رشته مهندسی برق

برق قدرت بهتر است یا الکترونیک؟

تفاوت رشته برق با الکترونیک

انتخاب گرایش برای برخی رشته‌ها ممکن است کمی سخت و پیچیده باشد. رشته برق نیز از این قاعده مستثنی نیست. همیشه این سؤال برای شخص مطرح است: برق قدرت یا الکترونیک اگر شما هم جزو کسانی هستید که در انتخاب رشته موردعلاقه خود دچار شک و تردید و سردرگمی شده‌اید با ما همراه باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را برای تحصیل و آینده خود داشته باشید.

اگر بخواهید خلاصه‌وار هریک از این رشته‎ها را بشناسید باید بگوییم که از نظر کاربردی فارغ‌التحصیل رشته الکترونیک روی ساخت قطعات و بررسی آن‎ها کار می‎کند و رشته برق قدرت در زمینه برق رسانی به این قطعات فعالیت خواهد داشت.

 

ویدئو پییشنهادی : مهندسی برق

 

داشتن هدف و علاقه یکی از مهم‌ترین مسائلی است که می‎تواند به دانشجو کمک کند که یکی از رشته‎های برق قدرت یا الکترونیک را انتخاب کند و آینده‌ای روشن‎تر پیش رو داشته باشد. پیش از انتخاب هر رشته تحصیلی باید تمام جوانب را در نظر بگیرید.

بازار کسب و کار، درآمد، سختی و آسانی درس‎ها و… همه‌وهمه می‎توانند فاکتورهایی باشند برای اینکه بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. تفاوت برق قدرت با الکترونیک تنها به نگاه و فکر فعال شما بستگی دارد. هر رشته‎ای می‌تواند خوب و موفقیت‌آمیز و درآمدزا باشد، اگر شما به‌خوبی از استعدادهای خود مطلع باشید و بتوانید آن‎ها را در درس و شغل خود به‌موقع به کار ببرید.

نقش بازار کار در انتخاب رشته

یکی از مهم‌ترین عوامل در انتخاب رشته برق قدرت یا الکترونیک بازار کار است. باید بدانید که هر دوی این رشته‎ها بازار کار خوبی خواهند داشت اگر شما ذهن فعالی داشته باشید. دست رشته برق قدرت و الکترونیک برای کسب درآمد باز است. به عنوان مثال فارغ‌التحصیل رشته برق قدرت می‎تواند در شغل‎های درآمدزایی مانند کار در نیروگاه، نصب آسانسور، ساخت تابلوهای تبلیغاتی و… فعالیت داشته باشد.

برای رشته الکترونیک نیز شرایط به همین منوال است. شغل‎هایی مانند نصب دوربین مداربسته برای سازمان‎ها و منازل و کارخانه‌ها، نصب دزدگیر، نصب جک و در برقی، نصب کرکره برقی و… برای رشته الکترونیک بسیار درآمدزا هستند و بازار کار خوبی دارند. تمام این‎‌ها بستگی به توانایی‎‎ها و دانش شما دارد تا بتوانید یک شغل آبرومند و پردرآمد در آینده داشته باشید. اما به این نکته توجه داشته باشید برای رشته الکترونیک باید کمی خلاق‎‌تر باشید و ذهن بازی داشته باشید.

 

اگر از کارهای یکنواخت خسته شده‎‌اید و به دنبال یک شغل هیجان‌آور و دلنشین هستید و در انتخاب رشته برق قدرت یا الکترونیک دچار تردید شده‌اید، پیشنهاد ما انتخاب رشته الکترونیک است. برای بازار کارهای دولتی، رشته برق قدرت استخدام بیشتری دارد. هر رشته‌ای که برای آینده خود انتخاب می‌‎کنید باید مهارت کافی در آن داشته باشید تا به موفقیت دست پیدا کنید.

اگر در کنار درس و دوره‎های دانشگاه، دوره‎های نرم‌افزاری و خارج از دانشگاه مرتبط با رشته خود را بگذرانید و در شغل خود ماهر باشید، خیالتان راحت باشد که هیچ‌وقت بیکار نخواهید ماند و بهترین شرکت‎های خصوصی و دولتی برای داشتن شما سرودست می‎شکنند. هر رشته‎ای که انتخاب کردید بدانید که دوران دانشجویی دوره طلایی شماست و بهترین فرصت است تا کار یاد بگیرید و تجربه خود را افزایش دهید و با دانش و مهارت کافی قدم به بازار کار بگذارید.

 

ویدئو پییشنهادی : مهندسی برق قدرت

تفاوت برق قدرت و الکترونیک در سختی دروس

برق قدرت یا الکترونیک کدام شأن اجتماعی بالاتری دارد؟ بعضی افراد ممکن است فکر کنند برق قدرت وجهه بهتری دارد. به دلیل اینکه نه‌تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای جهان رشته برق قدرت یک سروگردن از گرایش‎های دیگر بالاتر است. واقعیت امر این است که دروس رشته برق قدرت کمی مشکل‌تر از الکترونیک است و مباحث سنگین‎تر و پیچیده‎تری دارد.

فراموش نکنید که برق قدرت قابل درک‌تر و قابل تصورتر است و به راحتی می‎توانید هرآنچه که در دروس می‎خوانید در آزمایشگاه لمس کنید و جلوی چشمتان ببینید. در حالی که الکترونیک نیاز به تصورات و تجسمات قوی دارد. پس علت اینکه شأن اجتماعی بالاتری دارد بی‌دلیل نیست. برای اینکه در هر دوی این رشته‎ها بتوانید موفق باشید حتماً مهارت‌های علمی خود در دروس ریاضی، فیزیک و زبان را تقویت کنید. البته سختی دروس را دانشجو است که برای خود تعیین می‎‌کند.

 

 

اگر دانشجو از میان رشته برق قدرت یا الکترونیک به‌درستی انتخاب کرده باشد، سخت‎ترین دروس هم برای او شیرین و قابل هضم خواهد بود و اگر کسی می‎گوید برق سخت‎تر است و یا از نظر فردی دیگر الکترونیک دشوارتر است، باید بدانید که تمام این نظرات شخصی هستند و هر فرد از نگاه خود و تجربه‌ای که داشته نظر خود را می‎گوید و در نهایت این شما هستید که انتخاب خواهید کرد. یک تفاوت رشته برق قدرت با الکترونیک هم این است که فارغ‌التحصیلان برق قدرت می‎توانند صلاحیت طراحی، نظارت و اجرا را از نظام‌مهندسی اخذ کنند، در حالی که فارغ‌التحصیلان الکترونیک فقط صلاحیت اجرایی خواهند داشت.

 

ویدئو پییشنهادی : رشته مهندسی الکترونیک

حرف آخر

در این مطلب برخی از فاکتورهای مهم در انتخاب گرایش برق قدرت یا الکترونیک بررسی شد. پیش از انتخاب حتماً تمامی جوانب را در نظر بگیرید. مطالعه کنید. پرس‌وجو کنید و با چشم‌باز انتخاب کنید و استعدادهای خود را در نظر بگیرید تا در آینده به درد هزاران فارغ‌التحصیلی که نمی‎دانند کجای زندگی‌شان هستند و با گذشت سن هنوز هم نتوانسته‎اند از رشته تحصیلی خود به‌درستی استفاده کنند مبتلا نشوید.

بازار کار برای کسی که کاربلد باشد هیچ‌وقت تعطیل نیست. پس در کنار دروس دانشگاه، دانش و مهارت‎های موردنیاز هر رشته را پیدا کنید و یاد بگیرید و یا بگیرید و تلاش کنید در رشته خود بهترین باشید تا همیشه یک سروگردن از دیگران بالاتر باشید تا به تمام آرزوهای خود در آینده برسید و آینده روشنی پیش رو داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا