برنامه نویسی و ITبرنامه نویسی وبپایتونپی اچ پیجاوا اسکریپت

چه زبان‌هایی از برنامه ‌نویسی وب استفاده می‌کنند

زبان ‌های برنامه ‌نویسی وب بشناسیم

در دنیای وب و کامپیوتر زبان‌های برنامه‌نویسی متعددی وجود دارد که هر برنامه‌نویسی براساس علاقه خود آنها را انتخاب می‌کنند. توسعه‌دهندگان وب برای نوشتن کد و ایجاد یک وب جذاب و منحصر به فرد از انواع زبان‌های کدنویسی استفاده کرده و محیط وب را فراهم می‌کنند. اگر مشتری هستید، نیازی به درک پیچ و مهره طراحی وب ندارید، تنها لازم است اطلاعات کلی از این برنامه‌ها را بدانید. اما اگر توسعه‌دهنده هستید و می‌خواهید بیشتر در مورد آموزش انواع زبان ‌های برنامه ‌نویسی وب به ویژه آموزش php بدانید، در ادامه این مطلب شما را با مهمترین زبان‌های برنامه نویسی آشنا می‌کنیم.

 

ویدیو پییشنهادی: آموزش پیشرفته جاوا
آموزش پیشرفته جاوا

انواع زبان ‌های برنامه ‌نویسی وب

به طور کلی برنامه‌نویسی دال بر رمزگذاری و نشانه‌گذاری روی وب است. توسط انواع زبان‌های برنامه‌نویسی می‌توانید به یک صفحه کد بدهید و به وسیله این کدها دستوراتی را اجرا کنید. حال این دستورات می‌تواند شامل ایجاد محتوای وب، ایجاد خدمات، سرور و امنیت شبکه باشد. رایج‌ترین زبان‌هایی که برای برنامه‌نویسی وب استفاده می‌شود جاوا اسکریپت، پی اچ پی، پایتون، روبی، زبان سی و سی شارپ است.

 

زبان‌ های برنامه ‌نویسی وب بشناسیم

 

صرف نظر از اینکه کدام یک از برنامه‌های طراحی وب را انتخاب می‌کنید، لازم است بدانید کدام یک از این برنامه‌ها در دنیای امروزی وب‌سایت‌ها کارایی دارند و برای شما به عنوان توسعه‌دهنده کدام یک مناسب و درآمدزا است.

پی اچ پی و آموزش php

اولین زبان برنامه ‌نویسی متن باز است که می‌خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، رایج‌ترین نوع یعنی PHP است. PHP در اصل مخفف Hypertext Preprocessor است. PHP یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور است و برای توسعه وب‌سایت‌های Static،Dynamic یا برنامه‌های وب استفاده می‌شود. به یاد داشته باشید اسکریپت‌های پی اچ پی تنها روی سروری که PHP نصب شده، قابل تفسیر هستند و غیر از این ممکن نخواهد بود. در نتیجه سیستم یا کامپیوتر مشتری‌هایی که به اسکریپت‌های PHP دسترسی دارند، فقط به یک مرورگر وب نیاز دارند و به شرایط دیگری احتیاج نخواهد بود.

از نظر مارکت، بیش از 20 میلیون وب‌سایت و برنامه کاربردی در دنیای اینترنت وجود دارد که با استفاده از PHP ساخته شده‌اند و محدود به وب خاصی نمی‌شود. از سایت‌هایی مانند فیسبوک، وردپرس تا یاهو و ویکی پدیا، از این زبان برنامه‌نویسی بهره برده‌اند. اگر قصد دارید به عرصه برنامه‌نویسی وارد شوید و نمی‌دانید کدام زبان را شروع کنید، آموزش php انتخابی عالی و آینده‌نگر خواهد بود.

جاوا اسکریپت

آموزش جاوا اسکریپت دیگر زبان برنامه‌نویسی است که اکثر توسعه‌دهندگان انتخاب می‌کنند. جاوا جز پرطرفدارترین زبان ‌های برنامه ‌نویسی وب است. هدف از آموزش جاوا اسکریپت این است که فضای محتوای وب‌سایت، بازی ها، برنامه‌ها و نرم‌افزار گسترش دهد. جالب است بدانید که نه تنها در وب بلکه جاوا در تولید اکثر برنامه‌های اندرویدی کاربرد دارد. یکی از آیتم‌های مثبت زبان جاوا این است که قابل حمل بوده و بر روی سیستم عامل‌های مختلف نرم‌افزاری اجرا می‌شود.

 

 

شاید برایتان سوال پیش آید که کدام برنامه‌ها و اپلیکیشن های مطرح دنیا از جاوا اسکریپت استفاده کرده اند و اکنون جز بهترین برنامه‌های دنیا محسوب می‌شوند؟ گفتن این موضوع خالی از لطف نیست که شبکه نتفلیکس معروف که بهترین فیلم‌ها و سریال‌های روز دنیا را نمایش می‌دهد از جاوا اسکریپت شرچشمه گرفته و توسعه‌دهندگان ماهری پشت این وب فعالیت می‌کنند.

 

زبان‌ های برنامه ‌نویسی وب بشناسیم

زبان روبی

روبی دیگر از مجموعه زبان‌ های برنامه ‌نویسی وب است که نسبت به آموزش php و جاوا طرفداران کمتری دارد. آموزش Ruby بیشتر برای ساخت برنامه‌های وب استفاده می‌شود. این یک زبان عمومی شبیه به پایتون است. در نتیجه بسیاری از کاربردهای دیگر مانند تجزیه و تحلیل داده ها، نمونه‌سازی اولیه و اثبات مفاهیم را دارد.

البته این برنامه به‌خاطر گستردگی و محبوبیتی که دارد هیچ از ارزش آن کم نمی‌شود و برنامه‌هایی مانند واتس ‌اپ، ابزارهای اداری و تجاری بر پایه آن طراحی شده‌اند.

زبان برنامه‌نویسی c

زبان برنامه‌نویسی c یکی از مهمترین و ابتدایی‌ترین زبان‌هایی است که هر توسعه‌دهنده وب باید بداند. در اصل زبان سی، مقدمه ای بر تمام زبان‌های برنامه‌نویسی بوده و شاید بدون آن در این حوزه تحصیلی و کاری موفق نشوید. پس اگر می‌خواهید یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای شوید، حتی شده مطالعه در مورد این زبان انجام دهید و نیم نگاهی به سرفصل های آموزش زبان برنامه‌نویسی c داشته باشید.

برنامه‌های متعددی در سایه زبان c نوشته شده است. به طور خاص، درایورها در فضای هسته و دستگاه‌های سخت‌افزاری به زبان برنامه‌نویسی C نوشته شده‌اند.

 

سی شارپ

سی شارپ یک زبان برنامه‌نویسی چند منظوره بوده که شامل رشته‌های برنامه‌نویسی قوی، محتوا، واژگان، تصویر، ابزار کاربردی و عمومی برنامه‌ ای شی گرا و اجزاء محور است. از #C می توان برای ایجاد هر برنامه و نرم‌افزاری به ویژه در طراحی برنامه‌های ویندوز و بازی‌ها بسیار قدرتمند استفاده کرد. همچنین به جز ویندوز و وب می توان در توسعه فزاینده‌ای از برنامه‌های تلفن هوشمند نیز بهره برد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش C# مقدماتی
آموزش C# مقدماتی

 

اگر به حوزه وب، ویندوز و تلفن‌های هوشمند علاقه دارید و می‌خواهید در هر سه موفق شوید، آموزش سی شارپ برای شما مناسب است.

 

زبان‌ های برنامه ‌نویسی وب بشناسیم

پایتون

پایتون یکی از جدیدترین زبان ‌های برنامه ‌نویسی وب سطح بالا است و نسبت به آموزش php برای توسعه‌دهندگان امروزی اولویت دارد. فلسفه پایتون توسط Guido van Rossum ایجاد شد و برای اولین بار در سال 1991 به اجرا درآمد.این برنامه با داشتن فضای سفید گسترده، بر خوانایی و سازگاری کدها تأکید دارد. پایتون بیشتر در توسعه برنامه‌های GUI، وب‌ها و نرم‌افزارهای وب کارایی دارد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش پایتون مکتب خونه
آموزش پایتون مکتب خونه

 

سایت‌ها و برنامه‌های متعددی نظیر YouTube ،Google، Instagram ،Spotify ،Dropbox و Quora بر اساس این زبان طراحی شده و به خاطر نظم و یکپارچگی که در برنامه آنها وجود دارد، محبوب‌ترین برنامه‌ها در جهان هستند. دلیلی برای انتخاب نکردن آموزش پایتون به عنوان اولین زبان برنامه‌نویسی وجود ندارد. این برنامه ساده، انعطاف‌پذیر و قوی است.

نتیجه‌گیری

آموزش php یا هر کدام از زبان ‌های برنامه ‌نویسی وب که در این مطلب به شما ارائه دادیم کاملا به ذوق و علاقه‌تان بستگی دارد. به هیچ عنوان نمی‌توان برای هر فردی یک نسخه پیچید و اعلام کرد که به عنوان مثال فقط آموزش پایتون را ادامه دهید تمام این زبان‌ها به نوبه خود ارزشمند و فوق‌العاده هستند و هر کدام کارایی منحصربه‌فردی دارند. در نتیجه سعی کنید اول به تحصیلات و علایق خود نگاه کنید و بعد زبانی که می‌خواهید را برگزینید.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا