مقالات دیجیتال مارکتینگ

۸ گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو

۸ گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو

گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو را چگونه باید بگیریم؟ آیا تازه پا به دنیای سایت‌ها گذاشته‌اید و می‌خواهید وب‌سایت خود را راه‌اندازی کنید؟ یا در نظر دارید سئو آن را بهبود بخشید؟ پس باید بدانید که رصد و تحلیل پیوسته سایت و داده‌های آن از مهم‌ترین کارهایی است که باید برای سئو انجام دهید.

اگر می‌خواهید در کار خود پیشرفت کنید، لازم است تا یک برنامه‌ریزی مناسب برای سئو داشته باشید و عملکردتان را ارزیابی کنید. در این راه می‌توانید از گوگل آنالیتیکس که یک منبع عالی از داده‌ها، آمار و گزارش‌های لازم برای شماست، استفاده کنید.

گوگل آنالیتیکس یک ابزار رایگان است و گزارش‌هایی را در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید برای بهبود عملکرد سایتتان، از آن‌ها کمک بگیرید. در این مقاله به توضیح ۸ گزارش مهم گوگل آنالیتیکس برای سئو می‌پردازیم. پس اگر به بهینه‌سازی سئو علاقه دارید، با مکتب‌خونه همراه باشید.

ویدیو پیشنهادی : آموزش دیجیتال مارکتینگ
آموزش دیجیتال مارکتینگ

 

۱٫     جستجوی ارگانیک (Organic search)

اولین و شاید مهم‌ترین گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو پاسخ به این سوال است که بازدیدکنندگان سایت از چه طریق وارد آن شده‌اند؟ چند نوع کانال برای ورود به یک سایت وجود دارد. بازدیدکنندگان ممکن است با وارد کردن مستقیم URL یا از صفحه جستجوی گوگل وارد سایت شوند.

تنها چیزی که از نظر سئو برای سایت اهمیت دارد، این است که چه تعداد از بازدیدها در اثر جستجوی کلمه کلیدی انجام شده است؟ به عبارت ساده‌تر، بازدیدکنندگانی که با جستجوی کلمه کلیدی، صفحه شما را در بین نتایج گوگل دیده و با کلیک روی آن وارد سایت شده‌اند، مهم هستند. به این دسته از بازدیدکنندگان ترافیک ارگانیک سایت می‌گویند.

اگر می‌خواهید از ترافیک ارگانیک سایت خود آگاه شوید، فقط کافیست مسیر Acquisition > Overview > Organic Search را طی کنید. اطلاعات ارزشمند دیگری هم از این قسمت قابل دریافت است؛ مانند:

  • صفحه فرود محبوب
  • آن دسته از کلمات کلیدی که باعث کسب ترافیک شده‌اند
  • موتورهای جستجویی که بیشترین ترافیک را به وجود آورده‌اند
  • صفحات خروج
  • بانس ریت یا نرخ پرش

این گزارش گوگل آنالیتیکس به شما کمک می‌کند تا میزان موفقیت استراتژی کلمات کلیدی را ارزیابی کنید و در صورت نیاز آن‌ها را تغییر دهید. همچنین توصیه می‌کنیم صفحاتی که بانس ریت بالایی دارند را شناسایی و با دقت بررسی کنید. با فهمیدن علت آن می‌توانید به اصلاح این صفحات بپردازید.

گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو

۲٫     صفحات فرود و عنوان صفحات (Landing pages and page titles)

یکی از نقطه ضعف‌های گوگل این است که کلمه کلیدی جستجوشده توسط کاربر را در بسیاری از جستجوها نشان نمی‌دهد. این مشکل وقتی به وجود می‌آید که کاربر از موتور جستجوی گوگل در حالت پروتکل HTTPS استفاده کند یا اینکه بعد از وارد شدن به اکانت، گزینه مخفی کردن اینگونه اطلاعات را فعال کرده باشد.

تنها راه جایگزین برای این مشکل این است که در قسمت صفحات فرود، صفحاتی که بیشترین ورودی از جستجوی ارگانیک دارند، را پیدا کنید. در این صورت می‌توانید کلمات کلیدی نوشته شده در صفحات پربازدید را بررسی کرده و میزان موفقیت آن‌ها را بسنجید. در این قسمت حتی می‌توانید صفحاتی را که بازدیدی نداشته‌اند، هم شناسایی و مشکلاتشان را رفع کنید.

برای دسترسی به این گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو می‌توانید از مسیر Behavior > Site Content > Landing Pages استفاده کنید.

گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو

۳٫     نرخ تبدیل (Conversion goals)

اگر در سایتتان محصولی ارائه می‌دهید، پس باید در کنار افزایش ترافیک، هدف دیگری هم داشته باشید. آن هدف چیزی جز تبدیل کاربر به مشتری نیست. تبدیل اغلب با فروش همراه است. اما در بازاریابی آنلاین این دو مفهوم یکی نیستند و فقط بسیار به هم نزدیکند.

هر بار که یک بازدیدکننده اقدام موردنظر شما را در سایت انجام دهد، تبدیل اتفاق می‌افتد. این اقدام می‌تواند اشتراک یک خبرنامه، خرید محصول یا هر هدفی که شما از طراحی سایت دارید، باشد. به عبارت ساده، اگر کسی عملی که شما دوست دارید او انجام دهد، را به پایان برساند، یک تبدیل انجام شده است.

اگر ۱۰۰ نفر از سایت شما بازدید کرده‌اند و ۱۰ نفر محصولتان را خریده‌اند نرخ تبدیل شما ۱۰ درصد است. برای اندازه‌گیری نرخ تبدیل مشتری باید هر خریدی که در سایت انجام می‌شود، را به گوگل آنالیتیکس گزارش دهید.

مسیر گزارش نرخ تبدیل در گوگل آنالیتیکس Conversions > Goals > Overview است.

ویدیو پیشنهادی : آموزش گوگل آنالیتیکس
آموزش گوگل آنالیتیکس

 

۴٫     نرخ تبدیل کمکی (Assisted conversions)

نرخ تبدیل تنها به روشی که در گزارش قبلی ذکر شد، انجام نمی‌شود و شکل‌های دیگری هم دارد. تصور کنید در چندین سایت به دنبال محصول موردنظرتان می‌گردید اما هیچ خریدی از آن‌ها انجام نمی‌دهید. بعد از چند روز یا پس از بررسی همه سایت‌ها، URL سایت منتخبتان را مستقیماً تایپ کرده، وارد سایت شده و خرید می‌کنید.

آماری از این دست در نرخ تبدیل لحاظ نمی‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید گزارش دقیق‌تری داشته باشید، باید از نرخ تبدیل کمکی استفاده کنید. بدین منظور باید از مسیر Conversions > Multi-Channel Funnels > Assisted Conversions بروید.

گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو

نرخ تبدیل کمکی تمام مسیری که مشتری برای خرید طی کرده است، را نشان می‌دهد. در این گزارش گوگل آنالیتیکس می‌توانید داده‌های دقیق‌تری برای نرخ تبدیل کسب کنید.

افت شدید نمودارها را در این بخش جدی بگیرید. اگر نرخ تبدیل در این قسمت بسیار افت کرده، اما میزان ترافیک کل ثابت مانده است، باید کلمات کلیدی و استراتژی تولیدمحتوای سایت را بررسی و اصلاح کنید.

۵٫     سرعت سایت (Site speed)

احتمالاً تاکنون پیش آمده است که وارد سایتی شوید و سرعت پایینش آنقدر شما را کلافه کند که مجبور شوید به سایت دیگری بروید. مشخص است که یکی از مهم‌ترین مسائل در سئو سرعت سایت است. با استفاده از ابزارهای زیادی مانند GTmetrix، Google Page Insights و Pingdom می‌توانید سرعت صفحات سایتتان را بسنجید.

البته این ابزارها سرعت را در تمام صفحات سایت اندازه‌گیری نمی‌کنند. گزارش سرعت سایت در گوگل آنالیتیکس به شما در اندازه‌گیری سرعت تک تک صفحات سایت کمک می‌کند. در این صورت می‌توانید برای رفع مشکل سرعت آن صفحه تلاش کنید.

حین بررسی سرعت سایت متوجه خواهید شد که صفحات کند و صفحات خروج به هم مرتبط هستند. درواقع اگر بانس ریت صفحات کند را بررسی کنید، با بالا بودن نرخ پرش آن‌ها مواجه خواهید شد. برای کسب این گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو از این مسیر Behavior > Site Speed > Overview اقدام کنید.

۶٫     جستجوی سایت (Site search)

گزارش جستجوی سایت تنها در صورت نصب ماژول جستجو امکان‌پذیر است. این قسمت می‌تواند قدرت تجربه کاربری سایت شما را نمایش دهد و از این جهت بسیار اهمیت دارد. فرض کنید کاربری در قسمت جستجوی سایت به دنبال صفحه‌ای بوده و نتوانسته است آن را بیابد. در این صورت متوجه می‌شوید قطعاً ساختار هدایت سایت با مشکلی روبه‌رو است.

با استفاده از این گزارش در مسیر Behavior > Site Search > Search Terms می‌توانید آن دسته از کلمات کلیدی که کاربران جستجو کرده‌اند ولی محتوایی برای آن‌ها نیافته‌اند، را شناسایی و شکاف‌ها را با محتوای مرتبط اصلاح کنید.

۷٫     موبایل (Mobile)

از مقایسه آمار ترافیک نسخه‌های مختلف سایت مانند موبایل، تبلت و دسکتاپ می‌توانید اطلاعات خوبی به دست آورید. مثلاً اگر بانس ریت یک سایت در نسخه موبایل بیشتر از سایر نسخه‌ها باشد، یعنی مشکلی در آن نسخه وجود دارد. بنابراین با بهینه‌سازی آن می‌توانید تجربه کاربری را بهبود بخشید.

گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو

به علاوه با استفاده از این اطلاعات می‌توانید نسخه ارزشمندتر و سودآورتر سایت خود را بیابید. به عنوان مثال در کسب‌وکارهای محلی نسخه‌های موبایلی ارزش بیشتری دارد. در حالی که در کسب‌وکارهای B2B بیشتر از نسخه‌های دسکتاب استفاده می‌شود.

برای استفاده از این اطلاعات می‌توانید از مسیر Audience > Mobile > Overview گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو را دریافت کنید.

۸٫     سفارشی سازی داشبود گوگل آنالیتیکس (Customize your dashboard)

گاهی لازم است یک گزارش خلاصه به مشتریان ارائه دهید. در این صورت می‌توانید از همین ۸ گزارش‌ گوگل آنالیتیکس برای سئو استفاده کنید. اما فهم این گزارش‌ها برای افراد غیرمتخصص کار آسانی نیست. پس باید آن‌ها را ساده‌سازی کنید و با استفاده از نمودارها و جداول قابل فهم، اطلاعات لازم را در اختیار مشتریان قرار دهید.

بدین منظور می‌توانید از مسیر Customization > Dashboards یک داشبود شخصی‌سازی شده بسازید. در این داشبود می‌توانید به راحتی ویجت‌هایی مانند معیارهای سنجشی ساده، نقشه‌ها، جدول‌ها، تایم لاین و نمودارها را ارائه دهید.

 

کلام آخر :

شما در قبال استفاده از این هشت گزارش گوگل آنالیتیکس برای سئو هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید. با این حال این ابزار اطلاعات بسیار ارزشمندی را به شما ارائه می‌دهد که می‌توانید با کمک آن‌ها در رقابت‌های سئو قدرتمند ظاهر شوید. علی‌رغم رایگان و در دسترس بودن گوگل آنالیتیکس، درصد کمی از وب مسترها از این ابزار برای بهبود سئو سایت خود استفاده می‌کنند.

گزارش‌هایی که در این مقاله به توضیح آن‌ها پرداختیم، هرکدام داده‌های مفیدی در اختیارتان قرار می‌دهند. با کمک این داده‌ها می‌توانید به اشکالات صفحات مختلف سایت پی ببرید و برای رفع آن‌ها تلاش کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا