وردپرس یا برنامه نویسی؟| معرفی بهترین گزینه برای طراحی سایت
سال گذشته، یکی از دوستانم که خیلی به کسب و کار اینترنتی علاقه دارد، عزم خودش را جزم کرد که یک وبسایت راهاندازی کند. روزی که تصمیم گرفت بیزینس خودش را داشته باشد، به دیدار من آمد تا در مورد شیوه طراحی سایتش با هم گفتگو کنیم. او از من پرسید: «برای طراحی سایت، بهترین گزینه چیست؟ وردپرس یا برنامه نویسی؟» من مدتی با خودم فکر کردم که واقعاً کدام گزینه را به دوستم معرفی کنم؟ در نهایت به این نتیجه رسیدم که باید تفاوت وردپرس با برنامه نویسی را برای او شرح دهم و درنهایت، انتخاب را به خودش واگذار کنم.
در پایان توضیحاتی که پیرامون فرق وردپرس و برنامه نویسی برای دوستم دادم، او تصمیم گرفت سیستم مدیریت محتوای وردپرس (WordPress) را برای طراحی سایت خود انتخاب کند. اکنون در این مقاله تصمیم دارم 8 مورد از تفاوتهای طراحی سایت با وردپرس و برنامهنویسی را برای شما توضیح دهم تا در صورت تمایل به راهاندازی کسب و کار یا وبسایت شخصی، بتوانید انتخاب آگاهانه و هوشمندانهای را رقم بزنید. با مطالعه مطلب پیش رو، تصمیمگیری در مورد انتخاب وردپرس یا کدنویسی برای شما بسیار آسانتر خواهد شد.
چند آمار و ارقام مهم در مورد طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی
پیش از اینکه بخواهیم در مورد تفاوت وردپرس با برنامه نویسی صحبت کنیم، بهتر است یک سری آمار و ارقام را در مورد طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی مورد بررسی قرار دهیم.
- در حال حاضر (سال 2023) 45.8 درصد کل وبسایتها در جهان با وردپرس طراحی شده است. این در حالی است که در سال 2022، 43.2 درصد وبسایتها با وردپرس طراحی شده بود. در سالهای اخیر، میزان استفاده از وردپرس روز به روز بیشتر شده است.
- 2 درصد وبسایتهایی که با استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS) طراحی میشوند، از وردپرس استفاده میکنند. بعد از وردپرس، سیستمهای مدیریت محتوای شاپیفای، ویکس، اسکوئراسپیس و جوملا، پرطرفداترین سیستمهای مدیریت محتوا در جهان محسوب میشوند.
- 28 درصد از یک میلیون وبسایت برتر در جهان با استفاده از وردپرس طراحی شده است. 12 سال متوالی است که وردپرس از نظر رشد و توسعه، برترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است و هر ساله، تعداد وبسایتهای بیشتری با استفاده از وردپرس طراحی میشود.
- در دنیای امروز 67 درصد از وبسایتهای جهان با استفاده از سیستم مدیریت محتوا طراحی میشوند و 34 درصد از سایتها را با کدنویسی طراحی میکنند.
- در حال حاضر زبانهای برنامهنویسی پایتون (Python)، جاوا اسکریپت (Javascript)، پیاچپی (PHP)، روبی (Ruby)، HTML و CSS، پرکاربردترین زبانها برای طراحی سایت و توسعه صفحات وب محسوب میشوند.
طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی؟ بررسی 8 تفاوت اصلی این دو گزینه
در این بخش از مقاله تصمیم داریم 8 مورد از مهمترین تفاوتهای وردپرس و کدنویسی را برای طراحی سایت و ساختن صفحات وب مورد بررسی قرار دهیم.
۱. راحتی و سادگی استفاده؛ یکی از معیارهای اصلی تفاوت وردپرس با کدنویسی برای طراحی سایت
بسیاری از افراد این سوال را مطرح میکنند که طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟ وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوای معروف و همهپسند است که با استفاده از آن میتوانیم ظرف چند دقیقه یک سایت حرفهای و کاملاً امن را طراحی کنیم. از زمانی که وردپرس وارد عرصه طراحی سایت شد، کسب و کارهای اینترنتی یکی پس از دیگری شکل گرفتند و فروش خود را آغاز کردند؛ چون کارآفرینان پس از مشاهده عملکرد وردپرس فهمیدند که راهاندازی سایت و فروشگاه اینترنتی با استفاده از وردپرس چقدر آسان، بیدردسر و امن است.
اگر کسی بخواهد با استفاده از کدنویسی، سایت خودش را طراحی کند، باید ابتدا زمان بگذارد و برنامهنویسی را با زبانهای مختلفی مثل پایتون، جاوا اسکریپت، جاوا و غیره یاد بگیرد. پس از صرف زمان زیاد و یادگیری برنامهنویسی، نوبت به نوشتن سایت میرسد که بسیار پیچیده است و زمان بسیاری را میطلبد. طراحی سایت با کدنویسی نیاز به نوشتن صدها خط کد دارد. معمولاً پس از نوشتن کدها، اشکالات مختلفی در سیستم به وجود میآید که برنامهنویس باید این اشکالات را یکی پس از دیگری کشف و رفع کند. فرایند طراحی سایت، بسیار پیچیده و دشوار است.
پیشنهاد مطالعه: آموزش تغییر رمز ورود وردپرس به صورت قدم به قدم
۲. افزودن امکانات جدید به سایت؛ قابلیتی بسیار مهم و تأثیرگذار برای انتخاب وردپرس یا برنامه نویسی
اگر وبسایت یا فروشگاه آنلاین خود را با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی کنید، انواع و اقسام پلاگین و افزونه وردپرس در دسترستان خواهد بود تا بتوانید هر قابلیتی را که علاقه داشتید، به وبسایت خود اضافه کنید. این در حالی است که اگر وبسایتتان را با برنامهنویسی طراحی کنید، باید تمام قابلیتهای مورد نظر خود را به کمک کدنویسی به سایتتان اضافه کنید و این کار میتواند زمان و انرژی زیادی را از شما بگیرد.
۳. هزینه طراحی سایت؛ نکتهای مهم برای مقایسه وردپرس و برنامهنویسی
در هنگام بررسی تفاوت وردپرس با برنامه نویسی، لازم است هزینه هر کدام از این روشها را مورد بررسی قرار دهیم؛ چون بسیاری از افراد که میخواهند کسب و کار آنلاین خود را راهاندازی کنند، این مسئله برایشان مهم است. هزینه طراحی سایت با استفاده از وردپرس، بسیار کمتر از هزینه طراحی سایت از طریق برنامهنویسی است. در عرض چند ساعت میتوان یک وبسایت حرفهای وردپرسی طراحی کرد؛ ولی برای طراحی سایت از طریق برنامهنویسی، در بهترین حالت باید چندین روز زمان صرف کرد.
طراحی سایت با استفاده از وردپرس، نیاز به کدنویسی ندارد و برای اعمال تغییرات روی آن، هیچ نیازی به کدنویسی نیست. در واقع طراحی سایت با برنامهنویسی، کار مشکل و طاقتفرسایی است و همین مسئله باعث میشود که هزینه زیادی به علاقهمندان به راهاندازی بیزینس آنلاین تحمیل کند.
پیشنهاد مطالعه: ۳ روش برای حذف قالب وردپرس + آموزش تصویری
۴. سازگاری با قوانین سئو؛ یکی از مسائل مرتبط با برندسازی و فروش
یکی از معیارهای مهمی که صاحبان کسب و کار در هنگام گزینش بین وردپرس یا برنامه نویسی باید مد نظر قرار دهند، سئو (SEO) یا بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو است. اگر سایتی که طراحی میکنید، متناسب با استانداردهای موتورهای جستجو مثل گوگل نباشد، آن سایت برای شما درآمدی به همراه نخواهد داشت. وبسایتها و فروشگاههای آنلاین وردپرسی با قوانین و اصول سئو سازگار هستند و افزونههایی مثل Yoast برای وردپرس وجود دارد که به افراد اجازه میدهد سایتهای خود را با قوانین موتورهای جستجو سازگار کنند.
در صورتی که بخواهید وبسایت خود را از طریق برنامهنویسی طراحی کنید، باید سفارش طراحی سایت خود را به متخصصی بسپارید که بتواند سایت شما را به صورت سازگار با قوانین گوگل طراحی کند. قاعدتاً این کار هزینه زیادی برای شما به همراه خواهد داشت، در حالی که طراحی سایت وردپرسی سازگار با سئو برای شما هزینه بسیار کمتری به همراه دارد.
۵. سرعت؛ یک ملاک مهم برای انتخاب طراحی سایت با وردپرس یا طراحی سایت
وقتی میخواهیم سایت یا فروشگاه اینترنتی خود را طراحی کنیم، باید به سرعت آن توجه ویژهای داشته باشیم. گوگل برای رتبه دادن به سایتها در نتایج جستجو، به عنصر «سرعت» اهمیت بسیار میدهد. از دیدگاه گوگل، سرعت ایدهآل یک سایت آن است که در کمتر از 2 ثانیه بارگذاری شود.
در سال 2023 مشخص شد که میانگین زمان بارگذاری وبسایتها در دسکتاپ 2.5 ثانیه و در موبایل، 8.6 ثانیه است. همچنین لازم است بدانید که وقتی زمان بارگذاری یک سایت از 3 ثانیه فراتر میرود، احتمال خروج کاربر از سایت 32 درصد افزایش مییابد. وقتی زمان بارگذاری یک وبسایت از 5 ثانیه بیشتر میشود، 90 درصد کاربران سایت را ترک میکنند.
سوالی که بسیاری از افراد در هنگام طراحی سایت مطرح میکنند این است که سرعت سایتهای وردپرسی بیشتر است یا سایتهایی که با برنامهنویسی طراحی میشود؟ بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که سایتهای وردپرسی، بسیار سریعتر هستند و زمان بارگذاری کمتری دارند. از طرفی با بهینهسازی حجم محتوا میتوانید سرعت سایت خود را به میزان چشمگیری بهبود ببخشید و میزان رضایت مخاطبان و کاربران سایت خود را افزایش دهید.
پیشنهاد مطالعه: معرفی بهترین سایت آموزش وردپرس
۶. امنیت؛ نکتهای بسیار مهم برای صاحبان و مدیران کسب و کارهای آنلاین
مطالعات و پژوهشها نشان میدهد که سایتهای وردپرسی از نظر امنیت، وضعیت قابل قبول و رضایتبخشی دارند و با برداشتن گامهای اصولی و درست میتوان از امنیت آنها اطمینان حاصل کرد.
متخصصان حوزه امنیت بر این باور هستند که برای طراحی یک وبسایت با امنیت بالا و فوق حرفهای، بهتر است از کدنویسی و برنامهنویسی برای طراحی سایت استفاده کنید. البته باز هم تأکید میکنیم که وردپرس از نظر امنیت واقعاً قابل قبول و مورد اعتماد است؛ ولی اگر روی مسئله امنیت سایت خود بیش از حد حساس هستید، بهتر است سراغ برنامهنویسی و کدنویسی بروید.
۷. تغییرات و بهینهسازیهای آنی؛ مشغله ذهنی بسیاری از دارندگان وبسایت
یکی از دغدغههای مداوم ذهنی بسیاری از دارندگان وبسایت و فروشگاه آنلاین این است که وبسایت خود را بهسرعت بهینهسازی و تغییرات مورد نیاز را خیلی سریع در آن اعمال کنند.
توجه داشته باشید که اگر وبسایت خود را با استفاده از وردپرس طراحی کنید، خیلی سریع میتوانید تغییرات مورد نیاز را در آن اعمال کنید و به حالت مورد نظر خود برسید؛ این در حالی است که برای اعمال تغییرات در سایتهای مبتنی بر برنامهنویسی، باید چندین خط کد بنویسید و ایرادهای این کدها را رفع کنید تا تغییرات مورد نظرتان روی سایت اعمال شود.
۸. هزینه نگهداری سایت؛ عامل برتری وبسایتهای مبتنی بر کدنویسی
یکی از مسائلی که باعث برتری سایتهای مبتنی بر کدنویسی نسبت به سایتهای وردپرسی شده، هزینه نگهداری است. سایتهای مبتنی بر کدنویسی، هزینه نگهداری کمی دارند. خصوصاً اگر محتوای آنها ایستا یا استاتیک باشد، هزینه نگهداریشان شدیداً افت میکند؛ این در حالی است که اگر پلاگین یا افزونه خاصی برای سایت وردپرسی خود بخواهید و آن پلاگین در بازار موجود نباشد، مجبورید از یک برنامهنویس متخصص وردپرس کمک بگیرید تا با کدنویسی، قابلیت مورد نظر را به سایت شما اضافه کند.
اکنون با این تفاصیل، طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟
با توجه به نکاتی که در این مقاله بیان کردیم، میتوان فهمید که طراحی سایت به کمک وردپرس به صرف زمان و هزینه کمتری نیاز دارد و سرعت سایت طراحیشده به کمک این سیستم مدیریت محتوا، بیشتر خواهد بود. همچنین به دلیل وجود انواع و اقسام پلاگین و افزونه وردپرس میتوانیم تغییرات مورد نظر خود را به سرعت روی وبسایت وردپرسی اعمال کنیم.
نکتهای که باعث برتری وبسایتهای مبتنی بر کدنویسی میشود، امنیت بالاتر و هزینه پایینتر نگهداری آنها نسبت به وبسایتهای وردپرسی است. در نهایت اگر دنبال آسانی در استفاده، سرعت و هزینه پایینتر هستید، بهتر است وردپرس را برای طراحی سایت انتخاب کنید؛ ولی اگر روی امنیت و هزینه نگهداری سایت خود حساس هستید، بهتر است از کدنویسی برای سایت خود استفاده کنید.
آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس در پلتفرم آموزشی مکتبخونه
در این مقاله تلاش کردیم به این سوال پاسخ دهیم که طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی و در این راستا، 8 مورد از تفاوتهای وردپرس و کدنویسی را بیان کردیم. امیدواریم نکاتی که در این مقاله بیان کردیم، به شما کمک کند که بین وردپرس و کدنویسی، بهترین انتخاب را برای خود رقم بزنید.
در صورتی که تصمیم دارید وبسایت خود را به کمک سیستم مدیریت محتوا یا CMS وردپرس راهاندازی کنید، لازم است آموزشهای لازم را فرابگیرید تا خیلی راحت و سریع بتوانید وبسایت یا فروشگاه اینترنتی دلخواه خود را طراحی کنید. پلتفرم آموزشی مکتبخونه، «انواع دوره آموزشی طراحی سایت با وردپرس» را در وبسایت خود عرضه کرده و در اختیار علاقهمندان قرار داده است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دورهها و ثبت نام در آنها، کافی است به صفحه آموزش جامع طراحی سایت با وردپرس مراجعه کنید.
آیا تاکنون وبسایت یا فروشگاه آنلاین طراحی کردهاید؟ از نظر شما برای طراحی سایت، وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟ هر کدام از این دو گزینه را که انتخاب کردهاید، لطفاً بگویید که مهمترین مزیت وردپرس یا کدنویسی را چه چیزی میدانید؟ لطفاً نظرها، پیشنهادها و تجربیات خود را با ما و سایر همراهان مجموعه مکتبخونه در بخش دیدگاهها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.