8
نتیجه برای "تافل (TOEFL) --- زبان انگلیسی --- زبان های خارجی" با فیلترهای مشخص شده در مکتبخونه موجود است.طبق نتایج به دست آمده از تحقیقاتی که ETS انجام داده است از هر 5 موسسه 4 موسسه ترجیح میدهند گواهینامهی تافل را به عنوان سند سنجش دانش زبان انگلیسی معیار قرار دهند. نمایندگان این موسسات اظهار میکنند آزمون تافل دقیقترین اطلاعات را در مورد دانش انگلیسی ارائه میدهد. گواهینامه تافل توسط بسیاری از خدمات مهاجرتی برای دادن اجازه اقامت یا اجازه کار، آژانسهای پزشکی و صدور مجوز برای صدور گواهینامه، کارفرمایان به منظور ارزیابی سطح مهارت انگلیسی معتبر شناخته میشود. گواهینامه تافل در راستای خدمات مهاجرت در استرالیا و انگلیس نیز سند پذیرفته شدهای است. در استرالیا نتیجهی آزمون یکی از الزامات اخذ ویزای دانشجویی است. جالب است بدانید که در انگلستان نمرهی امتحان تافل شما در دریافت نوع ویزای شما موثر است و بر اساس آن ویزای ردهی 1 ، 2 و یا 4 به شما تعلق میگیرد.
در ادامه به انواع مختلف تست تافل، نوع برگزاری آنها و مهارتهایی که در هریک از آنها ارزیابی میشوند، میپردازیم. همچنین در رابطه با نمره دهی تست تافل، چگونگی آمادگی برای این تست و منابع مفید تافل اطلاعاتی را در اختیارتان قرار خواهیم داد. پس برای دانستن صفر تا صد آزمون و کلاس تافل با ما همراه شوید.
تست تافل سه نوع دارد: کاغذی (PBT) ، کامپیوتری (CBT) و آنلاین (iBT). این روزها iBT تا حدود زیادی جایگزین روش کامپیوتری (CBT) شده و رایجترین نوع تست تافل به شمار میآید. با این حال هنوز هستند دانشگاههایی که در شرایط پذیرش خود نوع کاغذی (PBT) وکامپیوتری (CBT) منتشر میکنند و برخی از دانشجویان در اقصی نقاط جهان از طریق نسخهی کاغذی این آزمون مورد ارزیابی قرار میگیرند. در حال حاضر در کشور ما تنها نوع آنلاین آزمون تافل (iBT) برگزار میشود.
آزمون TOEFL iBT® بیش از 60 بار در سال در مراکز مجاز برگزاری آزمون در سراسر جهان برگزار میشود و این میتواند گزینههای زیادی برای شما فراهم کند. پس از ثبت نام آنلاین خود، یک ایمیل تأیید با تاریخ آزمون، زمان شروع و آدرس مرکز آزمون دریافت خواهید کرد. این اطلاعات از طریق حساب ETS شما نیز در دسترس است. برای اطمینان از اینکه هیچ یک از جزئیات ثبت نام تغییر نکردهاند (به عنوان مثال زمان یا ساختمانی متفاوت از آنچه در ابتدا تعیین شده بود) به خاطر داشته باشید که حتما یک روز قبل از آزمون وارد حساب کاربری خود شوید. توجه داشته باشید که حساب کاربری شما در ETS فقط برای مرحلهی ثبت نام در آزمون TOEFL iBT® شما نیست! همچنین میتوانید از آن برای موارد زیر استفاده کنید:
· ثبت نام در آزمون آزمایشی
· مشاهده، برنامه ریزی یا لغو ثبت نام
· مشاهدهی حوزههای آزمون تأیید شده
· مشاهده و دانلود امتیازات
· آپدیت اطلاعات شخصی مانند ایمیل یا آدرس پستی و ...
آزمون TOEFL iBT مهارتهای انگلیسی آکادمیک شما را مورد تست قرار میدهد، این آزمون شامل 4 بخش است: مهارت خواندن و درک مطلب (Reading)، مهارت شنیداری(Listening) ، مهارت صحبت کردن (Speaking)و مهارت نوشتن (Writing). بنابراین تمرینهای لازم برای موفقیت در این آزمون باید ترکیبی از این 4 مهارت باشد. این تست در کشورهای زیادی از جمله استرالیا، کانادا، نیوزیلند، ایالات متحده امریکا، انگلیس و همچنین در سراسر اروپا و آسیا پذیرفته شده است. پس اگر هدف شما تحصیل در دانشگاه است، نمرهی بالای شما در آزمون TOEFL iBT® میتواند به شما در رسیدن به آن کمک کند.
همانطور که گفتیم تست تافل 4 مهارت اصلی را مورد ارزیابی قرار میدهد که عبارتند از:
یکی از دشوارترین بخشهای تست تافل ریدینگ است و طبق مطالعات و تحقیق به دست آمده از شرکتکنندگان این آزمون، سختی این بخش از زمان و مدیریت آن آب میخورد. این در حالی است که در سال 2019 تغییری در تعداد سوالات ریدینگ تافل ایجاد شده است. تعداد سوالات ریندیگ تافل 40 سوال بوده که داوطلبان باید در 60 دقیقه به آنها پاسخ میدادند که این تعداد به 30 سوال با مدت زمان 54 دقیقه تغییر کرده است. قطعا این تغییر تا حدودی ریدینگ تافل را قابل کنترل کرده اما هنوز این بخش چالش برانگیز است. در این قسمت از آزمون شما باید با توجه به متنی که داده شده به سوالات پاسخ دهید. تعداد متنهای ریدینگ تافل معمولا شامل 3 متن و در مجموع 2100 کلمه است.
بخش لیسنینگ آزمون تافل دارای دو فرم است: سخنرانی (Lecture) و مکالمه (Conversation). پیشتر داوطلبان در این قسمت به 4 سخنرانی و 2 مکالمه گوش داده و به سوالات این بخش پاسخ میدادند. اما پس از تغییراتی که در این بخش به وجود آمد، اکنون داوطلبان باید برای این بخش به 3 سخنرانی و 2 مکالمه گوش دهند. لیسنینگ تافل دو بخش دارد: در بخش اول به یک مکالمه و دو سخنرانی و در بخش دوم به یک مکالمه و یک سخنرانی گوش خواهید داد. توجه کنید که برای پاسخ دادن به هر قسمت 10 دقیقه فرصت دارید.
به بخش صحبت کردن تست تافل رسیدیم. بخشی که همواره بزرگترین نگرانی شرکت کنندگان تست تافل بوده است. طبیعی است که صحبت کردن به زبان انگلیسی در یک میکروفون و با وجود محدودیت زمانی میتواند استرس زا باشد. اما مطمئن باشید با تمرینهای روزانه میتوانید تسلط خود را بالا و سطح استرس خود را پایین بیاورید. اگر قبل از سال 2019 در امتحان تافل شرکت کرده باشید، حتما به خاطر دارید که در تست اسپیکینگ تافل باید به 6 سوال پاسخ میدادید. خبر خوب برای داوطلبان این است که این تعداد به 4 سوال تقلیل یافته است. اینکه ممتحن در هنگام آزمون شما حضور ندارد و شما با میکروفون حرف میزنید در واقع میتواند نقطهای مثبت تلقی شود، چرا که شما را از شر سوالات غیرمنتظره و غافلگیرکنندهی ممتحن نجات میدهد.
رایتینگ تافل آخرین بخش تست تافل است که از دو نوع سوال تشکیل شده: سوال ترکیبی (Integrated Question) و سوال مستقل (Independent Question). در تسک (task) اول شما باید ابتدا یک متن را بخوانید و به یک سخنرانی در مورد همان موضوع گوش دهید. اطلاعاتی که در فایل صوتی میشنوید، میتواند ادعای گفته شده در متن را رد یا در پارهای از اوقات آن را تکمیل کند. نگران این نباشید که چگونه جزيیات مهم را به خاطر بسپارید. چرا که میتوانید در حین خواندن متن و گوش دادن به فایل صوتی یادداشت بردارید. شما فقط سه دقیقه فرصت دارید متنی 220-200 کلمهای را بخوانید. پس از این مدت با استفاده از اطلاعاتی که از متن و صدا به دست آوردید، در 20 دقیقه رایتینگ 225-150 کلمهای خود را بنویسید.
هدف از تسک (task) دوم رایتینگ بررسی کیفیت نوشتهی شما، رعایت قواعد دستور زبان، درستی و انسجام متن است و اعتبار استدلال شما ارزیابی نخواهد شد. این به این معناست که آنچه مطرح میکنید میتواند کاملا خیالی و به دور از حقیقت باشد. حجم این تسک (task) باید 350-300 کلمه باشد و برای نوشتن آن 30 دقیقه زمان دارید. بهتر است زمان خود را طوری تنظیم کنید که پس از نوشتن رایتینگ، 5 دقیقه برای خواندن متن خود زمان داشته باشید. با این روش میتوانید اشتباهات احتمالی خود را اصلاح کنید و تعدادشان را به حداقل برسانید.
آزمون TOEFL iBT، 120 امتیازی است و از هر یک از این چهار بخش نمرهای بین 0 تا 30 را دریافت میکنید. بسته به نوع سوال، به ازای هر یک سوالی که به درستی پاسخ دهید، یک یا چند امتیاز دریافت خواهید کرد. در تست تافل به تمامی سوالات، حتی آن سوالاتی که درمورد آنها مطمئن نیستید پاسخ دهید چرا که نمرهی منفی برای شما منظور نخواهد شد. برای آزمون تافل نمره قبولی وجود ندارد زیرا هر دانشگاه یا موسسه شرایط خاص خود (یا نمره قبولی) را برای تافل تعیین میکند. حداقل نتیجه TOEFL iBT معمولاً از 61 امتیاز تا 109 امتیاز که نمرهی حدنصاب دانشگاه هاروارد است، متفاوت است.
موفقیت در آزمون تافل هم مانند هر آزمون دیگری نیاز به تمرین و تکرار دارد. تا جایی که میتوانید خود را در شرایط آزمون قرار دهید. با استفاده از نمونههای آزمونهای دورههای قبلی خود را ارزیابی کنید. نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید. برای اینکه سریعا به نمرهی مطلوب خود برسید نیاز است تمرینات شما حتما روزانه و مستمر باشد. پس هر روز تایمی از روز خود را صرف مطالعه منابع معتبر آزمون کنید. سعی کنید هر چهار مهارت را با هم پیش ببرید و حتما به نقاط ضعف خود زمانی اختصاص دهید.
بدون شک برای دستیابی به حداکثر امتیاز تافل باید مراحل با کیفیت و جدیت قابل توجهی دنبال شود. زبان انگلیسی شما باید در سطح عالی باشد یا به سطح عالی ارتقا پیدا کند. همچنین شما باید استراتژیهای مناسب خود را برای امتحان تافل داشته باشید. چرا که فرمول ثابتی که برای همهی داوطلبان در هر شرایطی کارگر باشد، وجود ندارد. شرکت در دورههای آمادگی تافل و مطالعهی کتابهای خودآموز هریک میتوانند با توجه به شرایط و توانایی شما انتخاب خوب و مناسبی باشند. به منظور آگاهی بیشتر و انتخاب استراتژی متناسب برای شما در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با هریک از مهارتهای مورد ارزیابی در آزمون تافل ارائه خواهیم داد.
همانطور که پیشتر گفتیم در بخش ریدینگ امتحان تافل شما باید سه متن 700 کلمهای را خوانده و به سوالات آن پاسخ دهید. حال سوال پیش آمده این است که این متنها در چه سطحی هستند؟ از آنجا که اغلب نمرهی تافل برای ارائه به دانشگاهها و موسسات آموزشی به کار میروند، قاعدتا متنهای ریدینگ در سطح درجهی اول آکادمیک هستند. به یاد داشته باشید که برای پاسخ به سوالات باید به متن برگردید. غالبا سوالات شما را با عباراتی نظیر (according to و in paragraph) به پاراگراف یا جملهی خاصی از متن ارجاع میدهند.
توجه داشته باشید که طراحان آزمون غالباً عباراتی را در گزینهها قرار میدهند که حاوی کلمات متن و پاراگراف اشاره شده باشند اما این گزینهها به طور معمول پاسخ صحیح سوال نیستند و با دقت در آنها به این نتیجه میرسید که هیچ ارتباطی با متن ندارند. تکنیک مهمی که در بخش ریدینگ امتحان تافل به کمک شما میآید، حدس زدن معنی کلمات متن است. البته در نگاه اول حدس زدن معنی کلماتی که ممکن است تا به حال آنها را ندیده باشید، بسیار دشوار به نظر میرسد. اما با تمرین مکرر و در صورت نیاز با شرکت در دورههای آمادگی تافل در مدت زمان کوتاه میتوانید این مهارت را کسب کنید.
در بخش لیسنینگ تافل حتما توجه داشته باشید که ممکن است فایلی که برای شما پخش میشود شامل لهجه (Accent)های مختلف (انگلیسی، استرالیایی، آمریکایی) باشد. پس برای موفقیت در این بخش گوش خود را با این لهجهها آشنا کنید. لهجههای مختلف را میتوانید از طریق فایلهای مخصوص آمادهسازی امتحان تافل بشنوید. راهکار موثر دیگر برای تقویت مهارت شنوایی گوش دادن به کانالهای رادیویی نظیر BBC ، CNN ، Discovery ، Animal Planet ، America است. همچنین میتوانید با تماشای فیلمهای بدون زیرنویس این مهارت خود را محک بزنید.
هنگامی که به فایل صوتی گوش میدهید، حواس پرت نشوید و روی فهم کلی مطلب تمرکز کنید. سعی نکنید معنی تک تک کلمات را درک کنید چرا که در این صورت با خطر از دست دادن درک هدف بحث مواجه میشوید. یادداشت برداری یکی از تکنیکهایی است که به شما در بخش لیسنینگ کمک شایان توجهی خواهد کرد. بنابراین باید یاد بگیرید که چگونه فقط نکات کلیدی از قبیل نام شخصیتها، نقشهای آنها، موقعیتهای آنها، اعداد، افعال و سایر نکات مهم را بنویسید. نکتهی مهم و کاربردی دیگر این است که شما باید تفاوت بین احساسات افراد را در گفتار آنها بسته به لحن متوجه شوید. با وجود عدم دانستن معنی برخی از کلمات در گفتگو یا مونولوگ، این تکنیک به شما کمک میکند تا به سوالات به درستی پاسخ دهید.
در بخش اسپیکینگ تافل توانایی شما در بیان افکارتان به زبان انگلیسی مورد ارزیابی قرار میگیرد. پس از آنکه متنی را خواندید و به فایل صوتی گوش دادید، باید توانایی این را داشته باشید که اطلاعاتی که دریافت کردید را در قالب پاسخی جامع بیان کنید. به طور معمول ارزیاب امتحان تافل در نمرهدهی بر اسپیکینگ به مولفههایی مانند منطق کلامی، ایدهها، مثالها، سطح واژگان و استفاده از مترادفها و متضادها، تسلط کلامی و عدم وقفه و همچنین برداشت کلی شما از متن و فایل صوتی توجه میکند و بر اساس آن شما را ارزیابی میکند.
در بسیاری از کتابهایی که به هدف آماده سازی برای امتحان تافل توسط انتشارات بزرگی نظیر کمبریج، بارون، دلتا و لانگمن منتشر شده، استراتژیهای مفیدی ارائه شده است که میتوانید با بهرهگیری از آنها زمان خود را به خوبی سازماندهی کنید. اگر نقطه ضعف شما به بخش رایتینگ برمیگردد. بهترین راهکار این است که برای بهبود مهارت نوشتاری و ساختن نقطهی قوت از نقطه ضعف خود حتما از مدرسان مجرب تافل کمک بگیرید. چرا که برای تقویت این مهارت نیاز دارید که کسی رایتینگ شما را بخواند و تصحیح کند. به خاطر داشته باشید در هنگام تمرین رایتینگ، حتما محدودیتهایی که در زمان امتحان اصلی با آنها مواجه هستید را در نظر گرفته و در صورت امکان آنها را بازسازی کنید.