گوگل ترندز چیست؟
در دنیای محتوا و سئو امروزی، یکی از رایجترین و محبوبترین ابزارها که نشان دهنده محبوبیت یک کلمه که تاثیر زیادی در دیجیتال مارکتینگ دارد و باعث پیشرفت در مسیر موفقیت میشود، گوگل ترندز است. این ابزار مهم و کاربردی گوگل به شما کمک میکند تا به ایدههای مناسب و کاربردی با هدف تولید محتوا برای سایتها، جامعه شناختی، ایدههای کارآفرینی و غیره دست پیدا نمایید.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]ویدئو پیشنهادی: دیجیتال مارکتینگ[/box]
ناگفته نماند که ابزارهای زیادی در این حوزه وجود دارد اما گوگل ترندز، بهترین آنها در راستای بهبود عملکرد شما در مقایسه با سایر رقبا است. خبر خوب این است که در این مقاله از مکتبخونه قصد داریم تا هرآنچه که لازم است درباره این ابزار محبوب بدانید را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید تحلیلهای صحیحتر و استراتژیهای بازاریابی محتوایی بهتری داشته باشید.
گوگل ترندز چیست؟
یکی از ابزارهای کاربردی و رایگان شرکت گوگل، گوگل ترندز است. با استفاده از این ابزار کاربردی سئو، قادر هستید تا به نمودارها و دادههای جستجوی معروف گوگل و یوتیوب دست پیدا کنید. شرکت گوگل برای اولین بار در سال 2006 گوگل ترندز را طراحی و اجرا کرد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید لغت ترند (trend) به تمایل و گرایش اشاره میکند و این معنا در عبارت Google Trends نهفته شده است. در حقیقت، این ابزار موثر، میزان گرایش را در زمان گذشته، حال و آینده، در بخشهای مختلف جامعه، را به شما نشان میدهد.
لازم به ذکر است که نتایج و دادههای مربوط به جستجوی شما در گوگل به صورت ناشناس طبقهبندی شده و در دستههای مختلف قرار میگیرند. سپس شما میتوانید تمام این اطلاعات را در سایت Google Trends مشاهده کنید. همچنین، میتوانید به راحتی کلمه موردنظرتان را جستجو کرده و به آسانی متوجه اطلاعات مهمی مانند مکان، زمان و میزان جستجوی این کلمه در بازههای زمانی متفاوت بشوید. در حقیقت، گوگل ترندز راهی برای بررسی میزان محبوبیت یک عبارت و یا کلمه کلیدی در میان عموم مردم است.
خبر خوب این است که شما میتوانید بدون داشتن حساب کاربری از این ابزار حرفهای گوگل برای بررسی آمار و نتایج جستجو استفاده نمایید. در صورتی که هیچ شناختی از Google Trends ندارید و تا به حال حتی نام این ابزار محبوب را نشنیدهاید، تا آخر مطالب همراه ما باشید تا با کارکرد و دلیل محبوبیت گوگل ترندز به طور کامل آشنا شوید.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]مقاله پیشنهادی: پاپ آپ[/box]
نحوه کاربرد گوگل ترندز
خبر خوبی که در رابطه با این سایت پرطرفدار وجود دارد این است که استفاده از گوگل ترندز رایگان است و میتوانید در هرزمان که میخواهید تنها با ساختن یک حساب کاربری از مزایای بیشمار آن بهره ببرید.
بعد از ساخت حساب کاربری، میتوانید به راحتی وارد داشبورد شوید و با قابلیتهای مختلف این ابزار کاربردی آشنا شوید. برای مثال، قادر به مشاهده و دنبال کردن ترندهای محبوب در دنیا خواهید بود. همچنین فیلترهای فراوانی وجود دارد که با استفاده از آن قادر به محدود کردن جستجو و یا طبقه بندی کردن اطلاعات هستید. برای مثال به موارد زیر دقت فرمایید. شما میتوانید فیلترهای زیر را در کادر جستجو اعمال کنید:
- کشور، منطقه، شهر
- تاریخ، ساعت، روز، ماه، سال
- طبقه بندی هایی مثل هنر، ورزش و غیره
- نوع جستجو، اخبار، تصاویر و غیره
خوشبختانه نحوه کار با گوگل ترندز بسیار آسان است و لغات انگلیسی به کار رفته در سایت نیز بسیار ساده بوده و مشکلی در کار و جستجوی شما ایجاد نمیکند. به همین دلیل میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن، با قسمتها و بخشهای مختلف Google Trends آشنا شوید.
گفتنی است که کاربرد گوگل ترندز، بسیار متنوع و پرشمار و گاهی هم کاملا منحصر به فرد خواهد بود. در حقیقت گوگل ترندز کاملا با توجه به انتظارات فردی از فضای مجازی تعریف شده است. در ادامه این بخش به بررسی بخشهای مختلف و کاربرد این ابزار پرطرفدار در جهان خواهیم پرداخت:
1. شناخت مخاطبین
گوگل نه تنها یک موتور جستجوی پیشرفته بلکه یک ابرنهاد کاربردی است که با استفاده از قابلیتهای آن به راحتی متوجه علایق عموم مردم میشود. در نتیجه شما به عنوان یک صاحب کسب و کار میتوانید متوجه علایق افراد در سراسر کشور ویا حتی جهان بشوید و با استفاده از آن به فعالیتهای خود در کسب و کارتان جهت دهید.
از طرف دیگر، گوگل با راه اندازی گوگل ترندز کمک میکند تا از ذهنیت عموم و سیر حرکتی آنها آگاه شوید. جهت دستیابی به این هدف تنها کافیست که وارد داشبود شده و لغتی که مرتبط با فضای کاری شما است را در کادر مخصوص جستجو وارد نمایید. سپس نموداری به نمایش در میآید که روند و یا ترند جستجو را به شما نشان میدهد.
2. ایده گرفتن برای عرضه محصولات جدید
یکی دیگر از کاربردهای Google Trends این است که به صاحبان کسب و کار در یافتن ایدههای جدید و مرتبط با محصولات و خدمات کمک میکند. برای مثال، نام محصول یا کالایی که تا این لحظه محبوبیت چندانی نداشته را وارد باکس کنید. نمودار به نمایش در آمده به شما نشان میدهد که میزان جستجوی این کالا در فضای گوگل تا چه میزان صعودی بوده است. سپس میتوانید براساس نمودار و میزان محبوبیت در میان عموم مردم دست به عرضه کالا بزنید.
3 شناسایی ترندهای فصلی
از دیگر کاربردهای گوگل ترندز میتوان به این مورد اشاره کرد که شما با استفاده از Google Trends قادر به شناسایی میزان جستجوی بالا در زمانها و فصول مختلف خواهید بود. برای مثال، میزان جستجو برای لباس گرم در فصول سرد سال بسیار زیاد میشود. صاحبان کسب و کار از این قابلیت Google Trends برای جستجوی تحقیق در موارد مختلف استفاده میکنند.
بعد از آشنایی کامل با گوگل ترندز میتوانید جستجوی خود را در این فضا گسترش دهید. برای مثال، بعد از آنکه کلمه مورد نظرتان را در کادر جستجو وارد کردید، بر روی گزینه ” related topics ” کلیک فرمایید. این قابلیت به شما کمک میکند تا موضوعات مرتبط با موضوع مورد جستجوی خود را به طور دقیق مشخص نمایید و از آنها برای ایده گرفتن بهره ببرید.
برای درک بهتر این بخش تصور کنید که شما با جستجوی عبارت ” خرید لباس گرم” به گزینههای جدیدی مانند خرید چتر، کلاه پشمی، شال گردن و چندین کالا مرتبط دیگر دست پیدا میکنید. براساس این موضوعات از موارد مرتبط با تقاضای عموم مردم در بازار بهره خواهید برد.
4. حجم بالای اطلاعات و هدفگذاری پیشرفته
همانطور که در مطالب فوق عنوان شده است، شما میتوانید قبل از جستجو از فیلترهای متنوع برای یافتن مشتریان بالقوه و هدفمند سازی جستجو استفاده نمایید.
برای مثال یک فروشگاه لوازم ورزشی را در نظر بگیرید که قصد دارد تا محصول جدیدی را با عنوان ” شلوار با الیاف گیاهی” وارد بازار کند و قصد دارد تا بازار هدف خود را برای این محصول جدید در کشور پیدا کند. شما میتوانید با استفاده از گوگل ترندز و جستجوی کلمه مورد نظر، میزان علاقمندی عموم مردم به عبارت ” شلوار با الیاف گیاهی” در هر شهر را مشخص کنید. اطلاع از این دادهها به صاحبان کسب و کار کمک میکند تا به فرصتهای بیشتر برای پیشرفت دست پیدا کنند.
زمانی که صاحبان کسب و کار متوجه شوند که کدام شهر به ” شلوار با الیاف گیاهی” علاقه بیشتری دارند، میتوانند با تولید محتوا و تبلیغات محلی در آن شهر و منطقه، افراد زیادی را به سمت سایت خود هدایت کنند.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]مقاله پیشنهادی: پرسونای مشتری [/box]
5. با هدف سرگرمی
یکی دیگر از ویژگیهای گوگل ترندز برای افرادی که نگاهی علمی به مسائل دارند این است که افراد میتوانند با استفاده از قابلیتهای متنوع Google Trends در اوقات فراغت خود به مطالعه مطالب مفید بپردازند. در حقیقت، گوگل ترندز مانند یک کتابخانه بزرگ برای شناخت بهتر جامعه و جهتگیری کسب و کار، مورد استفاده قرار میگیرد.
6. سنجش میزان محبوبیت برند و یا شرکت
بسیاری از فعالات و صاحبان کسب و کار میتوانند برای سنجش و یا آگاهی از میزان محبوبیت برند خود در میان سایر رقباء از گوگل ترندز استفاده کنند.
ناگفته نماند که امروزه ابزارهای مختلفی برای شناسایی میزان محبوبیت یک محصول در میان عموم مردم وجود دارد. با این حال، Google Trends از موثرترین و سادهترین راهها برای آگاهی از روند صعودی یا نزولی میزان محبوبیت یک کالا و یا خدمات است. برای مثال، نام شرکت، نوع محصول یا خدمات خود را در گوگل ترندز وارد نمایید. سپس متوجه میشوید که در چه جایگاهی از روند صعودی یا نزولی قرار گرفتهاید.
گوگل ترندز اطلاعات پرشماری در رابطه با دادههای جستجو، تحلیلات و… را به طور رایگان در اختیار شما قرار میدهد که یک گنجیه برای رسیدن به موفقیتهای بزرگ به حساب میآید.
7. شناسایی موارد محبوب در میان کاربران
اولین گام در مسیر دستیابی به موفقیت، شناسایی مردم و بازار هدف است. آگاهی از آنکه در حال حاضر کدام محصول محبوبیت بیشتری در بازار دارد و بر سرزبان است، یا به عبارت دیگر، در دنیا چه خبر است، به شما کمک میکند تا محصولات خود را به گونهای تولید و عرضه کنید که محبوبیت زیادی در موقعیتهای مختلف جغرافیایی داشته باشد.
شما با استفاده از Google Trends میتوانید این موضوع را به صورت روزانه و براساس موقعیت جغرافیایی مختلف دنبال کنید. برای اینکا تنها کافی است که گزینهdaily search trends و real-time search trends را در گوگل ترندز فعال کنید. گفتنی است که این قابلیت در ایران فعال نیست.
سخن پایانی
اکثر صاحبان کسب و کارها به دنبال محتوایی تازه و ناب هستند تا از طریق آن، به کسب و کار خود جهت دهند و در مسیر موفقیت قرار بگیرند. گوگل ترندز یکی از بهترین و موثرترین ابزارها برای توسعه ایدههای متنوع و محبوب برای تولید محتوا است که در بهبود سئوی سایت به کمک شما میآید.
تمام فعالات عرضه تجارت و کسب و کارهای آنلاین علاقمند هستند که محتوای محبوب خود را در مسیر دستیابی به موفقیت و با استفاده از استراتژیهای حیاتی و موجود در دنیای مجازی تولید کنند. گوگل ترندز به عنوان یک ابزار حرفهای به فعالان عرضه تجاری کمک میکند تا دید وسیعتری از وضعیت دیجیتال مارکتینگ داشته باشند و با استفاده از موضوعات ترند روز و جنجالی دنیا، بهترین زمان و مکان را برای راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی انتخاب کنند.