برنامه نویسی و ITوردپرس

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد

مقدمه‌ای بر وردپرس و کاربرد آن:

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است و به صورت تخصصی می‌توان گفت یک بسته‌ی نرم افزاری متن باز و رایگان تحت وب است که در دسته ی CMS‌ ها قرار می گیرد. در مقاله وردپرس چیست و چه کاربردی دارد با این CMS بیشتر آشنا خواهید شد.

وردپرس به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به سرمایه ی و تخصص خاصی، درآمد کافی را کسب نمایید. برای این کار تنها لازم است که شناخت مناسبی از نیازهای مردم و کسب و کارهای اینترنتی داشته باشید. در فضای وردپرس شما دیگر نیازی به برنامه نویسی و اضافه کمرد هزینه های اضافی نخواهید داشت.

CMS مخفف Content Management System یعنی سیستم مدیریت محتوا می باشد و شما می توانید سایت، وبلاگ و یا اپلیکیشن خود را با آن طراحی کنید.

 

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد
وردپرس نوعی CMS است.

پایه گذار وردپرس شخصی به نام مت چارلز مولنوگ است و  ایده‌ی این کار در سال 2003 هنگامی که عکس‌های شخصی خود را که در سفر واشنگتن گرفته بود به اشتراک گذاشت،به ذهنش رسید و تصمیم گرفت یک نرم‌افزار به روز و سازگار با استانداردهای وب تولید کند. او به همراه شخصی به نام مایک لیتل شروع به نوشتن وردپرس کرد و با سرعت زیادی شروع به پیشرفت کرد و امروزه به پرکاربردترین و محبوب ترین ابزار برای ساخت سایت تبدیل شده است.

زبان برنامه نویسی و پایگاه‌داده وردپرس چیست؟

زبان برنامه نویسی وردپرس PHP می‌باشد از پایگاه داده ی قدرتمند MySQL استفاده میکند و همان‌طور که اشاره کردیم نرم‌افزاری منبع باز است و شما می‌توانید به صورت رایگان آن را راه اندازی کنید و بنا به نیاز خود آن را ویرایش و توسعه دهید. شما به راحتی به کدهای اصلی آن دسترسی دارید و می توانید آن را از وب سایت اصلی وردپرس دانلود و راه اندازی کنید.

 

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد ؟ اصلا چرا باید با وردپرس وبسایت بسازیم؟

در دنیای امروز اکثر شرکت‎ها و افراد برای معرفی و ارائه محصولات و یا فعالیت‌های خود نیاز به سایت را احساس می‌کنند و معمولا به دنبال ایجاد سایت با کمترین هزینه و بهترین امکانات می باشند.ا گر شما هم جز این افراد هستید ما به شما  مطالعه مقاله  “وردپرس چیست و چه کاربردی دارد “ دارد را پیشنهاد می‌کنیم.

حتما سوال‌های زیادی در ذهنتان پیش می‎آیند:

  • چرا وردپرس تا این حد محبوب است؟
  • چرا باید با وردپرس سایت بسازیم؟
  • چرا اکثر وب سایت‌ها با این نرم‌افزار ساخته شده اند؟
  • مزایای استفاده از آن چیست؟
  • آیا معایبی دارد که ما از آن بی خبریم؟ و…ذهن شما را مشغول کرده است.

ما سعی می‌کنیم در ادامه پاسخ همه پرسش‌های شما را بدهیم.

 

مقاله پییشنهادی : آموزش بهینه سازی دیتابیس وردپرس
آموزش بهینه سازی دیتابیس وردپرس

 

شما با وردپرس این امکان را دارید که به راحتی و با صرف کمترین هزینه سایت خود را در زمینه مورد نظرتان از جمله فروشگاهی، خبری، شخصی و … بدون نیاز به دانش کدنویسی و برنامه‌نویسی راه اندازی کنید.

هنگامی که شما به دنبال یک نرم‌افزار مناسب برای راه اندازی سایت هستید با سیستم‌ها و نرم افزارهای مختلفی رو به رو می‌شوید که کاربران هر یک از سیستم‌های مدیریت محتوا، نرم‌افزار محبوب خود را به عنوان بهترین سیستم برای مدیریت محتواهای شما معرفی می کند.  شما با نگاه به آمار و یک بررسی ساده می‌توانید میزان محبوبیت سیستم مدیریت محتوای وردپرس در میان کاربران را با دیگر سیستم ها مقایسه کنید.

یکی از دلایلی که کاربران وردپرس را برای راه‌اندازی سایت خود انتخاب می‌کنند سئوی آن است که در ادامه به توضیح آن می پردازیم:

سئو  وردپرس چیست و چه کاربردی دارد ؟

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد
افزونه Yoast SEO

به مجموعه اقداماتی که برای بهبود رتبه ی سایت در نتایج موتورهای جستجو انجام می گیرد سئو می‌گویند. سئو کمک زیادی در بهتر شدن رتبه سایت و دیده شدن آن در نتایج جستجوی گوگل می‌کند. هر چقدر رتبه ی شما در جستجوی گوگل بهتر باشد سایت شما پربازدیدتر و در نتیجه کسب و کارتان پر‌رونق تر خواهد بود و اعتماد مشتریان به شما بیشتر می‌شود.

اقدامات زیادی برای بهبود رتبه ی سایت از جمله بهینه سازی وب سایت برای کلمات کلیدی گرفته تا ساخت لینک های داخلی و گرفتن بک لینک از سایت های مرتبط باید انجام داد.
طراحی و کدنویسی وردپرس به گونه ای است که استانداردهای جهانی برای موتورهای جستجو در آن رعایت شده است و علاوه بر آن وردپرس افزونه‌های فراوانی در زمینه ی سئو دارد، ولی اگر بخواهیم بهترین افزونه‌ها را به شما معرفی کنیم باید از افزونه ی Yoast SEO و All in One SEO نام برد. البته هر کدام از این افزونه‌ها مزایا و معایبی دارند اما می‌توان گفت در حال حاضر افزونه ی یاست سئو که به دو صورت رایگان و پرمیوم وجود دارد محبوب‌ترین افزونه ی بهبود سئو در ایران می باشد و شما به راحتی می توانید با استفاده از آن سئو سایت خود را ارتقا دهید و محبوبیت بیشتری برای موتورهای جستجو داشته باشید.

سئوی خوب یکی از مهمترین دلایلی است که شما را به ساختن سایت با وردپرس ترغیب می کند اما وردپرس مزایای فراوان دیگری هم دارد که ما در ادامه برخی از آنان را بررسی می‌کنیم.

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد و مزایای وردپرس

نصب آسان و رایگان

پس از تهیه ی هاست مناسب با سایت خود، شما می‌توانید آخرین نسخه ی وردپرس را از سایت اصلی وردپرس یا سایت های دیگری که نسخه ی اصلی آن را ارائه می دهند به صورت رایگان دانلود و نصب کنید و کار خود را برای مدیریت سایت آغاز کنید.

 داشتن افزونه‌های فراوان

هزاران افزونه در مخزن وردپرس وجود دارد که شما به راحتی می توانید با استفاده از آنها ویژگی‌ها و کارکردهای جدیدی به سایت خود اضافه یا بعضی از قابلیت های آن را ارتقا دهید. برای آشنایی بیشتر شما با افزونه‌ها برخی از قابلیت های آن ها را بیان می کنیم:

برای مثال شما می‌توانید با افزونه‌ها گالری تصاویر حرفه‌ای بسازید و یا با افزونه ی Envira Gallery یک سایت عکاسی ایجاد کنید. یکی دیگر از افزونه‌های مهم وردپرس ووکامرس است که به راحتی می‌توان با آن یک فروشگاه اینترنتی ساخت.

 

مقاله پییشنهادی : آموزش تهیه بک آپ از پایگاه داده وردپرس
آموزش تهیه بک آپ از پایگاه داده وردپرس

 

شما برای فروش محصولات فیزیکی و دانلودی خود می‌توانید از این افزونه استفاده کنید. بیشتر مدیران سایت‌ها نیاز به گرفتن اطلاعات از کاربران خود دارند، وردپرس افزونه‌های فراوانی برای ساخت فرم‌های کارآمد و متنوع دارد. شما حتما به یک افزونه برای پشتیبان‌گیری از سایت خود نیاز دارید و می‌توانید با توجه به نیازتان یکی از افزونه‌های پشتیبان‌گیری را نصب کنید و هزاران افزونه دیگر که شما می‌توانید از آن‌ها در سایت خود استفاده کنید.

 قابلیت توسعه دادن امکانات سایت

همان‌گونه که قبلا اشاره کردیم وردپرس یک نرم افزار متن‌باز است و این یعنی اگر شما دانش برنامه‌نویسی داشته باشید می‌توانید به هسته سایت خود بروید و آن را با سلیقه ی خود و بنا به نیازتان توسعه دهید و به راحتی آن را شخصی سازی کنید.

داشتن قالب‌های فراوان

پوسته یا قالب وردپرس که همان نمای ظاهری سایت شما می‌باشد و می‌توانید با استفاده از قالب های فراوانی که در سایت های مختلف برای ایجاد سایت هایی با قالب های زیبا و متنوع وجود دارد ظاهر سایت خود را انتخاب کنید و هر وقت دوست داشتید قالب خود را تغییر دهید و آن را به روز کنید.

مدیریت آسان

وردپرس دارای یک رابط کاربری بسیار ساده و کاربردی است که شما با هر سطحی از دانش طراحی سایت که باشید می توانید در قسمت پیشخوان وردپرس و با استفاده از منوهای آن به راحتی سایت خود را مدیریت کنید و دیگر نگران کدنویسی برای مدیریت سایت خود نباشید. از دیگر قابلیت‌های خوب وردپرس برای مدیریت بهتر این است که علاوه بر کامپیوتر شما می‌توانید از طریق گوشی همراه سایت خود را در هر مکانی مدیریت کنید.

 استفاده از وردپرس شبکه (چند سایتی)

بعضی از فعالیت ها به دلیل گستردگی به چندین سایت نیاز دارند. وردپرس امکانی را فراهم کرده که شما می‌توانید در یک پنل کاربری هر تعداد سایت که نیاز دارید در زیر دامنه نصب و مدیریت کنید تمام امکاناتی که بر روی یک سایت قرار دارد مثل افزونه‌ها و قالب‌ها روی وردپرس شبکه نیز به صورت مجزا وجود دارد.

در این ویژگی هر سایت می تواند ادمین مخصوص به خودش را برای مدیریت داشته باشد و برای سازمان‌ها و مراکزی که خدمات گوناگونی ارائه می‌دهند و برای هر یک نیاز به یک سایت مجزا می‌باشند و حتی برای افراد یک خانواده مفید باشد. از دیگر مزایای این امکان می توان به، به روز رسانی ساده تر و نصب افزونه‌ها اشاره کرد که با یک بار انجام دادن آنها تغییرات در کل سایت ها اعمال می شود.

به روز رسانی منظم افزونه‌ها

سایت‌های وردپرس استفاده زیادی از افزونه‌ها دارند و با نصب افزونه ها، امکانات جدیدی به سایت خود اضافه می کنند. اما نباید فراموش کنند که به روز رسانی آن ها بسیار مهم است و در صورت جدی نگرفتن آن امنیت سایت‌تان به خطر می‌افتد و ممکن است با خطاهای احتمالی مواجه شوید. اما نگران نباشید شما به راحتی می‌توانید با مراجعه به صفحه ی افزونه‌ها از جدیدترین نسخه های آن ها مطلع شوید و با به روز رسانی منظم و به موقع آن ها علاوه بر تضمین امنیت سایت خود، باعث سازگاری آن‌ها در هسته وردپرس با قالب آن شوید.

 

مقاله پییشنهادی : نحوه‌ی ساخت پایگاه داده در وردپرس
نحوه‌ی ساخت پایگاه داده در وردپرس

 وجود دسترسی‌های مختلف برای کاربران و نویسندگان

اگر سایت شما دارای فرم عضویت می باشد می‌توانید هنگام ثبت نام اعضا سطح دسترسی را مشخص کنید و همچنین می‌توان بعد از ثبت نام در پیشخوان وردپرس و از منوی کاربران سطح دسترسی آنها را تغییر داد. پنج نوع سطح دسترسی برای کاربران وجود دارد که عبارتند از مشترک، مشارکت کننده، نویسنده، ویرایشگر و مدیر کل که شما با توجه به سطح کاربر دسترسی آن را مشخص می کنید.

 ایجاد سایت دو یا چند زبانه

امروزه داشتن یک سایت چند زبانه برای بعضی از کاربران بسیار اهمیت دارد و می‌خواهند اطلاعات سایت خود را به زبان‌های مختلف و برای بازدید مخاطبان در هر کجای دنیا قرار دهند و علاوه بر افزایش بازدید سایت خود می‌توانند محصولاتشان را به دنیا معرفی کنند. وردپرس برای پاسخگویی به این نیاز کاربران چندین افزونه دارد که می‌توانید با توجه به ویژگی های مورد نظرتان آن‌ها را نصب و استفاده کنید.

وردپرس دارای ویژگی ها و مزایای زیادی است که ما سعی کردیم مهم‌ترین آن‌ها را در مقاله ” وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ “برای شما بیان کنیم و شما پاسخ این پرسش که چرا باید با وردپرس سایت بسازیم را دریافت کنید اما همانطور که می‌دانید هر سیستم مدیریت محتوا دارای معایبی نیز هست که در ادامه به آنها می پردازیم.

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد و معایب وردپرس

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد

متن باز (open source) بودن سیستم

این ویژگی هم از مزایای وردپرس محسوب می شود، هم جز معایب آن می‌باشد زیرا همه به یک سیستم متن باز دسترسی دارند و توسعه دهندگان بد (هکرها) می‌توانند به حفره‌های امنیتی آن نفوذ کنند و ریسک هک شدن سایت را بالا ببرند. بنابراین سایت شما همیشه در معرض خطر است.

کاهش سرعت سیستم به علت استفاده از افزونه های متعدد

سرعت سایت یکی از مهم‌ترین فاکتورهای جذب مخاطب است و اگر سایت شما سرعت قابل قبولی نداشته باشد به سرعت کاربران و مشتریان خود را از دست میدهید. نصب افزون‌های زیاد برای استفاده از امکانات آن‌ها در سایت می‌تواند یکی از علل کاهش سرعت سایت باشد. همچنین عملکرد بعضی از افزونه ها دچار مشکل است و باعث کاهش سرعت سایت هنگام بارگذاری میشوند پس بهتر است افزونه های مشکل دار را شناسایی و حذف کنید.

 دشواری تنظیمات برای توسعه ی اختصاصی سایت

توابع و کلاس‌های وردپرس دارای استاندارد معینی نیستند و با تکنیک های قدیمی php ایجاد شدند و شما باید برای سفارشی کردن و انجام اصلاحات در سایت خود به زبان کدنویسی php مسلط باشید که برای بسیاری از کاربران مشکل است.

نداشتن تنظیمات برای بکاپ‌گیری

اطلاعات موجود در سایت مهم‌ترین بخش آن است و مدیران سایت‌ها همواره نگران از دست دادن اطلاعات خود هستند. ما برای بکاپ گیری از سایت خود در وردپرس نیاز به افزونه داریم و یا باید از هاست خود بکاپ بگیریم تا این مشکل را حل کنیم.

 نداشتن پشتیبان اختصاصی 

انجمن‌ها و گروه‌های زیادی در سراسر دنیا مشغول توسعه و پشتیبانی از وردپرس هستند اما هیچ‌گونه پشتیبان رسمی برای آن وجود ندارد و در صورتی که سایت شما با مشکل مواجه شود خودتان باید برای رفع آن اقدام کنید

این موارد از مهم‌ترین معایب وردپرس به شمار می‌روند که کاربران استفاده از این سیستم مدیریت محتوا با آنها مواجه هستند و همواره به دنبال راهکارهایی برای حل آن می باشند و توانستند تا حدودی این مشکلات را با ایجاد افزونه‌ها و پلاگین‌های مختلف حل کنند. اما همیشه مشکلات به صورت کامل حل نمی شود

امیدواریم با مطالعه ی این مطلب پاسخ پرسش های خود را دریافت کرده باشید.

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. مقاله مفیدی بود برای منی که تازه میخوام با ورد پرس آشنا بشم و شروع کنم ….

    فقط آموزش مفید ورد پرس و php رو از کجا میتونم پیدا کنم ؟؟؟

    ممنون از زحمات شما

  2. سیستم‌های مدیریت محتوای وب، به طور خاص برای ایجاد صفحات وب ساخته شده‌اند و با استفاده از آن‌ها می‌توانید بدون حتی یک خط کدنویسی، صفحات دلخواهتان را در فضای اینترنت ایجاد کنید. معروف‌ترین و محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوای وب، وردپرس است البته از دیگر سیستم‌های مدیریت محتوای وب، می‌توان به جوملا، دروپال، پرستاشاپ و… اشاره کرد که البته هیچ کدام محبوبیت وردپرس را در میان کاربران ندارند.
    از ۲۷ می ۲۰۰۳ که برای اولین بار وردپرس منتشر شده تا به امروز، قالب های وردپرس بهترین و سریعترین راهکارهای طراحی وب سایت آماده هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا