هر فردی که بدنبال آموزش برنامه نویسی است، ممکن است سوالاتی در ذهن او شکل بگیرید که این سوالات میتواند به شکل زیر مطرح گردند:
اگر از برنامه نویسی هیچ اطلاعی ندارید اصلا اشکالی نداره، در این مقاله با صفر تا صد برنامهنویسی آشنا میشوید، برای شروع اول ببینیم برنامه نویسی چیست؟
اگر بخواهیم به طور ساده بیان کنیم که برنامه نویسی چیست و شما چه نیازی به آموزش برنامه نویسی دارید، باید بگوییم که برای اینکه بتوانید با یک سیستم کامپیوتر صحبت کنید و سیستم نیز پاسخگوی شما باشد باید حتما با زبان کامپیوتری آشنایی لازم را داشته باشید تا بتوانید دستوراتی که قصد دارید برای شما اجرا شود را به راحتی به کامپیوتر انتقال دهید.
حال شما با یادگیری زبانهای برنامه نویسی میتوانید با یک سیستم کامپیوتری ارتباط برقرار نمایید. زبان صحبت با کامپیوتر دارای دستورات و قوانین مخصوص به خودش است و زبانهای برنامه نویسی برای این ساخته شدهاند که این دستورات و قانونها را در اختیار یک برنامه نویس قرار بدهند و برنامهنویس نیز با استفاده از این قوانین بتواند ارتباط مفیدی را با کامپیوتر ایجاد نماید.
این نکته را در اینجا به خاطر بسپارید که اگر صحبت از نرم افزار شد بدانید که اپلیکیشنها در واقع همان دستوراتی هستند که در قالب یک پکیج در اختیار سیستم قرار میگیرند.
هدف از طراحی اپلیکیشن این است که ما با استفاده از این اپلیکیشن مشکل خاصی را برطرف نماییم. برای مثال شما برای طراحی بنر نیاز دارید که از یک نرمافزار کاربردی برای طراحی و ساخت بنر استفاده کنید. کاربردیتر بودن یک نرمافزار سبب میگردد که محبوبیت و شهرت بیشتری پیدا کند.
یک برنامه نویس قبل از اینکه دست به کد شود باید حتما بداند که هدف او از طراحی اپلیکیشن چیست و چه مشکلی را قرار است برطرف نماید. آیا مشکلی که قصد حل کردن آن را دارد یک نیاز جمعی به آن وابسته است یا فقط نیاز بخش کوچکی از جامعه را پوشش میدهد؟
هر نرمافزاری که تولید میگردد و در اختیار کامپیوتر برای اجرا قرار میگیرد مجموعه دستوراتی میباشد که ما به سیستم خود دادهایم تا مو به مو آن را اجرا کند. اگر قصد تخریبی داشته باشیم ویروسی را طراحی میکنیم که وظیفهی آن تخریب و از بین بردن اطلاعات کامپیوتر باشد.
زمانی که در حال دوچرخه سواری هستید متوجه میشود که مشکلی در هنگام دوچرخه سواری پیش میآید و متوجه میشوید که دوچرخهی شما بهگونهای خراب شده است که نیاز به یک دوچرخه ساز دارید. برای تعمیر دوچرخهی خود نزد یک دوچرخه ساز میروید.
دوچرخه ساز به شاگرد خود این گونه دستور میدهد که موارد زیر را به ترتیب اجرا نماید:
در مثال بالا دوچرخهساز به منزلهی برنامه نویس میباشد و شاگرد دوچرخه ساز نیز همان کامپیوتر یا سیستم اجرایی میباشد. مبنای تعمیر دوچرخه نیز میتواند به عملیاتی گفت که یک اپلیکیشن برای رسیدن به هدف اصلی خود در نظر میگیرد. هر کدام دستوراتی که دوچرخه ساز به شاگرد خود میداد، ما نیز به عنوان یک برنامه نویس دستورات را به کامپیوتر میدهیم تا برای ما اجرا کند.
(هر دستوری که نتیجهای مثبت را همراه خود داشته باشد به عنوان یک نرم افزار شناخته میشود و هر دستوری که موجب اختلال و خرابی در سیستم کامپیوتر گردد به عنوان یک ویروس یا بدافزار شناخته میگردد). در مثال تعمیر دوچرخه، شاگرد دوچرخه ساز میتواند سیم ترمز دوچرخه را از عمد ببرد تا زمانی که دوچرخه سوار ترمز میگیرد، ترمزهای دوچرخه کار نکنند و دوچرخه سوار دچار حادثه شود.
به طور کلی برای نوشتن دستورات اجرایی ما نیاز به یک Statement داریم. برای نوشتن یک Statement نیاز به یک ویراشگر متنی داریم تا دستورات ما را در خود بگنجاند.
هنگام شروع آموزش برنامه نویسی نباید به این فکر کنید که قصد دارم در آینده تنها یک برنامه نویسی سی شارپ یا برنامه نویس پایتون شوم. هدف خود را بر این مبنا تعیین کنید که قصد دارید یک برنامه نویس حرفهای شوید که با بیشتر زبانهای برنامه نویسی آشنایی لازم را دارید و از زبانهای مختلف به عنوان ابزاری برای رسیدن به هدف خود استفاده میکنید.
برنامه نویس خوب کسی است که با هر نوع زبان برنامه نویسی میتواند خروجی خوبی را ارائه دهد اما یک برنامه نویس بد، اگر سریعترین و بهترین زبان برنامه نویسی را در اختیار او قرار دهید باز هم خروجی که به شما میدهد یک خروجی ناقص و بیاثر است.
برای شروع آموزش برنامه نویسی نیاز به تحصیلات آکادمیک ندارید و با توجه به علاقه و میزان انگیزهی خود برای یادگیری برنامه نویسی، میتوانید یک حوزه از آموزش برنامه نویسی را استارت بزنید و ظرف چندین ماه تبدیل به یک برنامه نویسی خوب در حیطهی علاقهی خود گردید.
برای برنامه نویسی ممکن است که تحصیلات دانشگاهی و معادلات ریاضی به شما به عنوان یک برنامه نویس کمک میکند. اما این موضوع به این معنی نیست که اگر شما متخصص ریاضیات نباشید، پس در آینده هم برنامه نویس خوبی نخواهید شد. این باور شبیه به این میماند که شما برای اینکه بچه دار شوید، خودتان و همسرتان باید حتما مامایی خوانده باشید.
مطالب زیادی در مورد تاریخچه برنامه نویسی و همچنین آموزش برنامه نویسی وجود دارد. تمامی آنها هم به این موضوع ختم میگردند که برنامه نویسی در واقع دستورات خاصی است که شما به یک ماشین میدهید تا آنها را انجام دهد. Charles Babbage در سال 1934 طرحهای اولیهی خود را برای یک ماشین قابل برنامهریزی ارائه داد. این دستورات ابتدایی ترین شکل ممکن را داشتند. در واقع دستوراتی را برای ساخت یک ماشین بخار به صورت مکانیکی را داده بود. این دستورات به عنوان موتور تحلیلگر شناخته میشود.
با توجه به سیستم محاسباتی آن روزها، تنها میتوانستند عملیاتهای محاسباتی را انجام دهند. اما آقای چارلز بابج موتور تحلیلگری را طراحی کرده بود که میتوانست چندین کار را به طور همزمان باهم انجام دهد. این موتور تحلیلگر از کارتهای خاصی استفاده میکرد و هرکس میتوانست با توجه به نیاز خود بر روی این کارتها دستوری را وارد و سپس به ماشین برای محاسبه کردن بدهد.
این ایده توسط خانمی ریاضیدان به نام ADA LOVELACE مورد توجه قرار گرفت. او برنامهای را نوشت اگر بخواهیم بهتر بگوییم کارتها را آماده کرد که تعدادی اعداد را به ترتیب پشت سر هم نمایش میداد. حال کسانی که با برنامه نویسی ADA آشنایی دارند متوجه میشوند که چون این خانم اولین نفری بود که از موتور تحلیلگر به این صورت استفاده کرد، به همین دلیل نیز به احترام وی این زبان برنامهنویسی را به نام او نامگذاری نمودند.
چندی بعد در حدود 100 سال پس از این اتفاق، ارتش آمریکا اولین کامپیوتر را در سال 1943 طراحی نمود. این سیستم در ابتدا Electronic Numerical Integrator and Computer نام داشت که دارای کابلها و سوییچهای زیادی بودند و برنامه نویسان برای اجرای دستورات خود، کابلها و سوییچها را جا به جا میکردند. جالب است بدانید که ارتش آمریکا برای این کار فقط خانمها را استخدام کرده بود.
سیستمهای کامپیوتر آن زمان بسیار عظیم بودند و برای کار با آنها باید حتما تخصص لازم را میداشتید. همچنین این کامپیوترها دارای هزینهی بسیار بالایی بودند.
💡 استیو جابز میگفت که باید حتما تمامی مردم برنامه نویسی را یاد بگیرند چون آموزش برنامه نویسی به شما میآموزد که چگونه فکر کنید.
جدا از این موضوع که ممکن است در آینده مبحث آموزش برنامه نویسی مانند آموزش زبان انگلیسی یکی از بایدهای زمان حال گردد، باید نگاهی نیز به سخنان پیشکسوتان این حوزه داشته باشیم.
استیو جابز میگفت که باید حتما تمامی مردم برنامه نویسی را یاد بگیرند چون آموزش برنامه نویسی به شما میآموزد که چگونه فکر کنید. در ادامه نیز به نکاتی اشاره خواهیم کرد که اصلا برای چه باید برنامه نویسی را یاد بگیریم.
زبانهای برنامه نویسی در آیندهی نه چندان دور تبدیل به یک زبان بین المللی و مشترک برای ارتباط با هوش مصنوعی میگردد و شما باید برای اینکه بتوانید با ماشین بدون سرنشین خود ارتباط بهتری برقرار کنید باید حتما دورههای آموزش برنامه نویسی را تاحدودی گذرانده باشید.
مثال سادهتری اگر بخواهیم بزنیم: با رواج پیدا کردن عکاسی با پهباد، دیگر عکاسی با بالگرد و هواپیما منسوخ شد و دیگر خلبانی را برای عکاسی استخدام نمیکنند. استفاده از نرمافزارها و اپلیکیشنها نیز در کنار تمام مزایایی که داشتند سبب شدند بعضی از مشاغل سنتی دیگر کاربردی نداشته باشند و جای خود را به کسب و کارهای نوین دهند.
با این حال هنوز مشاغلی هستند که از سیستمهای کامپیوتری و رباتها استفاده نمیکنند اما به نظر شما این کسب و کارها تا چه اندازه میتوانند در طول زمان دوام بیاورند؟
تمام پیشکسوتان حوزهی IT از پتانسیل بالای آموزش برنامه نویسی با خبر هستند و دقیقا میدانند که این حیطه چه تحولاتی را میتواند ایجاد کند. لیلا سکا که مدیر ارشد موسسه salesforce میباشد در اخرین مصاحبهای که داشته است دقیقا به این نکته اشاره کرده است که اهمیت ندادن به آموزش برنامه نویسی در زندگی او، یکی از بزرگترین اشتباهاتش بوده است.
(در هر شغل و کسب و کاری که در حال فعالیت هستید باید بدانید که یادگیری برنامه نویسی به راحتی سبب برتری شما نسبت به دیگران میگردد). حال باید بگوییم که یک برنامه نویس یا کسی که با برنامه نویسی آشنایی دارد چه تفاوتی با دیگران دارد.
یک حسابدار برای اینکه بتواند ترازنامهها و صورتهای مالی خود را ثبت کند باید حتما ارقام و اطلاعات را به صورت دستی وارد کند او برای اینکه کار خود را آسانتر انجام دهد باید از نرمافزاری استفاده کند کارها را برای او سریعتر و دقیقتر نماید. در اینجاست که او با اهمیت آموزش برنامه نویسی آشنا میشود.
برنامه نویس ها برای حل مشکلات همیشه راهکارهای خاص خود را دارند. هدف از آموزش برنامه نویسی طراحی اپلیکیشنهایی است که در زمان مناسب نیازمندیهای مردم را برطرف سازند. اینجا باید برنامه نویس به این فکر کند که این نرم افزار چقدر نیازها را برطرف کرده است و تا چه اندازه فضای برای توسعه دارد که در آینده مشکلات بیشتری را بتواند برطرف سازد.
برنامه نویسها دید بهتری نسبت به تکنولوژی دارند و درک کردهاند که چه کارهایی را میتوانند با تکنولوژی انجام دهند. یک برنامه نویس وقتی وارد یک صفحهی فیسبوک میشود، دقیقا میداند که پشت این صفحه چه محاسباتی در حال انجام هستند.
اگر مدیران با زبانهای برنامه نویسی آشنایی لازم را داشته باشند در هنگام انتقال خواستههای به تیم فنی برنامهنویس، میتوانند سریعتر به مقصد دلخواه خود برسند و دقیقا متوجه هستند که یک برنامه نویس برای پاسخگویی به نیاز انها چه مراحلی را باید طی نماید. همچنین توسعهدهندگان نیز میتوانند مسیر و مراحل طراحی اپلیکیشن خود را با زبانهای تخصصی برنامه نویسی بیان کنند.
⚙️ آموزش برنامه نویسی این قدرت را به شما میدهد که حتی یک موشک را هدایت کنید تا به هدف مورد نظر شما اثابت کند. در حوزههای پزشکی نیز میتوانید به راحتی سلولهای سرطانی را شناسایی نمایید و روتینترین حالت ممکن این است که رباتی را برای انجام هدف خاصی طراحی کنید.
کاربردهای برنامه نویسی در حوزههای مختلف گوناگون است و خلاصه به طراحی اپلیکیشن و نرمافزار نمیشود. شما با استفاده از برنامه نویسی فرانت اند میتوانید وب سایت مورد نظر خود را طراحی کنید. حال برای طراحی وب سایت باید حتما آموزشهایی را مانند:
را فرابگیرید. این زبانهای برنامه نویسی به شما کمک میکند که در حوزهی طراحی سایت فعالیت کنید و به عنوان طراح وب سایت شروع به فعالیت نمایید. اگر بخواهیم بازتر در مورد حوزههای که میشود با آموزش برنامه نویسی به آنها وارد شد صحبت کنیم، باید حتما موارد زیر را خاطر نشان شویم:
آموزش برنامه نویسی این قدرت را به شما میدهد که حتی یک موشک را هدایت کنید تا به هدف مورد نظر شما اثابت کند. در حوزههای پزشکی نیز میتوانید به راحتی سلولهای سرطانی را شناسایی نمایید و روتینترین حالت ممکن این است که رباتی را برای انجام هدف خاصی طراحی کنید.
❕ کسی که در قرن بیست و یکم اصول کدنویسی را بلد نباشد بی سواد است.
مبحث آموزش برنامه نویسی یکی از مباحثی میباشد که متاسفانه در نظام آموزشی ایران مورد توجه قرار نمیگیرد و هنوز مدارس ایرانی به اهمیت آموزش برنامه نویسی برای دانشآموزان پی نبردهاند. این وظیفه بر عهدهی آموزشگاهها و پلتفرمهای مثل مکتبخونه است که آموزش برنامه نویسی را اثربخشتر و برای همه راحتتر کنند.
اگر بچهها به گونهای تربیت شوند که صرفا یک مصرفکنندهی تکنولوژی باشند، تنها چیزی که شکل میگیرد فقط یک تراژدی خواهد بود. بهتر است از کودکی فرزند خود را در کنار استفاده از تکنولوژی با فضای برنامه نویسی آشنا کنید و در این زمان زبان اسکرچ میتواند به کودکان شما در زمینه آموزش برنامه نویسی کمک کند.
چند سال قبل از شروع سال 2000 میلادی گفته میشد که کسی که با زبان انگلیسی و کامپیوتر آشنایی ندارد به عنوان بی سواد شناخته میشود. حال شاهد این موضوع هستیم که بیشتر بچهها در اکادمیهای آموزش زبان در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند و همچنین در بیشتر خانهها سیستمهای کامپیوتر خانگی وجود دارد.
مشل رسنیک دانشمند دانشگاه MIT آمریکا میگوید که کسی که در قرن بیست و یکم اصول کدنویسی را بلد نباشد بی سواد است. در آیندهی نزدیک کار با کامپیوتر و آشنایی با کدنویسی یکی از بایدها خواهد شد و هر فردی باید حتما با نحوهی دستوردهی به کامپیوتر آشنایی داشته باشد. البته ممکن است دیگر دستورات را به یک ربات برای اجرا دهید و سیستم خانگی دیگر منسوخ شده باشد.
پس از گذراندن دورههای آموزش برنامه نویسی، نیاز به انجام پروژههای برنامه نویسی عملی دارید. کسب تجربه در زمینه برنامه نویسی به شما کمک خواهد کرد که راحتتر و در زمانی کمتری وارد بازار کار برنامه نویسی شوید. داشتن رزومه کاری مناسب و دانش کافی برنامه نویسی برای شما فرصتهای بیشتری را خلق میکند.
قبل از اینکه در شرکت خاصی به صورت حضوری شروع به کار کنید، میتوانید به صورت فریلنس یا برنامه نویس دورکار فعالیت خود را شروع کنید. وب سایتهای مثل پارسکدرز میتوانند شما را برای شروع کار فریلنسری کمک کنند.
بازار کار برنامه نویسی در وضعیت مناسبی قرار دارد و بیشتر شرکتهای معتبر در زمینههای گوناگون نیاز به برنامه نویس دارند. کشور ایران نیز در زمینه برنامه نویسی وب پیشرفت زیادی کرده است و میزان استخدام برنامه نویس وب رو به افزایش میباشد و پیش بینی میشود که این روند در آینده نیز بیشتر هم شود.
برنامه نویسانی که در بخشهای دولتی شروع به کار میکنند با توجه به قوانین مدیریت خدمات کشور، دستمزد دریافت میکنند. در بخش خصوصی نیز عوامل زیادی میتواند بر میزان حقوق برنامه نویس تاثیرگذار باشد. از جمله:
میزان درآمد یک برنامه نویس ممکن است متغیر باشد و رابطهی بسیار زیادی با تعداد پروژههایی دارد که دریافت میکند. باتوجه به نفوذ حوزهی برنامه نویسی به بخشهای مختلف ایران، نیاز به برنامه نویس نیز در بخشهای مختلف افزایش پیدا کرده است و هر بخشی از بازار کار نیاز به یک برنامه نویس با تجربه و مهار دارد.
در شرکتهایی که به مشتریان خدمات آنلاین ارائه میشود پراهمیتترین عامل تعیین حقوق و دستمزد، میزان تخصص و تجربهی برنامه نویس است و ارتباطی با مدرک تحصیلی ندارد.
حالا که متوجه شدیم شغل برنامه نویسی که از پردرآمدترین و پرمخاطبترین مشاغل حوزهی IT و فناوری میباشد، ممکن است که این سوال پیش بیاید که خب حالا آموزش برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟
برای شروع آموزش برنامه نویسی باید به این فکر کنید که در آینده قصد دارید که یک برنامه نویس حرفهای شوید چون تنها در این حالت است که میتوانید درآمد قابل توجهی را دریافت نمایید. این را نیز بخاطر داشته باشید که بیشتر برنامه نویسان موفق آموزش برنامه نویسی را برای این خاطر شروع نکردهاند که بعد از مدتی پولدار شوند و بیشتر علاقه و انگیزه در این کار دخیل بوده است.
بیشتر برنامه نویسان که علاقهی زیادی به مبحث برنامه نویسی دارند پول را ملاک خود قرار ندادهاند و از کودکی شروع به یادگیری دورههای آموزش برنامه نویسی کردهاند. کسی مثل بیل گیتس که ثروتمندترین برنامه نویس حال حاضر دنیا میباشد اولین برنامهی خود را در 13 سالگی خود نوشت.
تنها علاقه برای برنامه نویس شدن کافی نیست و شما باید حتما انگیزهی لازم را برای رو به رویی با مشکلات متفاوت در مسیر آموزش برنامه نویسی خود را داشته باشید. برنامه نویسها از قلب خود الهام میگیرند و بر روی صفحهی کیبورد پیاده سازی میکنند و باید بدانید که شغل برنامه نویسی ممکن است در بعضی موارد برای شما حوصله سربر و طاقت فرسا باشد پس باید فکر خود را از شیک بودن و پردرآمد بودن این شغل جدا کنید و بیشتر به خود تخصص برنامه نویسی توجه کنید.
وقتی از انگیزه و میزان پتانسیل خود برای گذراندن دورههای آموزش برنامه نویسی اطمینان پیدا کردید، باید حتما زمینههایی که قصد دارید در حوزهی آن فعالیت داشته باشید را بررسی کنید که میتوان سه حالت ممکن را برای آنها در نظر گرفت:
پس از اینکه متوجه شدیم که بهتر است برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم، در ادامه به صورت دقیق با هر بستر از این مبانی برنامه نویسی آشنا خواهیم شد.
آموزش برنامه نویسی را میتوانید از وب سایتهای که صورت مجازی در حال برگزاری دورههای آموزش برنامه نویسی هستند، فرا بگیرید. برای اینکه بتوانید از پلتفرمهایی که آموزش برنامه نویسی را به صورت انگلیسی در اختیار شما میگذارند استفاده کنید، باید حتما با زبان انگلیسی آشنایی لازم را داشته باشید.
در کنار این منابع انگلیسی میتوانید از وب سایتی مثل مکتبخونه استفاده نمایید.
در کنار استفاده از وب سایتهای آموزش برنامه نویسی میتوانید از کتابهای برنامه نویسی نیز بهره بگیرید اما باید به این نکته توجه داشته باشید که حتما باید به جزییات دقت داشته باشید. حال چه کتابهای برای آموزش برنامه نویسی مفید هستند؟
برای پاسخ دادن به این سوال باید حتما موارد زیر را در طی یادگیری برنامه نویسی در نظر داشته باشید:
اگر قصد دارید که یک برنامه نویس حرفهای شوید باید بگوییم راه بسیار درازی را درپیش دارید و دلیل آن هم این است که هر حوزه از برنامه نویسی هر روز در حال گسترش و به روز شدن است و الگوریتمها ممکن است آپدیت شوند و برای آموزش هر کدام باید زمان خاصی را در نظر بگیرید. اما برای اینکه یک برنامه نویس عادی شوید بازهی 3 تا 6 ماه کافی است.
این مدت زمان با توجه به میزان اختصاص دادن وقتتان به تمرین و انجام پروژههای برنامه نویسی متغیر شود. شما در کنار یادگیری یک زبان برنامه نویسی باید حتما به این نکته برسید که این زبان برنامه نویسی برای چه مواردی مورد استفاده قرار میگیرد و این موضوع نیاز به تمرین مداوم دارد.
ممکن است با خود بگویید که برای اینکار بهتر است سراغ تحصیلات آکادمیک بروم و دیگر خیالم برای یادگیری برنامه نویسی راحت میشود و خود دانشگاه پس از پایان تحصیلاتم به من مدرک برنامه نویسی میدهد اما واقعیت این است که برنامه نویسی یک شغل مهارت محور میباشد و داشتن و یا نداشتن مدرک تحصیلی تاثیری در استخدام شما نخواهد داشت و کارفرما تنها به رزومه و میزان تخصص برنامه نویسی شما اهمیت میدهد.
ممکن است بعضی از کارفرماها برایشان مهم باشد که برنامه نویسی که استخدام میکنند دارای مدرک معتبر دانشگاهی باشد اما پس از گذشت زمان متوجه میشوند که مهمتر از مدرک میزان مهارت و تخصص یک برنامه نویس اهمیت بیشتری دارد تا اینکه برنامه نویس تنها تحصیلات دانشگاهی داشته باشد.
برای شروع معمولا کارفرماها برنامه نویسان عادی را با درآمد متوسطی استخدام میکند زیرا به عنوان برنامه نویس در حال پیشرفت شناخته میشوند. بعضی از برنامه نویسان علاقهای به کار حضوری ندارند و ترجیح میدهند که درخانه کار خود را انجام دهند. بعضی از برنامه نویسان در کنار کار قراردادی خود دوست دارند که پروژههای فریلنسری نیز انجام دهند.
برای شروع آموزش برنامه نویسی نباید هیچگاه چند زبان برنامه نویسی را باهم شروع کنید و باید حتما هر بخش از زمان خود را در حوزهی آموزش مرتبط به خود صرف کنید. اگر چند زبان را با هم به عنوان یک فرد مبتدی شروع کنید، دچار سردرگمی خواهید شد و انگیزهی خود را برای یادگیری برنامه نویسی را از دست بدهید.
از اهمیت زبانهای برنامه نویسی چند سکویی غافل نشوید زیرا زبانهای برنامه نویسی چند سکویی به شما کمک میکند که در بسترهای مختلف برنامه نویسی به عنوان یک برنامه نویسی حرفهای فعالیت نمایید. آموزش جاوا اسکریپت یکی از آموزشهای برنامه نویسی است که به عنوان برنامه نویسی چند سکویی شناخته میشود.
با این حال باید این نکته را در نظر داشته باشید که دانستن اصول ساختمان داده برای پیشرفت کردن خوب است اما این موضوع به این معنا نیست که اگر ساختمان داده را بلد نیستید پس باید به طور کل دست از آموزش برنامه نویسی بردارید.
شروع دورههای آموزش برنامه نویسی ممکن است کمی دلهرهآور باشد ولی دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. وب سایت مکتب خونه برای اینکه راحتتر برنامه نویسی را شروع کنید، دورههای آموزش برنامه نویسی را در نظر گرفته است که با استفاده از تمرینها و پروژههایی که در هر دوره قرار دارد، میتوانید به هر زبان برنامه نویسی تسلط کافی را پیدا کنید.
اما سوال اینجاست که برای شروع برنامه نویسی چه از چه زبانی بهتر است که شروع کنیم زیرا انتخاب اول شما میتواند تاثیر بسیار زیادی در روند یادگیری برنامه نویسی شما داشته باشد. بستر آموزش برنامه نویسی بسیار وسیع میباشد و شما ممکن است با زبانهای برنامه نویسی زیادی برای شروع مواجه شوید. برای شروع برنامه نویسی عدهای ممکن است آموزش برنامه نویسی C را پیشنهاد کنند یا آموزش برنامه نویسی وب.
اما ما در اینجا قصد داریم که برای شروع آموزش برنامه نویسی پیشنهاد ما را نیز در نظر داشته باشید.
بیشتر برنامه نویسان پایتون بر این عقده هستند که آموزش پایتون یکی از بهترین و راحتترین زبانهای برنامه نویسی برای شروع میباشد. زبان پایتون یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی دنیا میباشد که از آن به راحتی میتوانید توسعهی نرمافزارهای دسکتاپ و تحت وب استفاده کنید و بیشتر پروژههای برنامه نویسی تنها با پایتون انجام دهید.
زبان برنامه نویسی پایتون به راحتی از مبحث شی گرایی و برنامه نویسی تابعی حمایت میکند. علاوهبر این پایتون یک زبان متن باز یا open source میباشد. یادگیری پایتون در بیشتر پلتفرمها وجود دارد و نیاز نیست که برای آموزش برنامه نویسی پایتون زحمت زیادی متحمل شوید.
زبان پایتون در کنار تمام سادگی و روانی خود دارای پیچیدگی مرتبط با خود نیز میباشد. برای مثال جزییاتی نظیر حفظ قراردادهای نامگذاری وجود دارد که باید به طور دقیق آنها را رعایت کنید. یکی از مهمترین دلایلی که آموزش برنامه نویسی پایتون برای مبتدیان مناسب است، میزان انعطافپذیری و کتابخانههای بسیار زیاد این زبان برنامهنویسی میباشد.
از پایتون بیشتر برای مواردی استفاده میکنند که برنامهنویس نیاز به ابزار برای توسعهی وب یا توسعهی نرمافزاری داشته باشد. میزان جذابیت و محبوبیت زبان برنامه نویسی پایتون در بین مبتدیان سبب گردیده است که در دانشگاههای آمریکایی آموزش پایتون جایگزینی اموزش جاوا برای مبتدیان گردد.
برای درک بهتر آموزش برنامه نویسی، پایتون زحمت یادگیری syntaxها را برای برنامه نویسان مبتدی، تا حد بسیار زیادی کم کرده است. زبان پایتون بیشتر پیچیدگیها برای شما به آسانی مدیریت میکند و شما را روی آموزش برنامه نویسی پایتون متمرکزتر مینماید.
زبان برنامهنویسی پایتون در سالهای اخیر توانسته است جایگاه ویژهای را نزد برنامهنویسان به خود اختصاص دهد. این زبان در زمینههای مختلفی از جمله علم داده، برنامهنویسی وب، امنیت شبکه و... کاربرد دارد. برای همین آن را یک زبان هدف عمومی (General Purpose) مینامند. در حال حاضر تقاضای زیادی برای برنامه نویس پیشرفته پایتون در بازار کار وجود دارد. بهترین روش برای یادگیری این زبان در سطح پیشرفته بهرهمندی از اساتید مجرب در قالب آموزشهای الکترونیکی است
زبان پایتون یک زبان پرکاربرد و مدرن است که یادگیری بسیار سادهتری در مقایسه با C یا جاوا دارد. این زبان از لحاظ Syntax پیچیدگی کمی داشته و برای همین یکی از بهترین گزینهها برای ورود به دنیای برنامهنویسی بهحساب میآید. پایتون سطح انتزاعی بالایی داشته و از شیگرایی پشتیبانی میکند. علاوه بر این در حال حاضر جامعهی بسیار خوبی از نظر تعداد برنامهنویسان حول محور پایتون تشکیل شده. وجود این جامعه به این معناست که علاقهمندان میتوانند سوالات و مشکلات موردی خود را در پلتفرمهایی مثل گیتهاب یا Quora مطرح کرده و از سراسر جهان پاسخ دریافت کنند.
یکی دیگر از امتیازات ویژه پایتون، چندمنظوره (General Purpose) بودن آن است. یادگیری این زبان در سطح پیشرفته میتواند در موارد مختلفی از ساخت نرمافزار تا هک قانونی و حتی یادگیری ماشین به کار بیاید. این زبان در حال حاضر انتخاب اول کسانی است که در زمینه علوم داده فعالیت میکنند. پایتون با ارائه فریمورکها و کتابخانههای متنوع، امکانات لازم برای کار در زمینههای مختلف کامپیوتری را برای توسعهدهندگان فراهم میکند. کاربردهای مختلف سطح پیشرفته پایتون عبارتند از:
زمانی که بحث برنامهنویسی وب به میان میآید، ذهنها سریع به سمت PHP یا ASP.NET میروند. پایتون در ابتدا توانایی رقابت با این زبانها را نداشت اما در سالهای اخیر با ارائه فریمورکهای مخصوص طراحی وب (Django و میکروفریمورک Flask) توانسته است خود را در این زمینه مطرح کند.
پایتون نمیتواند انتخاب اول برای برنامهنویسی موبایل باشد. جاوا و کاتلین برای اندروید و سویفت برای iOS بهترین ابزارها بوده و سازگاری زیادی با گوشیهای هوشمند دارند. اما پایتون هم با ارائه پلتفرم Kivy در سال 2012 به این عرصه وارد شد.
عملکرد کسبوکارهایی مثل گوگل بر پایه یادگیری ماشین (نسبت به شخصیت و انتخابهای کاربران) بنا شده است. پایتون یکی از اصلیترین ابزارها در این زمینه به حساب میآید.
امنیت شبکه از طریق هک قانونی (تست نفوذ) مورد بررسی قرار میگیرد. با پایتون میتوانید به راحتی برنامههای کوچک ساخته و با استفاده از کتابخانههای ویژه شبکه آنها را برای تست نفوذ به سمت شبکه ارسال کنید.
دادهکاوی به معنای واقعی کلمه علم روز است. در حال حاضر با استفاده از این علم در ایران و جهان میتوان به موقعیتهای شغلی و علمی بالایی دست یافت. میتوان گفت اصلیترین کاربرد پایتون بهعنوان یک ابزار در علم داده است. پایتون کتابخانههای مختلف و گستردهای برای کار با دادهها (از دستهبندی تا نمایش نمودار و عملیات آماری) به برنامهنویسان ارائه میدهد.
پایتون با ارائه کتابخانه رایگان و Cross Platform خود تحت عنوان PyGame این مورد را هم به کاربردهای خود اضافه کرده است. البته پایتون از این لحاظ همچنان با موتورهای پیشرفته بازی مثل یونیتی قابل مقایسه نیست.
با کتابخانههای گرافیکی پایتون میتوانید یک رابط کاربری بهروز و قدرتمند بسازید.
برای یادگیری پایتون یکی از بهترین راهها آموزش الکترونیک است. در این میان بعضی از آموزشهای الکترونیک تنها شامل ارائه محتوای آموزشی بوده و بعضی دیگر با ارائه تمرینات اضافی و گرفتن کوییز، یادگیری شما را از تئوریک بودن به سمت عملی شدن و آماده کردن برای بازار کار میبرند. دوره آموزشی پیشرفته پایتون مکتبخونه علاوه بر داشتن این امکانات، توسط یکی از بهترین برنامهنویسان ایران (جادی میرمیرانی) تدریس میشود.
پایتون زبانی چندمنظوره و پرکاربرد است که یادگیری آن خصوصا برای کار کردن در علوم داده یا یادگیری ماشین ضروری است. با یاد گرفتن پایتون در سطح پیشرفته فرصتهای شغلی مختلفی پیش روی شما خواهد بود و حتی میتوانید به مهاجرت از طریق تحصیل (در زمینه علوم داده) یا پیشنهاد کاری (در زمینههای مختلف) فکر کنید. بهترین راه برای یادگیری این زبان آموزش الکترونیک است.
برنامهنویسی وب عبارت است از فرآیند توسعه دادن و بارگذاری یک صفحه روی فضای اینترنت. صفحات اینترنتی (مثل همین صفحه) یک بخش ظاهری دارند که به رابط کاربری معروف است. در این بخش تصاویر، متنها، دکمهها و... در اختیار کاربر قرار میگیرند. نوشتن کدهای لازم برای اجزای ظاهری یک سایت را برنامهنویسی وب فرانت اند (Front End) مینامند. اجزای موجود در صفحه سایت ارتباط شما را با دادههای موجود در لایههای عمیق آن (Back End) فراهم میکنند. فرانت اند و بک اند به ترتیب در حکم جسم و روح سایت هستند. در ادامه میخواهیم دقیقتر بررسی کنیم که «برنامه نویسی فرانت اند و بک اند چیست؟»
قسمت قابل مشاهده یک نرمافزار برای کاربر را فرانت اند مینامند. کاربر درخواستهای خود را از طریق امکانات موجود در این بخش برای پایگاه داده نرمافزار یا سرور (واقع در بکاند) فرستاده و پاسخ خود را روی همان قسمت فرانتاند دریافت میکند. وظیفه فرانتاند نمایش اطلاعات مورد نیاز مخاطب در زمان مناسب (پس از کلیک کردن او روی بخش مربوطه) و با بهترین کیفیت است. برای مثال شما نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد کرده و روی دکمه «ورود» کلیک میکنید. تا اینجا شما با Front End کار کردهاید. درخواست ورود شما در ادامه به قسمت Back End رفته و مورد بررسی قرار میگیرد. اگر نام شما در بین کاربران سایت باشد و کلمه عبور وارد شده با کلمه عبور ثبت شده تطبیق داشته باشد، اجازه ورود صادر میشود و در ادامه شما در قسمت Front End پنل کاربری خود را مشاهده خواهید کرد.
برای تبدیل شدن به یک برنامهنویس فرانت اند لازم است:
همچنین برنامهنویس فرانتاند بهتری خواهید شد اگر به کتابخانهها و فریمورکهای مختلف جاوا اسکریپت، مثل Angular JS یا Vu.js تسلط پیدا کنید.
برنامهنویسی وب در حال حاضر یک زمینه کاری پر رقابت است. عرضه و تقاضای بازار کار برای برنامهنویسان وب بالا بوده و هرروز در حال افزایش است. در چنین شرایطی استفاده از بهروزترین آموزشها از اهمیت ویژهای برخوردار است. آموزشهای ویدیویی و دورههای آنلاین به شما کمک میکنند با جدیدترین متدها این کار را یاد بگیرید. در بین این دو نیز دوره آنلاین خصوصا دورههای تعاملی (همراه با تمرین، کوییز و پروژه) یادگیری عمیقتر و عملیتری را نسبت به دیدن یک سلسله ویدیو ارائه میدهد. بهترین روش یادگیری برنامهنویسی، خصوصا برنامهنویسی وب، شرکت در دورههای آنلاین است.
بک اند قسمتهای غیرقابل مشاهده یک سایت است که از قضا پایه و اساس اجرایی بودن آن را تشکیل میدهد. یک مثال ساده میتواند این مفهوم را برای شما روشن کند؛ در یک فیلم بازیگران و صحنه نقش فرانت اند (Front End) و عوامل پشت صحنه نقش بک اند (Back End) را ایفا میکنند. بکاند از کدهای سمت سرور استفاده کرده و با پایگاه داده سر و کار دارد. پایگاه داده در حکم قلب هر سایت بزرگ قرار دارد. برای مثال نام کاربران و کلمههای عبور در پایگاه داده ذخیره میشود. زمانی که کاربر در مرورگر خود روی دکمه ورود (Sign-In) کلیک میکند، درخواست از طریق فرانت اند برای بک اند ارسال شده و در صورت تایید شدن نام کاربری و کلمه عبور با نمونه موجود در پایگاه داده، پنل کاربری در فرانت اند به نمایش در میآید.
یک برنامه نویس بک اند لازم است:
به یک زبان برنامهنویسی سمت سرور (مثل PHP یا ASP.NET) مسلط باشد. محبوبترین و پرکاربردترین زبان برنامهنویسی سمت سرور PHP است.
تسلط کامل به پایگاه داده داشته باشد. همانطور که گفتیم پایگاه داده قلب هر سایت است و اکثر دستورات بکاند با برداشت اطلاعات از پایگاه داده و نوشتن اطلاعات جدید در آن سروکار دارند.
به برنامهنویسی شیگرا مسلط باشد. این مهارت برای یک برنامهنویس موفق بک اند از ضرورت بالایی برخوردار است.
هوش الگوریتمی یا استعداد حل مسئله داشته باشد. این استعداد نوع خاصی از ذهن را میطلبد. برای مثال اگر فهم ریاضیات گسسته برای کسی لذتبخش و راحت باشد، این یعنی او ذهن مناسب برنامهنویسی بکاند دارد. البته باید توجه داشت که استعداد در همه یکسان نیست و گاهی با تلاش و پشتکار شکوفا میشود.
بتواند خوب و دقیق سوال بپرسد. زمانی که برای مثال صاحب یک کسبوکار از برنامهنویس تغییراتی را در سایت میخواهد. این خواسته یک مسئله برنامهنویسی برای او است. اولین مرحله برای حل مسئله موفق، شناخت دقیق مسئله و ابعاد مختلف آن است. برنامهنویس باید بتواند جزییات خواستههای کارفرمای خود را با پرسیدن سوالات دقیق و مناسب برای خود روشن کند.
در حال حاضر افراد زیادی علاقهمند یادگیری این سبک از برنامهنویسی هستند. فرصتهای شغلی هم یکی پس از دیگری (با شکلگیری استارتاپها و نیازمند شدن کسبوکارهای مختلف به راهاندازی سایت) بهوجود میآیند. برای بهدست آوردن این موقعیتهای شغلی نیاز است تا بک اند را با یک متد آموزشی مناسب و با بهروزترین دانش موجود یاد بگیرید. بهترین متد برای یادگیری برنامهنویسی، انتقال مطلب، تمرین و تکرار است. دورههای آموزشی الکترونیک (E-Learning) در مکتبخونه با ارائه تمرین و گرفتن کوئیز بهصورتی منظم، زمینه یادگیری عمیق و عملی را برای علاقهمندان فراهم میکند.
در مبحث آموزش برنامه نویسی back end با دو بخش مواجه میشویم که عبارتند از:
به بخش دیداری مخاطب شما برمیگردد و ارتباط مستقیمی با برنامه نویس فرانت اند دارد. اما بخش Server side کاملا زبانهایی هستند که در کتگوری بخش سرور قرار میگیرند و برای اجرا شدن نیاز به بستر سروری دارند. آموزش PHP و ASP.NET دو نمونه از دورههای آموزش برنامه نویسی هستند که برای اجرا کردن آنها نیاز به یک سرور مجازی دارید دارید.
برای اجرا کردن این زبانهای برنامه نویسی میتوانید از شبیهسازهای سرور یا لوکال هاستها استفاده نمایید.
برای اینکه تبدیل به یک برنامه نویس وب یا بک اند شوید باید دورههای آموزش برنامه نویسی مثل PHP که یک زبان برنامه نویسی بک اند است را بگذرانید.
با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP میتوانیم به راحتی شروع به ایجاد صفحات وب داینامیک کنیم. بیشتر کارهایی که یک برنامه نویس بک اند انجام میدهد، رابطهی بسیار مستقیمی با برنامهنویسی php دارد. با استفاده از برنامه نویسی پی اچ پی میتوانید اطلاعات مورد نظر را از پایگاه داده دریافت کنید و در اختیار مخاطب خود قرار دهید.
قدرت واقعی زبان پی اچ پی زمانی مشخص میشود که با مفاهیمی مثل پایگاه داده یا database ادغام میشود. زبان php در کنار این که میتواند اطلاعات مورد نظر خود را پایگاه داده استخراج کند، این توانایی را نیز دارد که اطلاعاتی را در صورت لزوم وارد پایگاه داده نماید و زمان مورد نیاز در اختیار کاربر قرار دهد.
دومین موردی که به عنوان یک برنامه نویس بک اند بعد از آموزش برنامه نویسی PHP با آن مواجه خواهید شد، مبحث پایگاه داده می باشد. زبانهای برنامه نویسی سمت سرور باید به گونهای طراحی شده باشند که به راحتی بتوانند با پایگاه داده ارتباط برقرار کنند.
زمانی که بتوانید رابطهی مناسبی را بین زبان برنامه نویسی انتخابی خود با پایگاه داده برقرار کنید، میتوانید سرویسهای آنلاین خودتان را به راحتی تقویت کنید. البته این موضوع نیاز دارد که دورههای آموزش پایگاه داده را تا حد خوبی گذارنده باشید و به آنها تسلط کافی داشته باشید.
پس اگر بخواهیم یک برنامه نویس وب شویم باید اول دوره آموزش برنامه نویسی PHP را بگذاریم و پس از ان باید حتما به مبحث پایگاه داده تسلط پیدا کنیم. حال جدا از تمامی این موارد باید حتما بدانید که یک برنامه نویس بک اند باید حتما ذهنی تحلیلگر داشته باشد و در زمان لازم بتواند به حل مشکلات و مسائل بپردازد. این ذهن را به آسانی میتوانید با تمرین کافی بدست آورید.
در حال حاضر اکثر شرکتهای حاضر در حوزه استارتاپی و حتی کسبوکارهای بزرگ نیازمند توسعه اپلیکیشن هستند.
برای همین برنامهنویسی موبایل بهعنوان یک زمینه کاری با فرصتهای شغلی بسیار و درآمدهای متنوع در ایران و جهان محسوب میشود، در ادامه درباره نقطه شروع آموزش برنامه نویسی موبایل بخوانید:
برای اینکه برنامه نویس موبایل شویم باید در اولین انتخاب خود پلتفرمی را که قصد دارید بر روی آن کار کنید را انتخاب کنید. همانطور که میدانید پلتفرمهای موبایل به موارد زیر تقسیم میشوند:
گوشیهای تلفن همراه هوشمند در سالهای اخیر به نزدیکترین دوست هر انسانی تبدیل شدهاند. این نزدیکی تا حدی است که بسیاری از ما بدون موبایل توانایی ادامه زندگی را دیگر نخواهیم داشت. در حال حاضر 5/3 میلیارد گوشی هوشمند در جهان فعال است که بیش از نیمی از این تعداد را گوشیهای اندرویدی تشکیل میدهند. گوشیهای اندرویدی به علت ارزانتر بودن محبوبیت بیشتری را، خصوصا در خاورمیانه و کشورمان، به خود اختصاص دادهاند. برای همین است که برنامهنویسی اندروید بهعنوان یکی از بهترین مشاغل حال حاضر شناخته میشود.
سیستمعامل اندروید یک سیستمعامل متنباز است که توسط گوگل به بازار ارائه میشود. متنباز بودن این سیستمعامل آن را نسبت به دیگر سیستمعاملها خاص میکند. نتیجه متنباز بودن را میتوان در انعطافپذیری و گستردگی استفاده اندروید جستجو کرد.
در حال حاضر شرکتهای سامسونگ، هوآوی و شیائومی رهبران بازار گوشیهای اندرویدی در آسیا و خصوصا خاورمیانه هستند. این شرکتها گوشیهای خود را با تنوع بالا و قیمتهای مختلف به بازار عرضه میکنند. برای همین هر کسی با هر میزان توان مالی قادر است از امکانات اندروید بهره ببرد. همین امر باعث شده تا اندروید برتری ویژهای نسبت به iOS و ویندوز موبایل در تعداد کاربران داشته باشد.
گفتیم که اندروید سیستمعاملی محبوب در ایران و جهان است. این محبوبیت باعث بهوجود آمدن تقاضایی برای توسعه برنامههای مختلف اندرویدی میشود. در حال حاضر اکثر شرکتهای حاضر در حوزه استارتاپی و حتی کسبوکارهای بزرگ نیازمند توسعه اپلیکیشن هستند.
برای همین برنامهنویسی اندروید بهعنوان یک زمینه کاری با فرصتهای شغلی بسیار و درآمدهای متنوع محسوب میشود. این فرصتهای شغلی به ایران محدود نبوده و متقاضیان مهاجرت از طریق ویزای کاری نیز میتوانند با مهارت اندرویدی خود پیشنهادهای کاری مناسبی در کشورهایی مثل استرالیا و کانادا به دست بیاورند. البته باید توجه داشت که رقابت شدیدی برای بهدستآوردن موقعیتهای شغلی مربوط به برنامه نویسی اندروید وجود دارد. پس اگر تصمیم به یادگیری آن گرفتهاید لحظهای درنگ جایز نیست.
برای نوشتن کدهای اندرویدی میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. تقریبا تمام زبانهای برنامهنویسی قابلیت تولید برنامه اندرویدی را دارند اما این به آن معنا نیست که مناسب برنامهنویسی اندروید باشند. در حال حاضر زبانهای جاوا، کاتلین و سیشارپ بیشترین استفاده را در بین برنامهنویسان اندرویدی دارد. این زبانها امکاناتی را فراهم میکنند که مناسب برنامهنویسی برای سیستمعامل اندروید است.
خود شرکت گوگل، جاوا و کاتلین را بهعنوان زبانهای رسمی برنامهنویسی برای اندروید معرفی کرده است. این دو زبان سازگاری خاصی با هسته و چارچوب سیستمعامل اندروید داشته و کار را برای برنامهنویسان راحتتر میکنند. محیط گرافیکی Android Studio هم در اختیار توسعهدهندگانی که قصد استفاده از جاوا را دارند قرار میگیرد.
برای یاد گرفتن برنامهنویسی اندروید راههای پرشماری پیش روی شما است. از کتابهای فیزیکی و دیجیتالی مختلف تا دورههای آموزشی ضبط شده و آنلاین. برای انتخاب بهترین روش یادگیری بهتر است ظرفیتها و استعدادهای خود را در نظر بگیرید.
اما در حالت کلی بهترین انتخاب آموزش دیجیتال با محوریت تمرین و مثالهای پرتعداد است. مکتب خونه یکی از ارائه دهندگان دورههای دیجیتال آموزش برنامهنویسی اندروید با استادان مجرب و آموزش عملی است.
محبوبیت روزافزون گوشیهای تلفن همراه هوشمند، برنامهنویسی اندروید را با تقاضای زیادی در بازار کار مواجه کرده است. برای همین هر روز تعداد بیشتری از افراد جذب یادگیری آن میشوند.
برای برنامهنویسی اندروید معمولا از زبانهای جاوا، کاتلین و سیشارپ استفاده میشود. کسی که این برنامهنویسی را در حد پیشرفته یاد بگیرد، موقعیتهای شغلی بسیاری را در ایران و جهان پیش روی خود میبیند.
موضوعی که برای آموزش برنامه نویسی موبایل وجود دارد این است که در حال حاضر به دلیل درخواست بازار مخاطب آموزش برنامه نویسی اندروید و آموزش برنامه نویسی IOS بیشتر از دیگر حوزههای آموزش برنامه نویسی موبایل میباشد.
قبل از اینکه آموزش برنامه نویس موبایل را شروع کنید باید حتما تسلط لازم را بر مبحث توسعهی نرم افزار داشته باشید. و این سوال پیش میاید که شما دقیقا از کجا قصد دارید که آموزش برنامه نویسی موبایل را شروع کنید؟
شما برنامه نویس وب هستند و قصد دارید که با پلتفرمهای دیگر نیاز شروع به برنامه نویسی کنید که یکی از آنها اندروید میباشد. ما در این حالت به شما Appcelerator Titanium را پیشنهاد میدهیم.
شما تجربهای در کدنویسی ندارید و تنها با مباحث مقدماتی شی گرایی آشنایی دارید. در این حالت یادگیری طراحی اپلیکیشن در پتلففرم اندرویدی بسیار آسانتر خواهد شد.
شما هیچ دانش برنامه نویسی ندارید. در این صورت باید حتما دورهای آموزش برنامه نویسی و مبانی اولیه را پشت سر بگذارید.
خب حالا باید ببینیم برای اینکه یک برنامه نویس موبایل شویم چه مهارتهای را باید حتما پشت سر بگذاریم که اپلیکیشنهای بی نقص و پرقدرتی را تولید کنیم.
این دو زبان برنامه نویسی شما را در ساخت اپلیکیشنهای IOS یاری میرساند و اگرقصد دارید در شرکت خاصی استخدام شوید بهتر است تسلط کافی در زمینه آموزش برنامه نویسی Objective-C داشته باشید.
این دو زبان برنامه نویسی برای برنامه نویسانی مناسب است که آموزش برنامه نویسی را قصد دارند در پلتفرم اندروید بیاموزند. اما اگر شما تخصصی در این زمینه ندارید بهتر است قبل از شروع، آموزش جاوا بگذرانید و پس از ان آموزش برنامه نویسی اندروید را شروع کنید.
شما در برنامه نویسی بازهی وسیعتری را پوشش خواهید داد زیرا که برنامه نویسی اندروید متن باز است و بر روی بیشتر پلتفرمهای روز دنیا نرمافزارهای کاربردی خود را دارد و بیشتر برندهای روز دنیا در حال استفاده از سیستم عامل اندروید هستند.
برنامه نویسی دسکتاپ در واقع برنامه نویسی است که برنامه نویس نرمافزاری را طراحی میکند که برای اجرا کردن آن نیاز به پلتفرمی مثل سیستم عامل ویندوز یا مک داریم.
در دنیای امروز نمیتوان یک خانه یا شرکت را بدون وجود حداقل یک کامپیوتر رومیزی در آن تصور کرد. این گستردگی در استفاده از کامپیوترهای رومیزی، برنامهنویسی دسکتاپ را به یکی از زمینههای کاری پر درآمد در دنیای امروز تبدیل کرده اس.
برنامه نویسی دسکتاپ در واقع برنامه نویسی است که برنامه نویس نرمافزاری را طراحی میکند که برای اجرا کردن آن نیاز به پلتفرمی مثل سیستم عامل ویندوز یا مک داریم. این نرمافزارها میتوانند شبیه به مایکروسافت آفیس یا نرمافزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ باشد.
برای اینکه بتوانید یک نرم افزار مناسب برای سیستم عاملی مثل ویندوز بنویسید نیاز دارید که از زبانهای برنامه نویسی متفاوتی استفاده کنید. برنامه نویسی دسکتاپ زبانهای بسیار زیاد و محبوبی را دربرمیگیرد که زبان C و C# جز محبوبترین زبانهای برنامه نویسی میباشد که میتوانید از آنها برای طراحی اپلیکیشن استفاده کنید.
کامپیوترهای رومیزی (Desktop) یکی از پر استفادهترین ابزارهای دیجیتال امروزی هستند. در دنیای امروز نمیتوان یک خانه یا شرکت را بدون وجود حداقل یک کامپیوتر رومیزی در آن تصور کرد. این گستردگی در استفاده از کامپیوترهای رومیزی، برنامهنویسی دسکتاپ را به یکی از زمینههای کاری پر درآمد در دنیای امروز تبدیل کرده است. برنامهنویسان دسکتاپ با استفاده از زبانهای مختلف برنامهنویسی (مثل C#) برنامههای کاربردی مختلفی را برای کامپیوترهای رومیزی و لپتاپها توسعه میدهند.
تفاوت این دو زبان در پشتیبانی ++C از شیگرایی است. زبان C از گذشته در ساخت برنامههای کامپیوتری مورد استفاده قرار میگرفت. ++C بهطور ویژه در ساخت بازیهای کامپیوتری بهکار گرفته میشود.
در حال حاضر C# بیشتر از دیگر زبانها در برنامهنویسی دسکتاپ مورد استفاده قرار میگیرد. این زبان که توسط مایکروسافت در سال 2000 به بازار عرضه شده است، بهدلیل بهرهمندی از سادگی در عین مدرن بودن، در بین برنامهنویسان محبوب است. در حال حاضر شرکتهای ایرانی تمایل بیشتری به استخدام برنامهنویسان C# نشان میدهند و بیشتر برنامههای دسکتاپ موجود در ایران با این زبان نوشته شدهاند.
جاوا محبوبیتی فراتر از ایران و در سطح جهانی دارد. در حال حاضر 120 هزار شغل مرتبط با برنامهنویسی جاوا در آمریکا موجود است. جاوا اگرچه بیشتر مناسب برنامهنویسی اندروید است، در مواقعی برای توسعه برنامهها روی دسکتاپ مورد استفاده قرار میگیرد. شیگرایی و سطح بالای انتزاعی بودن، از دلایل کاربرد گسترده این زبان شناخته میشوند.
این زبان در ساخت نسخه دسکتاپ نرمافزارهایی مثل Slack، Visual Studio Code، Discord، Atom و WhatsApp به کار رفته است. برنامهنویسی دسکتاپ در جاوا اسکریپت با استفاده از چارچوب الکترون انجام میشود.
این زبان مثل زبانهای بالا سابقه زیادی ندارد. گوگل در سال 2009 این زبان را به صورت متنباز به بازار عرضه کرد و این زبان در اواسط دهه دوم قرن 21 توانست نظر برنامهنویسان را بهخود جلب کند. ساختار این زبان در مقایسه با دیگر زبانهای مورد استفاده در دسکتاپ به مراتب سادهتر است و همین مورد امتیاز ویژهی آن به حساب میآید.
تسلط به حل مسئله: برای تبدیل شدن به یک برنامهنویس موفق لازم است هوش الگوریتمی داشته باشید. کسی که هوش الگوریتمی دارد میتواند مسائل (نیازمندیهای پروژه) را راحتتر در قالب الگوریتم و سپس کد بیان کند. بسیاری از افراد حل مسئله را یک استعداد ذاتی میدانند، اما بعضی از افراد هم معتقدند با تمرین و پشتکار میتوان به آن دست یافت
تسلط به زبان برنامه نویسی مناسب: در حال حاضر بهترین زبان برنامهنویسی برای دسکتاپ C# است. با تسلط به یک یا چند زبان از زبانهای گفته شده در بخش قبل میتوانید برای ورود به تیمهای برنامهنویسی مختلف در ایران یا خارج از ایران اقدام کنید.
توانایی کار تیمی: پروژههای برنامهنویسی اکثرا بهصورت تیمی اجرا میشوند. برنامهنویسی موفق است که بتواند تواناییهای خود را در تعامل با دیگران نشان داده و دانش خود را با همکارانش به اشتراک بگذارد.
جدیدترین نسل یادگیری که به یادگیری دیجیتال (E-learning) معروف است بهترین روش برای یادگیری انواع برنامهنویسی است. چون که در صنایع دیجیتال، بهروز بودن (حتی بهلحظه بودن) حرف اول را میزند. در بین پلتفرمهای مختلف یادگیری دیجیتال، مکتبخونه علاه بر ارائه باکیفیتترین محتوای آموزشی از بهترین استادان، از طریق ارائه کوئیز و تمرین به یادگیری عمیق شما کمک میکند. پیشنهاد میکنیم دوره برنامه نویسی دسکتاپ مکتب خونه را از دست ندهید.
گسترش گوشیهای هوشمند و جایگزینهای مختلف برای کامپیوتر، نتوانسته است از اهمیت آن بکاهد. هنوز هم برای خواندن یا نوشتن یک مقاله یا انجام کارهای حسابداری، اولین انتخاب افراد لپتاپ یا کامپیوتر رومیزی (دسکتاپ) خواهد بود. برنامه نویسی دسکتاپ یک زمینه کاری و آموزشی برای نوشتن کدهای مربوط به نرمافزارهای کامپیوتری است. برای این کار ابزارها و زبانهای مختلفی وجود دارد که Go سادهترین آنها و C# کاربردیترین آنها است. برای یادگیری برنامه نویسی دسکتاپ میتوانید از دورههای آموزش برنامه نویسی دسکتاپ مکتب خونه استفاده کرده و از جدیدترین متدهای آموزشی بهرهمند شوید.
یادگیری ماشین در واقع یکی از زیر مجموعههای هوش مصنوعی میباشد که به مطالعهی آماری و علمی الگوریتمهای سیستمهای گوناگون کامپیوتری میپردازد. از یادگیری ماشین برای تصمیمگیریهای بدون برنامه ریزی استفاده میگردد و منطق ماشین لرنینگ براساس دادههای آموزش یا دادههای نمونه میباشد.
فضای اینترنت با پیشرفت منظم در نیمقرن اخیر تبدیل به مدلی از دنیای واقعی شد. در حال حاضر هر فرد برای خود یک خانه (محل ذخیره اطلاعات روی فضای ابری) و یک هویت (حساب جیمیل، اینستاگرام و...) روی فضای اینترنت دارد. درست مثل دنیای واقعی! این شباهت ابعاد دیگری هم دارد.
یکی از این ابعاد امنیت شبکه است. همانطور که نیاز داریم درِ ورودی منزلمان را قفل کرده یا برای خانه و ماشین دزدگیر نصب کنیم، در فضای شبکه هم نیازمند امنیت هستیم. در حال حاضر تقریبا تمام اطلاعات و داراییهای فرد روی موبایل و لپتاپش ذخیره میشود و افراد سودجو میتوانند از طریق دسترسی به اینها برای او مشکلساز شوند. امنیت شبکه یک زمینه کاری و تحصیلی است که به تامین امنیت در لایههای مختلف شبکه میپردازد.
همین الان که شما در حال خواندن این مقاله روی فضای اینترنت هستید، هزاران الگوریتم امنیتی روی کامپیوترتان و سرورهای مربوطه در حال اجرا شدن هستند. بدون این الگوریتمها شما دائما در معرض خطر نفوذ بدافزارها و هکرها خواهید بود. امنیت شبکه در زمینههای مختلفی به شما سرویس میدهد؛ این زمینهها عبارتند از:
همانطور که مشاهده کردید، امنیت شبکه زمینههای مختلف استفاده از اینترنت را در بر گرفته و خدمات مختلفی به ما ارائه میدهد.
شاید با شنیدن عبارت «هک اخلاقی» در ابتدا جا بخورید و این دو کلمه را متناقض با یکدیگر بدانید. در توضیح این عبارت باید گفت هک اخلاقی (Certified Ethical Hack) یا CEH همان نفوذ به شیوه هکرها است که با قصد امتحان کردن امنیت شبکه گرفته میشود. همانطور که امنیت ماشین را با شبیهسازی صحنه تصادف امتحان میکنند، برای تست کردن استحکام سیستم امنیتی پیادهسازی شده روی یک بخش شبکه نیز نیاز به شبیهسازی یک حمله از طرف هکرها را خواهیم داشت.
این تست نفوذ میتواند برای یک شبکه داخلی، یک سایت یا یک سرور پیادهسازی شود. در حال حاضر شرکتهای دیجیتالی و استارتاپها نیاز مبرمی به امنیت شبکه دارند و برای همین، هک اخلاقی به یک زمینه شغلی با تقاضای بالا در بازار کار تبدیل شده است. برای یادگیری امنیت استفاده از بهروزترین اطلاعات ضروری خواهد بود؛ برای همین توصیه میشود آموزش آن را از منابع الکترونیک (E-Learning) دنبال کنید. مکتب خونه یکی از این منابع است که علاوه بر ارائه جدیدترین آموزشها، متدی بر مبنای تمرین و کوئیز برای یادگیری عمیق و عملی دارد.
ما درست در میانهی عصر دیجیتال زندگی میکنیم. در چنین عصری که بیشتر تعاملات بر بستر اینترنت صورت میگیرند، امنیت این فضا از هر چیزی مهمتر میشود. امنیت شبکه مسئولیت امن کردن بخشهای مختلف شبکه جهانی و داخلی اینترنت را بر عهده دارد. این امنیت ممکن است برای یک حساب جیمیل یا سرور یک سایت یا حتی شبکه داخلی اطلاعات بین چند کامپیوتر باشد. یکی از مفاهیم مهم در امنیت شبکه، هک اخلاقی است.
هکر اخلاقی با شبیهسازی شرایط یک حمله از طرف هکر واقعی، از شبکه تست نفوذ گرفته و از امن بودن آن اطمینان حاصل میکند. در دنیای امروز کمتر کسبوکاری را میتوان بدون اینترنت تصور کرد. این کسبوکارها قبل از استفاده از سرورها و ذخیره اطلاعات روی فضای ابری به امنیت شبکه برای تعیین سطح دسترسی و گرفتن تست نفوذ نیاز دارند. برای همین امنیت شبکه به یک زمینه کاری پردرآمد تبدیل شده است. برای یادگیری امنیت نیاز به اطلاعات بهروز خواهید داشت؛ برای همین توصیه میشود آموزش آن را از منابع الکترونیک (E-Learning) دنبال کنید. مکتب خونه یکی از این منابع است.
دنیای امروز بر پایه شبکههای ارتباطی کار میکند. کافی است تنها برای یک لحظه تصور کنید اینترنت دنیا قطع شود تا به اهمیت شبکه پی ببرید. تعدادی کامپیوتر که با سیم یا بدون سیم به یکدیگر وصل شده باشند را شبکه مینامند. در واقع زیربنای تمام لذتهایی که از کار با اینترنت میبریم (اینستاگرام، تلگرام، آپارات و...) شبکه است. برای همین یادگیری کار با شبکه در حال حاضر امنیت ویژهای پیدا کرده است. متخصصان شبکه در آمریکا بهطور میانگین سالانه 100 هزار دلار درآمد دارند.
این دوره در بین دورههای پر شمار شبکه (Security+، CCNA و...) مثل کلاس اول ابتدایی است. برای ورود به دنیای شبکه توصیه میکنند این دوره را بگذرانید. در این دوره (که معمولا یک تا دو ماه زمان میبرد)، مفاهیم اساسی و مبانی شبکه به علاقهمندان آموزش داده میشود. مفهومی بودن مباحث شبکه باعث شده کارشناسان آموزش حضوری را در این مورد توصیه کنند. زیرا نیاز است مطلب برای فرد کاملا با مثال، ارائه تمرین و کوییز جا بیفتد. با موفقیت گذراندن دوره Comptia Network Plus بهعنوان قدم اول برای تبدیل شدن به یک متخصص شبکه یا کارشناس IT شناخته میشود. این دو شغل هم در ایران و هم در خارج از ایران تقاضای زیادی را در بازار کار به خود اختصاص دادهاند.
در دوره نتورک پلاس مکتب خونه، علاوه بر بهترین و بهروزترین محتوای آموزشی با بالاترین کیفیت، تمرینات و کوئیزهای منظمی برای شما پیشبینی شدهاند که به یادگیری عمیقتر کمک میکند. مباحث آی تی بدون مثال، تمرین و پروژه بسیار سخت به ذهن سپرده میشوند. مکتب خونه قصد دارد با ارائه این متد جدید، شکاف بین آموزش حضوری و دیجیتالی را از بین ببرد.
شبکه زیربنای تمام ارتباطات و انتقال اطلاعات در دنیای امروزی را تشکیل میدهد. بدون وجود شبکه دنیای امروز خاموش و ساکت خواهد شد. یکی از کاربردهای ویژه شبکه مربوط به کسبوکارها (خصوصا کسبوکارهای دیجیتال) است. امروزه کمتر شرکتی را بدون کارشناس آیتی یا کارشناس شبکه میتوان تصور کرد. دوره نتورک پلاس اولین قدم در راه تبدیل شدن به یکی از اینها است. بهترین روش آموزش نتورک پلاس، روش حضوری است. اما در دورانی مثل الان (بحران کرونا) میتوان با آموزش برنامه نویسی مجازی با کیفیت جای آن را پر کرد.