وردپرس

معرفی انواع هاست رایگان وردپرس ایرانی و خارجی

طراحی سایت و نرم‌افزارهای تحت وب، نیاز به هاست دارند. در این مطلب با هاست آشنا خواهید شد. هم‌چنین به زبان ساده، هاست وردپرس را معرفی کرده‌ایم. در پایان نیز لیست چند وب‌سایت ارائه‌دهنده‌ی هاستینگ رایگان (ایرانی و خارجی) را معرفی کرده‌ایم که برای آشنایی با هاست و پنل مربوطه بسیار کاربردی خواهد بود.

هاست چیست؟

هاست (host) به معنای میزبان است. در مفهوم رایانه، هاست به بخشی از سرور گفته می‌شود که در حقیقت، میزبان وب‌سایت است. برای این‌که یک وب‌سایت در اینترنت دیده شود، نیاز است تا هاست مناسب با آن خریداری شده و سایت روی آن قرار بگیرد.

بگذارید این مفهوم را کمی روشن‌تر کنم. سایت شما، برای این‌که در اینترنت دیده شود، باید روی یک کامپیوتری (سرور) قرار بگیرد که همیشه روشن و دارای اتصال به اینترنت باشد. هر لحظه که این کامپیوتر، خاموش شود و یا اتصال آن با اینترنت برقرار نباشد؛ کاربران قادر به دیدن سایت نخواهند بود. این موضوع با یک کامپیوتر خانگی، برطرف نمی‌شود. یعنی همان‌طور که گفتیم، هرگونه خرابی سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری، وب‌سایت را از دسترس خارج می‌کند. پس باید چاره‌ای دیگر پیدا کنیم.

راهکار این مسأله، استفاده از هاست است. با استفاده از هاست مناسب، شما می‌توانید خاطر جمع باشید که تیم هاستینگ به صورت ۲۴ ساعته آماده‌ی رفع مشکلات احتمالی سرور و هاستینگ آن هستند. اما آیا همیشه قادر به پرداخت هزینه برای هاست هستیم؟ در شرایطی که نمی‌توانیم هزینه‌ی مربوط به هاست پرداخت کنیم، ‌چه کاری انجام دهیم؟

هاست وردپرس

تا این‌جا خیلی ساده، مفهوم هاست را بیان کردیم. در این بخش می‌خواهیم شما را با یکی از انواع مهم هاست،‌ یعنی هاست وردپرس آشنا کنیم. هاست ورپرس یک هاست لینوکسی است. یعنی روی سروری که این هاست قرار دارد، سیستم عامل لینوکس نصب شده است.

از هاست وردپرس، برای میزبانی وب‌سایت‌های وردپرسی استفاده می‌شود. حتماً برایتان سؤال است که چرا وب‌سایت‌های وردپرسی باید هاست مخصوص داشته باشند. دلیل این موضوع، در استفاده‌ی زیاد وب‌سایت‌های وردپرسی از منابع است. پس باید برای روان‌تر بودن سایت، از سرورهای قدرتمندتری استفاده بشود.

هاست وردپرس

مجدد یادآوری می‌کنم که سرورهایی که برای هاست وردپرسی استفاده می‌شوند، سخت‌افزار و منابع قدرتمندتری دارند. پس جای تردیدی نیست که هزینه‌ی اشتراک هاست وردپرس از سایر هاست‌های اشتراکی، بالاتر باشد.

پیشنهاد مطالعه: آموزش کار با پنل کاربری وردپرس به زبان ساده

هاست رایگان وردپرس

همان‌طور که از نام این هاست پیدا است،‌ بابت خرید هاست رایگان، هزینه‌ای دریافت نمی‌شود. پس کسب و کارهای نوپا و کوچکی که نیاز به صرفه‌جویی در منابع مالی دارند، باید از هاست رایگان استفاده کنند. البته استفاده از هاست رایگان برای افرادی که تازه به حوزه‌ی برنامه‌نویسی و طراحی سایت وارد شده‌اند نیز یک انتخاب منطقی خواهد بود. چرا که تمرین و اجرای برنامه‌های تمرین شده در چنین هاستی مقدور است. استفاده از این هاست‌ها، هم‌چنین برای یادگیری هاست و وب‌سایت نویسی، کاربرد دارد.

مشکلات استفاده از هاست رایگان

اما استفاده از هاست رایگان، امنیت بسیار پایینی دارد. پس زمانی که تست وب سایت را انجام دادید، بهتر است یک هاست خریداری کرده و اطلاعات وب‌سایت را به هاست خریداری شده و امن، منتقل نمایید. در نظر داشته باشید که هاست رایگان، پشتیبانی قوی ندارد و در صورت از بین رفتن اطلاعات، کسی پاسخگو نیست!

برخی از شرکت‌هایی که هاست رایگان ارائه می‌دهند نیز،‌در گوشه و کنار صفحات، تبلیغات اجباری می‌گذارند. این تبلیغات، برای دارنده‌ی وب‌سایت هیچ درآمدی نخواهد داشت. در صورتی که مسلماً روی ظاهر (و البته جذابیت کاربری) وب‌سایت تأثیر منفی می‌گذارد. یکی دیگر از مشکلاتی که با استفاده از هاست رایگان، درگیر آن می‌شوید، عدم ارتقای سایت در موتورهای جست‌وجو است. گفته می‌شود وب‌سایت‌هایی که از هاست رایگان استفاده می‌کنند، سرعت بسیار پایینی دارند که در تحلیل عملکرد سایت، به صورت نتیجه‌ی منفی ظاهر می‌شود.

نکته‌ی دیگر، آپ تایم پایین در این سایت‌ها است. آپ تایم به معنی در دسترس بودن همیشگی سرور است. هاست‌های رایگان، همیشه در دسترس نیستند. به عنوان مثال، این احتمال وجود دارد که وقتی شما یک سایت را روی هاست رایگان آپلود می‌کنید، موقع نمایش هاست از دسترس خارج شده و قابل ارائه نباشد.

چرا از هاست رایگان وردپرس استفاده کنیم؟

وردپرس، سیستم مدیریت محتوای محبوب این روزهاست. بسیاری از افراد برای راه‌اندازی وب‌سایت و فروشگاه خود از وردپرس استفاده می‌کنند. اگر یک برنامه‌نویس یا طراح سایت هستید و قصد تست محصول نوشته شده را دارید، استفاده از هاست رایگان وردپرس، انتخاب معقولی است. مجدد تأکید می‌کنیم که کار نهایی پروژه را روی هاست‌های امن و خریداری شده آپلود کنید تا مشکلی به وجود نیاید.

هاست رایگان وردپرس

هاست رایگان وردپرس ایرانی

در ادامه، لیستی از وب‌سایت‌های هاستینگ ایرانی را معرفی کرده‌ایم که می‌توانید با مراجعه به آدرس آن، هاست رایگان دریافت کنید. جهت اطلاعات بیش‌تر، نهایت پهنای باند و حجم هاست رایگان قابل دریافت در این وب‌سایت‌ها نیز ذکر شده است.

هاست رایگان ابری پارس پک

پارس پک از ارائه‌دهندگان هاست رایگان وردپرس است. یکی از ابزارهای جالبی که پارس پک درون پنل کاربری قرار داده، این است که می‌توانید بعد از انجام تست روی هاست رایگان وردپرس، هاست را به اکانت تجاری ارتقا دهید. پارس پک در حدود ۱۰۰ مگابایت فضا با ۱ گیگ پهنای باند، ۲۵۶ مگابایت رم و پردازشگر تک هسته‌ای، هاست رایگان وردپرس در اختیار شما می‌گذارد.

پیشنهاد مطالعه: معرفی بهترین سایت آموزش وردپرس

هاست وردپرس رایگان گیگفا

گیگفا یکی از وب‌سایت‌های قدیمی است که در زمینه‌ی ارائه‌ی هاست رایگان، فعالیت دارد. با استفاده از گیگفا، شما می‌توانید ۵.۵ گیگ فضا با پهنای باند ۲۰۰ گیگ داشته باشید. امکانات دیگری روی هاست رایگان گیگفا قرار دارد. به عنوان مثال، شما می‌توانید ۵۰ ساب‌دامین، ۵۰ پارک دامنه و حتی پشتیبانی از هاست رایگان داشته باشید.

هاست رایگان وردپرس زدگیگ

زدگیگ از بهترین سایت‌های ارائه‌دهنده‌ی هاست و دامین رایگان است. از طریق این وب سایت می‌توانید تا ۲۰ گیگ فضا با ۲۰۰ گیگ پهنای باند داشته باشید. از ویژگی‌های خاص هاست رایگان وردپرس در زدگیگ، این است که شما با یک اکانت می‌توانید بی‌نهایت وب‌سایت داشته باشید. Cpanel این هاست، به صورت دو زبانه (فارسی و انگلیسی) است.

هاست رایگان VVS

وی وی اس هم از ارائه‌دهندگان خدمات هاست رایگان است. این وب‌سایت، ششمین سایت برگزیده‌ی جشنواره وب ایران است. هاست رایگان در وی وی اس، با ۲۰ گیگ فضا و ۲۰۰ گیگ پهنای باند در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در کنترل پنل هاست رایگان وی وی اس، امکان ایجاد تیکت نیز قرار داده شده است.

هاست رایگان خارجی وردپرس

در ادامه، محبوب‌ترین وب‌سایت‌های هاستینگ خارجی را معرفی کرده‌ایم. برای هر یک از این وب‌سایت‌ها نیز حجم هاست رایگان و پهنای باند آن ذکر شده است.

هاست رایگان خارجی وردپرس

هاست رایگان Award Space

این یک وب‌سایت خارجی است که از برترین شرکت‌های ارائه دهنده‌ی سرویس‌های میزبانی وب به شمای می‌آید. شما می‌توانید از این وب سایت، هاست رایگان تهیه کنید. هاست رایگان Award Space حدود ۱ گیگ فضا و ۵ گیگ پهنای باند دارد. هاستینگ رایگان این کمپانی برای پروژه‌های مهم و حرفه‌ای، مناسب نیستند.

هاست رایگان لینوکس ooowebhost

این هاستینگ رایگان، از برترین کیفیت‌هایی است که می‌توانید پیدا کنید. هاست رایگان این کمپانی با ۱ گیگ فضا و ۱۰۰ گیگ پهنای باند در دسترس خواهد بود. پنل مدیریتی این هاست نیز cpanel است که به دلیل سادگی و کاربرد آسان آن، محبوبیت زیادی دارد.

هاست رایگان cpanel 5GBFree

اگر به ۵ گیگ هاست رایگانن نیاز دارید، می‌توانید از هاست‌هایی که این وب‌سایت به صورت مجانی در اختیارتان می‌گذارد، ‌استفاده کنید. پهنای باند این هاست ۲۰ گیگ است. این هاست برای نمایش دموی پروژه‌های ساده و کوچک،‌کاربرد دارد. نکته‌ی مهم این‌که با این هاستینگ شما تنها اجازه‌ی میزبانی یک وب‌سایت را خواهید داشت.

هاست Free Hosting

این سایت در زمینه‌ی ارائه‌ی هاست رایگان فعالیت دارد. هاست‌های این سایت، محدودیت کمی دارند و از این نظر بسیار محبوب هستند. با استفاده از این سایت، شما می‌توانید ۱۰ گیگ فضای هاست داشته باشید. هیچ محدودیتی برای پهنای باند هاست در نظر گرفته نشده است. تنها نقطه‌ی ضعف مهم هاست‌ رایگان Free Hosting، نبود امنیت است.

پیشنهاد مطالعه: وردپرس یا برنامه نویسی؟| معرفی بهترین گزینه برای طراحی سایت

هاست لینوکس رایگان Free Hostia

هاست رایگان در این وب‌سایت، محدودیت‌های زیادی دارد. با این حال، برای دمو و تست پروژه‌های کوچک می‌توان از آن استفاده کرد. این سایت، به شما تنها۲۵۰ مگ فضا می‌دهد. به نظر می‌رسد این سایت، ارائه‌دهنده‌ی ضعیفی برای هاست رایگان است.

هاست Googiehost

این شرکت هندی است. هاست‌های رایگان این شرکت،‌کیفیت خوبی دارند البته نه به این معنا که برای پروژه‌های مهم و بزرگ، کاملاً امن باشند. شما می‌توانید ۱ گیگ فضا با پهنای باند نامحدود در اختیار داشته باشید.

هاست رایگان free hosting noads

این شرکت نیز از جمله ارائه‌دهندگان هاست رایگان در خارج از کشور است. این‌جا شما می‌توانید ۱ گیگ فضا با ۱۰ گیگ پهنای باند داشته باشید. این مقدار حجم و پهنای باند برای سایت سبک کفایت می‌کند.

کلام آخر

استفاده از هاست رایگان، مزایا و معایب خودش را دارد که در این مطلب اشاره‌ای به آن کردیم. اگر یک وب‌سایت ساخته شده با وردپرس دارید،‌ می‌توانید با هاست رایگان وردپرس،‌ آن را روی اینترنت تست کنید. بعد از نمایش سایت، شما می‌توانید اطلاعات را به یک هاست خریداری شده (که امن‌تر و بهتر است) منتقل کنید. هاست رایگان هم‌چنین برای یادگیری و تجربه‌ی کار با هاست، بسیار کاربردی است.

خلاصه این‌که به غیر از پروژه‌های بزرگ، حساس و مهم، هاست رایگان وردپرس می‌تواند یک انتخاب خوب و به‌صرفه باشد. توصیه می‌کنیم برای انتخاب وب‌سایت ارائه دهنده‌ی هاستینگ رایگان، یک‌بار دیگر مقاله را بخوانید و یک کمپانی که حجم و پهنای باند مناسب‌تری ارائه می‌دهد را انتخاب کنید.

ناگفته نماند که مطالعه‌ی نظرات و تجربیات کاربران، نقش مهمی در انتخاب هاستینگ دارد. به عنوان مثال، برخی از کاربران می‌گویند که هاستینگ‌های رایگان با سرعت پایین‌تر از سرعت اعلام شده در اختیار قرار می‌گیرند که بسیار ناراضی خواهید بود. به علاوه این‌که عدم وجود پشتیبانی برای این دسته از هاست‌ها، عملاً نمی‌توان هیچ اعتراضی را ثبت نمود.

آموزش وردپرس در مکتب‌خونه

برای یادگیری بهتر وردپرس و هاستینگ، می‌توانید از دوره‌ های آموزشی وردپرس و طراحی سایت در سایت مکتب‌خونه استفاده کنید. این دوره‌ها به گونه‌ای تنظیم شده‌اند که حتی اگر هیچ‌گونه آشنایی با مفاهیم آن نداشته باشید، می‌توانید یادگیری را آغاز کنید. بسیاری از دوره‌های مکتب‌خونه، کار با هاست و پنل کاربری آن را نیز پوشش داده‌اند.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا