18
نتیجه برای "امنیت و شبکه --- برنامه نویسی و IT" با فیلترهای مشخص شده در مکتبخونه موجود است.امنیت شبکه اصطلاحی گسترده است که بسیاری از فناوریها، دستگاهها و فرآیندها را در برمیگیرد. اگر بخواهیم تعریفی ساده تر برای امنیت شبکه داشته باشیم باید بگوییم که امنیت شبکه مجموعهای از قوانین و تنظیمات است که برای حفاظت از یکپارچگی و فاش نشدن اطلاعات و همچنین دسترسی داشتن به اطلاعات و دادههای رایانهای با استفاده از نرم افزار و سخت افزار طراحی شده است.
به تمامی اقدامات پیشگیرانهای که صورت می گیرد تا آسیبی به زیر ساختهای شبکه اصلی وارد نشود، امنیت شبکه میگویند.
هر سازمانی برای محافظت از اطلاعات خود بدون در نظر گرفتن هزینه باید امنیتی برای شبکههای خود داشته باشد که هر شخصی نتواند به آنان دسترسی داشته باشد که موجب تهدیدهای سایبری شود. معماری شبکه از گذشته تا به امروز پیچیده تر شده و علاوه بر این پیچیدگی با تهدیدهای زیادی هم رو به رو است.
معماری و ساختار شبکه همیشه در حال تغییر است زیرا هر روز هکرهای زیادی هستند که سعی دارند با روشهای مختلف به شبکه نفوذ کنند و اطلاعات آن شبکه را در اختیار بگیرند. مهاجمان و هکرها همیشه سعی دارند که قسمتهای آسیبپذیر شبکه را پیدا کنند و با استفاده از همان به شبکه نفوذ کنند.
نکته: امنیت شبکه فرآیند استراتژیک و رویکرد دفاعی برای ایمنسازی دادهها و همچنین حفاظت از منابع شما به واسطهی زیرساخت شبکه رایانهای در برابر هرگونه تهدید احتمالی یا دسترسی غیرمجاز است.
دنیای این روزای ما با گذشت زمان دیجیتالیتر میشود و همیشه در حال تغییر شکل است پس بهتر است برای انجام فعالیتهای روزمره خود بدانیم که چگونه باید خود را از تهدیدهای سایبری و نفوذهای امنیتی غیر مجاز حفظ کنیم.
چگونه میتوانیم امنیت شبکه را تضمین کنیم؟
ما باید از این مورد اطمینان حاصل کنیم که در شبکه از گذرواژه هایی (passwords) استفاده کنیم که سخت و پیچیده باشند این عمل نه تنها در رایانههای شخصی بلکه در تمامی سازمانها باید باید رعایت شود. رمزهای ساده و پیش فرض به راحتی قابل حدس هستند و هکرها به آسانی میتوانند به اطلاعات و دادههای شما دست پیدا کنند. این عمل شاید ساده باشد اما به امنیت شبکه و اطلاعات شما بسیار کمک میکند.
امنیت شبکه چگونه کار میکند؟
امنیت شبکه در سازمانها دارای لایه های مختلف است که کاملا باید در نظر گرفته شوند. حملات و تهدیدهای سایبری میتوانند در لایههای مختلف امنیتی صورت گیرند و سخت افزار و نرم افزارهای سازمان را دچار اختلال کنند.
امنیت شبکه دارای سه کنترل است که با استفاده از آنان شبکه میتواند امنیت اطلاعات و دادههای سازمانهای مختلف را برقرار کند. این سه کنترل عبارت اند از:
کنترلهای امنیتی شبکه تمامی دسترسیهای غیر مجاز پرسنل را غیر فعال میکند و به هر فردی اجازه ورود به سیستم را نمیدهد. دسترسی کنترل شده فیزیکی مانند قفل کردن احراز هویت بیومتریک و سایر دستگاهها در هر سازمانی ضروری است.
کنترل فنی به این منظور است تا اطلاعات و دادههای ذخیره شده در امنیت کامل قرار بگیرند و هر داده یا اطلاعاتی که بخواهد وارد یا خارج شبکه شود مورد تایید قرار بگیرد. با این کنترل حفاظت دو چندان میشود زیرا این سیستم علاوه بر بررسی کردن دادهها فعالیتهای کارکنان آن سازمان را نیز مورد بررسی قرار میدهد تا از ورود غیر مجاز به سیستم جلوگیری شود.
کنترلهای امنیتی اداری شامل سیاست ها و فرآیندهای امنیتی سازمان است که رفتار کاربر را کنترل میکنند از جمله نحوه احراز هویت کاربران، سطح دسترسی آنها و همچنین نحوه اجرای تغییرات زیرساختها توسط کارکنان IT.
آشنایی با انواع امنیت شبکه
امنیت شبکه مانند دیگر شبکهها دارای انواع مختلف است که شما را با آنان آشنا خواهیم کرد. انواع امنیت شبکه شامل:
نرم افزار ضد ویروس و ضد نرم افزار (Antimalware Software)
این نرم افزار برای محافظت در برابر بدافزار مورد استفاده قرار می گیرد که شامل جاسوس افزار، باج افزار، تروجان، کرم و ویروس است.
داشتن امنیت برنامه امری بسیار مهم و ضروری است زیرا هیچ برنامه ای کامل ساخته نشده است و ممکن است دارای حفرههای آسیب پذیر باشد که مهاجمان با استفاده از همان نقاط آسیب پذیر به برنامه حمله میکنند.
بنابراین امنیت برنامه شامل نرم افزار، سخت افزار و فرایندهایی است که برای بستن این حفرهها انتخاب میکنید.
این نوع از امنیت شبکه رفتار غیر طبیعی شبکه را مشخص میکند ابزارهای تجزیه و تحلیل رفتاری فعالیتهای خارج از حد معمول برنامه را به صورت خودکار تشخیص میدهد.
برای اینکه سازمانها اطمینان داشته باشند که کارکنان اطلاعات حیاتی و حساس سازمان را به خارج از شبکه نمیفرستند از فناوری DLP و اقدامات امنیتی استفاده میکنند که این کار مانع بارگیری و ارسال اطلاعات غیر مجاز میشود.
برنامه امنیتی ایمیل قادر به جلوگیری از حملات ورودی و کنترل پیامهای خروجی برای جلوگیری از از بین رفتن اطلاعات حساس است.
فایروالها مانعی بین شبکه داخلی قابل اعتماد شما و شبکههای غیرقابل اعتماد خارجی مانند اینترنت ایجاد میکنند فایروالها میتواند نرمافزار، سختافزار یا هر دو باشد.
دستگاهها و برنامههای تلفن همراه بسیار زیاد مورد هدف مجرمان سایبری قرار میگیرند. در واقع این ضرورت وجود دارد که شما کنترل کنید کدام دستگاهها میتوانند به شبکه تلفن همراه شما دسترسی پیدا کنند.
تقسیمبندی تعریف شده توسط نرمافزار، ترافیک شبکه را در طبقه بندیهای مختلف قرار میدهد و اجرای سیاستهای امنیتی را بسیار آسان میکند.
محصولات SIEM تمام اطلاعات مورد نیاز کارکنان امنیتی شما را برای شناسایی و پاسخگویی به تهدیدها گرد هم میآورد. این محصولات به اشکال مختلف از جمله لوازم مجازی و فیزیکی و نرم افزار سرور در دسترس هستند.
VPN با دسترسی از راه دور به منظور تایید اعتبار ارتباط بین شبکه و دستگاه از IPsec یا Secure Sockets Layer استفاده میکند.
امنیت وب یک راه حل کامل امنیتی است که به شما اجازه میدهد حد استفاده کارکنان از وب را مشخص کنید و مانع دسترسی به وب سایتهای مخرب و تهدید آمیز شوید.
متاسفانه شبکههای بیسیم مانند شبکه های سیمی ایمن نیستند و همین مورد باعث نفوذ هکرها میشود. البته ناگفته نماند که برنامههای امنیتی هستند که مانع نفوذ هکرها به شبکههای بیسیم میشوند.
این نوع امنیت شبکه به نامهای Protection Network یا Network Security نیز شناخته میشود. این نوع از امنیت شبکه دستگاههای هوشمند و بیسیم مانند لبتاپ و تلفن همراه را از راه دور کنترل میکنند. به عنوان مثال نرم افزار Comodo Advanced Endpoint Protection هفت لایه دفاعی دارد که شامل ویروسکوپ، اعتبار فایل، جعبه ماسه خودکار، جلوگیری از نفوذ میزبان، فیلتر کردن URL وب، فایروال و نرمافزار آنتی ویروس است.
این نوع امنیت به شما اجازه میدهد که مشخص کنید که چه کسی میتواند به شبکه شما دسترسی داشته باشد و از آن استفاده کند. این عمل به جلوگیری از حملههای احتمالی از طرف مهاجمان و هکرها کمک میکند.
اصول اولیه امنیت شبکه
تعریفی که در مطالب فوق به آنان اشاره کردیم به نظر خوب هستند اما چطور باید این کارها را انجام دهیم؟! تقریبا بیشتر از ده سال پیش فردی به نام استفان نورکات اصولی مقدماتی برای امنیت شبکه ایجاد کرد و همچنین عقیده داشت امنیت شبکه سه مرحلهی کاربردی دارد که تمامی سازمانها باید براساس این موارد استراتژی خود را بچینند. این موارد شامل:
به طور کلی این موارد به نام استراتژی دفاع در عمق (defense in depth) شناخته میشود.
مزایای امنیت شبکه
یکی از مهمترین مزیتهایی که امنیت شبکه دارد این است که میتواند مانع فاش شدن اطلاعات حساس و مهم شرکت یا سازمان شود و با این کار امنیت شبکه به شما، تضمین ماندگاری بیشتر کسب و کار را میدهد.
هکرها و حملات سایبری خطراتی هستند که همیشه در کمین کسب و کارهای مهم و پر رونقاند و با یک اشتباه ممکن است شرکت اطلاعات مهم و حیاتی خود را از دست دهد و با ورشکستگی روبه رو شود به همین خاطر امنیت شبکه در اینجا جایگاه بسیار مهمی دارد تا نگذارد افراد سودجو به این اطلاعات دست پیدا کنند.
متاسفانه طبق آماری که سازمان امنیت جهانی اعلام کرده است اینگونه بوده است که ۶۶ درصد کسب و کارهای کوچک و استارت آپهای مهم پس از اینکه مورد حمله هکرها قرار گرفتهاند و داده های حیاتی و مهم خود را از دست دادهاند دیگر نتوانستند به دوران اوج خود بازگردند و به نوعی به طور دائم ورشکست شدهاند.
از طرف دیگر می توان گفت امنیت شبکه با استفاده از سیستم مورد تایید و استراتژی درست و منطقی میتواند دوست و همکار قابل اعتمادی برای کسب و کار شما باشد. امنیت شبکه میتواند تا حدودی جلوی حمله سایبری به اطلاعات و دادههای مهم را بگیرد.
چگونه میتوان امنیت شبکه را یاد بگیریم و از کجا شروع کنیم؟!
حال که فهمیدید امنیت شبکه چیه و چقدر در امنیت نگه داشتن اطلاعات مهم ضروری است. حال ممکن است این سوال برایتان به وجود بیاید که چگونه میتوانم دورههای امنیت شبکه را یاد بگیرم و چه پیش نیازهایی این دوره میخواهد؟! خب جای درستی آمدید زیرا جواب این سوال در دستان ما است. از آنجایی که میتوان گفت حوزه امنیت شبکه یک حوزه بسیار بزرگ و گسترده است اما اگر شما به امنیت شبکه علاقه داشته باشید این موضوع هیچ اهمیتی ندارد زیرا در کمترین زمان میتوانید دورههای امنیت شبکه را بگذرانید.
خبر خوب اینجاست که وب سایت مکتب خونه اطلاعات مفید و ارزشمندی را در رابطه با امنیت شبکه قرار میدهد که توصیه میکنیم حتما از وب سایت مکتب خونه بازدید کنید.
آموزش دوره امنیت شبکه دارای پیش نیازهایی است که بهتر است برای شروع آنان را از قبل بدانید مثلا دوره مایکروسافت مرتبط به دوره های سیسکو و مایکروسافت است. بعد از یادگیری پیش نیازها شما میتوانید تصمیم بگیرید که در چه حوزهای از امنیت شبکه می خواهید مهارت کسب کنید. حوزههای امنیت شبکه عبارتاند از:
بعد از اینکه حوزه خود را انتخاب کردید میتوانید یادگیری خود را شروع کنید تا در آینده به شغل دلخواه خود برسید.
مدارک مورد نیاز برای یادگیری network security
یادگیری امنیت شبکه ملزم به داشتن مدارکی است، به همین خاطر در این بخش مدارکی را نام میبریم که مرتبط به امنیت شبکه است این مدارک عبارتاند از:
و در آخر مدرک دورههای Cisco CCNA Security , CCNP Security , CCIE Security
چگونگی وضعیت شغلی و بازار کار
حال شاید این سوال برایتان به وجود بیاید که حالا من با این مدارکی که گرفتم چگونه وارد بازار کار امنیت شبکه شوم یا اصلا ماهیانه چقدر درآمد میتوانم داشته باشم؟!
برای پاسخ دادن به این سوال باید بگوییم که با نیاز روزافزون افراد به داشتن امنیت شبکه و در امان نگه داشتن اطلاعات حیاتی خود باعث شده تا اکثریت افراد و سازمانها به کسی که در مورد امنیت شبکه اطلاعات کافی داشته دارد، نیازمند شوند.
خوشبختانه شغل امنیت شبکه تقاضای زیادی دارد و همچنین درآمد خوبی نیز دارد. هرچه سابقه و اطلاعات شما از این شغل بیشتر باشد سازمانهای زیادی خواهان استخدام شما هستند و درآمد ماهیانه بستگی به حرفه و سابقه شما نیز دارد.