مهندسی

وظایف مهندس اجرایی عمران

وظایف مهندس اجرایی عمران

مهندسان اجرایی عمران بر طراحی و ساخت پروژه‌های ساختمانی بزرگ از جمله جاده‌ها، راه‌آهن‌ها، فرودگاه‌ها، پل‌ها، سدها، سیستم‌های فاضلاب، خطوط لوله و ساختمان‌ها نظارت می‌کنند. مهندسان اجرایی، برنامه‌های پروژه را آماده می‌کنند، طرح‌ها را بررسی می‌کنند و بودجه و منابع را مدیریت می‌کنند. آن‌ها برای شرکت‌های ساختمانی، شرکت‌های مهندسی یا ادارات دولتی کار می‌کنند.

وظایف مهندس اجرایی عمران شامل تعامل با مدیریت، بازاریابی و کارکنان تولید برای بحث در مورد مشخصات و رویه‌های پروژه در حال انجام است. آن‌ها عموماً مسئول تمام کارهای پروژه هستند و به مقامات سطح بالا پاسخگو هستند و اطلاعات دقیق پروژه را به آن‌ها ارائه می‌دهند. مهندس مجری اولین نقطه تماس کلیه مهندسان و دستیاران مهندس است. او به طور کلی بر کار مهندسان و دستیاران مهندس نظارت می‌کند و در صورت لزوم آن‌ها را راهنمایی می‌کند.

همچنین مهندسان اجرایی عمران با مشتریان در تعامل هستند و آن‌ها را از وضعیت پروژه مطلع می‌کنند و به طور موثر زمان را مدیریت می‌کنند و مسئول تحویل به موقع پروژه‌ها هستند. آن‌ها گزارش‌های دقیقی از کلیه وظایف انجام شده در حین تکمیل پروژه و مستندسازی دارند و به مقامات بالاتر ارائه می‌دهند. مهندسان مجری به تک تک فرآیندهای تکمیل پروژه توجه کافی دارند و بر اساس آن کار را هدایت می‌کنند. مهندسان اجرایی همچنین بودجه پروژه را مدیریت می‌کنند و در نتیجه آن را مقرون به صرفه می‌کنند.

مهندسان اجرایی عمران ضمن جذب نیروی جدید با واحد منابع انسانی همکاری می‌کنند. آن‌ها مصاحبه می‌کنند و کاندیداها را بر اساس صلاحیت تحصیلی خوب و در صورت داشتن تجربه انتخاب می‌کنند. پس از فرآیند استخدام، آن‌ها همچنین یک برنامه آموزشی را برای آموزش وظایف و مسئولیت‌های شغلی به کارکنان جدید ارائه می‌دهند و ایده مختصری در مورد سیاست‌ها، قوانین و مقررات شرکت می‌دهند.

توضیح و تقسیم وظایف به کارکنان تازه وارد یکی دیگر از وظایف مهندس اجرایی عمران است. همچنین مهندس اجرایی وظیفه اعطای مرخصی و برنامه‌ریزی هفتگی برای کارکنان را بر عهده دارد. برای شروع کار به عنوان یک مهندس اجرایی، یک فرد باید تجربه کافی به عنوان دستیار مهندس را داشته باشد.

او در کنار تجربه، باید صلاحیت‌ها و مهارت‌های لازم را نیز برای انجام موثر این پست داشته باشد. کار یک مهندس اجرایی بسیار مسئولیت‌پذیر است زیرا او مسئول کل پروژه است. بنابراین، قبل از شروع کار خود به عنوان یک مهندس اجرایی، باید از مسئولیت‌های مختلفی که توسط آن‌ها انجام می‌شود آگاه باشید.

 

 

وظایف مهندس اجرایی عمران

صلاحیت آموزشی یک مهندس اجرایی عمران

شرط اساسی برای پست مهندس اجرایی عمران مدرک لیسانس مهندسی به همراه حداقل تجربه سه تا پنج سال به عنوان دستیار مهندس یا مهندس است. از آنجایی که پست مهندس اجرایی بسیار مسئولیت پذیر است، بسیاری از کارفرمایان کاندیداهایی را ترجیح می‌دهند که دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی و تجربه اندکی باشند. علاوه بر مدارک تحصیلی، از داوطلب انتظار می‌رود که در زمینه کاربردی نیز متخصص باشد و باید دانش لازم برای عملکرد مؤثر فرآیند را داشته باشد.

 

 

وظایف شغلی یک مهندس اجرایی عمران

مهندس اجرایی مسئولیت برقراری ارتباط با کارفرما و طراحی محصول بر اساس نیاز آن‌ها را بر عهده دارد. همچنین از مهندس اجرایی انتظار می‌رود که دارای مهارت‌های نظارتی خوب با دانش فنی کافی در مورد فرآیند باشد. برخی از وظایف مهندس اجرایی عمران به شرح زیر است :

  • داشتن مهارت های ارتباطی عالی برای تعامل با مشتریان، و همچنین در صورت لزوم باید برای مشتریان ارائه کار آماد کند و آن‌ها را از وضعیت پروژه آگاه کند و نیاز ها و درخواست و پیشنهادات آن‌ها را درک کند.

 

  • یک مهندس اجرایی عمران باید دانش کافی در مورد مدیریت پروژه‌ها و نگهداری سوابق پروژه‌های در دست اجرا و مستندسازی صحیح آن‌ها را داشته باشد و در صورت لزوم پیشنهاد تغییرات درباره پروژه را ارائه دهد. و به پرسنل صنعتی و مدیریتی، مشاوره فنی در خصوص طراحی، ساخت یا اصلاح برنامه و تعمیرات سازه دهد و در هنگام انجام پروژه باید گزارشات را مستند کرده و به مقامات بالاتر ارسال کند.

 

  • مهارت‌های سازمانی خبره و توانایی حفظ روابط ویژه با کارکنان یکی دیگر از وضایف مهم مهندسان اجرایی است. آن‌ها باید بر مهندسین و دستیاران و کارکنان نظارت داشته باشند. همچنین آموزش قوانین و وظایف شرکت به کارکنان تازه وارد و ارزیابی کارکنان با توجه به هوش، مهارت‌های کاری و وقت شناسی آن‌ها را بر عهده دارند. و همچنین مهندسان مسئول‌اند تا از سیاست‌های ایمنی مناسب برای کارکنان اطمینان حاصل کنند.

 

  • مدیریت موثر زمان یکی از وظایف بسیار مهم می‌باشد، یک مهندس اجرایی لازم است در کار خود اولویت بندی و برنامه ریزی و مدیریت زمان داشته باشد و باید بتواند پروژه خود را به موقع تحویل دهد، و توانایی تصمیم گیری سریع در کارها را داشته باشد.

 

  • مهندس اجرایی، پروژه‌های ساختمانی را با مطالعه مفهوم پروژه، نقشه‌های معماری و مدل‌ها طراحی می‌کند و با تهیه مدارک مهندسی پروژه را انجام می‌دهد. مشخصات ساختمانی و استانداردهای ایمنی را با نظارت بر پیشرفت پروژه، بازرسی محل ساخت و ساز و تأیید محاسبات و مکان‌ها تأیید می‌کند. همچنین دستورات و الزامات پروژه را با آموزش و هدایت اپراتورها انجام می‌دهد.

 

  • برای شروع یک پروژه مهندسان اجرایی وظایف زیادی دارند، مواردی که در ادامه گفته می‌شود وظایف مهندسان اجرایی عمران در حین انجام پروژه است. ابتدا مهندس اجرایی گزارش‌ها، نقشه‌ها، عکس‌های هوایی و سایر داده‌های توپوگرافی یا زمین شناسی را برای برنامه‌ریزی پروژه‌ها تجزیه و تحلیل ‌کند. سپس باید خاک و مصالح را برای تعیین کفایت و مقاومت پی، بتن، آسفالت یا فولاد آزمایش کند و در صورت رضایت از تمام عوامل گزارش را به مدیر پروژه دهد. داده‌های پروژه را با استفاده از برنامه‌های کامپیوتری تکمیل و نگهداری کند. اسناد مهندسی را با مشخصات، نقشه‌ها و برنامه‌های ساخت و ساز تولید ‌کند. برنامه‌ریزی و طراحی سیستم‌ها و سازه‌های حمل و نقل یا هیدرولیک با رعایت استانداردهای ساختمانی و دولتی با استفاده از نرم افزارهای طراحی و ابزار نقشه کشی را انجام دهد. همچنین یک مهندس اجرایی باید مکان‌های پروژه را برای نظارت بر پیشرفت و اطمینان از انطباق با مشخصات طراحی و استانداردهای ایمنی یا بهداشتی بازرسی ‌کند.

 

  • هدایت یا مشارکت در نقشه برداری با دیگر مهندسان برای چیدمان تاسیسات و ایجاد نقاط مرجع، درجه‌ها و ارتفاعات برای بررسی ساخت و ساز. همچنین مهندس اجرایی باید گزارش‌های عمومی مانند، اسناد، بیانیه اثرات زیست محیطی، نرخ جریان آب را برای تعیین مشخصات طراحی محاسبه کند.

 

  • مدیریت بودجه پروژه یکی از وظایفی است که به عهده مهندسان اجرایی است. آن‌ها باید هزینه‌های پروژه را با محاسبه نیروی کار، هزینه مواد، تجهیزات را برای تعیین امکان سنجی پروژه برآورد کنید هزینه‌های مربوطه تعیین ‌کنند و سپس آن را به بخش مدیریت و حسابداری تحویل دهند.

 

ویدئو پیشنهادی : مهندسی عمران
مهندسی عمران

 

وظایف مهندس اجرایی عمران

سخن آخر

این‌ها بخشی از وظایف مهندس اجرایی عمران بود، همان طور که متوجه شدید این کار یک کار ذهنی است که نیاز به توجه دقیق به جدول زمانی، اندازه گیری‌ها و جزئیات دقیق پروژه دارد. شغل یک مهندس اجرایی عمران بسیار مسئولیت پذیر است و نیاز به فداکاری و وقت شناسی خوبی دارد.

اطلاعات ارائه شده در بالا در مورد وظایف مهندس اجرایی عمران به شما کمک می‌کند تا دانش کافی را تا حد امکان در مورد این شغل کسب کنید و با دید باز به سمت این شغل بروید. همچنین به شما در مورد مهارت در برنامه‌ریزی شغلی خود در این زمینه کمک بیشتری می‌کند. از اینکه تا پایان این مطلب همراه ما بودید از شما سپاس گزاریم. برای خواندن مطالب بیشتر به سایت مکتبخونه مراجعه فرمایید.

 

مقاله پیشنهادی : تفاوت معماری و عمران
تفاوت معماری و عمران

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا