مقالات دیجیتال مارکتینگ

آشنایی با نحوه کسب درآمد از یوتیوب

ممکن است که این سوال برایتان پیش آمده باشد که چرا بعضی از افراد به کار تولید محتوا و ساخت ویدئو در یوتیوب مشغول هستند و این کار را با جدیت پیگیری می‌کنند؟

کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی و علی‌الخصوص یوتیوب، فعالیتی است که در حالت ایده‌آل می‌تواند درآمد قابل توجهی را برای شخص یوتیوبر و تولید کننده‌ی محتوا فراهم کند. هر شخصی این امکان را دارد تا با یوتیوب در تولید محتوا همکاری کند. بدین شکل که این شخص محتوای ویدئویی مد نظرش را تولید کرده و در یوتیوب بارگزاری می‌کند.

یوتیوب در خلال محتوای ویدئویی یاد شده تبلیغات پخش می‌کند و از این رو درآمد کسب می‌کند و در ادامه درآمد کسب شده خود را از تبلیغات بین تمام کسانی که برای یوتیوب محتوا تولید می‌کنند پخش می‌کند. کسب درآمد از یوتیوب به ۵ شکل مختلف ممکن است که برای رسیدن به این مقصود پیش‌‌نیازهایی وجود دارد.

پس از ساخت اکانت در یوتیوب ، شما نیاز دارید تا اکانت گوگل ادسنس را برای خودتان بسازید. پس از راه‌اندازی گوگل ادسنس، در صورتی که میزان مشاهده ویدئوهای تولیدی  شما بیشتر از ۴۰۰۰ ساعت در سال و تعداد مشترکین کانال شما بیشتر از ۱۰۰۰ نفر باشد، امکان مانیتایز (درآمد زایی از یوتیوب) برای شما به وجود می‌آید.

البته سایت یوتیوب روش‌های دیگری را نیز برای کسب درآمد در نظر گرفته است که برای استفاده از این روش‌ها نیاز  است تا علاوه بر راه‌اندازی گوگل ادسنس، برنامه همکاری با یوتیوب را نیز قبول کرده و در واقع همکار یوتیوب شوید.

 

ویدئو پیشنهادی :  دیجیتال مارکتینگ
 دیجیتال مارکتینگ

 

کسب درآمد از یوتیوب

در حالت ساده کسب درآمد از یوتیوب که شما از گوگل ادسنس استفاده کرده‌اید، تنها کافی است تا بالای ۱۸ سال داشته باشید، تعداد اعضای صفحه یوتیوب شما بیشتر از ۱۰۰۰ نفر شده باشد و میزان بازدید از محتواهای ویدئویی منتشر شده شما به بیش از ۴۰۰۰ ساعت در سال رسیده باشد.

اگر صفحه یوتیوب شما از این شرایط برخوردار باشد شما می‌توانید به یوتیوب این اجازه را بدهید تا بر روی محتواهای ویدئویی شما تبلیغ کند و به میزانی که تبلیغ‌های یاد شده دیده شوند، به شما هزینه پرداخت کند.

اما همان طور که گفته شد، در صورتی که شرایط همکاری با یوتیوب را بپذیرید و در واقع یوتیوب بتواند شما را به عنوان همکار خود تلقی کند، راه‌های دیگری را نیز برای کسب درآمد از یوتیوب خواهید داشت. در ادامه روش‌های کسب درآمد از یوتیوب را که مضاف بر تبلیغات یوتیوب هستند را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد:

۱) کسب درآمد از مشترکین یوتیوب:

یوتیوب دو نسخه متفاوت را به کاربران ارائه می‌کند، نسخه رایگان آن نسخه‌ای است که به کاربران تبلیغات نشان می‌دهد. اما نسخه‌ای دیگر نیز وجود دارد که عاری از تبلیغات بوده و کاربران می‌توانند با پرداخت مبلغی مشترک شده و بدون هیچ محدودیتی و مشاهده تبلیغات، محتواهای ویدئویی یوتیوب را تماشا کنند.

در صورتی که شرایط همکاری با یوتیوب را پذیرفته باشید، یوتیوب در ازای هر کاربری که اشتراکش را خریداری کرده و محتوای ویدئویی شما را تماشا می‌کند، مبلغی را به شما پرداخت می‌کند. توجه داشته باشید که اگر شرایط همکاری با یوتیوب را نپذیرید، یوتیوب در ازای مشاهده محتواهای ویدئویی شما از طرف کسانی که اشتراک خریداری کرده‌اند، هزینه‌ای به شما پرداخت نخواهد کرد.

۲) کسب درآمد از یوتیوب با دریافت حق عضویت در کانال:

یکی از دیگر راه‌های کسب درآمد از یوتیوب پس از قبول کردن همکاری با یوتیوب، دریافت هزینه از هر فرد برای عضویت در کانال است. اگر تعداد اعضای کانال شما به بیش از ۳۰۰۰۰ نفر رسیده باشد، یوتیوب به شما این امکان را می‌دهد که به ازای هر فردی که قصد عضویت در کانال شما را داشته باشد از آن شخص هزینه اندکی دریافت کنید.

این حالت با اندکی تفاوت در Twitch نیز وجود دارد. شما در Twitch که وب‌سایتی است مشابه یوتیوب و معمولا گیمرها و عاشقان بازی‌های ویدئویی در آن فعالیت دارند نیز باید برای دسترسی به بعضی از قابلیت‌های کانال حق عضویت پرداخت کنید. بر فرض مثال شما اگر از اعضای رایگان کانالی در Twitch باشید، نمی‌توانید محتواهای زنده منتشر شده از آن کانال را مشاهده کنید.

۳) کسب درآمد از یوتیوب با امکان فروش مستقیم محصولات:

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که برای کانال یوتیوب شما پس از قبول همکاری با یوتیوب باز می‌شود، امکان فروش محصولات به صورت مستقیم از طریق یوتیوب است که می‌تواند برای شما درآمد خوبی به ارمغان بیاورد. برای اینکه شما امکان استفاده از این قابلیت را داشته باشید، لازم است تا تعداد اعضای کانالتان از ۱۰۰۰۰ نفر بیشتر شده باشد.

 

مقاله پیشنهادی : ابزار مدیریت اینستاگرام
ابزار مدیریت اینستاگرام

 

نحوه کسب درآمد از یوتیوب

۴) کسب درآمد از محتوای زنده و چت یوتیوب:

هنگامی که یک یوتیوبر تصمیم می‌گیرد تا برنامه‌ای را به صورت زنده پخش کند، کسانی که این برنامه را زنده می‌بینند امکان چت کردن با یکدیگر را پیدا خواهند کرد. کاربرانی که محتوای ویدئویی زنده شما را مشاهده می‌کنند و با یکدیگر چت می‌کنند، این امکان را خواهند داشت تا با پرداخت مبلغی پیامشان در چت پین شود.

پین شدن پیام‌ها از این جهت است که تمام افرادی که آنلاین می‌شوند پیام شما را ببینند و با گذر زمان پیامتان باقی بماند. همچنین این امکان وجود دارد تا در هنگام آنلاین شدن یک یوتیوبر از او حمایت مالی داشته باشید و مبلغی که مد نظرتان است را برای حمایت از کانال یوتیوب محبوبتان پرداخت کنید. برای استفاده از این امکانات لازم است تا در کشوری زندگی کنید که یوتیوب این قابلیت را در آن کشور فعال کرده باشد.

۴ روش یاد شده در کنار تبلیغات، روش‌هایی هستند که یوتیوب برای کسب درآمد در اختیار هر فردی قرار داده است. توجه به این نکته ضروری است که یوتیوب قوانین سفت و سختی را برای قانون کپی رایت در دستور کار دارد و کوچک‌ترین تخطی از قوانین کپی رایت یوتیوب کانال افراد را با جریمه‌های سختی مواجه می‌کند.

کاهش درآمد از یوتیوب، بستن موقت کانال، حذف اعضای کانال، ارسال نکردن نوتیفیکیشن و تقلیل جایگاه کانال در سرچ یوتیوب از جمله جریمه‌هایی هستند که یوتیوب برای کانال‌هایی که از قوانین کپی‌رایت پیروی نکنند در نظر گرفته است و در حالت تشدید شده ممکن است تا حتی انجام فعالیت کانال یاد شده به صورت دائمی در یوتیوب سلب شود.

روش‌های عمومی کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی

در کنار روش‌های گفته شده برای کسب درآمد از یوتیوب، چند روش دیگر هستند که در بین همه‌ی شبکه‌های اجتماعی مشترک است و مختص یوتیوب نمی‌شود. این روش‌ها از آن جهت اهمیت دارند که درآمد آن‌ها به صورت مستقیم و کامل به دست یوتیوبر می‌رسد و هیچ سهمی از این درآمدها به یوتیوب نمی‌رسد. در ادامه با چندی از این روش‌ها آشنا خواهیم شد:

۱) جذب اسپانسر برای محتواهای ویدئویی

یکی از روش‌های پر درآمد در شبکه‌های اجتماعی مختلف، جذب اسپانسر برای محتواهای تولیدی است. احتمالا در اینستاگرام این روش بیشتر به چشمتان خورده باشد که بعضی از افرادی که انفلوئنسر نامیده می‌شوند مبالغی را از کسب و کارها دریافت می‌کنند و در پست‌ها و یا استوری‌های خود این کسب و کارها را معرفی می‌کنند.

یوتیوب هم از این قائده مستثنی نیست. شما می‌توانید از کسب و کارهای مختلف مبلغی را دریافت کنید و به روش‌های مختلف در محتوای تولیدی خود این کسب و کارها را پروموت کنید.

مثلا می‌توانید لوگوی آن‌ها را بر روی لباس یا پس زمینه ویدئوی خود قرار دهید، در مورد آن کسب و کار صحبت کنید و یا روش‌های خلاقانه‌تری برای پروموت  ان استفاده کنید و در ازای تبلیغی که انجام می‌دهید هزینه دریافت کنید. همان‌ گونه که گفته شد از آنجایی که نیازی نیست که به یوتیوب از هزینه‌ای که دریافت کرده‌اید سهمی بدهید، این روش می‌تواند برای شما درآمد قابل قبولی داشته باشد.

۲) پروموت کانال‌های کوچک‌تر

یکی دیگر از روش‌هایی که با پیروی از آن می‌توانید پول خوبی به جیب بزنید این است که اگر کانال پر بازدید و پر بازدهی در یوتیوب دارید، کانال‌های کوچک‌تر از خودتان را در ازای دریافت هزینه‌ی مورد نظرتان به روش‌های گوناگون پروموت کنید.

مثلا لینک آن کانال را در صفحه خودتان قرار دهید، به یکی از ویدئوهای آن کانال در خلال محتوای تولیدی خودتان اشاره کنید و از این دست کارها. همچنین می‌توانید با کانال‌های هم رده خودتان بدون هیچ هزینه‌ای تبادل لینک و اطلاعات کنید و به رشد هر دو کانال به سادگی کمک کنید. این روش هم از آنجایی که به یوتیوب هیچ درصدی پرداخت نمی‌کنید از روش‌های پر بازده در کسب درآمد از یوتیوب به شمار می‌رود.

کسب درآمد از یوتیوب

۳) کسب درآمد از طریق فروش محتوای تولیدی

هنگامی که شما محتوایی را تولید می‌کنید و در کانال شخصی خودتان آن را منتشر می‌کنید، شخص و یا پیج دیگری حق ندارد از آن استفاده کند و در صفحه خودش آن را منتشر کند و در صورتی که این کار را انجام دهد، قوانین کپی رایت را نقض کرده است.

اگر شما محتوای ویدئویی جذابی تولید کرده باشید و وایرال شده باشد، به احتمال زیاد کانال‌ها، خبرگزاری‌ها و افراد مختلفی نیز قصد منتشر کردن آن را خواهند داشت. شما می‌توانید محتوای تولیدی خودتان را در ازای دریافت مبلغی به این کانال‌ها بفروشید و یا حق انتشار آن را به دیگران واگذار کنید. این روش نیز از جمله روش‌های پر درآمد در شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شود.

روش‌های ابداعی دیگری از جنس گیمیفیکیشن و یا کراود فاندینگ نیز در کسب درآمد از یوتیوب توسط یوتیوبرها و کانال‌های مختلف به کار می‌رود که شما نیز می‌توانید برای کسب درآمد کانال خودتان از این روش‌ها الگو برداری کنید.

در پایان لازم به ذکر است که یوتیوب از حق پخش محتواهای ویدئویی که توسط کاربرانی که از آی پی آمریکا استفاده می‌کنند مالیات کم می‌کند و پیشنهاد می‌شود تا برای کسب و درآمد بیشتر از یوتیوب به کاربران خود گوشزد کنید که از آی پی کشورهایی غیر از ایالات متحده آمریکا برای مشاهده ویدئوهای تولیدی شما استفاده کنند.

 

مقاله پیشنهادی : نحوه دانلود از یوتیوب
نحوه دانلود از یوتیوب

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا