مقالات دیجیتال مارکتینگ

صفر تا صد اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی گوگل

در اواخر ماه می، اسناد ۲۵۰۰ صفحه‌ای از شیوه ساز و کار موتور جستجوی گوگل توسط یک کاربر در گیت‌هاب افشا شد. شرکت گوگل این اطلاعات را تایید کرد اما این مهر تایید با ذکر تبصره‌هایی همراه بود. اسناد فاش شده اطلاعات گوناگونی را درباره مدل رتبه‌بندی گوگل ارائه می‌دهند که در این مقاله از مکتب‌خونه، به بررسی صفر تا صد اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی گوگل می‌پردازیم؛ پس با ما همراه باشید!

بررسی نحوه لو رفتن اطلاعات 

در تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۲۴، هزاران سند معتبر از انبار داخلی API محتوا گوگل توسط یک ربات خودکار به نام Yoshi-code-bot منتشر شد. این اسناد در اوایل ماه مارس نیز با رند فیشکین، کوفاندر شرکت Sparktoro به اشتراک گذاشته شده بودند.

مرجع کامل و جامع آموزش سئو + اعطای گواهینامه معتبر

 

اکنون، اطلاعات لو رفته توسط فیشکین و مایکل کینگ، مدیر عامل شرکت Pullrank، تحت بررسی و تحلیل دقیقی قرار گرفته‌اند که چکیده این اطلاعات را در ادامه برای شما ارائه خواهیم داد.

چرا اسناد منتشر شده اهمیت بالایی دارند؟

عوامل رتبه‌بندی گوگل برای متخصصان سئو، تولیدکنندگان محتوا و به‌طور کلی، هر کسی که در فضای وب فعالیت می‌کند، اهمیت ویژه‌ای دارند. با درک و تسلط کامل بر این اطلاعات، می‌توان برنامه‌های بازاریابی بهینه‌تری را پیاده‌سازی کرد و شاهد افزایش بازدید، کلیک، فروش و غیره بود. اخیرا در سال ۲۰۲۳ نیز اطلاعات مشابهی از شرکت Yandex افشا شد که در آن زمان یکی از اخبار داغ در حوزه سئو بود. بنابرین، اطلاعات منتشر شده از دو شرکت Yandex و Google طیف گسترده‌ای از سیگنال‌ها برای رتبه‌بندی صفحات وب را شامل می‌شوند؛ از جمله کلیک‌ها، لینک‌ها، محتوا، مفاهیم کلیدی و اطلاعات مرورگر کروم.

چرا اسناد منتشر شده اهمیت بالایی دارند؟

شرح بررسی و تحلیل‌های فیشکین و مایکل کینگ

اسناد لو رفته شامل ۲۵۹۶ ماژول با ۱۴۰۱۴ فاکتور رتبه‌بندی هستند که هر یک از اهمیت خاصی برخوردارند. این پارامترها علاوه بر عواملی که به افزایش رتبه کمک می‌کنند، عوامل کاهش رتبه را نیز بررسی می‌کنند و به همین دلیل می‌توان اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی گوگل را به‌عنوان یکی از بزرگترین اتفاقات تاریخ سئو معرفی کرد.

آموزش تحقیق کلمات کلیدی برای سئو (Keyword Research)

 

در ادامه به بررسی پارامترها و تاثیرات هر یک می‌پردازیم:

  • عوامل کاهش رتبه صفحه
  1. همخوانی نداشتن لینک با سایت مقصد کاربر
  2. سیگنال‌هایی که نشان می‌دهند کاربر از وب‌سایت رضایت ندارد
  3. نقد و بررسی محصول
  4. موقعیت مکانی وب‌سایت (شامل سایت، زبان محتوا و غیره)
  5. دامنه‌هایی که دقیقا با کلمه کلیدی مطابقت دارند
  6. محتوای پورن، قمار، فروش مواد مخدر و غیره
  • سابقه تغییرات

گوگل منبع عظیمی از اطلاعات است که برای درک بهتر آن، باید بگوییم که گوگل تمامی نسخه‌های هر صفحه‌ای از وب‌سایت شما که تاکنون ایندکس شده‌اند را حفظ می‌کند. به زبان ساده‌تر، گوگل تمامی تغییراتی که از زمان ساخت تا وضعیت کنونی سایت بر روی صفحه انجام شده‌اند را به یاد می‌آورد. اما به هنگام تحلیل لینک‌ها، به گفته مایکل کینگ، گوگل تنها از ۲۰ تغییر اخیر یک URL استفاده می‌کند و تمامی تغییرات را وارد فرآیند نمی‌کند.

D:\مکتب خونه\اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی\اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی 4.jpg

  • اهمیت لینک‌ها

با وجود نگرانی‌های اخیر متخصصان سئو مبنی بر اینکه لینک‌ها دیگر به اندازه قبل در رتبه‌بندی گوگل مهم نیستند، اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی نشان می‌دهند که تنوع و مرتبط بودن لینک‌ها همچنان از اهمیت بالایی برخوردارند. بدین منظور، سیستم PageRank که به‌عنوان امتیازی برای سنجش اهمیت یک صفحه وب در نظر گرفته می‌شود، هنوز هم یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل است. این موضوع با اظهارات قبلی گوگل مبنی بر اینکه لینک‌ها جزو ۳ فاکتور برتر رتبه‌بندی نیستند، تناقضی ندارد؛ ممکن است هر دو موضوع درست باشند. همان‌طور که قبلا هم ذکر شد، ما به‌طور دقیق نمی‌دانیم که گوگل چه میزان اهمیتی را به هر کدام از این فاکتورها می‌دهد.

  • اهمیت کلیک‌های موفق

طبق این اسناد، کسب کلیک‌های باکیفیت از طریق تجربه کاربری (UX) و تولید محتوای با کیفیت، یکی دیگر از عوامل مهم در رتبه‌بندی است. گوگل از سیگنال‌های مختلفی مانند نرخ کلیک (CTR)، زمان ماندگاری در صفحه و نرخ پرش برای ارزیابی تجربه کاربری استفاده می‌کند. علاوه بر این، به‌نظر می‌رسد که محتوای طولانی نیز ممکن است در رتبه‌بندی برتری داشته باشد، در حالی که محتوای کوتاه‌تر بر اساس اصالت و کیفیت (از 0 تا 512) رتبه‌بندی می‌شود. همچنین، محتوای مربوط به موضوعات حساس مانند سلامت و امور مالی نیز به‌طور جداگانه ارزیابی می‌شود و در سیستم امتیازبندی گوگل قرار می‌گیرند.

همچنین، با توجه به مایکل کینگ می‌توان از توصیه زیر استفاده کرد:

برای حفظ رتبه‌بندی بالا در نتایج جستجو، باید با استفاده از طیف گسترده‌تری از کلمات کلیدی و جستجوها، ترافیک باکیفیت و کلیک‌های موفق بیشتری را به سمت وب‌سایت خود جذب کنید و تنوع لینک‌های ورودی را افزایش دهید. ارائه محتوای عالی و باکیفیت و تمرکز بر بهبود تجربه کاربری، سیگنال‌های مثبتی به گوگل ارسال می‌کند و نشان می‌دهد که صفحه شما شایسته رتبه‌بندی بالا است.

این اطلاعات با شهادت‌های ارائه شده در دادگاه‌های ضد انحصار گوگل همخوانی دارد که نشان می‌دهد این شرکت از کلیک‌ها در رتبه‌بندی خود، به‌خصوص از طریق سیستم Navboost که به‌عنوان یکی از سیگنال‌های مهم رتبه‌بندی شناخته می‌شود، استفاده می‌کند.

بررسی سایر عوامل مهم در الگوریتم رتبه‌بندی گوگل

بررسی سایر عوامل مهم در الگوریتم رتبه‌بندی گوگل

علاوه بر عواملی که در پاراگراف‌های قبلی به آن‌ها اشاره شد، اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی گوگل حاوی اطلاعاتی در مورد چندین فاکتور رتبه‌بندی دیگر نیز هستند:

آموزش کامل و جامع سرج کنسول گوگل

 

  • برند: یکی از مهم‌ترین نتیجه‌گیری‌های رند فیشکین این است که ایجاد یک برند قوی و شناخته‌شده در حوزه کاری شما، یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توانید برای بهبود رتبه‌بندی جستجوی ارگانیک و ترافیک وب‌سایت خود انجام دهید.
  • محتوا: نویسنده محتوا و ارتباط او با موضوع، از نظر گوگل مهم است. این شرکت تلاش می‌کند تا نویسنده واقعی یک سند را شناسایی کند و اعتبار او را ارزیابی کند.
  • اعتبار سایت: گوگل از سیستمی به نام اعتبار سایت استفاده می‌کند که به‌طور کلی به‌عنوان کیفیت کلی یک وب‌سایت در نظر گرفته می‌شود. اگرچه گوگل وجود امتیاز اعتبار وب‌سایت را به‌طور رسمی تایید نمی‌کند، اما شواهد نشان می‌دهد که محتوای باکیفیت در کل وب‌سایت می‌تواند بر رتبه‌بندی آن تاثیر مثبت بگذارد.
  • داده‌هایChrome: ماژولی به نام ChromeInTotal نشان می‌دهد که گوگل از داده‌های مرورگر Chrome خود برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها استفاده می‌کند. این داده‌ها می‌توانند شامل سابقه جستجو، بوک‌مارک‌ها و فعالیت‌های مرور کاربران باشند.
  • لیست‌های مجاز: برخی از ماژول‌ها نشان می‌دهند که گوگل برخی از وب‌سایت‌ها را در دسته‌بندی‌های خاص مانند انتخابات و بیماری‌های عفونی، لیست سفید می‌کند. این وب‌سایت‌ها ممکن است در نتایج جستجو برای جستجوهای مرتبط، رتبه‌بندی بالاتری داشته باشند.
  • وب‌سایت‌های کوچک: ویژگی به نام smallPersonalSite برای وب‌سایت‌ها یا وبلاگ‌های شخصی کوچک در نظر گرفته شده است. مایکل کینگ معتقد است که گوگل ممکن است از این ویژگی برای تنظیم رتبه‌بندی این نوع وب‌سایت‌ها استفاده کند.
  • تازگی محتوا: گوگل به تاریخ در عنوان فرعی (bylineDate)، لینک (syntacticDate) و محتوای درون صفحه (semanticDate) توجه می‌کند.
  • موضوع اصلی: برای تعیین اینکه آیا یک سند موضوع اصلی یک وب‌سایت است یا خیر، گوگل صفحات و وب‌سایت‌ها را به بردار تبدیل می‌کند و سپس جاسازی‌های صفحه (siteRadius) را با نمره تمرکز وب‌سایت (siteFocusScore) مقایسه می‌کند.
  • اطلاعات ثبت دامنه: گوگل اطلاعات ثبت دامنه (RegistrationInfo) را ذخیره می‌کند.
  • عنوان صفحه: عنوان صفحه هنوز هم مهم است. گوگل دارای ویژگی به نام titlematchScore است که میزان تطابق عنوان صفحه با یک جستجو را اندازه‌گیری می‌کند.
  • اندازه فونت: گوگل میانگین وزن فونت کلمات در اسناد (avgTermWeight) و متن لنگر (anchor text) را اندازه‌گیری می‌کند.

با این توضیحات، اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی نشان می‌دهند که عواملی متنوع و گسترده‌ای بر رتبه‌بندی صفحات وب تاثیر می‌گذارند و درک و استفاده صحیح از این عوامل می‌تواند به بهبود قابل توجه رتبه‌بندی و ترافیک وب‌سایت‌ها منجر شود.

نکات مهم در اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی گوگل

گوگل به شکل مرتبی سیستم رتبه‌بندی خود را بهینه‌سازی کرده و تغییرات متنوعی را در آن ایجاد می‌کند. برخی از این تغییرات توسط شرکت گوگل به کاربران ارائه شده و برخی دیگر در لایه‌های زیرین رتبه‌بندی صفحات وب را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به همین خاطر باید توجه کرد که اسناد لو رفته الگوریتم رتبه بندی تنها بخشی از اطلاعات افشا شده هستند. همچنین، الگوریتم موجود در هسته اصلی گوگل و اسناد لو رفته الگوریتم رتبه‌بندی از پیچیدگی بالایی برخوردارند و تفسیر نادرست اطلاعات، می‌تواند فرایند سئو سایت‌ها را با مشکل مواجه کند.

باید افزود که در برخی منابع به این مسئله اشاره شده است که برخی از اطلاعات موجود در اسناد مربوط به سال 2021 به بعد هستند و ممکن است تاکنون، فاکتورهای مذکور با سایر پارامترها جایگزین شده باشند.

کلام پایانی

افشای 2500 صفحه اسناد از شیوه کار موتور جستجوگر گوگل در گیت‌هاب، اطلاعات بی‌سابقه‌ای درباره مدل رتبه‌بندی این شرکت فاش کرد. این اسناد که توسط رند فیشکین و مایکل کینگ تحلیل شده‌اند، جزئیات مهمی از عوامل افزایش و کاهش رتبه صفحات وب را آشکار کرده‌اند. از جمله این عوامل می‌توان به همخوانی لینک‌ها، سیگنال‌های رضایت کاربران، نقد و بررسی محصول، موقعیت مکانی، محتوای مرتبط با موضوعات حساس، و اهمیت کلیک‌های باکیفیت اشاره کرد.

آموزش استفاده از هوش مصنوعی به عنوان دستیار سئو

 

همچنین، نقش کلیدی لینک‌ها، برند، نویسنده محتوا، و داده‌های Chrome در رتبه‌بندی صفحات وب برجسته شده است. این اطلاعات، با تاکید بر تاثیر تجربه کاربری و تنوع لینک‌ها، برای متخصصان سئو و تولیدکنندگان محتوا اهمیت ویژه‌ای دارد و نشان می‌دهد که درک دقیق و به‌روزرسانی دانش خود از الگوریتم‌های گوگل، کلید موفقیت در فضای رقابتی وب است.

آموزش سئو با دوره‌های مکتب‌خونه

با افزایش کسب‌وکارها و اهمیت تجارت دیجیتال در دنیای امروز، جایگاه سئو در بازاریابی دیجیتال افزایش یافته است. بدین منظور، یادگیری سئو و به‌کارگیری آن می‌تواند مزایایی مانند افزایش فروش را به همراه داشته باشد. برای آموزش سئو می‌توانید از دوره‌های مکتب‌خونه استفاده کنید. مکتب‌خونه علاوه بر ارائه ویدیوها و منابع آموزشی، امکاناتی نظیر رفع اشکال، ارائه مدرک معتبر و سایر موارد را نیز فراهم می‌کند. بنابراین، برای دریافت جزئیات بیشتر به وب‌سایت مکتب‌خونه مراجعه کرده و سپس در دوره‌ها نام‌نویسی کنید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا