اپلای و بورسیه چه تفاوتی دارند؟
مراحل اپلای کردن و تفاوت آن با بورسیه
در این مطلب قصد داریم شما را با تفاوت بین اپلای و بورسیه آشنا کنیم.
- قبل از هر اقدامی باید تصمیم بگیرید که آیا قصد دارید این راه پر استرس و پر هزینه را طی کنید یا خیر؟ اگر جواب مثبت است پس احتیاج به زمانبندی و برنامهریزی دقیقی دارید، پیشنهاد میشود برنامهای دقیق برای یک سال آیندهی خود مکتوب کنید و طبق آن پیش بروید.
- باید کشور مقصد خود را انتخاب کنید، بهتر است دربارهی کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارید تمامی جوانب در آنجا را در نظر بگیرید؛ مثل مخارج، آداب و رسوم و فرهنگ آن کشور، آبوهوا و نوع ویزایی که اغلب دانشجویان برای تحصیل دریافت میکنند و حتی شرایط دریافت اقامت و کار پس از تحصیل مسائلی هستند که باید در نظر داشته باشید.
- پیدا کردن لیست دانشگاههای مورد علاقه در کشور مقصد
- مشخص کردن مدارکی که برای اپلای به آن دانشگاه نیاز است.
- تکمیل زبان انگلیسی و شرکت در امتحانات تافل، GRE، آیلتس
- تهیهی رزومهی مورد نیاز با رشتهی تحصیلی
- نوشتن انگیزهنامه یا SOP
- مکاتبه با اساتید که مهمترین بخش دریافت پذیرش است و پیشنهاد میشود اگر بدنبال فاند تحصیلی هستید این بخش را جدی بگیرید.
- گرفتن توصیهنامه و جاب آفر میتواند نقش مهمی برای دریافت پذیرش تحصیلی و دریافت ویزا برای شما داشته باشد.
نکات مهم در تکمیل مراحل اپلای
تماس با اساتید
رمز موفقیت در گرفتن پذیرش از دانشگاه، جلب رضایت استاد مربوطه پیش از شروع بررسی پروندهها توسط ادمیشن آفیس دانشگاه است؛ قبل از شروع مکاتبه با اساتید حتما فیلد کاری و آخرین مقالات استاد را مطالعه کنید، در مکاتباتتان در مورد حوزهی کاری و تجربیات مرتبط با رشته تاکید کنید.
نوشتن رزومه یا CV:
رزومه ار چند بخش تشکیل میشود:
مشخصات فردی
سوابق تحصیلی و کاری
قابلیتها، استعدادها، افتخارات و تجارب را ذکر کنید
فراموش نکنید رزومه باید بهروز باشد.
مقاله پییشنهادی : اصول کلی نگارش رزومه (نوشتن cv)
نوشتن SOP
نشاندهندهی هدف از تحصیل و چشمانداز شما در آینده است؛ SOP حتما باید بهصورت دست نگارش شود، هیچ وقت برای نوشتن SOP کپی برداری نکنید و در نوشتن ان سعی کنید جنبههای مثبت را ذکر کنید و مهارتهای غیر علمی خود را در آن شرح دهید.
ترجمه مدارک
دریافت ریز نمرات با مهر دانشگاه و تأیید آن توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سپس ترجمه در دارالترجمه رسمی وخوردن مهر دادگستری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر آن اجباری است.
نمرات امتحان زبان
یکی از مهمترین قسمتهای اپلای، کسب نمرهی امتحانات آیلتس، تافل و GRE است؛ برای اطلاع از نمرهی مناسب هر دانشگاه میتوانید به سایت آن مراجعه کنید.
منابع GRE: بررسی و معرفی بهترین منابع برای شرکت در آزمون GRE به همراه دانلود
بورسیه چیست؟ و تفاوت آن با اپلای در چیست؟
بورسیه به کمک هزینههای مالی تحصیلی گفته میشود که از سوی دانشگاه و مرکز آموزشی مقصد به دانشجو داده میشود، مزیت مهم این کمک مالی در این است که احتیاجی به بازپرداخت دانشجو نیست؛ بنابراین اگر دانشجویی در بورس تحصیلی پذثرفته شود دیگر نیازی نیست تا برای ادامه تحصیل در دانشگاه محل هزینهای را بپردازد که البته بستگی به میزان بورسیه نیز دارد.
بورسیهها از طرف دانشگاه، مراکز آموزشی، مؤسسات علمی و حتی دولت در اختیار دانشجویان به ویژه دانشجویان کم بضاعت قرار میگیرد، دانشجویانی که میتوانند بورسیهی تحصیلی دریافت کنند علاوه بر اینکه هزینهای را برای تحصیل خود نمیپردازند، مبلغی را با توجه ب همیزان موافقت شده هم دریافت میکنند
بورسیه شامل دو دسته بدون انجام فعالیت جانبی و همراه فعالیت جانبی است؛ دستهی بدون انجام فعالیت جانبی میتواند هزینههای تحصیل و زندگی در محل تحصیل را بطور کامل پرداخت کند، به اینگونه بورسیهها فول فاند گفته شده و دانشجویان برای دریافت آن تقاضای اپلای میدهند.
بورسیههای بدون انجام فعالیت به صورت درصدی هم میتواند به دانشجویان تعلق بگیرد و تنها کمک کمی خواهد کرد.
بورسیههای همراه با انجام فعالیت در برابر فعالیتی که دانشجو انجام دادهاست پرداخت میشود در غیر این صورت پرداختی تعلق نمیگیرد؛ مانند بورسیه RA,TA، کارآموزی
مقاله پییشنهادی : انواع فاند و کمک هزینههای تحصیلی، کار همزمان با تحصیل برای پرداخت هزینهها
برای اخذ بورسیه تحصیلی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، دانشجویان در هنگام ارسال در خواست خود باید ذکر کنند که تمایل به دریافت هزینهی تحصیلی دارند که در این صورت دانشگاه مقصد پرونده دانشجو را برای پرداخت هزینههای تحصیل و زندگی بررسی میکند؛ در صورت موافقت شرایط و مقدار هزینهی تعلق گرفته به دانشجو ابلاغ میشود.
افراد میتوانند با ارائه مقالات، نمره زبان، معدل بالا و… شانس خود را در پذیرش درخواست بورسیه تحصیلی بالا ببرند که مقاله نقش بسزایی را در پذیرش دانشجویان دارد.
تا اینجا به طور مختصر به توضیح دو موضوع داغ این روزهای دانشجویان پرداختیم اما سوال اینجا است که اپلای و بورسیه چه تفاوتی با هم دارند؟
پاسخ:
همانطور که گفته شد اکثر بورسیههای تحصیلی هزینههای تحصیل و زندگی دانشجویان کم بضاعت و آنهایی که از نظر تحصیلی در جایگاه خوبی قرار دارند را تقبل میکند و دیگر لازم نیست دانشجو هزینهای را بابت تحصیل در کشورهای خارجی پرداخت کنند بلکه از سوی دانشگاه مقصد مبلغی را هم دریافت میکند؛ در حالی که در اپلای چنین شرایطی وجود ندارد و هزینهی تمامی مراحل برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر، تحصیل و زندگی بر عهدهی دانشجو میباشد.
به طور کلی درخواستی که دانشجو برای ادامهی تحصیل به صورت رسمی به دانشگاه مقصد ارسال میکند را اپلای(Apply) و درخواستی که دانشجو برای پذیرش در دانشگاه مقصد همراه با هزینهی تحصیلی و زندگی را شامل میشود، بورسیه گفته میشود.
کلام پایانی
مهاجرتهای تحصیلی یکی از موضوعاتی است که امروزه خیلی مورد توجه قرار گرفته است، اما شرایط و هزینههای موجود در این مسیر دغدغهی بسیاری ار دانشجویان است به همین دلیل دانشگاهها با قرار دادن شرایطی مانند بورسیه سعی در تشویق دانشجویان به کسب شایستگیهای مورد نیاز برای پذیرش در بورسهای تحصیلی هستند تا برخی از دغدغههای آنان برای تحصیل را برطرف کنند.
با وجود آنکه بورسهای تحصیلی هرچند شرایط سختی را برای پذیرش قرار دادهاند، اما همچنان این امکان برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور وجود دارد تا با کسب معدل بالا یا ارائه مقالات مختلف شانس خود در پذیرش افزایش دهند؛ البته افرادی هستند که صرفا بدنبال اخذ پذیرش از دانشگاههای خارج از کشور را دارند ومقدار هزینههای تحصیل و زندگی در کشور مقصد برای آنها اهمیت چندانی ندارد.