۱۰ تا از بهترین نرم افزارهای امنیت شبکه را بشناسیم!
تهدیداتی که در حوزه سایبری وجود دارد، همیشه در حال تکامل هستند و همواره با نوع جدیدی از ویروس یا سایر تهدیدات مواجه میشویم؛ به همین دلیل، داشتن نرم افزارهای امنیت شبکه، برای جلوگیری از دسترسی افراد غیرمجاز، نفوذ بدافزارها و محافظت از دادهها، جزو کارهای ضروری و مهم به شمار میرود. در ادامه قصد داریم بهترین نرم افزار امنیت شبکه را معرفی کنیم تا امنیت سرورها را افزایش دهید. نرم افزارهای معرفی شده در این نوشته، قابلیتهای منحصر به فردی دارند و امنیت حداکثری را فراهم میکنند؛ پس تا انتها همراه مکتوب باشید.
نرم افزار امنیت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
نرم افزارهای امنیت شبکه (Network security Softwares) برای تقویت زیرساخت بخش فناوری اطلاعات (IT) و حفظ امنیت دادههای حساس طراحی شدهاند. امنیت اطلاعات با استفاده از ابزارهایی مانند آنتی ویروسها، سامانههای تشخیص نفوذ (Intrusion Detection)، سیستم شناسایی و جلوگیری از حمله و نفوذ به شبکه (prevention systems (IDS/IPS))، رمزنگاری و استفاده از پروتکلهای امنیتی انجام میگیرد. نرم افزار امنیت سایبری میتواند از سرور در مقابل تهدیدات خارجی مثل بدافزار و فیشینگ و در مقابل تهدیدات داخلی مثل دسترسی غیر مجاز، محافظت کند.
پیادهسازی نرم افزار مدیریت امنیت شبکه به موسسات، سازمانها و شرکتهای ارائه دهنده خدمات کامپیوتری و شبکهای کمک میکند تا ریسکهای سایبری را کاهش داده و با شناسایی تهدیدات در زمان مناسب، پایداری شبکه را حفظ کنند.
سه وظیفه کلی نرم افزار امنیتی در شبکهها عبارت است از:
- جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به منابع
- اطمینان از دسترسی ایمن کاربران به منابع مجاز
- متوقف کردن حملات سایبری و نقص امنیت دادهها
معرفی بهترین نرم افزارهای امنیت شبکه
در این بخش قصد داریم بهترین نرم افزار امنیت شبکه را معرفی کرده و ویژگیها، قیمت و سایر مشخصات هر کدام را توضیح دهیم. این اطلاعات کمک میکند تا نرم افزار های سایبری را متناسب با نیازهای شبکه خریداری نمایید.
۱. نرم افزار Perimeter 81
Perimeter 81 نرم افزار امنیتی است که بر روی دسترسی ایمن از راه دور و امنیت فضای ابری تمرکز دارد. این نرم افزار با ایجاد vpn امن، احراز هویت چند مرحلهای و تقسیمبندی شبکه، از سرور محافظت میکند؛ اما چرا Perimeter 81 بهترین نرم افزار امنیت شبکه است؟
- به دلیل استفاده از معماری شبکه Zero Trust، هر دستگاه یا کاربری که قصد دسترسی به شبکه دارد را احراز هویت میکند.
- طراحی یکپارچه و بینقصی دارد و دسترسی از راه دور را سادهتر میکند.
- کاربران با کمک این نرم افزار از هر کجا میتوانند به صورت ایمن کار کنند.
یکی از ویژگیهای برجسته این نرم افزار، معماری SDP است که با قرارگیری در خارج از شبکه، آن را از دید کاربران غیرمجاز پنهان میکند. همچنین استفاده از معماری Zero Trust خطر دسترسی افراد غیرمجاز را به شدت کاهش داده و امنیت شبکه را تقویت میکند؛ در عین حال، کاربران مجاز به راحتی میتوانند به شبکه متصل شده و کارهای خود را انجام دهند. این نرم افزار با سرویسهای Azure AD، Active Directory، AWS و Okta سازگاری دارد و میتوان با آنها ادغام کرد.
مزایای Perimeter 81
- کنترل دقیق در دسترسی کاربران و نظارت بر آنها
- دسترسی ایمن به منابع محلی و ابری از هر مکانی
- مدیریت متمرکز شبکه
معایب Perimeter 81
- برای ادغام با سیستمهای قدیمی نیاز به انجام یکسری تنظیمات اضافی دارد.
- برای پروتکلهای امنیتی و تنظیمات VPN، گزینههای سفارشیسازی کمتری دارد.
قیمت Perimeter 81
- هزینه استفاده از این نرم افزار به ازای هر کاربر در ماه حدود 10 دلار است و یک طرح 30 روزه رایگان هم دارد.
۲. Norton 360 Deluxe؛ بهترین نرم افزار امنیتی
Norton 360 Deluxe توسط شرکت Norton عرضه شده و مجموعهای کامل برای امنیت شبکه است. این نرم افزار از سیستم در برابر بدافزارها، باج افزارها، حملات فیشینگ و تهدیدات آنلاین محافظت میکند. Notron 360 Deluxe مجموعهای کامل از ابزارهای امنیتی از جمله آنتی ویروس، فایروال، VPN، مدیریت رمز عبور، کنترل والدین و پشتیبانگیری ابری را ارائه میدهد.
آنتی ویروس از سیستم در برابر بدافزارها محافظت میکند و VPN با رمزگذاری ترافیک اینترنت، وبگردی ایمنی را به وجود میآورد. با کمک پشتیبانگیری میتوان دادههای مهم را ذخیره و در مواقع نیاز آنها را بازیابی کرد. همچنین با کمک سیستم مدیریت رمز عبور میتوانید اطلاعات خود را به صورت ایمن ذخیره نمایید. این نرم افزار با سایر ابزارهای Notron مثل Norton Lifelock، Norton Antivirus Plus، KamuSEO و RapidSSL سازگاری دارد و میتوان آنها را یکپارچه کرد.
مزایای Norton 360 Deluxe
- امکان پشتیبانگیری و ذخیره سازی اطلاعات به صورت امن
- ارائه مجموعه کاملی از ابزارهای امنیتی
- محافظت از سیستم در برابر باج افزار و بدافزار با قدرت شناسایی بالا
معایب Norton 360 Deluxe
- هزینه اشتراک نسبتا بالا
- استفاده بیشتر از منابع سیستم
قیمت Norton 360 Deluxe
- برای هر کاربر باید 4.17 دلار به صورت ماهانه پرداخت نمایید. پلن رایگان 14 روزه نیز برای تست نرم افزار ارائه میشود.
پیشنهاد مطالعه: آشنایی با ۱۵ تا از کاربردهای هوش مصنوعی در امنیت سایبری
۳. McAfee+
مک آفی پلاس، بهعنوان بهترین نرم افزار امنیت شبکه، مجموعهای از ابزارهای امنیتی مثل فایروال، آنتی ویروس، جلوگیری از سرقت اطلاعات شخصی و VPN امن را در اختیار کاربران قرار میدهد. این نرم افزار با بهرهگیری از هوش مصنوعی در تحلیل تهدیدات و بروزرسانی خودکار، جلوی بسیاری از تهدیدات سایبری، بدافزارها و باج افزارها را میگیرد.
اگر به امنیت کامل سیستم اهمیت میدهید، McAfee+ یکی از بهترین انتخابهای شما خواهد بود. این نرم افزار به طور مداوم سیستم را اسکن کرده و با تحلیل هوشمندانه، تهدیدات را شناسایی و از دسترسی آنها جلوگیری میکند. ابزار حفاظت از اطلاعات شخصی نیز کمک میکند تا از کارتهای اعتباری و سایر دادهها، محافظت نمایید.
مک آفی پلاس با ابزارهای McAfee ePO، McAfee MVISION Cloud، Trellix و Aruba Networks سازگاری دارد و میتوان با آنها سینک کرد.
مزایای McAfee+
- پشتیبانی قوی از مشتریان
- رابط کاربری آسان
- امکان استفاده در پلتفرمهای مختلف
معایب McAfee+
- فرایند نصب طولانی
- استفاده بیشتر از منابع سیستم
قیمت McAfee+
- برای استفاده از این نرم افزار نیاز به پرداخت 15 دلار در ماه به ازای هر کاربر دارد. در ابتدا نیز میتوانید از پلن 30 روزه رایگان استفاده کنید.
۴. ESET Internet Security؛ بهترین نرم افزار امنیت شبکه برای سیستمهای خانگی
این نرم افزار ویژگیهای مختلفی از جمله شناسایی پیشرفته تهدیدات، فایروال قدرتمند و ضد فیشینگ را در اختیار کاربران قرار میدهد. طراحی سبک و کارآمد ESET، آن را به یکی از بهترین انتخابها برای محافظت از تهدیدات سایبری تبدیل کرده است. در حال حاضر، یکی از بهترین نرم افزارها برای افزایش امنیت شبکههای خانگی، ESET است که با اسکن کردن ایمیلها و مرورگر، امنیت کامل را تامین میکند.
با استفاده از سیستم کنترل دستگاه میتوانید دستگاههایی که اجازه دسترسی به کامپیوتر شما دارند را مشخص نمایید. همچنین ابزار Network Inspector این امکان را میدهد تا هنگام اتصال دستگاه ناشناخته، اعلانها را دریافت کنید. این نرم افزار با ابزارهای Cisco Umbrella، McAfee ePO، SysInspector و Cloud Administrator سازگاری دارد.
مزایای ESET Internet Security
- استفاده حداقلی از منابع سیستم
- دارای اپلیکیشن برای گوشیهای اندروید
- دارای قابلیت ضد سرقت برای دستگاههای دزدیده شده
معایب ESET Internet Security
- برای محافظت از چند دستگاه باید هزینه بیشتری پرداخت شود.
- از سیستم عامل IOS پشتیبانی نمیکند.
قیمت ESET Internet Security
- پلن رایگان این نرم افزار به صورت 30 روزه عرضه میشود. بعد از آن باید به ازای هر کاربر در ماه، 4.17 دلار پرداخت نمایید.
پیشنهاد مطالعه: DMZ چیست و چه کاربردی دارد؟ راهنمای جامع
۵. Webroot
Webroot در دسته بهترین نرم افزار امنیت شبکه قرار میگیرید و یکی از بهترین گزینهها برای محافظت از سیستم در برابر ویروسها و بدافزارها است. این نرم افزار بسیار سبک است و بدون توقف، بر روی مرورگر و فایروال نظارت دارد تا جلوی تهدیدات را بگیرد. چیزی که بیشتر از همه در Webroot جلب توجه میکند، معماری سبک و استفاده حداقلی از منابع سیستم است. فناوری هوشمند این نرم افزار در سریعترین زمان، تهدیدات را شناسایی کرده و آن را برطرف میکند. همچنین با کمک آن میتوانید از ایمیل و رمز عبورهای خود محافظت نمایید. Webroot با ابزارهای ConnectWise، BrightGauge و Datto، Atera سازگاری دارد.
مزایای Webroot
- تنوع گستردهای از ویژگیها برای رفع نیازهای فردی و سازمانی
- بروزرسانی مداوم و تحلیل تهدیدها
- قابلیت یکپارچهسازی با ابزارهای مدیریت از راه دور
معایب Webroot
- گزینههای سفارشی سازی محدودی دارد.
- رابط کاربری آن میتوانست بهتر باشد.
قیمت Webroot
- هزینه استفاده از این نرم افزار به ازای هر کاربر، 23.99 دلار در سال است. امکان استفاده از آن در پلن رایگان به صورت 14 روزه وجود دارد.
۶. نرم افزار امنیت شبکه Commvault
یکی دیگر از نرم افزار های مربوط به شبکه، Commvault است که به صورت تخصصی بر حفاظت از دادهها تمرکز دارد. از جمله ویژگیهای آن میتوان به پشتیبانگیری و بازیابی دادهها، رمزنگاری دادهها و مدیریت دادهها برای چندین دستگاه اشاره کرد. استفاده از این نرم افزار به کاربران اطمینان میدهد در صورت بروز خطا در سیستم، امکان بازیابی دادههای حساس وجود دارد. همچنین وجود قابلیت کاهش تکرار دادهها کمک میکند تا دادهها به صورت کارآمد ذخیره شوند.
این نرم افزار با ابزارهای Google Cloud، Amazon Web Services، Microsoft Azure، VMware و Webroot امکان یکپارچهسازی دارد.
مزایای Commvault
- امکان مدیریت بر دادهها از چند مکان مختلف
- قابلیت یکپارچهسازی با ارائهدهندگان بزرگ خدمات فضای ابری
- پشتیبانگیری و بازیابی دادهها
معایب Commvault
- هزینه بیشتری نسبت به سایر نرم افزارهای پشتیبانگیری و بازیابی دادهها دارد.
- پشتیبانی کمی دیر جواب میدهد.
قیمت Commvault
- در ابتدا میتوانید از پلن 30 روزه رایگان استفاده کنید. بعد از آن برای استفاده باید به ازای هر کاربر، 42 دلار در ماه پرداخت نمایید.
پیشنهاد مطالعه: برنامه نویسی شبکه چیست؟ راهنمای جامع نتورک پروگرامینگ
٧. SolarWinds؛ بهترین نرم افزار امنیتی برای حفاظت از دادههای موجود در فضای ابری
SolarWinds یک ابزار مبتنی بر فضای ابری است که به صورت خودکار تهدیدات را شناسایی کرده و آنها را رفع میکند؛ این مساله کمک میکند تا در سریعترین زمان و بدون نیاز به دخالت، تهدیدات پیچیده را از بین ببرید. همچنین این نرم افزار با داشتن سیستم مدیریت لاگ، گزارشات کاملی از تهدیدات احتمالی، مشکلات امنیتی و مشکلات سیستم، ارائه میکند تا جلوی بسیاری از مشکلات در آینده گرفته شود.
یکی از قابلیتهای SolarWinds، وجود سیستم مدیریتی SIEM است که با جمعآوری، ذخیره و تحلیل اطلاعات، به تیمهای امنیتی کمک میکند تا به تهدیدات سایبری به سرعت واکنش دهند. این نرم افزار با ابزارهای Splunk، LogRhythm، IBM QRadar و Network Performance Monitor (NPM) سازگاری دارد.
مزایای SolarWinds
- انعطافپذیری بالا
- گزارشدهی پیشرفته
- مدیریت لاگ قوی
معایب SolarWinds
- ساختار پیچیده لایسنس
- رابط کاربری سخت
قیمت SolarWinds
- برای استفاده از این نرم افزار باید به ازای هر کاربر، 19 دلار در ماه پرداخت نمایید. پلن رایگان 30 روزه هم دارد و میتوانید امکانات آن را تست کنید.
٨. Avira Prime؛ بهترین نرم افزار امنیت شبکه برای سازمانها
از دیگر نرم افزار های سایبری پرکاربرد، میتوان به Avira Prime اشاره کرد که یک بسته جامع از آنتی ویروس، محافظت از وب، مدیریت رمز عبور و بهینهسازی سیستم است. این نرم افزار با استفاده از قابلیت VPN، ترافیک اینترنت را از یک شبکه خصوصی عبور میدهد تا وبگردی را به صورت ناشناس انجام دهید و از حریم خصوصی محافظت نمایید.
همچنین با استفاده از سیستم مدیریت رمز میتوانید از رمز عبورهای خود به بهترین شکل محافظت کنید.
Avira Prime قابلیت استفاده در چند پلتفرم را دارد و با حذف فایلهای غیرضروری، باعث عملکرد بهینه همه سیستمها میشود. این نرم افزار با ابزارهای ThreatSync، TeamViewer و Barracuda قابلیت یکپارچهسازی دارد.
مزایای Avira Prime
- محافظت در برابر ویروس و بدافزارها
- بهروزرسانی منظم
- پشتیبانی قوی
- سازگاری با اندروید، مک، ویندوز و IOS
معایب Avira Prime
- گزینههای سفارشیسازی محدود
- استفاده زیاد از منابع سیستم
قیمت Avira Prime
- این نرم افزار در دو نسخه رایگان و پولی عرضه شده است. نسخه رایگان امکانات محدودی دارد و برای دسترسی به همه امکانات باید در سال 53.33 دلار پرداخت نمایید.
پیشنهاد مطالعه: ۲۰ روش امنیت شبکه که برای هر سازمانی حیاتی است!
٩. نرم افزار امنیتی Elastic
Elastic بهعنوان بهترین نرم افزار امنیت شبکه، مجموعهای از راهکارها برای تجزیه و تحلیل امنیت، مدیریت لاگها، مدیریت اطلاعات و رویدادهای امنیتی (SIEM) را ارائه میکند. این نرم افزار به دلیل داشتن انعطافپذیری بالا، برای شناسایی رخدادهای امنیتی سازمانها بهترین گزینه به شمار میرود.
نرم افزار Elastic به کاربران این امکان را میدهد تا دادههای امنیتی را از منابع مختلف در یک مکان جمعآوری کرده و تحلیل منسجمی بر روی آنها داشته باشند. همچنین این نرم افزار امکان مدیریت حجم بالایی از دادهها را فراهم میکند تا بهترین نتیجه را بگیرید.
این نرم افزار با ابزارهای Microsoft Azure، Red Hat OpenShift، IBM Cloud، Oracle، VMware و Webroot قابلیت یکپارچهسازی را دارد.
مزایای Elastic
- جامعه کاربری بزرگ و فعال
- قابلیت جستجو در میان دادهها
معایب Elastic
- نیازمند منابع زیاد؛ بهخصوص در مقیاسهای بزرگ
- برای راهاندازی نیاز به تخصص بالایی دارد.
قیمت Elastic
- این نرم افزار یک پلن رایگان 14 روزه برای تست دارد. بعد از آن میتوانید با پرداخت 16 دلار به ازای هر کاربر در ماه، از امکانات آن استفاده نمایید.
١٠. Astra Pentest؛ بهترین نرم افزار امنیت شبکه برای اسکن همهجانبه
Astra Pentest یک ابزار جامع امنیتی است که شامل امنیت وب اپلیکیشنها، امنیت فضای ابری، امنیت اپلیکیشنهای موبایل، امنیت شبکه، امنیت بلاکچین و APIها میشود. این ابزار به کاربران کمک میکند تا با استفاده از اسکنر هوشمند و رابط کاربری ساده، نقاط ضعف را شناسایی کنند. این اسکنر بیش از 8000 تست انجام میدهد که از جمله آنها میتوان به بررسی CVEها، SANS 25 و OWASP Top 10 (سندی که نگرانیهای امنیتی را شرح میدهد) اشاره کرد. این مساله باعث میشود تا همه شکافهای امنیتی شناسایی شده و تحلیل کاملی از وضیعت امنیت به دست آورید.
در کنار ویژگیهای بالا، کارشناسان امنیت میتوانند به صورت دستی، تستهایی را انجام دهند. این نرم افزار یک سیستم گزارشدهی هوشمند دارد که همه نتایج تست را به صورت کامل ارائه و آنها را با توجه به اهمیت، اولویتبندی میکند.
Astra Pentest با ابزارهای GitLab، GitHub، Bitbucket، Microsoft Azure و Jenkins سازگاری دارد.
مزایای Astra Pentest
- رابط کاربری آسان
- انجام اسکنهای خودکار و تست نفوذ دستی
- مشاهده همه دادهها در یک مکان
معایب Astra Pentest
- گزینههای سفارشیسازی محدود
- احتمال گزارش اشتباه در اسکن خودکار
قیمت Astra Pentest
- نسخه دمو این نرم افزار به صورت رایگان در دسترس است؛ اما برای دسترسی به همه امکانات باید 199 دلار به صورت ماهانه پرداخت نمایید.
در هنگام انتخاب نرم افزار امنیت شبکه به چه نکاتی توجه کنیم؟
برای انتخاب یک نرم افزار مناسب برای حفظ امنیت شبکه باید معیارهای مختلفی را در نظر بگیرید که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
١. عملکرد نرم افزار
ابزارهایی که طیف گستردهای از تدابیر امنیتی را ارائه میدهند، معمولا گزینههای مناسبی هستند. این نرم افزارها در کنار محافظت از شبکه در برابر دسترسیهای غیر مجاز و تهدیدات خارجی، باید امکانات دیگری هم داشته باشند که مهمترین آنها عبارتند از:
- رمزنگاری دادههای حساس
- شناسایی آسیبپذیریها و رفع آنها
- نظارت بر ترافیک شبکه
- مدیریت دسترسی کاربران
٢. ویژگیهای کلیدی
برای اینکه نرم افزار امنیت شبکه بهترین عملکرد را داشته باشد، داشتن ویژگیهای زیر ضروری است.
- نظارت بر شبکه و گزارشدهی لحظهای: بهترین نرم افزار امنیت شبکه باید به طور مداوم بر شبکه نظارت داشته باشد و وقایع مشکوک را گزارش دهد.
- اسکن آسیبپذیریها: این امکان باعث کاهش خطرات احتمالی شده و جلوی بسیاری از آسیبها را میگیرد.
- احراز هویت کاربران: این نرم افزارها با احراز هویت کاربران باید از دسترسی افراد غیرمجاز جلوگیری کنند.
- سیستم مدیریت مرکزی: یکی دیگر از ویژگیهای کلیدی بهترین نرم افزار، داشتن سیستم مدیریت مرکزی برای نظارت بر امنیت شبکه است.
٣. رابط کاربری آسان
مساله بعدی که در هنگام انتخاب نرم افزار مناسب باید توجه کنید، رابط کاربری است. نرم افزارهایی که رابط کاربری سادهای دارند، اطلاعات را به صورت لحظهای و متمرکز نشان میدهند.
٤. قابلیت یکپارچهسازی
بهتر است نرم افزارهایی را انتخاب کنید که با سایر راهکارهای امنیتی مثل پلتفرمهای SIEM هماهنگی خوبی داشته باشند. در این صورت خیلی راحت میتوانید امنیت شبکه را برقرار نمایید.
جمعبندی
در این نوشته 10 تا از بهترین نرم افزارهای امنیت شبکه را معرفی کردیم که هر کدام ویژگیها و معایب خاص خود را دارند. در صورتی که برای تامین امنیت شبکههای خانگی نیاز به یک نرم افزار دارید، ESET یا McAfee کافی خواهند بود؛ اما اگر به دنبال تامین امنیت پیشرفته و پیچیده هستید، بهتر است به سراغ نرم افزارهای پیشرفتهتری مثل Commvault یا Elastic بروید.
علاوه بر بهترین نرم افزار امنیت شبکه که در بالا معرفی کردیم، نرم افزاهای دیگری هم وجود دارد که از پرکاربردترین آنها میتوان به Trend micro اشاره کرد. همچنین استفاده از نرم افزار Saltstack به سازمانها این امکان را میدهد تا سیاستهای امنیتی و پیکربندیهای مورد نیاز را به صورت یکنواخت و مطابق با استانداردهای امنیتی اعمال کنند. Saltstack نرم افزار متن باز و رایگانی است و نقش مهمی در تقویت امنیت شبکهها دارد.
آموزش امنیت شبکه با مکتب خونه
در صورتی که به مباحث امنیتی علاقه دارید و به دنبال افزایش دانش در این حوزه هستید، توصیه میکنیم در دورههای آموزش شبکه و آموزش امنیت شبکه مکتب خونه شرکت کنید. این دورهها توسط اساتید برجسته کشوری تدریس شدهاند و بعد از گذراندن دورهها، تبدیل به یک متخصص امنیت خواهید شد. در پایان نیز میتوانید با دریافت مدرک پایان دوره، در شرکتهای مختلف استخدام شده و مشغول به کار شوید.