pycharm چیست؟ آموزش کار با pycharm از صفر
آموزش PyCharm برای توسعهدهندگانی که از زبان پایتون استفاده میکنند به یک امر کاملاً ضروری تبدیلشده است. در این پست آموزش قصد داریم که آموزش کار با PyCharm را یاد بگیریم. قبل از آموزش کار با این ویرایشگر، به معرفی آن میپردازیم و بعد با آموزش نصب PyCharm و نحوه ایجاد پروژه به بحث خاتمه میدهیم.
PyCharm یک ویرایشگر چند پلتفرمی است که توسط JetBrains توسعهیافته است. Pycharm پایتون تمام ابزارهایی را که برای توسعه برنامههای پایتون نیاز داریم فراهم میکند. درواقع pycharm یک محیط برنامهنویسی و توسعه کد پیشرفته است که مختص زبان برنامهنویسی پایتون است. در ادامه بیشتر با این محیط برنامهنویسی آشنا میشویم و سپس آموزش نصب pycharm را بررسی میکنیم.
محیط توسعه یکپارچه یا IDE چیست؟
IDE مخفف عبارت Integrated Development Environment است و به زبان بسیار ساده به محیطی گفته میشود که ما در آن کدهای خود را توسعه میدهیم. IDE شامل یک ویرایشگر و یک کامپایلر است که ما برای نوشتن و کامپایل برنامهها از آنها استفاده میکنیم. این فن آوری یا نرم افزار دارای ترکیبی از ویژگیهای موردنیاز برای توسعه نرمافزار است.
وجود IDE فرآیند توسعه و برنامهنویسی را بسیار سادهتر میکند. آنچه را که ما تایپ میکنیم تفسیر میکند و کلمه کلیدی مربوطه را برای درج پیشنهاد میکند. ما میتوانیم بین یک کلاس و یک روش تمایز قائل شویم زیرا IDE رنگهای متفاوتی را به آنها اختصاص میدهد. IDE همچنین رنگهای متفاوتی برای کلمات کلیدی درست و غلط میدهد. اگر ما یک کلمه کلیدی اشتباه مینویسیم، سعی میکند کلمه کلیدی را که قصد نوشتن داریم پیشبینی کند و خودکار آن را کامل میکند.
PyCharm چیست؟
هر زبان برنامهنویسی برای خود چندین محیط توسعه یا به زبان عامیانه چندین محیط برنامهنویسی دارد. pycharm یک محیط برنامهنویسی برای پایتون است که ما برای نوشتن و توسعه کدهای خود از آن استفاده میکنیم. درواقع pycharm یک ویرایشگر متنی قدرتمند مختص پایتون است که قابلیت نوشتن، کامپایل، تفسیر و اجرای کدهای نوشتهشده را دارد و حاوی امکانات فوق العآده پیشرفته برای توسعه نرمافزارهای پایتون بیس است. در ادامه با شیوه نصب و آموزش pycharm بیشتر آشنا میشویم.
همچنین ما میتوانیم PyCharm را روی Windows، Linux یا Mac OS اجرا کنیم. علاوه بر این، این محیط توسعه شامل ماژول ها و بستههایی است که به برنامهنویسان در توسعه نرمافزار با استفاده از پایتون در زمان کمتر و با حداقل تلاش کمک میکند. علاوه بر این، میتوان آن را با توجه به نیاز توسعهدهندگان سفارشی کرد.
نصب پایچارم
ابتدا برای اینکه بتوانیم از pycharm استفاده کنیم، باید نخست پایتون را دانلود و نصب کنیم.
آموزش نصب پایتون
در زیر مراحل قدمبهقدم نحوه دانلود و نصب پایتون در ویندوز آمده است:
مرحله ۱:
برای بارگیری و نصب پایتون، از وبسایت رسمی Python https://www.python.org/downloads/ دیدن کرده و نسخه خود را انتخاب کنید. ما به دلخواه پایتون نسخه ۳٫۶٫۳ را انتخاب کردهایم. هم اکنون اخرین نسخه دانلود ۳٫۹٫۱۰ است و مراحل نصب برای نسخههای مختلف فرقی نمیکند.
مرحله ۲:
پس از اتمام دانلود پایتون، فایل .exe را برای نصب پایتون اجرا میکنیم. حالا روی Install Now کلیک میکنیم.
مرحله ۳:
در این مرحله میتوانیم نصب Python را مشاهده کنیم.
مرحله ۴:
پس از اتمام، میتوانیم صفحهای را مشاهده کنید که میگوید Setup با موفقیت انجام شد. اکنون بر روی “بستن” کلیک میکنیم.
نحوه نصب Pycharm
در مراحل بعدی میرویم سراغ اصل مسئله یعنی نصب محیط توسعه یکپارچه پایتون یا همان pycharm. در اینجا مراحل گامبهگام نحوه بارگیری و نصب Pycharm IDE در ویندوز آمده است:
برای pycharm دو نسخه وجود دارد:
- Community
- professional
نسخه Community و منبع باز است و نسخه حرفهای (profishnal) نسخه پولی است. ما میتوانیم هرکدام را با توجه به نیاز خود انتخاب کنیم و سپس میتوانیم نصب PyCharm را ادامه دهیم.
مرحله ۱:
برای بارگیری PyCharm به وبسایت https://www.jetbrains.com/pycharm/download/ مراجعه میکنیم و روی لینک “DOWNLOAD” در بخش Community کلیک میکنیم.
مرحله ۲:
پس از اتمام دانلود pycharm، exe را برای نصب PyCharm اجرا میکنیم تا نصب شروع شود و روی گزینه NEXT کلیک میکنیم.
مرحله ۳:
در صفحه بعد، در صورت نیاز مسیر نصب را تغییر میدهیم و سپس روی “NEXT” کلیک میکنیم.
مرحله ۴:
در صفحه بعد، در صورت تمایل میتوانیم یک میانبر دسکتاپ ایجاد کنیم و روی ” NEXT” کلیک کنیم.
مرحله ۵:
پوشه منوی شروع را انتخاب میکنیم. JetBrains انتخابشده پیشفرض را نگه میداریم و روی “نصب” کلیک میکنیم.
مرحله ۶:
منتظر میمانیم تا نصب به پایان برسد.
مرحله ۷:
پس از اتمام نصب، باید پیغامی مبنی بر نصب PyCharm دریافت کنیم. اگر بخواهیم پیش برویم و آن را اجرا کنیم، ابتدا روی کادر “اجرای PyCharm Community Edition” کلیک کرده و روی “پایان” باید کلیک کنیم.
مرحله ۸:
پس از کلیک بر روی “پایان”، صفحه زیر ظاهر میشود.
این مرحله، قدم آخر از آموزش نصب pycharm بود. پسازآن میتوانیم پروژههای خود را در pycharm اجرا کنیم و آنها را مدیریت کنیم. با کلیک روی ایجاد پروژه جدید پروژه ها ایجاد خواهیم کرد.
ویژگی و امکانات PyCharm
در زیر، ما به برخی از ویژگیهای ضروری و امکانات pycharm ارائهشده، اشارهکردهایم.
۱٫ ویرایشگر کد هوشمند:
این ویژگی pycharm به ما کمک میکند تا کدهای باکیفیت بالا بنویسیم! این ویژگی شامل طرحهای رنگی برای کلمات کلیدی، کلاسها و توابع است. این ویژگی به افزایش خوانایی و درک کد کمک میکند و به شناسایی خطاها بهراحتی کمک میکند. همچنین این ویژگی به تکمیل خودکار کدها و پیشنهادهای کد کمک زیادی به تسریع در کد زنی میکند.
بنا بر هوشمند بودن کد زنی در pycharm، این ویرایشگر بسیار محبوب شده هماکنون افراد زیادی به دنبال آموزش pycharm هستند تا به یک کاربر حرفهای برای این ویرایشگر تبدیل شوند.
۲٫ ناوبری کد:
این ویژگی pycharm به توسعهدهندگان در ویرایش و افزایش کد با تلاش و زمان کمتر کمک میکند. با پیمایش کد، برنامهنویس میتواند بهراحتی به یک تابع، کلاس یا فایل حرکت کند. همچنین با استفاده از این ویژگی یک برنامهنویس میتواند در مدتزمان کوتاهی یک عنصر، نماد یا متغیر را در کد منبع قرار دهد.
۳٫ بازآرایی
pycharm مزیت ایجاد تغییرات سریع و کارآمد در متغیرهای محلی و جهانی را دارد. تغییر شکل در PyCharm توسعهدهندگان را قادر میسازد تا ساختار داخلی را بدون تغییر عملکرد خارجی کد بهبود بخشند. همچنین به تجزیه بیشتر کلاسها و توابع با کمک روش استخراج کمک میکند. این ویژگی کمک میکنه آموزش کار با pycharm بسیار آسانتر شود.
۴٫ کمک به بسیاری از فناوریهای دیگر وب:
این ویژگی pycharm به توسعهدهندگان کمک میکند تا برنامههای وب را در پایتون ایجاد کنند. این برنامه از فناوریهای وب معروف مانند HTML، CSS و JavaScript پشتیبانی میکند. این مزیت در pycharm، به آموزش pycharm معنی خاصی بخشیده است.
همچنین توسعهدهندگان میتوانند ویرایش زنده را با این IDE انتخاب کنند. درعینحال، آنها میتوانند صفحه وب ایجادشده/بهروز شده را پیشنمایش کنند. توسعهدهندگان میتوانند تغییرات را مستقیماً در مرورگر وب دنبال کنند. PyCharm همچنین از AnglularJS و NodeJS برای توسعه برنامههای تحت وب پشتیبانی میکند.
۵٫ پشتیبانی از چارچوبهای محبوب وب پایتون
PyCharm از چارچوبهای وب مانند جنگو پشتیبانی میکند. این ویژگی تکمیل خودکار و پیشنهادهای مربوط به پارامترهای جنگو را ارائه میدهد. همچنین pycharm در اشکالزدایی کدهای جنگو کمک زیادی به برنامهنویس میکند و علاوه بر این به web2py و Pyramid، دیگر چارچوبهای وب محبوب کمک میکند.
۶٫ کمک به کتابخانههای علمی پایتون
PyCharm از کتابخانههای علمی پایتون مانند Matplotlib، NumPy و Anaconda پشتیبانی میکند. این کتابخانههای علمی به ایجاد پروژههای علم داده و یادگیری ماشین کمک میکند. اگر از آموزش pycharm استفاده کنید به شما نحوه کار با این کتابخانهها نیز آموزش داده میشود.
این ویژگی pycharm شامل نمودارهای تعاملی است که به توسعهدهندگان در درک دادهها کمک میکند. این قابلیت ادغام با ابزارهای مختلف مانند IPython، Django و Pytest را دارد. این ادغام به ابداع راهحلهای منحصربهفرد کمک میکند.
نتیجهگیری
ما در بالا در مورد اینکه pycharm چیست بهصراحت صحبت کردیم و گفتیم که pycharm یک محیط توسعه پیشرفته برای پایتون است و حاوی امکانات و ویژگیهای بسیار مناسبی برای توسعه نرمافزارهای پایتون بیس است.
در ادامه به آموزش نصب pycharm پرداختیم و مرحلهبهمرحله آن را توضیح دادیم، اگر شما مراحل بالا را بهخوبی پیش برید میتوانید pycharm را روی سیستم خود نصب کنید و از کد زدن با آن لذت ببرید. برای اینکه به یک فرد حرفهای در کار با pycharm تبدیل شوید، پیشنهاد میکنم از آموزش pycharm استفاده کنید.