برنامه نویسی و IT

آیا زبان برنامه نویسی دارت ارزش یادگیری دارد؟

زبان برنامه نویسی دارت ارزش یادگیری دارد؟

زبان برنامه نویسی دارت به وسیله گوگل ساخته و عرضه گردیده است. از این زبان برنامه‌نویسی برای ساخت برنامه‌های سرور، دسک تاپ، وب و موبایل استفاده می‌شود. می‌توان گفت که دارت در فلاتر و گوگل به طوری گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زبان برنامه نویسی دارت شباهت زیادی به زبان‌های برنامه‌نویسی ++C و جاوا دارد. دارت زبانی شی‌گرا است و به صورت کلاس محور عمل می‌کند. می‌توان گفت این زبان برنامه‌نویسی زبانی چند منظوره است که برای کاربردهای عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

ویدیو پییشنهادی: آموزش فلاتر
آموزش فلاتر

 

سرویس‌های زیادی مانند سرویس Google AdWords توسط دارت تولید گردیده‌اند.

 

زبان دارت

زبان دارت

برای آشنایی با تاریخچه زبان برنامه نویسی دارت باید بدانید که این زبان در اکتبر ۲۰۱۱ توسط کاسپر لوند و آرهوس دانمارک، در کنفرانسی به نام GOTO ارائه و در نوامبر سال ۲۰۱۳ به طور رسمی در اختیار عموم قرار گرفت.

۲ابزار مهم و کاربردی مورد استفاده در این زبان به شرح زیر است؛

Pub-Packagemanager for dart

Stagehand   (این ویژگی برای نمایش پروژه­‌های دارت است)

تصور کنید از شما خواسته اند اپلیکیشنی برای تجارت آنلاین بنویسید و مشتریان از این اپلیکیشن برای خرید و فروش ماشین‌های دست دوم استفاده خواهد کرد.

مشتری از شما دو ویژگی می‌خواهد: یک اپ موبایلی برای فروشنده و یک وب سایت برای مشتریان.

بخش عمده این پروژه وب اپلیکیشن است، ولی اپلیکیشن موبایل فقط به فروشنده این امکان را می‌دهد که عکس‌هایی از ماشین مورد نیازشان تهیه کنند و روی سرور بارگذاری کند.

 

مقاله پییشنهادی : کاربردهای فریمورک فلاتر
کاربردهای فریمورک فلاتر چیست

 

بنابراین بهتر است برای این بخش از یک فلاتر استفاده کنید. در واقع این فلاتر، فریمورکی برای توسعه موبایل است که از طرف گوگل توسعه پیدا کرده است.

فلاتر ‌گفته شده از زبان برنامه نویسی دارت بهره می‌گیرد. برای ساخت سریع‌تر ‌نمونه‌های اولیه از فلاتر می‌توان کمک گرفت.

برنامه نویسی دارت

در جواب این سوال که آیا دارت برای نوشتن برنامه مناسب است؟ می‌توان گفت که:

زبان برنامه نویسی دارت مهم‌ترین ویژگی‌ها مانند تایپ پویا و ایستا، توابع lambda، پشتیبانی از async و … که مربوط به زبان‌های جاوا، پایتون، جاوا اسکریپت و C هستند را با هم ترکیب کرده است.

دقت در طراحی این زبان به قدری بالا بوده است که می‌تواند از به وجود آمدن مشکلات در برنامه جلوگیری کند. زبان برنامه نویسی دارت زبانی مدرن، کارآمد و ساده است که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. این زبان برنامه‌نویسی مانند زبان پایتون می‌تواند از تفسیر اسکریپ‌ها پشتیبانی کند.

اهمیت زبان برنامه نویسی dart

شاید برایتان جالب باشد که این زبان توسط مهندسان گوگل برای ساخت برنامه‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که بیشتر آن‌ها برای تجارت گوگل بسیار مهم و ضروری هستند.

 

برنامه نویسی دارت

 

شاید کنجکاو باشید که بدانید در کدام برنامه‌های گوگل از دارت استفاده شده‌است؛ به عنوان مثال می‌توان گفت که برنامه Google Ads که مورد استفاده بیشتر کاربران نیز می‌باشد در واقع همان زبان Dart‌ است.

بخش زیادی از درآمد گوگل توسط زبان برنامه نویسی دارت تامین می‌گردد.

معایب و مزایای زبان برنامه نویسی دارت

  • از امنیت بالایی برخوردار است.
  • به طور مستقیم به وسیله رایانه درک می‌شود و نیاز به مترجم ندارد.
  • همه آدرس‌های حافظه را باید حفظ کند که بسیار وقت گیر است.
  • پیدا کردن خطا در آن بسیار سخت و کند است.

یادگیری زبان dart

این زبان از کلاس‌های انتزاعی، تایپ ایستا‌، رابط‌ها و همچنین مطالب عمومی که اصلاح شده‌اند پیشتبانی می‌کند. اگر از جمله افرادی هستید که با زبان‌های برنامه‌نویسی جاوا و C کار کرده‌اید به راحتی و با سرعت می‌توانید ززبان برنامه نویسی دارت را بیاموزید.

برای نوشتن برنامه‌های فلاتر می‌توانید از این زبان پرکاربرد بهره بگیرید. اگر در سال ۲۰۲۱ قرار به انجام پروژه‌های خارجی و کارهای بین المللی دارید، زبان برنامه نویسی دارت ارزش آن را دارد که وقت و تمرکز خود را روی یادگیری آن بگذارید و کارهای خودتان را سریع‌تر سازمان‌دهی کنید.

 

مقاله پییشنهادی : طراحی اپلیکیشن با فریمورک فلاتر
طراحی اپلیکیشن با فریمورک فلاتر

 

آموختن این زبان در حداقل‌ترین حالت حدود دو هفته تایم میخواهد و از آنجایی که یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی به توانایی خود افراد و تلاش آن‌ها بستگی دارد امکان دارد این مدت زمان بیشتر یا کمتر شود.

آموزش زبان برنامه نویسی دارت

شما ابتدا باید دارت SDK را برای اجرا شدن یا کامپایل کردن برنامه‌های دارت نصب کنید. در این مرحله اسناد می‌تواند به شما کمک زیادی کنند.

برای پیدا کردن دارت SDK و نصب آن می‌توانید به وب سایت Dart.dev  مراجعه کنید. سپس دستورالعمل‌های سیستم‌عامل‌تان را به ترتیب اجرا کنید.
پس از طی مراحل، دارتSDK  خودکار به مسیر تعیین شده شما اضافه می‌شود. می‌توانید برای تست این‌که دارت در دسترس است یا نه کلمه dart—version را در انتهای صفحه تایپ کنید.

شما می‌توانید دارت را از خط فرمان نیز اجرا کنید. با استفاده از فقط یک ویرایشگر متن و دارت SDK می‌توانید به راحتی یک برنامه دارت را اجرا و توسعه دهید.

با این وجود توصیه ما به شما کاربران عزیز این است که از یک محیط برنامه نویسی استفاده کنید، زیرا این محیط می‌تواند در انجام کارهایی که پیچیده‌تر هستند، بیشتر به شما کمک کند. برای اجرا کردن برنامه Dart به یک فایل با روش اصلی نیاز دارید.(main)

کاربردهای زبان دارت

زبان برنامه نویسی دارت برای پشتیبانی قوی‌تر از فلاتر به وجود آمد است. این زبان قبل از منتشر شدن فلاتر استفاده نمی‌شد. درواقع دارت به جای جاوا اسکریپت ساخته شد تا بتوان به راحتی کارایی جاوا را داشته باشیم.

 

کاربردهای زبان دارت

 

از زبان برنامه نویسی دارت می­‌توان برای اسکریپت‌نویسی موبایل، برنامه‌­های پایگاه داده و … استفاده کرد.

ساختار اصلی

برای آن که رایانه بتواند کد منبع ما را بشناسد، باید آن کد را به کد ماشین تبدیل کنیم.

برای انجام این کار پس از نصب دارت روی رایانه‌تان، به مستندات رسمی داخل دارت (+) رجوع کنید، زیرا این مستندات به روزتر هستند و روشی آسان را به شما پیشنهاد خواهند کرد.

شما می‌توانید از یک ویرایشگر متنی ساده برای نوشتن برنامه‌تان استفاده کنید. فقط به این نکته توجه‌کنید که فایل‌تان را با پسوند .dart سیو کنید.(این پسوند مربوط به فایل‌های دارت است)

به مثالی ساده در ارتباط با برنامه دارت، برای چاپ کلمه Hello World توجه نمایید:

// main() is the entry point of our dart program

main() {

    //print function to print the text to console

   print("Hello World");

}

با توجه به دستورات فوق می‌توان نتیجه گرفت که یک برنامه دارت از تابع main شروع و اجرا می‌گردد.

متغیرها و انواع داده

برای ذخیره کردن داده‌ها باید متغییر بسازیم. متغییرها قسمت‌هایی در حافظه هستند که داخل سیستم نگهداری می‌گردند و برای اینکه بتوانیم در مراجعه‌های بعدی به راحتی آن‌ها را پیدا کنیم باید نام خاصی به آن‌ها اختصاص دهیم و زمانی‌که نیاز داریم مقدار داخل آن تغییر دهیم.

اصطلاح بعدی نوع داده است که منظور از آن، نوع قالبی است که برای ذخیره‌سازی یک داده مورد نیاز است.

از انواع داده‌ای رایج که شما با آن‌ها آشنا هستید می‌توان به عدد اعشاری، رشته، آرایه و عدد صحیح اشاره کرد.

همه انواع داده در زبان برنامه نویسی دارت  شیء هستند و مقدار اولیه آن‌ها پیش‌فرض صفر(Null) است.

دارت از انواع داده زیر پیشتیبانی می‌کند:

  1. عدد ( int و double)
  2. بولی
  3. رشته
  4. نگاشت
  5. لیست ( آرایه )
  6. نماد
  7. Runes(بیان کاراکترهای یونیکد در رشته)

امیدواریم اطلاعات درج شده در این مقاله شما را در جهت آشنایی هرچه بهتر با زبان برنامه نویسی دارت راهنمایی نموده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا