بازاریابی

۸ وظیفه اصلی در مدیریت بازاریابی

وظایف مدیر بازاریابی : هیچ کسب و کاری بدون درآمد نمی‌تواند به فعالیت ادامه دهد. بازاریابی با قرار داشتن در خط مقدم جذب مشتری و فروش، یکی از اساسی‌ترین واحدهای هر سازمانی به حساب می‌آید.
در راس این واحد مدیر بازاریابی با تدوین استراتژی، سازماندهی و رهبری تیم بازاریابی، شرکت را به اهداف خود نزدیک می‌کند. این مدیر باید توانایی‌های اولیه مدیریتی را به همراه دانش و خلاقیت لازم برای بازاریابی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم وظایف اصلی مدیر بازاریابی در علم مدیریت را معرفی کنیم.

ویدئو پیشنهادی : دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ

  اهمیت مدیریت بازاریابی

نیاز به وجود یک رهبر قابل اعتماد، یکی از اساسی‌ترین نیازهای هر تیمی برای رسیدن به موفقیت است. تیم بازاریابی هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود. مدیر بازاریابی کسی است که به این تیم سر و سامان داده و اعضای آن را برای رسیدن به اهداف تعیین شده راهنمایی کند.
این فرد باید دانش کافی نسبت به علم بازاریابی را در کنار شایستگی‌های مورد نیاز برای مدیریت یک تیم داشته باشد. وظایف مدیر بازاریابی عبارتند از: برنامه‌ریزی بلندمدت و کوتاه‌مدت، تعامل با تیم و مدیران دیگر، انتخاب و آموزش نیروهای بازاریابی و فروش، تعیین معیارهای ارزیابی و نظام پاداش، هماهنگی و رهبری، برنامه‌ریزی استراتژیک و نظارت بر فعالیت تیم.

 

۸ وظیفه اصلی در مدیریت بازاریابی

در این بخش وظایف اصلی مدیریت بازاریابی را یکی یکی توضیح می‌دهیم.

۱٫     برنامه ریزی آینده‌نگر

نگاه کوتاه‌مدت به بازاریابی و فروش اشتباه بزرگی است. چرا که بازاریابی مدرن به حفظ مشتریان و ایجاد یک رابطه معنادار با آن‌ها بیشتر از جذب مشتریان جدید اهمیت می‌دهد.
یکی از اصلی‌ترین وظایف مدیر بازاریابی، داشتن یک چشم‌انداز (Vision) بلندمدت متناسب با اهداف و نیازهای سازمان است. مدیر بازاریابی (CMO) باید بتواند فعالیت‌های تیم خود را در مسیر رساندن سازمان به اهداف مشترک قرار دهد و در این راه به ارزش‌ها و سیاست‌های سازمان نیز توجه داشته باشد.

۲٫     تعامل با مدیران دیگر

مدیر بازاریابی بدون تعامل مستمر و مفید با دیگر مدیران سازمان، چگونه می‌تواند اهداف، ارزش‌ها و نیازهای سازمان را به خوبی درک کند؟
در واقع مهارت ارتباطی یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که مدیران بازاریابی به آن نیاز دارند. تعامل با مدیران دیگر یکی از اساسی‌ترین وظایف مدیر بازاریابی است؛ چرا که گاهی مدیر بازاریابی می‌تواند با انتقال نظرات مشتریان و کاربران در مورد محصول یا خدمت، دید مدیران دیگر را کامل‌تر کرده و باعث بهبود استراتژی‌ها و سیاست‌های کلی سازمان شود.

وظایف مدیر بازاریابی

۳٫     انتخاب نیروهای فروش و بازاریابی

این وظیفه معمولا به مدیر بازاریابی سپرده می‌شود. چرا که او شرایط بازار را بهتر از هر کسی می‌شناسد و به ویژگی‌های لازم در نیروها ، به بهترین شکل آگاه است.

۴٫     تمرین دادن نیروی فروش و بازاریابی

مدیر بازاریابی دقیقا می‌داند شرکت با چه مخاطبانی طرف است و آن‌ها چه نیازها، ترجیحات و مسائلی دارند. تیم بازاریابی و فروش شرکت هم باید از ویژگی‌های مخاطب هدف خود آگاه شود تا بتواند بهترین برخورد را با او داشته باشد. علاوه بر این، گاهی نیروهای بازاریابی و فروش نیازمند آموزش دیدن در راستای تکنیک‌ها و تاکتیک‌های جدید بازاریابی و تقویت مهارت‌ها خواهند بود که رسیدگی به این نیازها از وظایف مدیر بازاریابی به حساب می‌آید.

ویدئو پیشنهادی : آموزش بازاریابی
آموزش بازاریابی

 

۵٫     تعیین نظام پاداش

یکی دیگر از وظایف اصلی مدیریت بازاریابی، تعیین معیارهای سنجش فعالیت‌های تیم بازاریابی و فروش است. چرا که این مدیر بهتر از هر کسی نسبت به ارزش کار بازاریابی و شیوه اندازه‌گیری نتایج کارها اطلاع دارد.
او همچنین باید KPI ها یا معیارهای کلیدی ارزیابی عملکرد را در تعامل و مشورت با مدیران سطح بالای سازمان و با الهام گرفتن از ارزش‌ها و اهداف مشترک سازمانی تعیین کند.

۶٫     هماهنگی و رهبری تیم

هیچ تیمی بدون بهره بردن از وجود یک رهبر مقتدر و دانا، شانس پیروزی نخواهد داشت. اصلی‌ترین وظیفه مدیر بازاریابی، رهبری تیم بازاریابی و حفظ اتحاد آن‌ها در راه رسیدن به اهداف سازمان است.
مدیر بازاریابی جدا از دانش بازاریابی خود، باید به علم مدیریت و مهارت‌هایی مثل مدیریت تعارض هم مسلط باشد تا بتواند تیم خود را همیشه سرحال و سرزنده نگه‌دارد.
البته باید توجه داشت که وجود این مهارت‌ها و شایستگی‌ها بدون داشتن دانش کافی نسبت به بازاریابی اثرگذار نخواهد بود. اما ترکیب این دو می‌تواند یک فرد را به یک مدیر بازاریابی ایده‌آل تبدیل کند.

وظایف مدیر بازاریابی

۷٫     تعیین استراتژی و برنامه‌ریزی برای اجرای  آن

استراتژی را می‌توان قلب تپنده هر سازمان و هر کدام از بخش‌های آن دانست. جدا از استراتژی کلی سازمان، هر بخش برای خود استراتژی جداگانه‌ای دارد تا بتواند به بهترین شکل در راستای رسیدن به اهداف مشترک سازمانی قدم بردارد. در بین استراتژی بخش‌های مختلف، استراتژی بازاریابی بیشترین اهمیت را دارد.
چرا که به ثمر نشستن زحمات تمام بخش‌ها در نهایت با فروش حاصل می‌شود و تیم بازاریابی در خط مقدم فروش قرار دارد. مدیر بازاریابی همچنین موظف است پس از تدوین استراتژی، برنامه‌ریزی‌های لازم برای اجرایی شدن استراتژی‌ها را هم انجام دهد.

۸٫     نظارت بر اجرای برنامه‌ها

استراتژی‌ها قرار نیست خود به خود اجرا شوند. یک مدیر باید همیشه به زیردستان خود نظارت داشته باشد و به محض مشاهده کوچکترین حرکت اشتباه، برای اصلاح آن قدم بردارد.

کلام آخر

تیم بازاریابی یک شرکت یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن است. چرا که بالا رفتن آمار جذب مشتری و رشد درآمد تا حد زیادی به این تیم بستگی دارد.
در همین راستا، مدیر بازایابی هم یکی از مهم‌ترین مدیران سازمان است که باید بتواند به خوبی تیم خود را رهبری کرده و با دیگر مدیران سازمان تعامل فعالی داشته باشد.
چرا که بازاریابی از فعالیت‌های دیگر شرکت جدا نیست و یکپارچگی تیم‌های مختلف در تصمیم‌گیری باعث بهتر شدن عملکرد خواهد شد.
در این مقاله سعی کردیم وظایف اصلی مدیریت بازاریابی را با توجه به نیازهای شرکت‌های امروزی بررسی کنیم. امیدواریم این مطلب در پاسخ به سوالات شما موفق عمل کرده باشد. نظرات خود را از بخش کامنت با ما در میان بگذارید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا