برنامه نویسی و ITپایتون

بهترین فریمورک های پایتون کدامند؟

فریمورک های پایتون

پایتون یک زبان برنامه نویسی شناخته شده است و طرفداران زیادی دارد. بسیاری از طرفداران آن به این واسطه به پایتون علاقه‌مند هستند که برنامه‌نویسی با آن ساده است. زبان نوشتاری و کدنویسی آن قابل فهم است. دارای کتابخانه‌های قدرتمندی برای کدنویسی و ارجاع در برنامه است. در این مطلب قصد داریم نگاهی به فریمورک های پایتون داشته باشیم.

حتی افراد مبتدی نیز می‌توانند در زمانی کوتاه با آن آشنا شوند. زبان برنامه نویسی پایتون زمان کوتاهی است که به عرصه دنیای برنامه نویسی وارد شده است اما محبوبیت آن به قدری است که جزء 5 زبان برنامه نویسی و محبوب برنامه نویسان و توسعه‌دهندگان در دنیا می‌باشد. فریمورک‌های متعددی دارد و پایتون به دلیل این که برای عموم کارهای برنامه نویسی قابلیت اجرا دارد، مورد توجه قرار گرفته است.

 

 

با پایتون می‌توان برنامه‌های محاسباتی را طراحی کرد. به طراحی و وب‌نویسی پرداخت. از الگوهای مختلف زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر کمک گرفت و کار اشتراکی انجام داد و بسیاری موارد دیگر که هر کدام دنیایی از زبان برنامه نویسی است. پایتون محبوب شده است زیرا برنامه نویسی برای بسیاری از افراد در سطح دنیا جذاب شده و حتی رویکرد تولید علم و پیشرفت کسب و کارها به سمت دیجیتالی شدن پیش می‌رود و در این میان برنامه‌نویسی نقش پر رنگی ایفا می‌کند.

در این قسمت با فریمورک های پایتون آشنا خواهیم شد. البته لازم به توضیح است که این فریم‌ورک‌ها بسیار زیاد هستند اما در این نوشتار به بخشی از آنها که بیشتر مورد توجه بوده و مشهورتر است، آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

فریم ورک جنگو

جنگو یکی از فریمورک های پایتون است که چاچوبی سطح بالا بوده که امکان توسعه سریع وب سایت‌ها و کدنویسی برای وب را در فضایی امن ایجاد می‌نماید. فریم ورک جنگو به نحوی طراحی شده است که بسیاری از مشکلات تولید وب را مرتفع می‌سازد و باعث می‌شود که تمرکز برنامه نویس در کدنویسی‌ها به مراتب افزایش یابد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش جنگو (django)
آموزش جنگو (django)

 

این فریم ورک رایگان و متن باز است. همچنین در آن این قابلیت وجود دارد که پشتیبانی‌های رایگان و در برخی موارد برای کدنویسی‌های مورد نیاز را فراهم آورد. جنگو تقریبا تمام ابزارها و امکاناتی که یک برنامه نویس برای توسعه وب نیاز دارد برایش مهیا می‌سازد. یکپارچگی در کدنویسی علیرغم این که برنامه نویسی اجتماعی از نک محصول هاست، از جمله ویژگی‌های مطلوب جنگو می‌باشد.

 

فریم ورک جنگو

 

جنگو نیز مانند پایتون تقریبا همه‌کاره است. یعنی برای ایجاد هر نوع سایتی می‌توان از فریمورک جنگو استفاده نمود. از سیستم مدیریت محتوا و ویکی‌ها گرفته تا شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خبری می‌توان با جنگو پیش رفت. در فریمورک جنگو امنیت بالا است. یعنی باعث می‌شود تا از بسیاری از اشتباهات امنیتی رایج توسعه‌دهندگان جلوگیری به عمل آید. به عنوان مثال جنگو یک روش ایمن برای مدیریت حساب‌ها است.

 

مقاله پییشنهادی : فریم ورک جنگو (Django) چیست؟
فریم ورک جنگو (Django) چیست؟

کاربرد فریمورک جنگو چیست

برای گذرواژه‌های افراد امنیت ایجاد می‌نماید و مانع قرار دادن اطلاعات مربوط به فضای شخصی در کوکی‌ها می‌شود. این کار با کدگذاری انجام می‌شود. یعنی در جنگو قابلیت تگ گذاری و مطابقت با رمزگذاری پایه و اولیه وجود دارد و در صورت عدم تطابق، هشدار امنیتی نفوذ مهاجم فعال خواهد شد.

البته تمام این موارد در برنامه نویسی با جنگو تدوین و محقق شده است. معماری جنگو نیز بسیار جالب است. در این نوع معماری هر قسمت مستقل از قسمتهای دیگر است. لذا هر قسمت می تواند در صورت لزوم تغییر کند یا جایگزین گردد. در کل می توان گفت که جنگو یک فریم ورک مقیاس پذیر است.

 

 

از آنجایی که جنگو بزرگترین کتابخانه و فریمورک پایتون است و بسیار معروف می‌باشد، به مانند پایتون عمل می‌نماید و استفاده مجدد از کدهای نوشته شده در برنامه‌های بعدی را میسر می‌کند و این قابلیت بسیار بالایی است که برنامه نویسی را ساده می نماید. لذا این موضوع باعث می‌شود که کپی‌های غیر ضروری از برنامه حذف شود. در پایان این قسمت باید اشاره نمود که جنگو با توجه به این که توسط پایتون نوشته شده است، در بسیاری از سیستم عامل‌ها اجرا می‌شود.

این بدان معنا است که شما به هیچ بستر سرور خاصی نیاز ندارید و می توانید برنامه خود را بر روی بسیاری از سیستم‌های معروف و مهم اجرا نمایید. همچنین بسیاری از هاست‌ها نیز از جنگو پشتیبانی می نمایند. شاید به جرات بتوان گفت که بهترین فریم ورک پایتون همین جنگو باشد اما باید پذیرفت که هر فریمورکی قابلیت‌های خود را خواهد داشت و برای برنامه نویسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

کاربرد فریمورک جنگو چیست

فریم ورک Cherrypy

یکی دیگر از فریمورک های پایتون فریم ورک Cherrypy که آن چارچوبی است تحت وب و شی گرا بوده و با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون طراحی شده است. این فریم ورک نیز برای توسعه سریع برنامه‌های وب با بسته پروتکل HTTP طراحی شده اما یک برنامه سطح پایین است و چیزهای بیشتری از آنچه در RFC7231 تعریف شده ارائه نمی‌دهد. فریم ورک Cherrypy می‌تواند یک وب سرور باشد یا می‌توان آن را از طریق هر محیط سازگار با WSGI راه‌اندازی کرد. این چارچوب با فیلترهایی که در نقاط مشخص شده در پردازش درخواست فراخوانی می‌شوند، قابل توسعه است.

 

import cherrypy




class HelloWorld(object):

    def index(self):

        return "Hello World!"

    index.exposed = True




cherrypy.quickstart(HelloWorld())

 

این چارچوب را چارچوب وب پایتون مینیمالیستی نیز می‌نامند. در این چارچوب امکانات پایتون به نحوی قابل دسترس است که منجر می‌شود تا کد منبع کوچکتر در مدت زمان کمتری ایجاد شود. این فریمورک با قدمت کوتاه 10 ساله خود نشان داده است که بسیار سریع و پایدار عمل می‌کند. با استفاده از فریم ورک Cherrypy می‌توان بسیاری از سایت‌ها از ساده‌ترین تا پر مخاطب‌ترین را طراحی نمود.

فریم ورک Web2py

به یقین هر یک از فریمورک های پایتون به عنوان چارچوب‌هایی هستند که به دلیل تنوع در کاربرد می‌توان گفت که زبان برنامه نویسی پایتون را به یک برنامه عام پسند و قدرتمند تبدیل نموده‌اند. فریم ورک Web2py یک چارچوب منبع باز رایگان و کامل برای توسعه سریع برنامه‌های تحت وب مبتنی بر پایگاه داده و سریع و مقیاس‌پذیر است.

امن بوده و قابل حمل است و توسط پایتون نیز نوشته و توسعه داده شده است. در این چارچوب تمام اجزای مورد نیاز برای ساخت برنامه های کاربردی وب کاملا مهیا می‌باشد. در آن معماری MVC رعایت شده است. این فریم‌ورک برای امنیت ساخته شده است. این به معنای آن است که با پیروی از روشهای کاملا ثابت به طور خودکار بسیاری از مواردی که می‌توانند منجر به آسیب‌پذیری امنیتی شوند، برطرف می‌نماید. در هر حال کارکردهای فریم ورک Web2py نیز متعدد بوده و باید در عمل با آن بیشتر آشنا شد.

 

ویدیو پییشنهادی: کتابخانه پانداس
کتابخانه پانداس

فریم ورک Pyramid

این فریم ورک به عنوان یکی از فریمورک های برنامه پایتون برای وب نویسی است که برای سهولت برنامه نویسی در این حوزه طراحی شده است که به عنوان یک فریم ورک منبع باز است. در این فریم ورک اصولی پیروی می‌شود که عبارتند از:

  • سادگی: این فریم طوری طراحی شده است که بسیار ساده است. حتی در صورتی که نسبت به برخی مسایل پیش رو درک عمیقی ندارید، باز هم می‌توانید از این فریم ورک استفاده نمایید.
  • مینیمالیسم: فریم ورک Pyramid فقط ابزارهای اصلی مورد نیاز برای همه برنامه‌های وب را فراهم می‌کند.
  • مستندسازی: به‌روز رسانی و استفاده از اسناد جامع از ویژگی‌های آن است.
  • سرعت استفاده: فریمورک Pyramid به شدت سریع اجرا می‌شود.

فریم ورک Pyramid

 

فریمورک Pyramid یکی از فریمورک های پایتون است که بسیار مدرن و پیشرفته بوده و آزمون شده است. سندهای نوشته شده در این فریم ورک جامع و کامل است و با پشتیبانی قوی از سوی پایتون همراه است. و در نهایت فریمورک Pyramid ویژگی هایی دارد که آن را منحصر به فرد می‌کند.

فریم ورک PYLONS

این فریمورک نیز متن باز است. مجموعه‌ای از فناوری‌های برنامه وب که در پایتون نوشته شده است را توسعه می‌دهد. فریم ورک PYLONS با فریم ورک Pyramid به طور مشترک در برنامه نویسی پایتون و توسعه آن اقدام می‌نمایند. می‌توان گفت که Pyramid یک چارچوب وب منبع باز است که در پایتون نوشته شده و از Zope ،Pylons و Django الهام گرفته است. می‌توان گفت که در حال حاضر Pylons با تغییر ساختاری که داده به Pyramid تغییر نام داد و لذا این دو فریمورک کارایی یکسانی از خود نشان خواهند داد. از فریم ورک PYLONS نیز برای طراحی وب استفاده می‌شود.

 

فریم ورک Reahl

این چارچوب از پایتون به عنوان برنامه وب است که برای توسعه‌دهندگانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که علاقه‌مند هستند بدون استفاده از زبان برنامه نویسی دیگر، انتزاعات مورد علاقه را اجرا نمایند. گاهی اوقات پدیده رایج میان توسعه‌دهندگان آن است که با بیش از یک زبان برنامه نویسی کار می‌کنند.

اما با فریم ورک Reahl بدون نیاز به زبان‌های برنامه نویسی دیگر و فقط با زبان برنامه نویسی پایتون، کدنویسی به اتمام خواهد رسید. این چارچوب به عنوان یک اتصال‌دهنده و مترجم است. این فریمورک باعث حذف خطاهای تلفیقی و رفع مشکلات سازگاری در کدنویسی است. با فریمورک Reahl فقط با پایتون کدنویسی می‌کنید. کار بهینه‌سازی در وضوح طراحی سایت، سرعت و حافظه از اقدامات دیگری است که این فریم ورک با آن سرو کار دارد. اجزایفریم ورک Reahl در تصویر زیر مشخص شده است:

 

فریم ورک Reahl

 

یعنی در یک جمله و به سادگی می‌توان گفت به جای استفاده از زبان‌های برنامه نویسی متعدد برای طراحی و ایجاد سایت، تمام ابزارک‌های مهم و مورد نیاز در فریم ورک Reahl قرار داده شده است و با استفاده از زبان برنامه‌نویسی پایتون می‌توان از آنها بهره برد.

فریم ورک Falcon

این فریم ورک که یکی از فریمورک های پایتون می باشد، یک فریم ورک سریع و با حداقل کد مورد نیاز برای برنامه نویسی می‌باشد. سازمان‌هایی مانند LinkedIn ،eadpages ،Wargaming  و Rackspace پروژه‌های خود را از طریق فریم ورک Reahl انجام می دهند. سبک معماری به کار رفته در آن از نوع rest است و یک فریمورک قابل انعطاف می‌باشد. فریمورک Reahl به لطف WSGI بر روی بسیاری از سرورها و سیستم عامل‌های تحت وب قابل اجرا می‌باشد.

 

# sample.py




import falcon




class QuoteResource:

    def on_get(self, req, resp):

        """Handles GET requests"""

        quote = {

            'quote': (

                "I've always been more interested in "

                "the future than in the past."

            ),

            'author': 'Grace Hopper'

        }




        resp.media = quote




api = falcon.API()

api.add_route('/quote', QuoteResource())

فریمورک Sanic

فریمورک Sanic یک وب سرور و چارچوب وب مربوط به پایتون 3.6 است که برای تسریع در کدنویسی طراحی شده است. درفریم ورک Sanic با افزوده شدن دستور async / await کدها عملا مسدود نمی‌شوند و در اجرای برنامه تسریع می‌شود. هدف از بهره‌مندی از فریمورک Sanic ارائه یک روش ساده برای راه‌اندازی یک سرور HTTP بسیار کارآمد است که ساخت، گسترش و در نهایت مقیاس‌پذیری آن آسان باشد.

 

 from sanic import Sanic

from sanic.response import json




app = Sanic("App Name")




@app.route("/")

async def test(request):

    return json({"hello": "world"})




if __name__ == "__main__":

    app.run(host="0.0.0.0", port=8000)

فریمورک Hug

فریم ورک Hug توسعه‌ی API است که در پایتون 3 اجرا می‌شود. فریمورک Hug یک چارچوب حداقل کدنویسی برنامه کاربردی وب است. این مطلب به معنای آن است که حاوی کد و ادغام‌های کمترین حد ممکن برای عملکرد کامل آن است و به این نحو عملکرد بیشتری را فراهم می‌کند.

 

 
در بررسی‌های به عمل آمده مشخص می‌شود که فریمورک Hug با کمی بیش از 3000 درخواست در ثانیه به عنوان سومین فریمورک از فریمورک های پایتون است که بسیار مورد توجه می‌باشد. این چارچوب را می‌توان به عنوان جایگزینی مناسب و عالی برای فریمورک‌های قدرتمند و مدرن مانند Flask دانست. این فریم ورک با Cython کامپایل شده است. در نهایت باید گفت که به دلیل ویژگی‌های ارزشمند فریم ورک Hug، آن را به عنوان یک کتابخانه پایتون می‌شناسند.

فریم ورک Nagare

آخرین فریم ورک از فریمورک های پایتون که در این مقاله به شرح مختصری از آن می‌پردازیم، فریم ورک Nagare است. Nagare منبع باز و رایگان بوده و برای وب‌نویسی مورد استفاده است. این چارچوب مبتنی بر مولفه ها می‌باشد. هر مولفه می‌تواند یک یا چند نمایش داشته باشد که برای تولید صفحه وب نهایی تشکیل شده است. این موضوع برنامه نویسان را قادر خواهد ساخت تا به راحتی و سریع از مولفه‌ها بارها و بارها استفاده نمایند و کدنویسی انجام دهند. پایتون یک زبان برنامه نویسی بزرگ است و فریم ورک Nagare بیشترین استفاده را از آن می نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا