6
نتیجه برای "زبان ترکی استانبولی --- زبان های خارجی" با فیلترهای مشخص شده در مکتبخونه موجود است.قبل از پرداختن به آموزش زبان ترکی استانبولی و روشهای یادگیری آن بهتر است بیشتر با این زبان آشنا شویم.
برخی زبان ترکی استانبولی را پنجمین زبان پر کاربرد دنیا بعد از زبانهای مطرح دنیا مانند انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و اسپانیایی معرفی میکنند. از آنجا که ترکها در مناطق جغرافیایی گستردهای ساکن شدهاند، زبان ترکی در کشورهای مختلفی برای برقراری ارتباط به رسمیت شناخته میشود. تعداد افرادی که زبان مادری آنها ترکی استانبولی است، امروزه به 71 میلیون نفر میرسد. جالب است بدانید زبان ترکی تنها مختص کشور ترکیه نیست و این زبان در کشورهای مختلفی رایج است. در قبرس زبان ترکی یک زبان رسمی است و در این کشور 19 درصد مردم زبان ترکی را به عنوان زبان اول استفاده میکنند. بیش از یک و نیم میلیون ترکزبان در بلغارستان، مقدونیه و یونان و بیش از 3 میلیون در آلمان (و سایر کشورهای شمال اروپا) زندگی میکنند. همچنین حدود 40،000 ترک زبان در ایالات متحده امریکا ساکن هستند.
زبان ترکی گویشهای مختلفی دارد. گویشی که امروزه به عنوان زبان ترکی استاندارد شناخته شده، گویش استانبولی آناتولی است. زبان ترکی در طول تاریخ دستخوش تغییرات بسیاری بوده است. این زبان به سه گروه اصلی ترکی قدیمی (از قرن 7 تا 13)، ترکی میانه (از 13 تا 20) و ترکی جدید (از قرن 20 به بعد) تقسیم شده است. زبان ترکی همانند زبانهای فنلاندی و مجارستانی متعلق به شاخه آلتای از خانواده زبانی اورال-آلتائیک است. ریشه زبان ترکی از زبان ترکی منطقهی اوغوز گرفته شده است و این زبان به زبانهای آذربایجانی، ترکمنی، قشقایی و ترکی گاگائوز بالکان نزدیک است. نیای زبان ترکی استانبولی مدرن در قرن یازدهم میلادی توسط ترکان سلجوقی از آسیای میانه گرفته شده است که به ترکی عثمانی معروف است. زبان ترکی عثمانی کلمات بسیاری را از زبانهای فارسی و عربی وام گرفته است که در دورهی امپراتوری عثمانی به زبان ترکی وارد شدند.
در سال 1928، مصطفی کمال آتاتورک به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای نوسازی ترکیه، فرمانی مبنی بر جایگزینی الفبای عربی با الفبای لاتین صادر کرد. واژه های وام گرفته از زبانهای عربی و فارسی نیز با معادل ترکی جایگزین شدند. از این اقدام آتاتورک در تاریخ به اسم فارسیزدایی یاد میشود. امروزه فقط دانشمندان و کسانی که خواندن را قبل از 1928 یاد گرفته اند، میتوانند متنی ترکی را که به خط ترکی عثمانی نوشته شده است بخوانند.
زبان ترکی استانبولی زبانی خوش آوا و شیرین است که از یادگیری آن قطعا لذت خواهید برد. اگر قصد دارید این زبان را یاد بگیرید، حتما برای یادگیری آن برنامهریزی کنید.
در همان ابتدای کار کاغذ و خودکاری بردارید و هدف خود را بنویسید. این مهمترین مرحله است. چرا که بسته به هدفتان باید میزان زمانی که به یادگیری اختصاص میدهید، متفاوت باشد. مثلا فردی که ترکی استانبولی را برای تحصیل و کار در کشورهای ترک زبان یاد میگیرد نسبت به شخصی که برای مسافرت، تفریح و گردش به این کشور قصد یادگیری زبان را دارد بسیار نیازمند تمرین بیشتری است. آموزش زبان ترکی استانبولی برای فارسی زبانان به ویژه به دلیل هم آوایی و وجود واژگان مشترک برای ایرانیان ترک زبان (ترک ایرانی) بسیار آسانتر بوده و با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
حال که هدفتان مشخص شد، زمان یادگیری الفبای زبان ترکی استانبولی است. توجه کنید که الفبای این زبان را به خوبی یاد بگیرید. در زبان ترکی استانبولی از 29 حرف (8 حرف صدادار و 21 حرف بیصدا) در نوشتار استفاده میشود. همان طور که پیشتر گفتیم در زبان ترکی استانبولی از الفبای لاتین استفاده میشود که با تغییرات جزئی به صورت الفبای ترک درآمده است. این یک مزیت محسوب می شود چرا که شما مجبور نیستید یک الفبای کاملا جدید را از صفر یاد بگیرید. جالب است بدانید اکثر حروف الفبا تلفظی مشابه حروف انگلیسی دارند. تنها تعداد کمی از حروف تلفظ متفاوتی دارند. حروفی که تلفظ آنها متفاوت از تلفظ انگلیسی است را پیدا کرده و روی یادگیری آنها زمان بیشتری بگذارید. چالش یادگیری الفبای ترکی این است که برخی از صداها در زبان فارسی وجود ندارند. برای این که تلفظ این حروف را به خوبی یاد بگیرید، حتما از ویدیوهای آموزشی استفاده کنید تا بتوانید حالت لبها را همزمان با شنیدن صوت ببینید. این روش به شما در ادا کردن درست تلفظ واژهها کمک بهسزایی خواهد کرد.
گام بعدی آموزش زبان ترکی استانبولی یادگرفتن قواعد دستوری است. با یادگیری این مبحث شما با ساختار جمله در زبان ترکی استانبولی آشنا میشوید و صرف فعل را میآموزید. درمورد یادگیری این بخش یعنی قواعد دستور زبان ترکی استانبولی اصلا نگران نباشید. گرچه قواعد دستور زبان ترکی استانبولی پیچیده به نظر میرسد اما بسیار با قاعده و منطقی است. برای مثال ترتیب قرار گرفتن واژهها در جمله در زبان ترکی استانبولی همانند زبان فارسی (فاعل + مفعول + فعل) است و حرف تعریف و جنسیت و حتی حرف تعریف در این زبان وجود ندارد.
از مشخصات متمایز زبان ترکی هماهنگی مصوتها و پیوندی بودن آن است. زبان ترکی استانبولی زبانی است که همراه با زبانهایی مانند فنلاندی، مجارستانی، مغولی و ژاپنی در گروه زبانهای پیوندی قرار میگیرد. در زبانهای پیوندی بیشتر عبارات با اضافه کردن پسوندها به واژه ساخته میشوند. یک کلمه میتواند پسوندهای زیادی داشته باشد و همچنین میتوانید برای ایجاد کلمات جدید مانند ایجاد فعل از ریشه اسم بعلاوهی پسوند استفاده کنید.
امکانات و تکنولوژیهای مختلف باعث شده آموزش زبان ترکی استانبولی به طرز قابل توجهی آسان و لذتبخش شود. برای یادگیری یک زبان جدید نیاز نیست تمام زمان خود را صرف خواندن کتابهای سنگین تئوریک و قواعد خشک دستور زبان کنید. بلکه به راحتی میتوانید در هرکجا که هستید از منابع مختلفی برای یادگیری و تمرین زبان استفاده کنید. زبان ترکی دارای حروف صدادار همخوان است و از این رو گوش دادن به موسیقی ترکی روشی است که میتواند روند یادگیری شما را تسریع کند. با گوش دادن به موسیقی ترکی توانایی درک شنیداری شما بالا رفته و در نتیجه تلفظ شما نیز تقویت میشود.
کتابهای آموزشی برای یادگیری هر زبانی جز ارکان ضروری به شمار میرود. اما این تنها شامل آن دسته از کتابهایی که با هدف آموزش زبان طراحی شدهاند، نمیشود. شما میتوانید داستانهای کودکانه به زبان ترکی استانبولی بخوانید. کتاب داستان کودکان واژهها و جملات سادهای دارد و معمولا دارای تصویر است که در درک معنی پاسخ گوی نیاز شماست و همهی اینها در کنار هم مجموعهای مناسب برای استارت یادگیری زبان شما محسوب میشود. همچنین میتوانید ترجمهی کتابی که از پیش به زبان دیگر مطالعه کردید را تهیه کنید. با این روش هم زبان ترکی را یاد میگیرید و هم از یادگیری خود لذت میبرید.
سفر کردن به کشورهای ترک زبان نیز از راههای بسیار موثر در یادگیری زبان ترکی است. اگرچه با وجود دنیای مجازی و شبکههای اجتماعی، شما هر زمان و ساعت از شبانه روز این امکان را دارید تا با کسانی که زبان مادری آنها ترکی استانبولی است، ارتباط برقرار کرده و مهارت صحبت کردن خود را تقویت کنید. اگرچه این روش غیرآکادمیک است اما بسیار مفید واقع شده و تحقیقات نشان داده که افرادی که این روشها را به جای روشهای آکادمیک انتخاب میکنند، احتمال این که یادگیری خود را نیمه کاره رها کنند، بسیار کمتر از آن دسته از افراد است که روشهای آکادمیک را انتخاب میکنند.
برای یادگیری هر زبانی بسیار مهم است که با شرایط سیاسی، اجتماعی و آداب و رسوم مردمانی که آن زبان را به عنوان زبان مادری خود صحبت میکنند، آشنا شویم. یکی از راههای به دست آوردن اطلاعات در این خصوص گوش دادن به اخبار و خواندن سایتهای مطبوعاتی در زمینههای مختلف اعم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی ورزشی است. این مطالعه در کنار تقویت مهارت خواندن و شنیدن شما، تصویری از شرایط مختلف مردمانی که زبانشان را یاد میگیرید، در ذهن شما ایجاد میکند.
اکثر زبان آموزان فارسی زبان معتقدند آموزش زبان ترکی استانبولی چندان سخت نیست. زبان ترکی استانبولی یک زبان آوایی است و اگر از پایه طرز صحیح تلفظ و الفبا را به خوبی یاد بگیرید، با چالش بزرگی در این مسیر مواجه نخواهید شد. یادگیری زبان ترکی حتی برای کسانی که قصد مهاجرت یا سفر به کشورهای ترک زبان را ندارند هم میتواند بسیار مفید واقع شود چرا که میتواند یک فرصت شغلی عالی برای شما ایجاد کند. این روزها با افزایش متقاضی زبان ترکی استانبولی، بازار کار مدرسان و مترجمان این زبان نیز به شدت داغ است.