برنامه نویسی و ITبرنامه نویسی وبپی اچ پی

فریم ورک Codeigniter چه وظایفی دارد؟

فریم ورک Codeigniter چیست

طراحی وب Codeigniter یک چارچوب MVC است که برای توسعه سریع اپلیکیشن‌های وب مورد استفاده قرار می‌گیرد. کدایگنایتر وظیفه اتصال پایگاه داده و انجام عملیات مختلف مانند ارسال ایمیل، آپلود فایل، مدیریت جلسات و غیره را بر عهده دارد. در مطلب Codeigniter چیست قصد داریم شما را با ویژگی، مزایا و کاربرد Codeigniter آشنا کنیم و اطلاعات مفیدی را در مورد این فریمورک ارائه نماییم. 

تاریخچه فریم ورک Codeigniter

جالب است بدانید نخستین نسخه طراحی وب CodeIgniter توسط الیس لب در سال ۲۰۰۶ منتشر شد. این برنامه بعد از سال‌ها به موسسه بریتیش کلمبیا سپرده شد و دستخوش تغییراتی زیادی بود.

 

ویدیو پییشنهادی: طراحی وب Codeigniter
طراحی وب Codeigniter

 

این برنامه مدت طولانی در خدمت این موسسه بود و در سال ۲۰۱۹ تصمیم گرفتند ادامه این برنامه را به طور رسمی به فردی به نام جیم پری بسپارند. در نتیجه پروژه Codeigniter نسخه ۴ آن در دستان جیم پری، رهبر تیم Codeigniter افتاد. اما بعد از مدتی جیم پری درگذشت و اکنون ادامه این پروژه تا به امروز توسط رهبران دیگر این شرکت اداره می‌شود.

فریم ورک کدایگنایتر به صورت رایگان، قوی و منبع باز در اختیار متقاضیان برنامه‌نویسی قرار دارد. اگر می‌خواهید با سرعت بالا اپلیکیشن وب را تهیه کنید و به مشتری ارائه دهید، این فریم ورک انتخابی عالی است و به خاطر سرعت بالا در طراحی آن در بین توسعه‌دهندگان معروف است.

 

طراحی وب Codeigniter

کاربرد فریم ورک Codeigniter چیست

طراحی وب codeigniter در جهت کاربردهای متنوعی ایجاد می‌شود. به طور کلی برای اینکه از این فریم ورک در طراحی وب خود استفاده کنید باید قبل از آن با PHP آشنا باشید و آموزش php را انجام داده باشید. از جهاتی هم CodeIgniter یک چارچوب بسیار سبک و ساده است. در زیر می‌خواهیم لیستی از دلایل استفاده از کدایگنایتر و کاربرد فریم ورک codeigniter را در یک چارچوب هوشمند ارائه دهیم:

  • دارای فوت پرینت مناسب با عملکرد استثنایی
  • پیروی از رویکرد MVC
  • دارای URL های واضح و سازگار با موتور جستجو
  • قابلیت گسترش در مسیری بسیار ساده
  • در هر نوع php و همچنین php 5 اجزا می‌شود
  • پشتیبانی از اکثر پایگاه‌های داده اصلی از جمله MySQL (4.1++)  MySQLi MS SQL ،Postgres، اوراکل، SQLite و ODBC
  • دارای امنیت بالا
  • ذخیره سازی آسان
  • دارای کتابخانه‌های متعدد برای کمک به شما در انجام عملیات پیچیده مانند ایمیل، دستکاری تصویر، اعتبار سنجی فرم، بارگذاری پرونده، جلسات، برنامه‌های چند زبانه
  • قابلیت ایجاد apis برای اپلیکیشن

مزایای Codeigniter چیست

هر زبان برنامه‌نویسی معایب و مزایای منحصربه‌فردی دارد. این مزایا براساس ساختار، عملکرد و نحوه کدنویسی دسته‌بندی می‌شوند و در انتها صفحه وب یکپارچه و منظمی را ایجاد می‌کند. CodeIgniter مانند بسیاری از زبان‌های برنامه‌نویسی دارای چارچوب قدرتمندی است که زیر سایه برنامه‌نویسی PHP کار می‌کند.

این برنامه یا فریم ورک ابزاری ساده‌ای است که می‌توانید به وسیله آن یک اپلیکیشن تحت وب زیبا طرح بزنید. در نتیجه اگر توسعه دهنده‌ای هستید که می‌خواهید حساب‌های مشترک را به اشتراک بگذارید و از چارچوب‌های بزرگ و کاملاً بدون سند خسته شده‌اید، ممکن است CodeIgniter مناسب شما باشد.

هدف طراحی وب Codeigniter چیست

هدف طراحی وب Codeigniter این است که با تهیه مجموعه‌ای غنی از کتابخانه‌ها برای کارهای مورد نیاز مانند ایجاد رابط کاربری ساده و ساختار منطقی دسترسی به این کتابخانه‌ها، بتواند خیلی سریعتر پروژه برنامه‌نویسی را توسعه دهد. بنابراین، CodeIgniter به شما امکان می‌دهد تا با کمترین کد یک وب خاص و خلاقانه را ایجاد کنید.

مزایای Codeigniter چیست

طراحی وب codigniter

حال که حرف از کمترین تعداد کدنویسی شد؛ باید بدانید که این برنامه به خاطر اینکه تعداد کد کمتری احتیاج دارد، در زمان شما صرفه‌جویی می‌کند. یعنی در کمترین زمان ممکن می‌توانید به وسیله کدها مختصر و مفید CodeIgniter بهترین وب یا اپلیکیشن را پایه گذاری کنید. این برنامه علاوه بر اینکه سریع است، قابل اعتماد و سبک است و به سرعت قابل توسعه می‌باشد.

 

 

دیگر مزایای Codeigniter این است که به خاطر اینکه در فضای پی اچ پی قرار دارد، به سرعت ایرادات و خطا را تشخیص می‌دهد و اخطار می‌دهد. لازم است بدانید، کدایگنایتر با اکثر سرورهای وب و سیستم عامل ها سازگار بوده و در خصوص اجرا هیچ مشکلی پیش نمی‌آید. طراحی وب CodeIgniter علاوه بر اینکه از امنیت بالایی برخوردار بوده، دارای فیلتر XSS نیز است.

جدا از اینکه مزایای متعددی دارد، دارای اندکی معایب است. برای نمونه شرکت‌ها به برنامه‌نویس‌‌هایی نیاز دارند که کدهای تمیز، خوانا و با ساختاری درست بنویسند. کدهای باکیفیت باعث می‌شوند تا برنامه‌های وب با سرعت بالا بروزرسانی شوند و دسترسی به وب راحت‌تر باشد. اما Codeigniter از جداسازی مدولار کد به طور پیش فرض پشتیبانی نمی‌کند و این موضوع کار را کمی سخت می‌کند.

 

نحوه دانلود Codeigniter 

نحوه دانلود Codeigniter

دانلود Codeigniter در ورژن های ۲، ۳ و ۴ موجود است. در حال حاضر نسخه ۴ هنوز رونمایی نشده و تمام توسعه دهندگان وب از ورژن ۳ استفاده می‌کنند. نسخه ۲ نیز قدیمی است و اکنون کارایی آنچنان زیادی ندارد.

 

هرچه بر روی نسخه‌های جدید تمرکز کنید، آیتم‌های بیشتر با باگ‌های کمتر برا طراحی وب در دسترس خواهید داشت. برای دانلود نسخه ۳ بر روی لینک زیر کلیک کنید:

 

https://github.com/bcit-ci/CodeIgniter/archive/3.1.10.zip

 

بعد از دانلود Codeigniter عملیات نصب را به دستور زیر انجام دهید.

در مرحله اول باید از طریق SSH به هاست خود وصل شوید. سپس با تایپ عبارت زیر به پوشه public_html بروید:

cd/public_html

در مرحله دوم اگر از هاستینگر مشترک استفاده می‌کنید، می‌توانید با وارد کردن دستور زیر مستقیماً فایل CodeIgniter را از حالت فشرده خارج کنید:

unzip 3.1.11.zip

در مرحله سوم دایرکتوری با نام CodeIgniter-3.1.11 را مشاهده خواهید کرد. به شما پیشنهاد می‌کنیم این پوشه را تغییر نام دهید:

mv /var/www/CodeIgniter-3.1.11/var/www/codeigniter

در مرحله چهارم مرورگر خود را باز کرده و مسیر پوشه گفته شده را وارد کنید: https: // yourdomain.com/codeigniter

اگر صفحه استقبال CodeIgniter را ببینید، به این معنی است که این چارچوب با موفقیت در سیستم خود نصب کرده‌اید.

نتیجه گیری

مهمترین مسئله ای که در خصوص فریم ورک Codeigniter باید بدانید این است که این برنامه در کنار برنامه‌نویسی php کار می‌کند و بدون PHP ممکن نخواهد بود. همچنین لازم به تذکر است که برنامه‌ای ساده و سبک است و برای کسانی که می‌خواهند یک وب قابل دسترس و سریع طراحی کنند، انتخاب ایده آلی است.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا