وردپرس

8 مورد از معایب و نقاط ضعف وردپرس که باید از آن‌ها آگاه باشید

ارزش جهانی بازار سیستم‌های مدیریت محتوا در واپسین روزهای سال 2023 به حدود 20.95 میلیارد دلار رسید. 62.6 درصد از این مبلغ (یعنی 13.11 میلیارد دلار) به وردپرس تعلق دارد. در واقع وردپرس به خاطر مزایا و محاسن خود، قدرت مطلق صنعت CMS محسوب می‌شود. برخی از افراد این سیستم مدیریت محتوا را با اغراق توصیف می‌کنند، صرفاً به نیمه پر لیوان توجه دارند و هیچ کاری به معایب و نقاط ضعف آن ندارند. در این مقاله، قصد داریم نگاهی کوتاه، مختصر و مفید به نیمه خالی لیوان بیندازیم و 8 مورد از مهم‌ترین نقاط ضعف وردپرس را بررسی کنیم.

در صورتی که شما هم وردپرس‌کار هستید، قصد راه اندازی بیزینس آنلاین دارید یا می‌خواهید کار با وردپرس را بیاموزید، پیشنهاد می‌شود که دقایقی از وقت گران‌بهای خود را به مطالعه این مقاله اختصاص دهید. مطمئناً پس از خواندن این مقاله، با آگاهی بیشتر و چشمانی باز، با وردپرس کار خواهید کرد.

1. مشکلات امنیتی سایت های وردپرسی؛ یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف وردپرس

جدی‌ترین ضعف وردپرس از نظر بسیاری از متخصصان طراحی سایت و برنامه نویسی، مشکلات امنیتی آن است. در دنیای امروز روز به روز هکرها پیشرفته‌تر می‌شوند و ترفندهای جدیدتری را یاد می‌گیرند. در چنین شرایطی، توسعه‌دهندگان و طراحان سایت باید دانش خود را ارتقا دهند و سایت‌های وردپرسی خود را از نظر امنیت، مستحکم و نفوذناپذیر کنند.

دوره پیشنهادی:  آموزش وردپرس (WordPress)

از آنجا که سایت‌های وردپرسی، کدنویسی و ساختار مشخصی دارند، اگر هکری در گوشه‌ای از جهان بتواند حصار امنیت وردپرس را بشکند و به یکی از سایت‌های وردپرسی نفوذ کند، به‌راحتی می‌تواند سایر سایت‌ها را نیز در معرض خطر قرار دهد. همین مسئله باعث شده است که کسب و کارهای آنلاین بزرگ، برنامه‌نویسان کاربلدی برای حفاظت از حریم سایت خود استخدام کنند و وردپرس هم به‌روزرسانی‌های امنیتی خود را نو به نو در اختیار متقاضیان و مخاطبان هدف قرار دهد.

2. وردپرس، سئومحور است ولی به صورت بسیار محدود!

بسیاری از مدرسان و متخصصان وردپرس بر این باور هستند که وردپرس با دستورالعمل‌های سئو، سازگاری دارد و این موضوع را یکی از مزایای وردپرس می‌دانند. واقعیتی که برخی نمی‌دانند این است که سازگاری ورد پرس (WordPress) با اصول سئو، هیچ‌گاه به پای یک وب‌سایت اختصاصی نمی‌رسد؛ چون در سایت‌های سفارشی، این دسترسی به مدیران داده می‌شود که سایت خود را به بهترین شکل با دستورالعمل‌های سئوی گوگل هماهنگ کنند.

در حال حاضر افزونه‌ها و پلاگین‌های متعددی در زمینه سئو در اختیار سایت‌های وردپرسی قرار دارد؛ ولی کلیه این پلاگین‌ها، فقط سطح محدودی از دسترسی سئو را در اختیار سایت‌ها قرار می‌دهند. در نتیجه برای استفاده از کلیه امکانات سئو پلاگین‌ها، متقاضیان ناگزیر هستند که نسخه پولی افزونه‌ها را خریداری کنند.

دسترسی محدود به قابلیت‌های سئو برای کاربران؛ یکی از نقاط ضعف وردپرس

3. لزوم پرداخت مبالغ مختلف برای داشتن یک وب‌سایت وردپرسی اختصاصی

یکی از نقاط ضعف و معایب وردپرس این است که بسیاری از سایت‌های وردپرسی از نظر ساختاری و ظاهری شبیه هم هستند و دست مدیران وب‌سایت‌ها برای داشتن یک قالب و ساختار خاص و منحصر به فرد چندان باز نیست. برای داشتن یک وب‌سایت با قالب وردپرس اختصاصی، لازم است هزینه‌های مختلفی پرداخت کنید تا خاطرتان از بابت حرفه‌ای بودن قالب و سازگاری آن با اصول طراحی سایت، آسوده باشد.

پیشنهاد مطالعه: خطای 500 در وردپرس و نحوه رفع کردن آن

4. وجود انواع و اقسام افزونه وردپرس، احتمال خرابی آن‌ها و لزوم مراقبت مداوم از آن‌ها

در حال حاضر افراد زیادی به عنوان توسعه‌دهنده وردپرس فعالیت می‌کنند و هر روز شاهد عرضه انواع و اقسام افزونه وردپرس به بازار هستیم. به عنوان مثال در حال حاضر کلکسیونی از انواع و اقسام افزونه کامنت در بازار موجود است و باز هم افزونه‌های جدیدتری برای این قابلیت به بازار می‌آید. اولین مشکل بعضی از افزونه‌های موجود، ناکارآمد بودن و خرابی زودهنگام آن‌هاست و مشکل دیگر، لزوم مراقبت و حصول اطمینان از کارایی افزونه‌های کارآمد و حرفه‌ای است.

وجود انواع و اقسام افزونه وردپرس، احتمال خرابی آن‌ها و لزوم مراقبت مداوم از آن‌ها

در صورتی که افزونه‌هایی که روی سایت خود نصب کرده‌اید، به مشکل بخورند، احتمال دارد که مشکلات مختلفی برای سایتتان ایجاد شود؛ به همین دلیل لازم است هر چند روز یکبار، افزونه‌های سایت وردپرسی خود را بررسی و به‌روزرسانی‌ها و تغییرات لازم را اعمال کنید.

یکی دیگر از معیب وردپرس که از افزونه‌ها نشئت می‌گیرد، ناسازگاری برخی افزونه‌ها با مرورگرهای مختلف است. در سایت‌های اختصاصی، طراحان سایت هر افزونه را پس از طراحی و توسعه، با مرورگرهای مختلف سازگار می‌کنند تا سایت با هر نوع مرورگر به بهترین شکل به نمایش درآید. این در حالی است که بسیاری از افزونه‌های وردپرس با کلیه مرورگرها هماهنگ نیستند و در این صورت، سایت ما فقط در مرورگرها خاصی نمایش داده می‌شود.

دوره پیشنهادی:  آموزش طراحی سایت بدون کدنویسی

5. سرعت کم؛ یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف وردپرس که ظاهراً حل‌نشدنی است

وقتی سایت خود را بر پایه پلتفرم وردپرس طراحی و راه‌اندازی می‌کنیم، ناگزیر هستیم که پلاگین‌ها و ابزارهای متعددی روی آن نصب کنیم تا به یک سایت حرفه‌ای و تمام‌عیار تبدیل شود. این ابزارها و پلاگین‌ها باعث می‌شود که سایت ما سنگین شود و سرور نتواند خیلی سریع آن را برای کاربر بارگذاری کند.

بزرگ‌ترین نقاط ضعف وردپرس

در واقع وجود ابزارها و پلاگین‌های مختلف، باعث کاهش چشمگیر سرعت سایت‌های وردپرسی شده است؛ چون سرور در هر بار فراخوانی باید پردازش‌های بیهوده فراوانی انجام دهد.

سرویس مدیریت محتوای وردپرس از همان ابتدای کار با موضوع سرعت پایین روبرو بود و پس از گذشت سالیان، هنوز توسعه‌دهندگان و متخصصان وردپرس نتوانسته‌اند چاره‌ای برای این مسئله بیندیشند. مطالعات نشان می‌دهد که اگر سرعت بارگذاری یک ساعت از 3 ثانیه بیشتر شود، احتمال خروج کاربران از سایت 32 درصد افزایش می‌یابد.

در حال حاضر میانگین سرعت بارگذاری سایت‌ها در جهان 2.5 ثانیه برای کامپیوتر و 8.6 ثانیه برای موبایل است. اگر می‌خواهیم نظر مخاطبان و گوگل را جلب و آن‌ها را با خود همراه کنیم، ناگزیر هستیم که سرعت بارگذاری سایت خود را برای کامپیوتر و موبایل، نزدیک میانگین جهانی نگه داریم. چنین کاری با وردپرس، کمی دشوار به نظر می‌رسد؛ ولی با تلاش و نوآوری، حتماً شدنی است.

پیشنهاد مطالعه: ۷ خطای بارگذاری در وردپرس که باید بشناسید

6. ارائه نشدن پشتیبانی اختصاصی برای سایت‌ها از سوی توسعه‌دهندگان وردپرس

یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف وردپرس، ارائه نشدن پشتیبانی اختصاصی برای سایت‌ها از سوی توسعه‌دهندگان و مدیران وردپرس است. کسی که سایتش به مشکلی بخورد، لازم است خودش مشکلات فنی سایتش را رفع کند و این کار نیاز به صرف زمان برای جستجو و یادگیری دارد.

در صورتی که مدیر یک سایت وردپرسی بخواهد یک متخصص کاربلد و مطمئن وردپرس استخدام کند، باید کلی جستجو کند. از طرفی مدیران کسب و کارهای آنلاین باید متخصصی بیابند که کاملاً به او اطمینان داشته باشند تا بتوانند اطلاعات وب‌سایت را در اختیارش قرار دهند. از کجا معلوم که خود متخصص وردپرس باعث نابودی آن بیزینس و وب‌سایت نشود؟

با این تفاصیل، لازم بود که خود توسعه‌دهندگان و مدیران وردپرس، پشتیبانی اختصاصی برای سایت‌های وردپرسی ارائه دهند تا صاحبان وب‌سایت‌ها بتوانند با خاطری آسوده، اطلاعات سایت خود را در اختیار پشتیبان‌ها قرار دهند و از آنان بخواهند که مشکلات فنی مورد نظر را رفع کنند.

7. لزوم صرف هزینه بالا برای داشتن یک سایت وردپرس درست و حسابی

درست است که سیستم مدیریت محتوای وردپرس، رایگان است؛ ولی اگر بخواهید یک قالب درست و حسابی روی آن نصب کنید، امنیت آن را بالا ببرید و افزونه‌های باکیفیت و تخصصی روی آن نصب کنید، باید هزینه نسبتاً بالایی صرف کنید.

مسئله دیگر آن است که سایت‌های وردپرسی به صورت مداوم به بررسی، به‌روزرسانی و بهینه‎سازی نیاز دارند. اگر خودتان وردپرس قهاری هستید و زمان کافی دارید، باید روزانه سایت خود را از نظر امنیت و عملکرد بررسی کنید. در غیر این صورت، ناگزیر هستید که یک وردپرس متخصص و باتجربه را استخدام کنید تا بهینه‌سازی روزانه سایت را انجام دهد و استخدام چنین فردی، مستلزم پرداخت حقوق و صرف هزینه خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: آموزش هک وردپرس و روش‌های جلوگیری از آن

8. لزوم کدنویسی برای سفارشی‌سازی سایت وردپرسی

مدرسان و متخصصان وردپرس در هنگام سخن گفتن از وردپرس و مزایای آن ادعا می‌کنند که طراحی سایت با وردپرس نیاز به یک خط کدنویسی هم ندارد. این ادعا در نگاه اول درست است؛ ولی اگر بخواهید یک وب‌سایت خاص، متمایز و سفارشی داشته باشید، لازم است وردپرسی را یاد بگیرید و کارهای مختلف خود را از طریق برنامه‌نویسی پیش ببرید.

در صورتی که زمان، انرژی و تمرکز کافی برای یادگیری کدنویسی وردپرس را ندارید، چاره‌ای جز استخدام یک کدنویسی ماهر و چیره‌دست وردپرس ندارید. کدنویسی که بتوانید کلیه تغییرات دلخواه شما را روی سایتتان اعمال کند. البته برای استخدام یک کدنویس، باید کسی که پیدا کنید که مورد اعتماد باشد و از اطلاعات سایتتان سوء استفاده نکند.

دوره پیشنهادی:  آموزش جامع طراحی سایت با وردپرس

یادگیری راهکارهای کاهش یا رفع نقاط ضعف وردپرس با دوره‌های مکتب‌خونه

در این مقاله کوشیدیم 8 مورد از مهم‌ترین معایب و نقاط ضعف وردپرس را بررسی کنیم. امید است نکات و آموزه‌های این مقاله به شما کمک کند که با آگاهی بیشتری وردپرس را از بین سیستم‌های مدیریت محتوا برگزینید و برای راه‌اندازی بیزینس آنلاین خود از آن استفاده کنید. در صورتی که قصد دارید کار کردن با وردپرس را بیاموزید، حتماً در دوره‌هایی شرکت کنید که شما را با معایب وردپرس آشنا کنند و راه‌های رفع یا کاهش این معایب را نیز به شما بیاموزند. پلتفرم آموزشی مکتب‌خونه، دوره‌های آموزش وردپرس جامعی را ارائه داده است.

در پایان شما چه نقاط ضعف و اشکالاتی برای این سیستم مدیریت محتوا سراغ دارید؟ از نظر شما مهم‌ترین مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس چیست؟ لطفاً نظرها، پیشنهادها و تجربیات خود در مورد مزایا، معایب و مشکلات وردپرس را در بخش دیدگاه‌ها (زیر همین مقاله) با ما و سایر همراهان مجموعه مکتب‌خونه به اشتراک بگذارید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا