زامارین چیست؟ اندروید استودیو بهتر است یا زامارین؟
زامارین چیست؟
زامارین یا Xamarin یک شرکت نرمافزاری است که در سال ۲۰۱۱ شروع به کارکرد. مایکروسافت اخیراً آن را در سال ۲۰۱۶ خریداری کرد. Xamarin طیف گستردهای از ابزارها را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد که میتوانند برای توسعه برنامه تلفن همراه چند پلتفرمی استفاده شوند.
درواقع زامارین یک چارچوب برای توسعه یک برنامه تلفن همراه چند پلتفرمی با استفاده از C# است. فریمورک های مختلفی وجود دارد که توسعه اپلیکیشن های چند پلتفرمی را ارائه میدهند. آنها از HTML و جاوا اسکریپت استفاده میکنند. با کمک چارچوب زامارین، میتوانیم برنامههایی مانند توسعه وبسایت یا اپلیکیشن های تلفن همراه با استفاده از کتابخانههای JS توسعه دهیم.
زامارین یک چارچوب متفاوت است زیرا با زبان C# برنامههایی ایجاد میشود که بر روی سه پلت فرم تلفن همراه (اندروید، iOS و ویندوز) کار میکند. از طریق Xamarin، ما یک برنامه تلفن همراه ایجاد میکنیم که ظاهر و احساس آن کاملاً مانند یک اپلیکشن عادی و بومی است. در Xamarin، یک کد C# مینویسیم که به تمام ویژگیهای SDK بومی دسترسی دارد.
برای استفاده از Xamarin در ویندوز، باید ویژوال استودیو را نصب کنیم که میتواند نسخه رایگان یا لایسنس پریمیوم باشد. پسازآن، باید آن را پیکربندی کنیم.
چند پلت فرمی بودن زامارین به چه معنا است؟
زامارین برای برنامههای موبایل، تبلت و دسکتاپ، یک راهحل توسعه چند پلتفرمی ارائه میدهد، به همین دلیل این چارچوب دارای ویژگی cross-platform است.
ساختن برنامههای تلفن همراه با زامارین میتواند مانند باز کردن IDE، نوشتن و آزمایش یک برنامه و ارسال به فروشگاه برنامه آسان باشد. این کار شامل فرآیندی است که شامل طراحی اولیه، تست قابلیت استفاده، تست QA بر روی هزاران دستگاه، یک چرخه عمر کامل بتا و سپس استقرار به روشهای مختلف است.
وقتی به نحوه ساخت اپلیکیشن اندروید و iOS فکر میکنیم، بسیاری از مردم بر این باورند که زبان مادری، Object-C، Swift، Java و Kotlin تنها انتخاب هستند.
اما Xamarin به ما اجازه میدهد با سی شارپ و با استفاده از کتابخانه کلاس و زمان اجرا اپلیکیشن های خود را توسعه دهیم که در همه پلتفرمها ازجمله ios، ویندوز و اندروید کار میکند، این همان ویژگی چند پلت فرمی بودن زامارین است.
ویژگیهای زامارین
Xamarin تمام تواناییهای پلتفرمهای بومی را ترکیب میکند و چندین ویژگی قدرتمند خود را اضافه میکند که عبارتاند از:
قابلیت استفاده آسان برای SDK ها:
زامارین شامل اتصال برای کل SDK ها در Android و iOS است. Xamarin دارای امکان چک کردن قوی کدها در طول زمان کامپایل و همچنین در طول توسعه فراهم میکند. این منجر به کاهش خطاهای زمان اجرا و برنامههای باکیفیت بالاتر میشود.
تعامل Objective-C، Java، C و C++:
Xamarin امکاناتی را برای فراخوانی مستقیم کتابخانههای Objective-C، Java، C و C++ فراهم میکند. این به ما قدرت استفاده از آرایه وسیعی از کدهای شخص ثالث را میدهد که قبلاً ایجادشده است. با این کار، میتوانیم از کتابخانههای iOS و Android موجود که به زبان Objective-C، Java یا C/C++ نوشتهشدهاند، بهره ببریم. علاوه بر این، زامارین پروژههایی را که به ما امکان میدهند بهطور مؤثری کتابخانههای Objective-C و Java را با استفاده از نحو اعلامی متصل کنیم، ارائه میکند.
ساختارهای زبان مدرن:
برنامههای زامارین به زبان سی شارپ نوشتهشدهاند. سی شارپ یکزبان مدرن است که دارای پیشرفتهای قابلتوجهی نسبت به Objective-C و Java است. این شامل ویژگیهای زبان پویا، ساختارهای کاربردی مانند *لامبدا، *LINQ، ویژگی برنامهنویسی موازی، ژنریکهای پیچیده و موارد دیگر است.
کتابخانه کلاس پایه شگفتانگیز در زامارین: برنامههای زامارین از NET BCL استفاده میکنند. مجموعه گستردهای از کلاسها که دارای ویژگیهای جامع و ساده مانند XML قدرتمند، پایگاه داده، سریال سازی، رشته، IO، پشتیبانی از شبکه و بسیاری موارد دیگر است. کد C# موجود را میتوان برای استفاده در یک برنامه کامپایل کرد که دسترسی به هزاران کتابخانه را فراهم میکند که به ما امکان میدهد کدرهایی را انجام دهیم که در BCL پوشش داده نشده است.
محیط توسعه یکپارچه مدرن IDE): Xamarin از Visual Studio در ویندوز، Visual Studio برای Mac در macOS و. این هر دو IDE مدرن هستند. اینها شامل ویژگیهایی مانند تکمیل خودکار کد، یک پروژه پیچیده و سیستم مدیریت راهحل، یک کتابخانه جامع الگوی پروژه، کنترل منبع یکپارچه و بسیاری موارد دیگر است.
پشتیبانی از پلتفرمهای مختلف موبایل: Xamarin پشتیبانی پیچیدهای از پلتفرمهای مختلف را برای سه پلتفرم اصلی موبایل iOS، Android و Windows ارائه میدهد. برنامه را میتوان برای به اشتراک گذاشتن تا ۹۰٪ از کد خود نوشت.
برتریهای زامارین نسبت به پلتفرمهای دیگر
زامارین تمام قدرت پلتفرمهای بومی را باهم ترکیب میکند و ویژگیهای خاص خود را نیز شامل میشود. همین امر منجر به برتریهای زامارین نسبت به چارچوبهای دیگر است.
- برنامههای Xamarin با استفاده از C# توسعهیافتهاند. سی شارپ یکزبان مدرن است که پیشرفتهای زیادی نسبت به Objective-C و Java دارد.
- Xamarin تسهیلاتی را برای گنجاندن کتابخانههای Objective-C، Java و C++ بهطور مستقیم فراهم میکند. این توانایی را به ما میدهد تا از همه پایگاههای کد شخص ثالث که جاوا، Objective-C یا C++ هستند، دوباره استفاده کنیم.
- Xamarin از سه پلتفرم اصلی موبایل (اندروید، iOS و ویندوز) پشتیبانی کراس پلتفرم ارائه میدهد. برنامه میتواند ۹۰ درصد از پایگاه کد خود را به اشتراک بگذارد.
- Xamarin زمان و هزینه توسعه اپلیکیشن موبایل را کاهش میدهد.
- Xamarin مجموعه عظیمی از کتابخانههای کلاسی را فراهم میکند.
- Xamarin چک کردن زمان کامپایل قوی را فراهم میکند. این منجر به خطای زمان اجرا کمتر و برنامههای باکیفیت بالا میشود.
نحوه کار زامارین
زامارین بهطور کامل Android و iOS SDK را به C# تبدیل کرده است تا برای توسعهدهندههای آشنا به این زبان کار آسان شود. ما بهراحتی میتوانیم از یک CodeBase برای هر دو پلتفرم استفاده کنیم، بدون اینکه مشکلی در به خاطر سپردن سینتکس زبانهای مختلف همیشه وجود داشته باشد و رابط کاربری یکسان باقی میماند. Xamarin بهطور جداگانه برای هر دو پلتفرم ساختهشده است و سپس باید توسط پایگاه کد مشترک محدود شود.
در اینجا دو راه برای ایجاد رابط کاربری وجود دارد. اولین مورداستفاده از روش اصلی برای ساخت UI است. یکی دیگر از موارد استفاده از Xamarin.Forms است. این فرمها را میتوان برای ایجاد رابط کاربری برای پلتفرمهای مختلف بهصورت همزمان استفاده کرد و درصورتیکه از فناوری Native UI انتخاب شوند، ۱۰۰٪ کد به اشتراک گذاشته میشوند. هنگامیکه تمامکارهای UI تکمیل شد، چالشبرانگیزترین مرحله اتصال UI به پایگاه کد است. این اتصال را میتوان دوباره با استفاده از دو رویکرد اشتراک کد پیادهسازی کرد که عبارتاند از:
- پروژه مشترک
- کتابخانههای کلاس قابلحمل (PCL).
مزایای زامارین
در این بخش به مهمترین مزایای زامارین میپردازیم. ویژگیها و نقاط مثبت زامارین بسیار به محبوبیت آن افزوده است.
۱) چرخه توسعه سریع برنامه
مهمترین بخش پلت فرم توسعه برنامه توسط زامارین این است که حاوی کد قابلاستفاده مجدد است که ۹۰٪ آن را میتوان برای توسعه برنامهها در پلتفرمهای مختلف بازیافت کرد. کد نویسی بر اساس زبان سی شارپ و کتابخانههای دات نت است. ازآنجاییکه توسعهدهندگان میتوانند از بخش بزرگی از کدهای اصلی Xamarin برای ایجاد برنامه در پلتفرمهای مختلف دوباره استفاده کنند این چارچوب بسیار محبوب شده است.
۲) برنامههای کاربردی
Xamarin Studio مزیت Native UI، دسترسی به ویژگیهای خاص دستگاه و مهمتر از همه، عملکرد بومی را فراهم میکند. به اشتراکگذاری کد بین پلتفرمهای مختلف کار آسانی است که به ما کمک میکند چرخه عمر توسعه را کوتاه کنیم و برنامههایی با کاربردهای متفاوت را میتوانیم با زامارین بسازیم
۳) منطق برنامه مشترک
جدا از Native UI، قدرتمندترین ویژگی زامارین وجود منطق برنامه مشترک است که آن را به مفیدترین و کاربردیترین ابزار توسعه بین پلتفرمی تبدیل میکند. توسعهدهندگان میتوانند ۷۵ درصد از کد را در سیستمعاملهای مختلف به اشتراک بگذارند. این باعث صرفهجویی در زمان ضبط در برنامهها میشود و شانس کمتری برای باگ وجود دارد.
۴) یکپارچهسازی API
زامارین همان API ها و کنترلهای UI را که برای ساخت برنامههای iOS، Android و Mac به زبان مخصوص پلتفرم مربوطه استفاده میشوند، متصل میکند. برای توسعه ویندوز، Xamarin با مایکروسافت ویژوال استودیو برنامههای ویندوز فون و ویندوز را ارائه میدهد. کد با استفاده از کتابخانه کلاس قابلحمل (PCL) و معماری برنامه مناسب بین iOS، Android و Windows به اشتراک گذاشته میشود.
۵) فروشگاه کامپوننت زامارین
زامارین به همکاری و اشتراکگذاری مؤلفه اعتقاد دارد. با زامارین توسعهدهنده یکی از مؤلفههای رایگان یا پولی میزبان را انتخاب میکند که شامل کنترلهای UI، کتابخانههای بین پلتفرمی و خدمات وب شخص ثالث به برنامههایی با تنها چند خط کد میشود. فروشگاه کامپوننت در افزونههای Xamarin Studio و Xamarin’s Visual Studio ساختهشده است.
۶) مزایای سی شارپ
سی شارپ یکزبان برنامهنویسی ساده، مدرن، همهمنظوره، ایمن و شیءگرا خالص است. ازآنجاییکه شیءگرا است، نسخه مدرن C++ است که به انواع دادههای ساده بهعنوان اشیا اجازه میدهد. ایمنی نوع در سی شارپ به جلوگیری از خطاهای نوع کمک میکند و این به تسریع کار کمک میکند.
همچنین نحو سادهشده آن امکان استفاده از اشارهگرها و هدرها را میدهد و بهصورت کلی سی شارپ یکزبان برنامهنویسی عالی برای توسعه بین پلتفرمی است.
معایب زامارین
در این بخش به برخی از معایب زامارین میپردازیم، زامارین علاوه برداشتن ویژگیهای خوب دارای یک سری معایب نیز هست.
۱) هزینههای غیرقابلاجتناب نرمافزار
علیرغم همه واقعیتها که توسعه برنامه موبایل با زامارین با ایجاد یک برنامه واحد برای همه پلتفرمها در زمان صرفهجویی میکند. از سوی دیگر، همچنین شامل پیوند کد و ارجاعات بین محیط سیستمعامل هدف دستگاههای مختلف در حال استفاده است و چارچوبهای Net نشان میدهند که این امر زمان صرف شده در شروع و دانلود برنامهها را افزایش میدهد.
۲) ماهیت زمانبر توسعه UI
زمان به یکچیز ضروری در توسعه UI در پلتفرم زامارین تبدیل میشود. Xamarin این امکان را برای استفاده مجدد از کد در سراسر هدف پلت فرم دستگاه ارائه میدهد. ایجاد یک نسخه قابلحمل از رابط کاربری اصلی دشوار است. به همین دلیل است که کارشناسان توسعه اپلیکیشن زامارین بخشی از کد نویسی را برای یک پلتفرم مستقل بهطور کامل انجام میدهند که فرآیندی زمانبر است.
۳) مسائل مربوط بهاندازه فایل برنامه
با صرف زمان بیشتر، زامارین به دلیل استفاده عمومی از کتابخانههای اصلی Xamarin و عملکرد فروشگاههای برنامه با اندازه فایل برنامه اشتباه، فضای بیشتری را در ذخیره اندازه فایل برنامه میگیرد. حاشیه اندازه در فروشگاه ممکن است از ۳ مگابایت تا ۱۵ مگابایت باشد.
مقایسه زامارین با اندروید استودیو
یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) نقش کلیدی در تسهیل فرآیند توسعه نرمافزار ایفا میکند. دلایل مختلفی برای استفاده از یک IDE وجود دارد، یک IDE وظایف رایج انجامشده توسط توسعهدهندگان مانند اشکالزدایی، ویرایش کد منبع، کنترل نسخه و ساخت فایلهای اجرایی را در یک محیط واحد متحد میکند.
جدای از آن، آنها همچنین میتوانند بهرهوری توسعهدهندگان را با ادغام چندین خط کد در یک برنامه واحد افزایش دهند. در این بخش از مقاله، مقایسهای بین Xamarin.Forms و Android Studio انجام خواهیم داد.
مزایای استفاده از زامارین نسبت به اندروید استودیو
- نمونهسازی آسان: نمونهسازی میتواند یک کار وقتگیر برای توسعهدهندگان باشد. با Forms، توسعهدهندگان میتوانند بدون زحمت از برنامههای پیچیده تلفن همراه نمونهسازی کنند.
- با Xamarin، توسعهدهندگان میتوانند در مقایسه با سایر فریم ورک ها، بهروزرسانی کنند، تغییرات را در برنامه نسبتاً آسان انجام دهند.
- برنامههایی که با Forms توسعهیافتهاند، میتوانند بهطور کامل به عملکردهای سختافزاری دستگاه شما مانند NFC، حسگرها و غیره، درست مانند یک برنامه بومی، دسترسی داشته باشند.
- forms به توسعهدهندگان این امکان را میدهد که به دو روش UI بسازند. توسعهدهندگان میتوانند با کمک زبان نشانهگذاری برنامه توسعهپذیر (XAML) UI بسازند. درعینحال، آنها میتوانند از API پیشفرض ارائهشده توسط Xamarin برای ساخت نماهای UI بهطور کامل با کد منبع استفاده کنند.
- با Forms، توسعهدهندگان میتوانند از طرحبندیهای متعدد بهعنوان یک کانتینر برای نماها و همچنین برای سایر کانتینرها استفاده کنند.
مزایای استفاده از اندروید استودیو نسبت به زامارین
- با استفاده از این IDE، توسعهدهندگان میتوانند بهطور یکپارچه برای همه دستگاههای اندرویدی مانند تبلتها، تلفنهای همراه، Android Auto و Android TV برنامه بسازند.
- ازآنجاییکه اندروید استودیو بهعنوان IDE رسمی برای ساخت برنامههای اندروید در نظر گرفته میشود، توسعهدهندگان میتوانند انتظار پشتیبانی عالی از جامعه را داشته باشند.
- Android Studio حتی از GCP (Google Cloud Platform) پشتیبانی میکند.
- گوگل ازآنجاییکه با ادغام GitHub داخلی همراه است، Source Control را به فرآیندی بدون دردسر در Android Studio تبدیل کرده است، اما از سیستمهای کنترل منبع دیگر مانند مخازن منبع ابری گوگل نیز پشتیبانی میکند.
زامارین یا اندروید استودیو؟ کدام را انتخاب کنیم؟
از مقایسه بالا، رسیدن به یک نتیجه مناسب برای ما سخت خواهد بود زیرا ما دو پلتفرم شگفتانگیز برای توسعه اپلیکیشن موبایل داریم. بااینحال، ما قویاً توصیه میکنیم زامارین را بهعنوان ابزار اصلی برای توسعه برنامه تلفن همراه خود انتخاب کنید.
در انتخاب زامارین و اندروید استودیو یک نکته مهم وجود دارد، اگر شما مبتدی هستید استفاده از اندروید استودیو به علت وجود جامعه پشتیبانی بیشتر و بهتر توصیه میشود.
نتیجه
زامارین بهعنوان پادشاه توسعه اپلیکیشن های بین پلتفرمی نیز شناخته میشود. ویژگیهای غنی و مزایای عالی در زامارین ما را مجاب میکند برای توسعه اپلیکیشن ها از آن استفاده کنیم. علاوه بر مزایای آن، زامارین دارای جامعه در حال رشد ۷۰۰۰۰ توسعهدهندهای است که بهطور مداوم در حال همکاری و بهبود نرمافزار هستند و این جامعه روزبهروز نیز در حال افزایش است.