مقالات دیجیتال مارکتینگ

ریتارگتینگ چیست و چه تفاوتی با ریمارکتینگ دارد؟

بازدیدکنندگانی که از وبسایت شما دیدن می‌کنند، محصولات مورد نظر خود را مشاهده کرده و حتی ممکن است سبد خرید خود را پر کنند اما بدون خرید کالا از وبسایت بیرون می‌روند! این حالت برای بسیاری از وبسایت‌ها رخ می‌دهد؛ درحقیقت، ۹۶ درصد از کاربران در اولین بازدید خود از وبسایت آماده خرید نیستند و امکان خرید آنها تنها دو درصد است. این لیدهای بالقوه به طور واضح به آنچه شما ارائه می‌دهید علاقه مند هستند اما به هر دلیلی، آنها تصمیم به خرید ندارند. بنابراین، چگونه می‌توان این کاربران بی‌علاقه را به محصول خود علاقه مند کرد؟ این همان جایی است که تبلیغات ریتارگتینگ وارد میدان می‌شود. برای درک بهتر این اصطلاح با مقاله دیگری از وبلاگ مکتبخونه همراه باشید.

ویدئو پیشنهادی : بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی

 

تبلیغات ریتارگتینگ چیست؟

کمپین‌های ریتارگتینگ (Retargeting)، تبلیغات آنلاینی هستند که به شما این امکان را می‌دهند تا کاربرانی که از سایت شما بازدید کرده اما خرید نکرده‌اند را دوباره درگیر کنید و آنها را به قیف فروش بازگردانید.

با استفاده از ریتارگتینگ، تیم بازاریابی شما می‌تواند یک کمپین تبلیغاتی ایجاد کند که توجه مشتریان بالقوه‌ای که قبلاً به کسب و کار شما ابراز علاقه کرده‌اند را جلب کند. ریتارگتینگ که به هدف گذاری مجدد نیز مشهور است، مستقیماً برای مشتریانی تبلیغ می‌کند که خریدی نکرده‌اند.

به منظور جلب توجه این مشتریان، تیم بازاریابی آنچه تبلیغات هدف گذاری مجدد را ایجاد می‌کنند که در سراسر وب ظاهر می‌شود و به مشتریان بالقوه کالاها یا خدماتی که مشاهده کرده‌اند اما خریداری نکرده‌اند را دوباره به آنها یادآوری می‌کند.

تبلیغات ریتارگتینگ رویکردی مؤثر است و مشتریان بالقوه را به سمت تبدیل سوق می‌دهد. تبدیل به معنای این است که مشتری از یک کاربر عادی به یک خریدار بالقوه و وفادار تبدیل می‌شود.

تبلیغات ریتارگتینگ چیست؟

نحوه کار تبلیغات ریتارگتینگ چگونه است؟

تبلیغات ریتارگتینگ با استفاده از کوکی‌ها که داده‌های کوچکی هستند که در یک مرورگر وب برای ردیابی فعالیت شما در اینترنت استفاده می‌شوند، کار می‌کند. برای فعال کردن ردیابی، کسب و کارها یک کوکی را در سایت خود قرار می‌دهند تا فعالیت وب را دنبال کنند. بیایید با نحوه این کار آشنا شویم:

پیکسل‌ها (Pixels)

برای جمع آوری اطلاعات برای هدف گذاری مجدد، باید یک پیکسل ریتارگتینگ یا قطعه‌ای از کد را در صفحات سایت خود قرار دهید، جایی که می‌خواهید رفتار مشتری را کنترل کنید. از آنجا که بازدیدکنندگان توسط این پیکسل گیر میفتند، سپس کوکی می‌شوند و تبلیغات نمایشی (Display Ads) را در سایر سایت‌های شما ارائه می‌دهند. این روش را، ریتارگتیگ پیکسل محور می‌گویند.

بر پایه فهرست (List-based)

ریتارگتینگ مبتنی بر لیست شامل جمع آوری و گروه بندی آدرس‌های ایمیل مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه به منظور هدف قرار دادن آنها در شبکه‌های اجتماعی است. پس از بارگذاری لیست مخاطبان خود در بستر تبلیغات شبکه‌های اجتماعی، می‌توان یک کمپین ریتارگتینگ ایجاد کرد تا برخی رفتارها و ویژگی‌ها مانند علایق شخصی، سرگرمی‌ها، محدوده سنی و موقعیت مکانی را هدف قرار داد. ریتارگتینگ مبتنی بر لیست کمتر متداول است و کارهای آماده سازی آن بیشتری از به پیکسل محور است.

تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ

اگرچه می‌توان از ریمارکتینگ و ریتارگتینگ به جای یکدیگر استفاده کرد اما تفاوت بین این دو استراتژی به جایی که هر یک از این کمپین‌های تبلیغاتی استفاده می‌شود، مربوط خواهد بود. ریتارگتینگ معمولاً از آدرس‌های ایمیل در سایت‌ها یا شبکه‌های رسانه‌های اجتماعی که منجر به بازدید بالقوه می‌شود، استفاده می‌کند. از طرف دیگر، ریمارکتینگ یکی از برترین رویکردهای قیف فروش است، جایی که هدف تجاری این است که مشتریان بالقوه را وارد قیف فروش کند.

ریتارگتینگ معمولاً شامل بازاریابی از طریق ایمیل است، جایی که یک کسب و کار مجموعه‌ای از ایمیل‌های خلاقانه را به عنوان یک استراتژی برای تعامل با مشتریان بالقوه به کار می‌گیرد. اگرچه استراتژی‌های ریمارکتینگ و ریتارگتینگ کمی متفاوت هستند اما استفاده از هر دوی این استراتژی‌ها برای به کارگیری یک کمپین مؤثر مهم است.

مقاله پیشنهادی : تاثیر گوگل ادز بر سئو
تاثیر گوگل ادز بر سئو

 

تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ

چگونه می‌توان یک تبلیغات ریتارگتینگ راه اندازی کرد؟

قبل از اینکه کمپین ریتارگتینگ خود را شروع کنید، باید اهداف سازمانی خود را مشخص کنید و اینکه چه مخاطبانی را هدف قرار می‌دهید. برای اندازه گیری مؤثر نتایج، بسیار مهم است که مراحل زیرا یکی پس از دیگری دنبال کنید:

  • نوع تبلیغات ریتارگتینگ خود را انتخاب کنید.

ابتدا باید نوع کمپین هدف گذاری مجدد را انتخاب کنید. آیا برای تولید آگاهی بیشتر از برند، این تبلیغات را ارائه می‌دهید؟ یا می‌خواهید از تبدیل استفاده کنید؟ اگر می‌خواهید آگاهی از برند را افزایش دهید، باید بر روی اهداف و مأموریت اصلی سازمان خود فکر کنید. مطمئن شوید که پیشنهاد شما کاملاً واضح و آسان است و به راحتی می‌توانید نه جیب مشتری بلکه ذهن او را هدف قرار دهید.

اگر کمپین شما بیشتر متمرکز بر تبدیل است، باید یک پیام مستقیم و فروش محور ارائه دهید. مطمئن شوید که تبلیغات شما برای مشتریان بالقوه واضح است و آنها برای کلیک، دانلود یا سایر اهداف بازاریابی، دست به اقدام می‌زنند.

  • مخاطب خود را دسته بندی کنید.

هنگام راه اندازی یک کمپین ریتارگتینگ، باید مخاطبان هدف خود را به خوبی بشناسید. با درک مخاطب خود، می‌توانید تبلیغات بهترین ارائه دهید. در زیر چند فاکتور دیگر وجود دارند که باید هنگام دسته بندی مخاطبان خود آنها را در نظر بگیرید:

۱- جمعیت شناسی

محدوده سنی مخاطب ایده آل شما چیست؟ مکان زندگی او کجاست؟ آیا علائق یا رفتاری وجود دارند که مخاطب هدف شما آنها را به اشتراک بگذارد؟ بیشتر ابزارهای ریتارگتینگ ، به شما امکان تقسیم بندی مخاطب را براساس انواع اطلاعات جمعیت شناختی ارائه می‌دهد، بنابراین مطمئن شوید که به خوبی می‌توانید مخاطب هدف خود را با طرح این سؤالات شناسایی کنید.

چگونه می‌توان یک تبلیغات ریتارگتینگ راه اندازی کرد؟

۲- زمان

گروه بندی مخاطبان براساس زمان، یکی دیگر از متغیرهای کلیدی است که می‌تواند بر تبلیغات شما تأثیر بگذارد. شناسایی مدت زمان بین اولین مراجعه و آخرین بازدید مشتری و دفعات بازدید، در دسته بندی مخاطبان هدف مفید خواهند بود. این داده‌ها همچنین ممکن است در تعیین بهترین روش برای تنظیم زمان بین بازدید از سایت و زمانی که آنها اولین و آخرین تبلیغات شما را مشاهده می‌کنند نیز یاری رسان باشد.

۳- مشتریان موجود

اگر کارزار جدید شما شامل مشتریان موجود است، مطمئن شوید که رفتارهای آنها را به خوبی می‌شناسید. از مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) سازمان خود استفاده کنید تا مطمئن شوید که کمپینی راه اندازی کرده اید که با اطلاعات جمعیتی شناسی مشتری فعلی شما درگیر است.

ویدئو پیشنهادی : بازاریابی محتوایی 
بازاریابی محتوایی

 

نحوه انتخاب کانال مناسب برای ریتارگتینگ

وقتی می‌خواهید یک تبلیغات ریتارگتینگ هدف گذاری کنید، باید از کانال مناسب استفاده کنید. برای این منظور می‌توانید از کانال های زیر استفاده کنید:

فیس بوک (Facebook)

فیس بوک ادز (Facebook Ads) و فیس بوک پیکسل (Facebook Pixel) دو روش استفاده از ریتارگتینگ در این پلتفرم شبکه‌های اجتماعی هستند. برای اجرای تبلیغات یا اجرای پیکسل در سایت خود، باید یک حساب تجاری فیس بوک ایجاد کنید. از این طریق، تیم شما می‌تواند کارهای زیر را انجام دهد:

  • مخاطبانتان را از طریق فیلترهای جمعیتی فیس بوک تقسیم کند.
  • بودجه روزانه را تعیین کند.
  • نتایج کمپین تبلیغاتی خود را پیگیری کند.

گوگل ادز (Google Ads)

مشابه فیس بوک، می‌توانید برای کمک به ریتارگتینگ، یک پیکسل گوگل در وبسایت خود نصب کنید و یا می‌توانید تبلیغات خود را در گوگل ادز تنظیم کنید. شما می‌توانید مخاطبان خود را تقسیم بندی کرده و کمپین خود را مستقیماً از کنسول گوگل مدیریت کنید.

ویدئو پیشنهادی : برندینگ
برندینگ

 

بهترین روش‌ها برای تبلیغات ریتارگتینگ

بهترین روش‌ها برای تبلیغات ریتارگتینگ

روش‌های زیادی برای اجرای یک کمپین ریتارگتینگ وجود دارند اما برای دستیابی به اهداف خاص، باید هنگام تنظیم کمپین خود به بهترین روش‌ها پایبند باشید. در زیر چند قانون وجود دارند که باید از آنها استفاده کنید:

  • هویت خود را نشان دهید: مطمئن شوید که هر کسی تبلیغ شما را می‌بیند، به ‌راحتی نوع محصول و برند شما را شناسایی می‌کند. پس مهم نیست که هدفتان فروش است یا آگاهی از برند، مهم این است هویت خود را به خوبی نشان دهید.
  • به خستگی مشتری توجه کنید: هیچکس نمی‌خواهد یک تبلیغ خاص را بارها و بارها ببیند. از طرف دیگر، شما نباید کاری کنید که مشتری فقط یک بار تبلیغ شما را ببیند و سپس آن را فراموش کند. پس باید تبلیغات خود را طوری تنظیم کنید نه باعث خستگی کاربر شود و نه او را از تبلیغ دور کند.
  • A/B تست انجام دهید: این تست به شما در مورد بازخورد عملکرد تبلیغات اطلاعات خوبی می‌دهد. وقتی نسخه‌های مختلفی از تبلیغ خود را اجرا می‌کنید، همیشه می‌توانید نسخه‌ای که عملکرد خوبی ندارد را متوقف کنید و از تبلیغی که بهترین نتیجه را ارائه داده است، استفاده کنید.
  • تبلیغ مناسب را طراحی کنید: مشتریان همیشه در چند ثانیه‌ای که تبلیغ شما را می‌بینند، اقدامی ‌انجام نمی‌دهند. فقط اینکه کلیک و خرید فوری دریافت نمی‌کنید، به این معنی نیست که تبلیغ شما تاثیری نداشته است! مهم است که تقریباً هر ماه یکبار ظاهر تبلیغ خود را تغییر دهید تا برای مخاطب تازگی داشته باشد.
ویدئو پیشنهادی : گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس

 

کلام آخر

حالا به خوبی می‌توانید به پرسش تبلیغات ریتارگتینگ چیست، پاسخ دهید. این شیوه تبلیغاتی می‌تواند یکی از مهم‌ترین ابزارها در کمپین بازاریابی شما باشد زیرا می‌تواند کاربرانی که قبلاً به کسب و کار شما علاقه نشان داده‌اند را دوباره به قیف فروش بازگردانید. پس مطمئن شوید که اهداف خود را به خوبی می‌شناسید و تبلیغات هدف گذاری مجدد را برای پایه آنها برنامه ریزی کرده‌اید. ریتارگتینگ هم می‌تواند در آگاهی از برند و هم در فروش تأثیر شگفت ایجاد کند.

ویدئو پیشنهادی : بازاریابی 
بازاریابی

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا