دسته‌بندی نشدهنرم افزارهای کاربردینرم افزارهای گرافیکی و هنری

آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور به صورت گام به گام

با پیشرفت تکنولوژی، برنامه‌ها و نرم‌افزارهای متعددی به دنیای گرافیک و وب ارائه شدند که یکی از محبوب‌ترین آن‌ها، ایلوستریتور نام دارد. Illustrator به عنوان یکی از بهترین برنامه‌ها برای طراحان گرافیک به حساب می‌آید که با استفاده از آن می‌توانند در زمینه شغلی خود پیشرفت کنند. نرم افزار ایلوستریتور، ابزاری است که برای خلق کارهای هنری و طراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با سیستم‌ عامل‌های مک، ویندوز و مایکروسافت سازگاری دارد. برای آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور، قدم به قدم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

ایجاد کلیپ آرت در ایلوستریتور

ایلوستریتور، یکی از بهترین و کاربردی‌ترین نرم‌افزارها برای طراحی، تصویرسازی و خلق کارهای هنری است که در دسته نرم‌افزارهای برداری قرار می‌گیرد؛ زیرا محاسبات آن براساس محاسبات ریاضی صورت می‌گیرد. کاربردهای فراوان ایلوستریتور باعث شده است که از آن در بسیاری از حرفه‌ها همانند طراحی لباس، معماری، طراحی‌های گرافیکی و غیره استفاده شود. از سوی دیگر، برای کاربران ادوبی، محیط این برنامه به دلیل شباهت زیادی که با سایر برنامه‌های کمپانی ادوبی دارد، بسیار آسان است. همانطور که اشاره شد، ایلوستریتور کاربردهای زیادی دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به ساخت گیف در ایلوستریتور و ساخت انیمیشن با ایلوستریتور اشاره کرد.

کاملترین مرجع آموزش ایلوستریتور در ایران + اعطای گواهینامه معتبر بازار کار

 

کلیپ آرت به عنوان فرمی از یک تصویر دیجیتال، در کارهای مختلف طراحی گرافیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از رایج‌ترین کلیپ‌ آرت‌ها مربوط به تصاویری هستند که به اسناد Microsoft Word اضافه می‌شوند. کلیپ آرت، اغلب با سبک متنی، برای ایجاد زیبایی استفاده می‌شود و لحن و اهداف طیف وسیعی از کالاهای چاپی و دیجیتالی را تکمیل خواهد کرد.

قدم اول: طراحی اولیه

در اولین قدم از آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور می‌توانید ایده‌های خود را برای ساخت کلیپ آرت استفاده کنید. به آبجکت، سبک و اجزایی که برای برقراری ارتباط نیاز دارید، فکر کنید و در این زمینه، مخاطبان خود را نیز در نظر بگیرید.

ایده‌های خود را روی کاغذ بیاورید و به صورت عمیق به آن‌ها بیندیشید. سپس طرح‌های خود را بررسی کرده و برای رسیدن به مفهوم عمیق‌تر، آن‌ها را اصلاح کنید. همچنین به این فکر کنید که تغییر هر جزء چگونه به ترکیب کلی و پیام کلیپ آرت شما کمک می‌کند. محل استفاده از کلیپ آرت و نحوه ارتباط آن با سایر مولفه‌ها نیز مهم است. از سوی دیگر، مطابق با هدفِ خود، متغیرهایی مثل: اندازه، جهت و رنگ را در نظر بگیرید.

با بررسی آثار هنری دیگر، می‌توانید از آن‌ها الهام بگیرید و هنگامی که دید واضحی از کلیپ آرت خود بدست آوردید، آن را با اجزای کلیدی، نهایی کنید.

پیشنهاد مطالعه: مراحل آموزش ساخت الگو در ایلوستریتور به صورت گام به گام

قدم دوم: تنظیمات سند جدید

نرم‌افزار را برای شروعِ کار طراحی، باز کرده و براساس نیاز کلیپ‌آرت خود، نوع سند و ابعاد سندتان را انتخاب کنید. برای اینکه کیفیت کارتان بالا باشد، به وضوح و نسبت ابعاد دقت کرده و برای کلیپ آرت خود، حالت رنگ مناسبی را انتخاب کنید.

اکنون تنظیمات artboard خود را شخصی‌سازی کنید تا با اجزای کلیپ آرت مطابقت داشته باشد. در ادامه مکانی را برای ذخیره سندتان در سیستم انتخاب کنید تا امکان ویرایش و ارسال اثرتان در آینده وجود داشته باشد. درنهایت، تنظیمات بایگانی خود را تایید کنید.

تنظیمات سند جدید

قدم سوم: ترسیم فرم‌های اساسی

در این مرحله از آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور، با توجه به اشکال مورد نیاز خود برای کلیپ آرت، ابزارهای مختلفی را به کار بگیرید. برا ترسیم نمودارهای ضروری اجزای کلیپ آرت، می‌توانید از ابزارهای طراحی بهره ببرید. برای رسیدن به نسبت‌های مشخص، اشکال خود را تغییر دهید. همچنین برای اصلاح و کنترل اشکال نیز می‌توانید از Pen Tool یا Direct Selection Tool استفاده کنید.

اشکال را با افزودن عناصر ظریف ارتقا دهید. سپس با اضافه کردن خطوط، منحنی‌ها و اشکال اضافی، به کلیپ آرت خود عمق ببخشید. آثار هنری خود را با استفاده از layers در این نرم‌افزار مرتب کنید. به صورت مکرر، پیشرفت‌تان را در زمان ترسیم اشکال بررسی کنید تا مطمئن شوید که با دیدِ مفهومی شما هماهنگ هستند. سپس تغییرات لازم را برای حفظ ثبات و انسجام در کل طرح کلیپ آرت خود انجام دهید.

ترسیم فرم‌های اساسی

قدم چهارم: افزایش جزئیات در آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور

در این مرحله از آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور، به اجزای کلیپ آرت خود جزئیات بیشتری اضافه کنید. برای این منظور، اشکال موجود در آن را کالیبره کنید تا لبه‌های تیز و دقیقی داشته باشند. همچنین برای رسیدن به فرم‌های صاف و مرتب، نقاط منحنی‌ها را تغییر دهید.

آموزش کامل تکنیک‌های طراحی لوگو با ایلوستریتور

 

برای اینکه کلیپ‌آرت شما جذاب‌تر شود، اجزای تقویت‌کننده، طرح‌های متنوع و سبک‌های مختلف گزینه‌های خوبی هستند. با تمرکز روی بخش‌های مهم، توجه بیننده را جلب کرده و معنای کلی را بهبود دهید. به هماهنگی در طراحی توجه کنید؛ عواملی مانند ضخامت خطوط و پراکندگی را در نظر داشته باشید. از منابع مختلف الهام بگیرید و خلاقیتتان را بروز کنید. همیشه روند کارتان را بررسی کرده و تغییرات لازم را برای رسیدن به نتیجه‌ای بهتر را اعمال کنید.

افزایش جزئیات در آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور

قدم پنجم: پر کردن اشکال با رنگ

برای انتخاب پالت رنگی مناسب، به هماهنگی آن با فضای کلی، تم و هدف کلیپ‌آرت توجه کنید. عواملی مانند تئوری رنگ‌ها، کنتراست و هارمونی را در نظر بگیرید تا ترکیب‌های بصری جذابی خلق شود.

  • از ابزار Fill یا پانل Swatches برای اعمال رنگ‌های پایه بر اجزای کلیپ‌آرت استفاده کنید. حرکات پهن را به کار ببرید تا طرحِ کلی رنگ و حالت کار تنظیم شود.
  • برای رسیدن به جلوه بصری دلخواه، اشباع، روشنایی و تناژ رنگ‌ها را تغییر دهید. با بررسیِ گزینه‌های مختلف رنگ، بهترین ترکیب را پیدا کنید.
  • برای اضافه کردن عمق و جزئیات بیشتر به اجزای کلیپ‌آرت، از شیب‌ها یا بافت‌ها بهره ببرید. ابزار Gradient را به کار بگیرید یا پرکن‌های تکمیلی را در نواحی خاص اعمال کنید.
  • برای افزایش خوانایی و جذابیت بصری، کنتراست کافی بین اجزای مختلف کلیپ‌آرت ایجاد کنید. از سایه‌های روشن و تیره به‌طور هدفمند استفاده کنید تا تأکید و نقاط کانونی ایجاد شود.

طرح کلیپ‌آرت را در شرایط نوری یا پس‌زمینه‌های مختلف بررسی کنید تا نحوه نمایش رنگ‌ها در موقعیت‌های گوناگون ارزیابی شود. در نهایت، تغییرات لازم را اعمال کنید تا رنگ‌ها به بهترین شکل ممکن، نمایش داده شوند.

ر کردن اشکال با رنگ

قدم ششم: توجه به طرح کلی

یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که در آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور مهم است، توجه به طرح کلیِ آن است. برای مدیریت اجزای کلیپ‌آرت خود در ترکیب، به سازماندهی بصری توجه کنید. مؤلفه‌هایی مانند تعادل، تقارن و نقاط کانونی را مرور کنید تا یک طرح هماهنگ ایجاد شود.

  • اولویت‌بندی اجزای کلیپ‌آرت را با توجه به اهمیت هر مؤلفه تعیین کنید. از اندازه، موقعیت و تأکید برای هدایت توجه بیننده و انتقالِ موفق پیام استفاده کنید.
  • نسبت اجزای کلیپ‌آرت را تنظیم کنید تا تعادل و انسجام بصری ایجاد شود. اطمینان حاصل کنید که اجزای بزرگ‌تر بر اجزای کوچک‌تر غلبه نکنند و هرکدام به ترکیب کلی کمک کنند.
  • فاصله بین اجزا را بررسی کنید تا از پر شدن یا شکاف در ترکیب کلیپ‌آرت جلوگیری شود. تقسیم‌بندی یکنواخت را حفظ کنید تا حس انسجام و جریان در سراسر ترکیب ایجاد شود.
  • شرایط استفاده از کلیپ‌آرت را در نظر بگیرید و موقعیت و اندازه را به‌طور مناسب تغییر دهید. متغیرهایی مانند فضای موجود، فاصله دید و اجزای اطراف را بررسی کنید تا جلوه بصری طراحی بهینه کنید.

به‌طور مداوم موقعیت و اندازه اجزا را بازبینی کنید و در صورت نیاز تغییراتی برای دستیابی به هماهنگی بصری و ترتیب مطلوب انجام دهید. در صورت امکان، نظر دیگران را بپرسید تا دیدگاه‌های جدیدی به دست آورید و موارد لازم را تغییر دهید.

توجه به طرح کلی

قدم هفتم: بررسی نهایی

در بخش نهایی از آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور باید همه آنچه را که تا الان انجام داده‌اید، بازبینی کنید. برای تضمین کیفیت و هماهنگی طراحی کلیپ‌آرت، ابتدا هر جزء را با مفهوم اصلی مقایسه کرده و نقص‌ها یا بی‌نظمی‌ها را برطرف کنید. سپس، به ارزیابی هماهنگی طراحی با سایر اجزا و مراحل استفاده بپردازید و مطمئن شوید که با ابزارها و روش‌های مختلف سازگار است.

دوره آموزش ایلوستریتور 2020

 

در نهایت، جزئیات را تنظیم کنید، رنگ‌ها را بهبود بخشید و جلوه‌های ظریف را برای افزایش جذابیت بصری اضافه کنید. همچنین، برای اینکه داده‌‌ها در آینده از بین نروند، طراحی نهایی را ذخیره کرده و نسخه‌های پشتیبان را در مکان‌های مختلف نگهداری کنید.

آموزش ساخت تصاویر متحرک با ایلوستریتور

در این قسمت از آموزش رایگان تصویرسازی با ما همراه باشید تا نکات تکمیلی در رابطه با ساخت تصاویر متحرک در ایلوستریتور را به شما آموزش دهیم.

  1. پالت رنگی که با کلیپ آرت شما مطابقت دارد را انتخاب کنید. برای این منظور، عواملی همچون تئوری رنگ، هارمونی و کنتراست را در نظر بگیرید تا ترکیبات جذابی ایجاد کنید.
  2. برای ایجاد رنگ‌های پایه در اجزای کلیپ آرت خود، از ابزار Fill یا پنل Swatches استفاده کنید.
  3. یکی از مهمترین نکات آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور، انتخاب رنگ با تغییر روشنایی و تناژ برای دستیابی به جلوه بصری مورد نظر است. پس انواع رنگ‌ها را امتحان کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود.
  4. با سازماندهی بصری می‌توانید اجزای کلیپ آرت خود را مدیریت کنید. به عنوان مثال، تعادل و تقارن را در طرح نهایی خود مورد بررسی قرار دهید.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای طراحی آیکون در ایلوستریتور

سخن پایانی

ایلاستریتور یکی از پیشرفته‌ترین نرم‌افزارها برای ساخت کلیپ آرت است؛ به همین دلیل مورد توجه طراحان حرفه‌ای قرار دارد. در این مطلب مراحل آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور را به شما ارائه کردیم. با توجه به نکات گفته شده در این مطلب و تمرین ایلوستریتور می‌توانید در مدت زمان کوتاهی به یک طراح فوق‌حرفه‌ای تبدیل شوید و به جایگاه مناسبی از شغل خود برسید.

آموزش ایلوستریتور در مکتب خونه

دوره تصویرسازی با ایلوستریتور و آموزش ساخت کلیپ آرت در ایلوستریتور برای طراحان وب و گرافیک اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه با یادگیری آن‌ها می‌توانند فعالیت‌های خود را گسترش دهند و به درآمد بیشتری برسند. ازاین‌رو مجموعه مکتب‌خونه، دوره‌های آموزش ایلوستریتور را با کیفیتی بالا و قیمتی مقرون به‌صرفه فراهم کرده است. بنابراین، شما طراحان عزیز می‌توانید هم‌اکنون این دوره‌های ارزشمند را خریداری کرده و آموزش خود را آغاز کنید.

آموزش ساخت پوستر با Illustrator CC

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا