانشگاه تبریز
دکترای داروسازی ، دانشجوی دکترای تخصصی اقتصاد و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی
فارغ التحصیل اقتصاد رفتاری دانشگاه لستر
استاد گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چگونه میتوان پیچیدگی رفتار آدمی را در سیاستگذاری لحاظ کرد؟ دانش بشر در حوزه رفتاری تلاش میکند تا با در نظر گرفتن این پیچیدگیها، اثرگذاری سیاستها را افزایش دهد. موضوعی که اهمیت پرداختن به آن در ایران نیز احساس میشود. بدین منظور اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف برای نخستین بار، سلسله نشستهای تخصصی سیاستگذاری عمومی با رویکرد رفتاری را با هدف شناخت و بکارگیری این موضوع با اهمیت در سال ۹۶ راهاندازی کرده است.
نشستهای تخصصی سیاستگذاری عمومی با رویکرد رفتاری با هدف واکاوی برخی از جنبههای این موضوع که ذهن انسان چگونه اغلب اوقات در قضاوتها و تصمیمگیریهایش دچار خطا میشود و همچنین بررسی دلالتهای سیاستگذاری این خطاها در حوزههایی همچون مبارزه با فقر، آموزش، توسعه اقتصادی، مبارزه با جرم و فساد، سلامت و بهداشت عمومی، مصرف انرژی و محیطزیست، قانونگذاری و تنظیمگری و … در خرداد ۱۳۹۶ با حضور برخی از دانشجوها، اساتید و پژوهشگران این حوزه شروع گردید که میتوانید آن را اینجا مشاهده کنید.
در سال ۱۳۹۷ با همکاری برخی از دانشپژوهان این حوزه و همچنین دانشآموختگان دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف در غالب کارگروه اقتصاد رفتاری اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری، دومین دوره این نشستها با تاکید بر چهار حوزه فقر و رفاه اجتماعی، سلامت، محیط زیست و اشتغال برگزار شده است و مخاطب آن اساتید، پژوهشگران و علاقهمندان به این دانش میباشند.
کارگروه اقتصاد رفتاری اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف فعالیت خود را از اردیبهشت ۱۳۹۶ آغاز کرده است. این گروه جمعی از فارغالتحصیلان رشتههای اقتصاد، سیاستگذاری عمومی، مدیریت، روانشناسی، علوم شناختی و علوم اعصاب دانشگاههای برتر کشور و جهان است که وجه اشتراک همه آنها علاقهمندی به کاربرد یافتههای علوم مختلف در سیاستگذاری است. درواقع، هدف کارگروه اقتصاد رفتاری ایجاد پلی میان یافتههای جدید علوم اجتماعی و رفتاری در مسائل سیاستگذاری کشور است.
صفحه کارگروه رفتاری را از اینجا دنبال کنید.
اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری بهعنوان حلقهای مکمل درروند رو به رشد حضور مراکز آکادمیک دانشگاهی کشور در حل مسائل عملی عرصه عمومی کشور و باهدف بسترسازی، توسعه و جهتدهی ظرفیتهای نخبگانی در مسیر رشد و تعالی ملی بهعنوان بخشی مستقل و در قالب اندیشکدهای دانشگاهی (University Affiliated Think Tank) در پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف (Research Institute for Science, Technology and Industry -RISTIP) مشغول به فعالیت می باشد.