آموزش نمودار در ورد؛ چگونه در ورد، نمودار رسم کنیم؟
نمودارها، ابزاری هستند که دادهها، آمارها، اعداد و ارقام را برای ما ملموستر و قابل فهمتر میکنند. گاهی مواقع مطالعهای در مورد یک معضل روانشناختی در جامعه انجام میشود و در پایان، پژوهشگران یک سری آمار و ارقام در اختیار ما میگذارند. ممکن است در این حالت، اعداد و آمار، چندان روی مخاطبان تأثیرگذار نباشد؛ ولی وقتی این آمار در قالب نمودار در اختیار ما قرار میگیرد، تأثیر معضل را بهتر درک میکنیم و میفهمیم که در جامعه پیرامونمان دارد چه اتفاقی میفتد. اهمیت و تأثیرگذاری نمودارها باعث شده است که بسیاری از افراد، دنبال آموزش نمودار در ورد باشند و بخواهیم شیوه رسم نمودار در ورد را یاد بگیرند.
در صورتی که شما هم تمایل دارید با انواع نمودار در ورد آشنا شوید و شیوه رسم نمودار در ورد را یاد بگیرید، پیشنهاد میشود که تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
آشنایی با انواع نمودار در ورد؛ اولین گام برای آموزش نمودار در ورد
پیش از آنکه بخواهیم به آموزش نمودار در ورد بپردازیم، بد نیست به صورت مختصر و مفید با انواع نمودار در ورد آشنا شویم. این کار به ما کمک میکند که بفهمیم هر کدام از نمودارهای ورد، برای چه کاری مفید و کارساز هستند.
در ادامه به چند مورد از مهمترین و کارآمدترین نمودارهای ورد اشاره شده است:
- نمودار ستونی (Column)، نمودار میله (میلهای یا Bar) و نمودار هیستوگرام (Histogram) برای مقایسه دادهها، آمار و ارقام، خیلی مفید هستند و دید خیلی خوبی در زمینه مقایسه اعداد به ما میدهند.
- نمودار خطی (Line) یا سطحی (Area) بهخوبی به ما نشان میدهد که به مرور زمان، در یک زمینه خاص چه اتفاقی افتاده است. به عنوان مثال اگر بخواهیم روند درآمدزایی یک کسب و کار از سال 1390 تا 1400 را بررسی کنیم، هیچ چیز بهتر از نمودار خطی به ما کمک نمیکند.
- نمودار دایره یا دایرهای (Pie)، یکی از انواع نمودار در ورد است که به کمک آن میتوانیم قسمتهای مختلف از یک کل را روی یک دایره نشان دهیم. به عنوان مثال فرض کنید که 33 درصد از دانشآموزان یک مدرسه، در رشته ادبیات تحصیل میکنند، 50 درصد تجربی میخوانند و 17 درصد هم ریاضی را انتخاب کردهاند. اکنون میتوانیم کل دانشآموزان این مدرسه را در قالب یک دایره نشان دهیم و برای هر رشته تحصیلی، سهمی از این دایره اختصاص دهیم؛ یعنی 33 درصد دایره برای ادبیات، 50 درصد برای تجربی و 17 درصد برای ریاضی باشد.
- نمودار ریاضی نقطهای و نمودار x y دو مورد دیگر از نمودارهای پرکاربردی است که در نرم افزار ورد وجود دارد و میتوان از آن برای رسم نمودارهای ریاضی مثل نمودار تابع استفاده کرد.
تا به اینجای کار فقط به مهمترین و متداولترین نمودارهایی اشاره کردیم که میتوان با نرم افزار ورد رسم کرد. توجه داشته باشید که نمودارهای دیگر را هم میتوان با ورد ترسیم کرد که از جمله این نمودارها میتوان به نمودار گرافیکی، نمودار درختی (مثل چارت سازمانی) و فلوچارت اشاره کرد.
آموزش کشیدن انواع نمودار در WORD به صورت مرحله به مرحله
در این بخش از مقاله تصمیم داریم شیوه رسم دیاگرام یا نمودار در نرم افزار ورد را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم. آموزشی که در این بخش از مقاله میدهیم، برای کلیه نسخههای ورد صادق است؛ یعنی اگر بخواهیم اقدام به رسم نمودار خطی در ورد 2016 کنید، باز آموزش این مقاله برای شما مفید و کارساز خواهد بود.
برای رسم نمودار، ابتدا وارد نرم افزار ورد میشویم. سپس به زبانه «Insert» میرویم و از گروه «Illustrations»، روی بخش «Chart» کلیک کنیم. در تصویر زیر، شیوه یافتن و کلیک روی بخش Chart مشاهده میشود.
با ورود به بخش «Chart»، انواع نموداری که با استفاده از ورد میتوان رسم کرد را مشاهده میکنیم. ما به صورت نمونه میخواهیم یک نمودار دایرهای (Pie) رسم کنیم. در تصویر زیر، فرایند مربوط به انتخاب نمودار دایرهای دیده میشود:
اکنون روی دکمه «OK» در پایین سمت راست صفحه کلیک کنید تا یک نمودار دایرهای مثل تصویر زیر به نمایش درآید.
همانطور که در مشاهده میکنید، این نمودار دو ستون دارد. ستون اول مربوط به توضیحاتی است که میخواهیم در هر برش از دایره نمایش داده شود. ستون دوم هم مربوط به نسبتهای دایره است. ما میتوانیم در ستون اول و دوم، هر چه بخواهیم وارد کنیم. در واقع ویرایش نمودار در ورد، کاملاً دست خودمان است. حتا میتوانیم نسبت هر برش از دایره را به صورت درصد بیان کنیم.
در این بخش از مقاله، راه و روش کشیدن نمودار در WORD را آموزش دادیم. برای رسم سایر نمودارها نیز دقیقاً میتوان از همین روش اقدام کرد. البته توجه داشته باشید که امکان کشیدن نمودار درختی در ورد مثل نمودار سازمانی یا اصطلاحاً چارت سازمانی، با استفاده از تکنیکی که در این بخش بیان کردیم، وجود ندارد.
در صورت تمایل به یادگیری رسم چارت سازمانی، پیشنهاد میشود مقاله آموزش کشیدن چارت سازمانی در ورد را مطالعه کنید.
آموزش تبدیل جدول به نمودار در ورد
یکی از سوالاتی که کاربران مطرح میکنند این است که چگونه میتوانیم در ورد، جدولی بکشیم و آن را به یک نمودار تبدیل کنیم. برای این کار، کافی است به زبانه «Insert» بروید و از گروه «Tables» روی گزینه «Table» کلیک کنید. اکنون روی «Excel Spreadsheet» کلیک کنید. تصویری از این گزینه را در ادامه آوردهایم:
وقتی این جدول را به ورد اضافه کردید، میتوانید دو ستون انتخاب کنید و اطلاعات و اعداد و ارقام مورد نظرتان را وارد کنید. در تصویر زیر ما یک مثال برای این کار آوردهایم:
پس از وارد کردن اطلاعات در جدول، لازم است با ماوس، خانههای جدول را نگه دارید. سپس روی زبانه «Insert» کلیک کنید و از گروه «Charts» روی «Recommended Charts» کلیک کنید تا صفحهای مشابه تصویر زیر به نمایش درآید.
در گام آخر میتوانید نمودار دلخواه خود را از بین گزینههایی که ورد به شما پیشنهاد میدهد، انتخاب کنید. ما در این مثال، نمودار میلهای را برگزیدیم. در صورتی که تمایل داشته باشید میتوانید اقدام به رسم نمودار x y در ورد کنید. همچنین از این روش، امکان رسم نمودار خطی در ورد نیز وجود دارد.
مکتبخونه؛ عرضهکننده انواع و اقسام دوره آموزشی برای یادگیری کار با ورد
در این مقاله تلاش کردیم به آموزش نمودار در ورد بپردازیم، با انواع نمودار در WORD آشنا شویم و سپس شیوه رسم نمودار در ورد را به صورت مختصر و مفید توضیح دهیم. امیدواریم با استفاده از نکات و آموزههای این مقاله، بتوانید نمودارهای دلخواه خود را به راحتی در نرم افزار ورد رسم کنید و از نتیجه کار خود لذت ببرید.
در صورتی که تمایل دارید کلیه تکنیکها و ترفندهای نرمافزار ورد را فرابگیرید و به صورت حرفهای و تخصصی با این نرمافزار کار کنید، پیشنهاد میشود که در دورههای آموزشی باکیفیت و حرفهای که در این زمینه به بازار عرضه شده است، شرکت کنید. مکتبخونه، یکی از پلتفرمهای آموزشی معتبری است که کلکسیونی از دورههای آموزش ورد را در وبسایت خود عرضه کرده است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دورهها و شرکت در آنها، کافی است به صفحه آموزش ورد مراجعه کنید.
شما برای کشیدن نمودار یا نمودارهای مورد نظر خود از نرمافزار ورد استفاده میکنید یا اکسل را ترجیح میدهید؟ در سازمان یا کسب و کار خود بیشتر با کدام نوع از انواع نمودار در ورد سروکار دارید؟ آیا تجربه رسم نمودار در ورد گوشی را دارید؟ لطفاً نظرها، پرسشها و تجربیات خود را با ما و سایر همراهان پلتفرم آموزشی مکتبخونه در بخش دیدگاهها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.