برنامهنویسی وب یا اندروید؟ مقایسه جامع توسعه وب و اندروید
برنامهنویسی وب یا اندروید؟ کدامیکی بهتر است؟ توسعه وب آسانتر است یا توسعه اندروید؟ توسعه وب و توسعه اندروید دو بخش شغلی در حال ظهور برای توسعهدهندگان هستند. هردوی این حوزهها به مهارتهای متفاوتی نیاز دارند، بازارهای متفاوتی دارند و همچنین قابلیت استفاده متنوعی دارند. هنگام انتخاب، باید آنها را بر اساس چارچوبهای موردنیاز برای مراحل توسعه در یادگیری توسعه وب و توسعه اندروید، سطح دشواری، فرصتهای شغلی، حقوق و روندهای آینده اندروید و توسعه وب مقایسه کنیم.
اگر در مورد اینکه بین توسعه وب و اندروید چه چیزی را انتخاب کنید سردرگم هستید، این مقاله به شما کمک میکند که از میان برنامهنویسی وب و اندروید بهترین را برای خود انتخاب کنید.
در این مقاله، برنامهنویسی وب و اندروید را بر روی تمام پارامترهای لازم موردبحث و مقایسه قرار خواهیم داد که به شما کمک میکند تا گزینه شغلی مناسب خود را انتخاب کنید.
درک تفاوت بین توسعه وب و توسعه اندروید:
در ابتدای مقایسه برنامهنویسی وب یا اندروید اول به معرفی مختصر هرکدام میپردازیم. توسعه وب شامل کد نویسی، طراحی و راهاندازی برنامههای کاربردی وب و وبسایتها است. از یک توسعهدهنده وب ماهر انتظار میرود که یک وبسایت کاربرپسند با ناوبری آسان طراحی کند و آن را توسعه دهد. زبانهای برنامهنویسی موردنیاز برای توسعه وب عبارتاند از HTML، CSS، جاوا اسکریپت و غیره. توسعه وب را میتوان به 3 دسته تقسیم کرد:
- توسعه وب Front-End: شامل طراحی صفحه وب یعنی نحوه ظاهر وبسایت، درج محتوا و … .
- توسعه وب Back-End: شامل پرداختن به پایگاه داده و برنامهنویسی سمت سرور است. اساساً تمام دادههایی را که وارد میشوند حفظ میکند و دادهها را پردازش میکند تا خروجی را به کاربران نمایش دهد.
- توسعه وب Full Stack: ترکیبی از توسعه front end و همچنین توسعه back end است. توسعهدهنده فول استک، طراحی وبسایتها و همچنین نگهداری و پردازش دادههای وارد شده را بر عهده دارد.
توسعه اندروید شامل طراحی اپلیکیشن های موبایل. در اینجا توسعهدهنده ملزم به ساخت برنامههای کاربردی برای دستگاههای اندرویدی است. بهطورکلی، محبوبترین زبانهای مورداستفاده برای توسعه اندروید جاوا و کاتلین هستند.
برنامهنویس اندروید کیست؟
برنامهنویس اندروید کسی است که قادر به طراحی یا ایجاد اپلیکیشن برای دستگاههای اندرویدی است. بنابراین، تمام برنامههایی که در فروشگاه Google Play میبینید، فقط توسط توسعهدهندگان اندروید ایجاد میشوند. توسعهدهندگان اندروید برنامههایی را برای خود، یک استارت آپ یا برای سایر مشاغل باسابقه ایجاد میکنند. بنابراین، همیشه تقاضای زیادی برای توسعهدهندگان ماهر اندروید در هر صنعتی وجود دارد.
چه کسی یک توسعهدهنده وب است؟
یک توسعهدهنده وب یک توسعهدهنده نرمافزار است که مسئولیت طراحی، ایجاد و مدیریت وبسایت یا برنامه وب از طریق اینترنت را بر عهده دارد. امروزه اینترنت برای تمام سؤالاتی که میتوانید تصور کنید پاسخ دارد. همه اینها با کمک وبسایتهای موجود در اینترنت امکانپذیر است.
انواع مختلفی از وبسایتها و برنامههای وب موجود در اینترنت وجود دارد، مانند – وبسایتهای وبلاگ، فروشگاههای اینترنتی، وبسایتهای خدماتی، وبسایتهای پخش ویدیو، وبسایتهای رسانههای اجتماعی، وبسایتهای تجاری و بسیاری دیگر. همه این وبسایتها توسط توسعهدهندگان وب ایجادشدهاند. در دنیای تجارت و بازاریابی دیجیتال، تقاضای زیادی برای توسعهدهندگان وب ماهر وجود دارد.
مقاله پییشنهادی : برنامه نویسی وب چیست؟
مراحل یادگیری: توسعه وب و توسعه اندروید
در ادامه مقاله برنامهنویسی وب یا اندروید به مراحل یادگیری آنها میپردازیم. ابتدا به مراحل یادگیری توسعه وب میپردازیم و یک نقشه راه کلی برای تبدیلشدن به یک برنامهنویس وب ارائه خواهیم داد.
توسعه وب:
مرحله 1: زمینه موردعلاقه خود را از میان Front End و Backend Development انتخاب کنید.
مرحله 2: توسعهدهندگان Front End باید مهارتهای موردنیاز زیر را بداند.
- ایجاد طرح با استفاده از HTML (زبان نشانهگذاری فرا متن)
- استایل دادن به صفحه وب خود با استفاده از ویژگیهای مختلف در CSS (Cascading Style Sheet)
- جاوا اسکریپت، چگونه پرسوجوها را واکشی میکند و به آنها پاسخ میدهد و بهاضافه کردن ویژگیهای تعاملی مانند صدا، ویدئو و تصاویر کمک میکند.
- طرحهای واکنشگرا که به صفحات وب کمک میکند تا با دستگاهای مختلف تنظیم شوند (Bootstrap)
- سیستمهای کنترل نسخه مانند Git و GitHub نیز باید مورداستفاده قرار گیرند زیرا امکان ردیابی تغییرات ایجادشده و بازگشت به نسخههای قبلی را فراهم میکنند.
اگر به توسعه Backend علاقهمند هستید، باید موارد زیر را یاد بگیرید.
- زبانهای برنامهنویسی مانند جاوا یا پایتون،
- فریمورک های سمت سرور مانند Node JS و
- سیستمهای پایگاه داده SQL و NoSQL مانند MYSQL، MongoDB که در آن دادهها ذخیره، بازیابی و بهروز میشوند.
مرحله 3: شما همچنین باید در مورد پروتکلهای HTTP و ابزارهای استقرار اطلاعاتی داشته باشید که امکان انتقال فایلها/دادهها را به و از سرور فراهم میکند.
تا حالا با یک نقشه راه کلی از توسعه وب آشنا شدیم. در ادامه برنامهنویسی وب یا اندروید به سراغ نقشه راه کلی یک توسعهدهنده اندروید خواهیم رفت.
توسعه اندروید:
یک توسعهدهنده اندروید در طراحی اپلیکیشن ها و اپلیکیشن های اندروید برای بازار تخصص دارد. برای تبدیلشدن به یک توسعهدهنده اندروید باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله 1: اصول اولیه توسعه اندروید را بیاموزید که شامل:
- جاوا SDK
- آشنایی زبانهای برنامهنویسی اندروید مانند جاوا، کاتلین و…
- طراحی رابط کاربری اندروید
مرحله 2: مهارتهای پیشرفته توسعه اندروید را بیاموزید که شامل:
- مسلط به استفاده از Git، REST API
- دانش در مورد سیستمهای پایگاه داده
- قادر به طراحی برنامههای کاربردی پیرامون UI، API پیام ابری و یکپارچهسازی مداوم.
مقاله پییشنهادی : نقشه راه کامل یادگیری اندروید
برنامهنویسی وب یا اندروید؟
حال به اصل مسئله رسیدیم. برنامهنویسی وب یا اندروید؟ ما برەای این سؤال تفاوت بین برنامهنویسی وب و اندروید را در فاکتورهای مختلفی مقایسه خواهیم کرد. این فاکتورها عبارتاند از:
- میزان دشواری
- درآمد
- فرضت شغلی
- تطبیقپذیری
- دشواری
- منحنی یادگیری
در ادامه برنامهنویسی وب یا اندروید با ما همراه باشید تا این دو حوزه پرطرفدار از دنیای برنامهنویسی را مورد مقایسه قرار دهیم.
1. سطح دشواری
وقتی صحبت از سطح دشواری اندروید و همچنین توسعه وب میشود. شکی نیست که توسعه اندروید در مقایسه با توسعه وب بسیار دشوار است. هیچ پیشنیازی برای شروع توسعه وب وجود ندارد. بنابراین، حتی شخصی که اصلاً با برنامهنویسی آشنا نیست نیز توسعه وب را بسیار آسانتر خواهد کرد.
توسعه وب Front-End کمی سادهتر از توسعه وب Backend است زیرا در Backend علاوه بر ذخیره و نگهداری دادهها، باید دادههای پردازششده را نیز پیگیری کنید. توسعه کلی وب نسبتاً سادهتر از توسعه اندروید است – بااینحال، عمدتاً به پروژهای که میسازید بستگی دارد. بهعنوانمثال، توسعه یک صفحه وب با استفاده از HTML و CSS میتواند در مقایسه با ساخت یک برنامه اندرویدی ساده، کار آسانتری در نظر گرفته شود.
از طرف دیگر، برای شروع توسعه اندروید، باید دانش قبلی برنامهنویسی داشته باشید. در این صورت فقط شما میتوانید تمام مفاهیم توسعه اندروید را درک کنید. در توسعه اندروید، نیاز به سختافزار رایانه با مشخصات بالا، مانند – 8 گیگابایت رم، پردازنده i5 و غیره وجود دارد. بنابراین، اگر کامپیوتری با این حداقل مشخصات ندارید. سپس شما نمیتوانید سفر توسعه اندروید خود را شروع کنید.
از طرف دیگر، برای توسعه وب، نیازی به رایانه با مشخصات بالا نیست و میتوانید سفر توسعه وب خود را با رایانه فقط با 1 گیگابایت رم شروع کنید. بنابراین پاسخ اول ما در رابطه بااینکه برنامهنویسی وب یا اندروید کدامیک آسانتر است؟ قطعاً جواب برنامهنویسی وب خواهد بود. البته بستگی به علایق و زمانی که شما میزارید کاملاً متفاوت خواهد بود.
2. مقایسه فرصتهای شغلی برنامهنویسی وب و اندروید
بازار جهانی توسعه اپلیکیشن موبایل احتمالاً در دوره پیشبینی (2016-2022) با 14 درصد افزایشیافته است. بهطور مشابه، انتظار میرود فرصتهای شغلی برای توسعهدهندگان وب تا سال 2024 بین 25 تا 27 درصد رشد کند. بنابراین، بازار کار برای هر دو فناوری بهطور مداوم در حال افزایش است. اما ازآنجاییکه یادگیری توسعه وب نسبتاً سادهتر از توسعه اندروید است، رقابت برای توسعهدهندگان وب بسیار زیاد است.
از طرف دیگر، تعداد توسعهدهندگان اندروید نسبتاً کمتر از توسعهدهندگان وب است، بنابراین تقاضای آنها کمی بیشتر است. توسعهدهندگان ماهر در توسعه اندروید و وب درمجموع بیشترین تقاضا را خواهند داشت زیرا فرصتهای شغلی بیشتری را برای آنها در هر دو زمینه درحالتوسعه باز میکند. بااینحال پاسخ به سؤال اینکه برنامهنویسی وب یا اندروید کدامیک فرصت شغلی بهتری دارد؟ پاسخ کاملاً به مهارتهای و میزان تخصصی که دارید بستگی دارد.
3. منحنی یادگیری
توسعه وب و توسعه اندروید هر دو مهارتهای یادگیری عالی و چشمگیر را ارائه میدهند. توسعه وب به ما دانش زبانهای مختلف مانند HTML، CSS، جاوا اسکریپت و همچنین چارچوبهایی مانند ReactJS، AngularJS و فریمورک های سمت سرور مانند NodeJS را میدهد.
در توسعه اپلیکیشن موبایل، میتوانید با توسعه اپلیکیشن iOS و همچنین توسعه اپلیکیشن اندروید آشنا شوید. در اینجا، شما فرصتی برای یادگیری و پیادهسازی زبانهای برنامهنویسی مانند جاوا، کاتلین و غیره خواهید داشت. یادگیری گیت و گیت هاب و سیستمهای مدیریت پایگاه داده یک نیاز رایج برای هر نوع فرآیند توسعه نرمافزار است.
برنامهنویسی وب یا اندروید برای شما جهت کسب تجربه و آشنایی با فنآوریهای نوین در حوزه برنامهنویسی بسیار ایده آل هستند. بنابراین در هردوی آنها جای پیشرفت وجود دارد.
4. تطبیقپذیری
برای تبدیلشدن به یک توسعهدهنده وب، باید از فنآوریها و زبانهای برنامهنویسی مختلف مانند HTML، CSS، جاوا اسکریپت، پی اچ پی، پایتون، چارچوبهای جاوا اسکریپت، دات نت، سی شارپ یا موارد دیگر آگاهی داشته باشید.
بنابراین، با یادگیری این زبانها، شما تنها به توسعه وب محدود نمیشوید. اما شما همچنین میتوانید یادگیری ماشینی، اتوماسیون و اسکراپینگ وب (با پایتون)، توسعه بازی (با سی شارپ) و بسیاری موارد دیگر را شروع کنید.
از طرف دیگر، با توسعه اندروید، شما فقط Kotlin و جاوا را یاد میگیرید که زبانهای خاص فناوری هستند. بنابراین، در اینجا شما فقط به توسعه اندروید محدودشدهاید. بنابراین، توسعه وب در مقایسه با توسعه اندروید، مهارت بسیار متنوعتری است.
5. حقوق و دستمزد برنامهنویس وب و اندروید
حقوق و دستمزد یکی از مواردی است که در هنگام تصمیمگیری در مورد گزینههای شغلی موردتوجه قرار میگیرد. ه صورت کلی ممکن است حقوق و دستمزد یک برنامهنویس اندروید کمی بیشتر از یک برنامهنویسی وب باشد. اما تفاوت چندانی نیز باهم ندارند.
مقاله پییشنهادی : درآمد برنامه نویسی اندروید
بازار کار برنامهنویسی وب گستردهتر است و ممکن است کارفرما و شرکتی که خدمات توسعه وب میخواهد دستش در انتخاب متخصص بازتر باشد. بنابراین احتمال میرود میانگین دستمزد برای یک توسعهدهنده اندروید کمی بیشتر باشد. اما بهصورت کلی مقایسه برنامهنویسی وب یا اندروید ازلحاظ دستمزد بستگی به تخصص و مهارت فرد دارد. یک برنامهنویس حرفهای وب همیشه از یک برنامهنویس غیرحرفهای اندروید دستمزد بالاتری دارد.
نتیجهگیری
در انتخاب برنامهنویسی وب یا اندروید هر دو فناوری به یک اندازه خوب هستند. بنابراین، شما میتوانید یکی از آنها را بر اساس اولویت یا علاقه خود انتخاب کنید.
بااینحال، اگر فردی هستید که وقت کافی برای یادگیری هردوی آنها دارید و به این حوزهها علاقهمند هستید، به شما توصیه میکنم که هم اندروید و هم توسعه موبایل را یاد بگیرید. ازآنجاییکه یادگیری هر دو فناوری ضرری ندارد. تعدادی از توسعهدهندگان نرمافزار وجود دارند که در هر دو این فناوریها متخصص هستند و کار بسیار شگفتانگیزی را در حرفه خود انجام میدهند.
ازآنجاییکه پیشرفتهای فنّاوری روزبهروز در حال رشد هستند، توسعهدهندگان وب و توسعهدهندگان اندروید هر دو آینده بزرگی در پیش دارند. تقاضا برای اپلیکیشن های موبایل و وب خوب و کاربرپسند بهطور مداوم در آینده افزایش مییابد و به این زودیها متوقف نمیشود.