مقالات دیجیتال مارکتینگ

تفاوت سئو داخلی و خارجی چیست؟

سئو هنر دیده‌شدن در دنیای گسترده‌ اینترنت است. اما برای دیده‌شدن باید از دو مسیر اصلی عبور کنیم. مسیر اول مانند یک جاده‌ی آسفالت و هموار است که به طور کامل در کنترل ماست. این مسیر سئو داخلی نام دارد که با بهینه‌سازی عناوین، محتوا و ساختار سایت تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد و به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوای ما را بهتر درک کنند و البته راحت‌تر پیدا و به مخاطب نمایش دهند.

مسیر دوم مانند یک جنگل انبوه پر از مسیرهای فرعی و ناشناخته است. این مسیر را سئو خارجی می‌نامیم که با ایجاد ارتباط با سایر وب‌سایت‌ها و کسب اعتبار از آن‌ها، موقعیت سایت ما را در نتایج جستجو بهبود می‌بخشد. در این مقاله به کاوش در این دو مسیر پرداخته و تفاوت‌های آن‌ها را به زبانی ساده و قابل‌فهم توضیح می‌دهیم.

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی «On-page SEO» به تمام فعالیت‌هایی گفته می‌شود که در داخل سایت انجام می‌دهیم تا به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک کند محتوای سایت را بهتر درک کنند و رتبه آن را بهبود بخشند. در واقع شبیه این است که یک مغازه باز کردیم و زمانی را برای دکوراسیون و چینش ویترین اختصاص می‌دهیم.

کاملترین مرجع آموزش سئو + گواهینامه تخصصی

 

مشتری زمانی می‌تواند متوجه شود که ما دقیقاً چه چیزی برای فروش داریم که چینش درست از محصولات انجام داده باشیم. نام مغازه و عبارات بازاریابی که روی درب، شیشه و تابلو نوشت می‌شوند هم اهمیت زیادی در این مورد دارند. با این دیدگاه در ادامه اجزای مهم سئوی داخلی را معرفی می‌کنیم تا بخشی از تفاوت سئو داخلی و خارجی را متوجه شوید.

  • تگ‌های عنوان «Title Tags»: این تگ‌ها اهمیت بسیار زیادی دارند و باید شامل کلمات کلیدی هدفمند و جذاب باشند. همچنین نشان می‌دهند که محتوای شما دارای ساختار درستی است.
  • تگ توضیحات متا «Meta Descriptions»: این تگ‌ها خلاصه‌ای از محتوای صفحه را ارائه می‌دهند و باید ترغیب‌کننده باشند تا کاربران را به کلیک روی لینک تشویق کنند.
  • ساختارURLها:‌ استفاده از URL ‌های کوتاه، مرتبط و توصیفی به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا ساختار سایت را بهتر درک کنند. بهتر است این بخش را به طور کامل انگلیسی بنویسم تا نتایج جستجوی بهتری داشته باشیم.
  • بهینه‌سازی تصاویر: استفاده از تگ‌های alt برای تصاویر، فشرده‌سازی و نام‌گذاری مناسب آن‌ها بخشی از این فرایند است. باید تصاویری واضح و باکیفیت در سایت آپلود کنیم. این کار احترام به مشتری بوده و مانند طراحی دکوراسیون داخلی جذاب و باکیفیت است.
  • محتوای باکیفیت و مرتبط: تولید محتوای ارزشمند و مرتبط با کلمات کلیدی هدفمند. علاوه بر این محتوا باید مشکل مخاطب را به‌درستی حل کند.
  • استراتژی محتوا: محتوایی که در اختیار مخاطب قرار می‌دهید باید دارای استراتژی و برنامه‌ریزی دست و زمان‌بندی مناسبی داشته باشد. با این کار موتور‌های جستجو اعتبار بیشتری به محتوا و سایت شما می‌دهند. همچنین ربات‌های گوگل برنامه زمانی شما برای انتشار محتوا را بررسی و بر اساس آن اقدام به ایندکس آن‌ها می‌کنند.
  • ساختار داخلی لینک‌ها: ایجاد لینک‌های داخلی بین صفحات مختلف سایت برای بهبود پیمایش کاربران و کمک به موتورهای جستجو برای درک ارتباط بین صفحات یکی از اقدامات مهم در سئو داخلی است.
  • سرعت لود سایت: انواع سئو از نظر داخلی و خارجی یک تقسیم‌بندی کلی محسوب می‌شود. سئو داخلی بخش دیگری به نام سئو تکنیکال دارد. در این فرایند ساختار فنی سایت را بهینه می‌کنیم. یکی از این کارها افزایش سرعت لود سایت است.
  • امنیت سایت: امنیت سایت را می‌توان در دو شاخه مورد بررسی قرار داد. اول این که اگر سایت شما در اثر حملات سایبری دچار مشکل شود هم اعتبار خود را پیش موتورهای جستجو از دست دادید و هم سایت و منبع درآمد خود را. از سوی دیگر درصورتی‌که اقدام به عضوگیری و ثبت نام افراد و مشتریان خود کردید، مشکل بزرگ‌تر می‌شود؛ زیرا اطلاعات شخصی آن‌ها لو رفته است.

سئو داخلی چیست؟

سئو خارجی چیست؟

سئو خارجی «Off-page SEO» بخش بعدی دیجیتال مارکتینگ بوده و به تمام فعالیت‌هایی گفته می‌شود که خارج از سایت انجام می‌شوند تا به موتورهای جستجو نشان دهیم که سایت ما معتبر و قابل اعتماد است. مهم‌ترین عامل در سئو خارجی بک لینک‌ها هستند. بک لینک‌ به لینک‌هایی گفته می‌شود که از سایت‌های دیگر به سایت شما اشاره می‌کنند. هر چه بک لینک‌های باکیفیت‌تری داشته باشید سایت شما از نظر موتورهای جستجو معتبرتر خواهد بود و رتبه بالاتری خواهد داشت.

آموزش صفر تا صد سئوی خارجی

 

علاوه بر بک لینک‌ها عوامل دیگری نیز در سئو خارجی موثر هستند که عبارت‌اند از:

  • پروفایل‌های اجتماعی: ایجاد پروفایل‌های اجتماعی برای برند و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی.
  • مارکتینگ محتوا: تولید و انتشار محتوا در سایت‌های دیگر برای جذب بک لینک بیشتر که تحت عنوان رپرتاژ شناخته می‌شود.
  • روابط عمومی: ایجاد روابط با سایر وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها و ترغیب آن‌ها به معرفی ما. این کار می‌تواند در ازای پول، معرفی متقابل یا هر انگیزه دیگری انجام شود.

سئو خارجی چیست؟

تفاوت اصلی بین سئو داخلی و خارجی

مهم‌ترین تفاوت سئو داخلی و خارجی که تا اینجا باید متوجه شده باشید، محل پیاده‌سازی آن‌ها است. همان‌طور که از نامشان می‌توان فهمید سئو داخلی به بررسی ساختار داخلی سایت، و سئو خارجی به برقراری ارتباط با سایت‌های دیگر و استفاده از اعتبار آن‌ها برای افزایش اعتبار سایت خودمان می‌پردازد. اگر بخواهیم یک تصویر کلی اما واضح‌تر در مورد تفاوت‌های این دو روش سئو در زمینه تأثیرگذاری آن‌ها بدهیم موارد زیر می‌توانند فاکتورهای مهم و خوبی باشند.

  • تفاوت در کنترل: در سئو داخلی شما کنترل کامل بر روی عناصر سایت خود دارید، درحالی‌که در سئو خارجی بر روی سایت‌های دیگر کنترل ندارید.
  • هدف از پیاده‌سازی: هدف از سئو داخلی بهبود درک موتورهای جستجو از محتوای سایت است، درحالی‌که هدف از سئو خارجی افزایش اعتبار سایت در نظر موتورهای جستجو است.
  • زمان حصول نتایج: سئو داخلی معمولاً نتایج سریع‌تری نسبت به سئو خارجی دارد، زیرا شما می‌توانید به‌سرعت تغییرات را در سایت خود اعمال کنید. سئو خارجی نیازمند زمان و تلاش بیشتری است.

پیشنهاد مطالعه: سئو کلاه خاکستری چیست و چه ترفندهایی دارد؟

میزان اهمیت سئو داخلی و خارجی

هر دو به یک اندازه اهمیت دارند. سئو داخلی و خارجی دو بال یک هواپیما به شمار می‌روند؛ بنابراین برای پروازکردن هر دو بال به یک اندازه مهم هستند. حذف یکی از آن‌ها باعث سقوط هواپیما می‌شود. در دنیای سئو نیز همین‌طور است. سئو داخلی و خارجی هر دو نقش حیاتی در موفقیت یک وب‌سایت دارند و تکمیل‌کننده یکدیگر هستند.

آموزش جامع سئوی سایت‌های وردپرسی

 

موفقیت در سئو به تعادل بین سئو داخلی و خارجی بستگی دارد. اگر فقط روی سئو داخلی تمرکز کنید، سایت شما ممکن است از نظر موتورهای جستجو به‌خوبی شناخته نشود. از طرف دیگر اگر فقط روی سئو خارجی تمرکز کنید، بدون داشتن محتوای باکیفیت و ساختار مناسب، نمی‌توانید نتایج دلخواه را کسب کنید؛ بنابراین برای رسیدن به بهترین نتیجه، باید هر دو جنبه‌ی سئو داخلی و خارجی را به طور هم‌زمان و با برنامه‌ریزی دقیق دنبال کنید.

میزان اهمیت سئو داخلی و خارجی

جمع‌بندی

در این نوشته به بررسی تفاوت‌های بین سئو داخلی و خارجی پرداختیم. سئو داخلی همانند زیربنای یک ساختمان است که به ساختار داخلی سایت و محتوای آن مربوط می‌شود. عناصری مانند تگ‌های عنوان، توضیحات متا، ساختارURL ‌ها و کیفیت محتوا همه جزئی از سئو داخلی هستند. با بهینه‌سازی این عناصر، موتورهای جستجو می‌توانند محتوای سایت را بهتر درک کنند و آن را در نتایج جستجو نمایش دهند.

سئو خارجی نیز مانند روابط عمومی یک شرکت است که به ارتباط سایت با دنیای بیرون مربوط می‌شود. بک لینک‌ها، حضور در شبکه‌های اجتماعی و مشارکت در جوامع آنلاین از جمله مهم‌ترین عوامل سئو خارجی هستند. با کسب بک لینک‌های باکیفیت و ایجاد ارتباط با سایر وب‌سایت‌ها، اعتبار سایت افزایش می‌یابد و در نتیجه، رتبه آن در نتایج جستجو بهبود پیدا می‌کند. در نهایت برای رسیدن به بهترین نتیجه، باید به هر دو جنبه‌ی سئو داخلی و خارجی توجه شود. سئو داخلی مانند یک شالوده قوی است که سایت را پایدار می‌کند و سئو خارجی مانند بال است که به سایت کمک می‌کند تا بالاتر پرواز کند.

پیشنهاد مطالعه: انواع سئو که هر صاحب وب‌سایتی باید با آن‌ها آشنا باشد!

آموزش سئو در مکتب خونه

آیا می‌خواهید در جنگل انبوه اینترنت گم نشوید و به‌راحتی به مقصد خود برسید؟ سئو قطب‌نمای شما در این سفر طولانی است. با آموزش‌های مکتب خونه در زمینه سئو مسیرتان را پیدا کنید و در کمترین زمان ممکن به رتبه‌های برتر گوگل برسید. از تسلط بر جاده‌های آسفالت سئو داخلی تا عبور از جنگل‌های انبوه سئو خارجی همه و همه در این دوره‌های آموزش سئو و آموزش دیجیتال مارکتینگ به شما آموزش داده می‌شوند. پس هرچه زودتر دست‌به‌کار شوید؛ با ما همراه باشید تا وب‌سایتتان به یک کوه قاف در دنیای دیجیتال تبدیل شود.

آموزش صفر تا صد سرچ کنسول گوگل

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا