نقاشیهنر

آشنایی با انواع رنگ ویترای و معرفی بهترین مارک آن

رنگ ویترای چیست؟

امروزه در جهان هنر بسیار موردتوجه افراد است و طرفداران زیادی پیداکرده است به‌طوری‌که می‌توانیم در جای‌جای زندگی خود وجود هنر را حس کنیم یکی از محبوب‌ترین رشته‌های هنر ویترای است. کلمه ویترای به معنای شیشه‌رنگی و یا شیشه نقشینه است این کلمه ریشه فرانسوی دارد و به استفاده از شیشه رنگین مورداستفاده در صنعت و هنر اشاره کند. هنر ویترای هنر نقاشی بر روی شیشه با رنگ‌ها و طرح‌های هنری است که قرن‌هاست از محبوبیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به توضیح بیشتر درباره‌ی رنگ‌های مورداستفاده در هنر ویترای می‌پردازیم‌. با ما همراه شوید.

کاربرد رنگ ویترای چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

رنگ ویترای به‌عنوان اصلی‌ترین ابزار برای نقاشی بر روی پلکسی گلس، شیشه، کاشی و سرامیک، کاغذ، فلز و پلاستیک است. رنگ ویترای مورداستفاده از شفافیت بالایی برخوردار است و قابلیت این را دارد که نور را از خود عبور دهد. داشتن این ویژگی باعث شده تا در صنایع مختلف کاشی، بلور، سرامیک و پلاستیک کاربرد فراوانی داشته باشد.

آموزش مقدماتی نقاشی روی پارچه

 

یکی از مهم‌ترین کاربرد‌هایی که انواع مختلف رنگ ویترای از گذشته دور تاکنون داشته و بسیار محبوب و پرطرفدار است، نقاشی بر روی پنجره‌های مکان‌های زیارتی، عبادتگاه‌ها و ساختمان‌های قدیمی است. با تابیدن نور خورشید بر روی این پنجره‌‌های نقاشی شده با رنگ‌ ویترای باعث می‌شود که نور‌های رنگی به محوطه داخل بازتاب شود و فضایی دل‌انگیز و زیبا برای افراد به وجود آورد.

یکی از نکات قابل‌توجه رنگ ویترای این است که این نوع از رنگ‌های دارای دو جزء اصلی هستند که شامل رنگ‌دانه و رزین است. از دیگر ویژگی رنگ‌های آن مقاومت بالا در برابر نور خورشید است؛ به‌طوری‌که باگذشت سال تابش نور خورشید کمرنگ نشده و از بین نمی‌روند.

همچنین در برابر آب نیز مقاوم است و در شستشو مداوم از بین نمی‌رود. مبنا و اساس ساخت رنگ ویترای اب و یا تینر است. باید توجه داشته باشیم که اگر رنگی که برای نقاشی ظروف استفاده‌شده بر پایه تینر ساخته‌شده، باید ۲۴ ساعت به ظرف استراحت دهیم تا خشک شود.

این نوع از رنگ‌ها در برابر نور و شستشو مقاومت بالاتری دارند. اگر ظرف با رنگی که بر پایه آب است نقاشی شود، باید برای مقاوم‌سازی خشک کردن ظرف از کوره آتش استفاده کرد.

 

مقاله پییشنهادی : انواع سبک های نقاشی

 

انواع رنگ ویترای

رنگ‌های ویترای موجود در بازار دسته‌بندی متفاوتی دارند که شامل رنگ ویترای اصلی، رنگ ویترای صدفی، رنگ ویترای مکمل و رنگ ویترای اکلیلی است.

 

انواع رنگ ویترای

 

رنگ ویترای اصلی:

شامل رنگ‌های سفید، مشکی، آبی، قرمز و زرد است. دلیل نام‌گذاری این رنگ‌ها به رنگ ‌اصلی این است که با ترکیب این رنگ‌ها می‌توان دیگر رنگ‌های موردنظر را ایجاد کرد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که به‌جای خرید تمام رنگ‌ها با قیمت بالا، رنگ‌های اصلی را خریداری کنید و همچنین دقت داشته باشید که رنگ‌های خریداری شده از یک برند باشند.

رنگ ویترای صدفی:

دلیل نام‌گذاری این رنگ به رنگ صدفی، وجود پودر صدف در آن است. ممکن است بعد از هر بار استفاده از این رنگ تا استفاده بعدی محتویات داخل ظرف ته‌نشین شود؛ به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده با قلم‌مو به‌آرامی محتویات داخل ظرف را هم بزنید. این نوع رنگ ویترای برای افرادی مناسب است که به دنبال رنگ‌هایی با شفافیت کمتر و مات هستند.

رنگ ویترای مکمل:

رنگ‌های مکمل به رنگ‌هایی گفته می‌شود که در گروه اصلی قرار ندارند و نمی‌توان این رنگ‌ها را با ترکیب کردن ایجاد کرد. از طرفی استفاده از رنگ‌های مکمل به کار شما جلوه زیبایی می‌بخشد. رنگ‌های نارنجی، بنفش و قهوه‌ای در دسته رنگ‌های مکمل قرار می‌گیرند.

رنگ ویترای اکلیلی:

این نوع رنگ‌ها را می‌توان به‌صورت جداگانه تهیه کرد و به رنگ‌های اصلی، مکمل و صدفی اضافه کرد که درنهایت باعث زیباتر شدن کار شما می‌شوند.

 

حلال‌ رنگ ویترای چیست؟

حلال‌های رنگ ویترای شامل رزین اپوکسی، رزین کار و رزین کره‌ای است. در صورت غلظت بالای رنگ‌های ویترای مصرفی از حلال‌ها برای رقیق کردن استفاده می‌کنند. همچنین می‌توان خمیر دور گیر و یا سطح دور گیری شده قبل از شروع رنگ‌آمیزی به حلال‌ها آغشته کرد و سپس رنگ‌آمیزی را آغاز کرد.

آموزش جامع ماندالا

 

استفاده از حلال‌ها باعث می‌شود رنگ ویترای به‌صورت یکنواخت بر روی سطح موردنظر پخش شود. شایان‌ذکر است که از حلال‌ها می‌توان برای شستشوی تجهیزات و ابزار‌های مختلف کار با رنگ ویترای استفاده کرد.

میزان مقاومت رنگ ویترای

چگونه می‌توانیم میزان مقاومت رنگ ویترای را مورد ارزیابی قرار دهیم؟ برای این کار دو قطعه شیشه را انتخاب کرده و بر روی هرکدام رنگی را امتحان کنیم. برای ارزیابی بهتر می‌توان از چند رنگ استفاده کرد. سپس یکی از شیشه‌ها را در داخل اتاق و دیگری را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار می‌دهیم. پس از گذشت چند هفته می‌توان نتایج و ماندگاری رنگ‌های ویترای را مورد بررسی قرار داد.

 

رنگ ویترای pebeo

 

معرفی بهترین مارک رنگ ویترای و نوع رنگ ویترای ایرانی و خارجی

رنگ‌های ویترای در گروه‌ها و سطح‌های ‌متفاوتی طبقه‌بندی می‌شوند که در ادامه این مطلب به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

 

رنگ‌های ویترای با قیمت مناسب و مقاومت کمتر

گروه اول از رنگ‌های ویترای شامل رنگ‌های ورسای، ویناتو، وستا و پرشین است. این نوع از رنگ‌های ویترای دارای قیمت مناسب و مقاومت کمتری نسبت به خراشیدگی و نور خورشید دارد. اما اگر در محیط‌‌ و فضاهای داخلی مورداستفاده قرار بگیرند طول عمر زیاد یعنی حدود دو سال را دارند. این نوع از رنگ‌های ویترای بیشتر برای افرادی که مبتدی هستند و یا فقط برای سرگرمی نقاشی می‌کنند مناسب است.

 

رنگ‌های ویترای خوش رنگ و با شفافیت و مقاومت بالا

نوع بعدی از رنگ‌های ویترای شامل رنگ pebeo و LB هستند. بسیار خوش رنگ بوده و شفافیت و مقاومت بالایی دارند. این مدل از بهترین رنگ‌ ویترای موجود در بازار است و بسیار مورد توجه افراد حرفه‌ای در این رشته قرار دارد.

آموزش صفر تا صد نقطه کوبی

 

کاربرد این رنگ‌ها در فضاهای محدود و تابلو‌های هنری است اما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که اگر از این نوع رنگ ویترای برای گنبد‌ و یا شیشه‌های رنگی استفاده کنیم، پس از گذشت مدت کوتاهی شروع به پوسیدگی و کمرنگ شدن می‌کند.

 

رنگ‌های ویترای بسیار مقاوم و با ماندگاری چند ساله

گروه سوم نوع دیگری از رنگ‌های ویترای است که بسیار مقاوم بوده و ماندگاری چند ساله دارد. این نوع از رنگ‌ها میلاژ بالایی دارند و در مقابل خراشیدگی به‌طور کامل مقاوم هستند. به‌طوری‌که اگر بخواهید با شئ تیزی بر روی آن بکشید خراشیدگی ایجاد نمی‌شود.

این نوع از رنگ‌ها حتی در برابر مواد شوینده قوی مانند تیتر نیز مقاومت بالایی دارند. از بهترین برندهای خارجی و داخلی تولید کننده رنگ‌های ویترای، می‌توان برندهای پرشین، وستا، باران، کامران، ورسای،  LB و Pebeo  را نام برد.

 

رنگ ویترای

 

ویژگی رنگ ویترای خوب

از ویژگی‌های مهم رنگ ویترای می‌توان به غلظت مناسب، کیفیت خوب و بدون حباب بودن، مقاومت در برابر آب و مقاومت در برابر دما است که در ادامه به توضیحات بیشتر می‌پردازیم:

 

۱- از غلظت مناسبی برخوردار باشد.

غلظت رنگ ویترای بسیار مهم است و باید در حد مناسبی باشد. اگر غلظت رنگ زیاد باشد باعث می‌شود که به‌خوبی بر روی سطح کار پخش نشود و ایجاد مشکل کند از طرف دیگر اگر غلظت رنگ ویترای کم باشد باعث می‌شود که رنگ به‌راحتی بر روی سطح غلت بزند و سطح کار را خراب کند. ازاین‌رو باید با حلال‌ها میزان غلظت رنگ را تنظیم و کنترل کرد.

 

۲-رنگ ‌باکیفیت و بدون حباب باشد.

یکی از مشکلات افرادی که با رنگ ویترای کار می‌کنند مواجه هستند ایجاد حباب‌هایی بر روی سطح کار است. این حباب‌ها بر روی سطح کار به‌طور واضح قابل‌مشاهده هستند و در صورت خشک شدن باعث افت کیفیت نهایی کار می‌شود. به همین دلیل لازم و ضروری است که رنگ ویترای خریده شده فاقد حباب باشد.

نکته قابل‌توجه این است که همیشه توصیه می‌شود رنگ‌های خریده شده از یک برند باشد تا بتوانید بدون ایجاد دردسر رنگ‌ها را ترکیب کنید و بتوانید رنگ‌های جدید موردنیاز خورد را به دست آورید.

 

۳- در مقابل آب مقاوم باشد.

یکی از مهم‌ترین نکات رنگ ویترای میزان مقاومت رنگ در برابر آب است. به این دلیل که معمولاً این نوع از رنگ‌ها بر روی ظروف مختلف استفاده می‌شود و مقاومت بالای رنگ در برابر آب از اهمیت خاصی برخوردار است.

بااین‌حال برخی از رنگ‌های ویترای موجود در بازار کیفیت بالایی ندارد و پس از استفاده به‌مرورزمان دچار پوسیدگی و کمرنگ شدن می‌شوند.

 

۴- در برابر تغییرات دما مقاوم باشد.

ازآنجایی‌که رنگ‌های ویترای معمولاً بر روی شیشه پنجره و ظروف استفاده می‌شوند باید در برابر نور و دما از مقاومت کافی برخوردار باشند.

سخن پایانی

رنگ ویترای اغلب در نقاشی بر روی کاشی، سرامیک، شیشه، کاغذ، پلاستیک و پلکسی گلس کاربرد دارد. این نوع رنگ در برابر تغییرات دمایی، نور خورشید و شستشو مقاومت بالایی دارد و با گذشت زمان کم‌رنگ نمی‌شود. برای نگهداری رنگ ویترای برای طولانی مدت پیشنهاد می‌شود که پس از هر بار استفاده دقت داشته باشید که درب را محکم ببندید و سعی کنید در هر بار استفاده مقدار مورد نیاز از رنگ را بر روی پالت قرار دهید تا در انتهای کار درب رنگ باز بماند. همچنین قلم‌موی تمیز استفاده کنید.

مرجع کامل انواع آموزش نقاشی + اعطای گواهینامه دوره

 

در پایان امیدواریم که شما همراهان عزیز از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید. در صورت تمایل می‌توانید نظرات، انتقادات و پیشنهاد‌های خود را درباره این مطلب و مطالب دیگر سایت مکتب‌خونه در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا