برنامه نویسی و IT

آگهی افزار چیست و چگونه از آن پیشگیری کنیم

مختصر تعریفی از آگهی افزار

آیا هر بار که می‌خواهید وبگردی کنید تبلیغات شما را بمباران می کنند؟ آیا سرعت رایانه شما کند و به صورت مکرر خاموش و روشن می شود؟ پس در این صورت، احتمال اینکه دستگاه یا رایانه شما به بدافزارها بخصوص آگهی افزار آلوده شده باشد بسیار است.در ادامه این مقاله می‌خواهیم بیشتر درباره آگهی افزار سخن بگوییم پس همراه ما باشید.

 

ویدیو پییشنهادی : تحلیل بدافزار
تحلیل بدافزار

 

آگهی افزار (Adware) بدافزاری است که کار آن درست کردن تبلیغاتی فریبنده است که کاربر را فریب دهد که بر لینک سایت‌های مخرب و آلوده کلیک کند. تبلیغات مخرب با کنترل مرورگر شما فعالیت شما را ردیابی می‌کند.

در مواردی مشاهده شده که آگهی افزار توانسته با تبلیغات فریبنده خود کنترل رایانه افراد را بدست بگیرد و رایانه را دچار مشکل فراوان کند. 

 

آگهی افزار چیست و چگونه از آن پیشگیری کنیم

آگهی افزار چیست

ابتدا بگذارید با یک مثال ساده شروع کنیم شما در یک روز زمستانی بعد از اینکه لیوان چای خود را آماده کرده‌اید و آماده به کار هستید وارد مرورگر خوب و امن خود می‌شوید ناگهان انواع تبلیغات بر روی صفحه مرورگر شما ظاهر می‌شوند و به نوعی به صفحه مرورگر شما هجوم می‌آورند یا شما را به سمت سایت‌های مخرب دیگر هدایت می‌کنند یا فعالیتی که در حال انجامش بودید را قطع می‌کنند. 

هر چقدر هم که شما سعی کنید پنجره‌های تبلیغاتی مزاحم را ببندید اما باز هم آنان به گونه‌های مختلف باز می‌شوند مانند مگس‌های مزاحم در یک پیک نیک لذت بخش، وزوز می‌کنند. این پدیده آزاردهنده از بدافزار آگهی افزار به وجود آمده است. آگهی افزار مخفف عبارت تبلیغات نرم افزاری پشتیبانی شده است.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش هک
آموزش هک

کار اصلی آگهی افزار چیست

پول و درآمد حاصل از تبلیغات غیر مجاز همان هدفی است که این بدافزار را به سمت رایانه و دستگاه شما هدایت می‌کند. Adware بدافزارهای مخربی هستند که کار اصلی آنان ایجاد تبلیغاتی فریبنده است برخی از متخصصین امنیتی بر این باوراند که Adware‌ها بدافزارهایی پیشرو و مدرن هستند که می‌توانند عملیات مخربی در رایانه ایجاد کنند.

آگهی‌افزارها با روش خاصی خود را به عنوان نرم‌افزار یا برنامه قانونی جای می‌زنند یا از برنامه‌های قانونی استفاده می‌کنند تا شما را فریب دهند اینگونه می‌شود که افراد فریب می‌خورند و به راحتی نرم افزار مخرب را بر روی دستگاه و رایانه خود نصب می‌کنند.

Adware با نمایش خودکار تبلیغات آنلاین در رابط کاربری نرم افزار یا روی صفحه ای که در هنگام نصب ظاهر می‌شود، برای توسعه دهنده خود درآمد کسب می‌کند. هنگامی که شما در حال مشاهده تبلیغات شگفت انگیز مانند چگونه در یه هفته ۲۰ کیلو لاغر شوید؟ یا پیشنهاداتی در رابطه با اسرار ثروتمند شدن که اکثریت آنان هم شما را فریب می‌دهند که با یک کلیک ساده به تمامی این مطالب دست پیدا می‌کنید و شما با کلیک بر روی آنان به انواع سایت‌های مخرب هدایت می‌شوید. 

 

آگهی افزار چیست

چگونه بفهمیم به Adware‌ها آلوده شده‌ایم؟

شاید این پرسش خیلی از افراد باشد که دقیق ندانند به چه صورت به آگهی افزار آلوده شده‌اند؟! در واقع ما آنقدر به تبلیغات و پنجره‌های باز شو خودکار عادت کرده‌ایم که تشخیص اینکه سایت دارای تبلیغات آلوده است یا خیر، تقریبا کار دشواری شده است. 

 

مقاله پییشنهادی : بدافزار چیست
بدافزار چیست و چگونه پخش می‌شود

 

اما ما در این قسمت می‌خواهیم علائمی را معرفی کنیم که مشخص می‌کند دستگاه یا رایانه شما به آگهی افزار آلوده شده این علائم عبارت‌اند از:

  • تبلیغات در مکان‌هایی حاضر می‌شوند که اصلا انتظار نداریم.
  • صفحه اصلی مرورگر وب شما بدون اجازه شما به طرز مرموزی تغییر کرده است.
  • صفحات وبی که معمولاً از آنان بازدید می‌کنید به درستی نمایش داده نمی‌شوند.
  • پیوندهای وب سایت به سایت‌هایی متفاوت از آنچه انتظار دارید، هدایت می‌شوند.
  • سرعت مرورگر شما بسیار کند است و اختلالات گوناگونی دارد.
  • دستگاه هوشمند شما ناگهان شروع به بارگیری نرم افزارهای ناخواسته می‌کند. 
  • مرورگر شما مرتبا خراب می‌شود و …. .

این علائم هشدارهای جدی برای دستگاه هوشمند و رایانه هستند بهتر است هرچه سریعتر اقدام کنید تا بیشتر دچار مشکل نشوید.

 

چگونه بفهمیم به آگهی افزار آلوده شده‌ایم؟

به چه روش آگهی‌افزار سیستم را آلوده می‌کند؟

Adware یا همان آگهی افزارها دو روش اصلی دارند که با استفاده از آنان رایانه و دستگاه هوشمند افراد را آلوده می‌کنند این دو روش عبارت اند از:

 بارگیری برنامه مخرب

در روش اول، شما یک برنامه را بارگیری می‌کنید که معمولاً نرم افزار رایگان یا نرم افزار اشتراکی هستند و آنان بی سر و صدا و بدون اطلاع و اجازه شما، انواع نرم افزارهای تبلیغاتی مخرب را بر روی سیستم شما نصب می‌کنند. سپس نرم‌افزارهای تبلیغاتی مخرب شروع به کارهای خلافکارانه خود می‌کنند و سیستم دچار مشکلات فراوان و آزاردهنده می‌شود.

 

مقاله پییشنهادی : خرگوش بد چیست
خرگوش بد چیست

ورود به سایت‌های آلوده

روش دوم مانند روش اول به همان اندازه موذیانه است. شما در حال بازدید از یک وب سایت هستید که آن وب سایت ممکن است سایتی به ظاهر معتبر باشد اما آن‌طور که نشان می‌دهد نیست. این‌گونه می‌شود که تبلیغات مخرب از یک آسیب‌پذیری در مرورگر وب برای بارگیری محتویات آلوده خود استفاده می‌کند و درایو سیستم شما درگیر آن می‌شود.

بعد از اینکه آگهی افزار سیستم و دستگاه شما را آلوده کرد، بدافزارهای تبلیغاتی شروع به جمع آوری اطلاعات شما می‌کنند و شما را به وب سایت‌های مخرب هدایت می‌کنند و تبلیغات مخرب بیشتری را به داخل مرورگر شما می‌اندازند. 

آشنایی با انواع آگهی افزار 

به طور کلی اکثریت متخصصین امنیتی به آگهی افزارها لقب هواپیما ربا را داده اند. علت این لقب این است که هواپیماربایان صفحه اصلی و تنظیمات جستجوی پیش فرض را تغییر می‌دهند.

شما با خوشحالی در حال گشت و گذار در وب هستید که ناگهان تبلیغات به شما هجوم می‌آورند. به طور طبیعی ممکن است تصور کنید که این تبلیغات از سایتی که بازدید می‌کنید سرچشمه می‌گیرند، اما اینگونه نیست. 

نکته جالبی که در این قسمت وجود دارد این است که آگهی افزارها به نوعی طراحی شده‌اند که مانند دیگر تبلیغات ظاهر شوند و هیچ مورد مشکوکی از خود نشان ندهند.

آخرین اخباری که از adware وجود دارد به شرح زیر است:

تهدید دستگاه‎های هوشمند به واسطه‌ی آگهی افزار MobiDash

آگهی افزاری به نام MobiDash اختلالاتی در دستگاه‌های هوشمند افراد به وجود آورده است.

بدافزار Kuik

بدافزار Kuik یک ابزار تبلیغاتی ساده می‌باشد که در عین سادگی، بسیار آزاردهنده عمل می‌کند.

 

مقاله پییشنهادی : فیشینگ چیست
فیشینگ چیست

بدافزار PBot

همانطور که از نامش پیداست این بدافزار یک ربات تبلیغاتی است که اصل کار آن براساس زبان برنامه نویسی پایتون است.

تاریخچه‌ی کوتاهی از آگهی افزار

شاید این سول برای افراد به وجود بیاید که اصلا این آگهی افزارها از کجا آمده‌اند؟! برای پاسخ این سوال باید به گذشته و به سال ۱۹۹۵ برویم زمانی که کارشناسان صنعت، اولین نرم افزار با پشتیبانی تبلیغات را بخشی از گروه بزرگتر جاسوس افزارها دانستند. 

به مرور زمان متخصصان شروع به جداسازی جاسوس افزارها از آگهی افزارها کردند و خواستند آنان را به نوع کم خطرتر تبدیل کنند که حداقل از نظر تئوری قانونی به نظر برسند. زیرا دفاتر حقوقی و مشاغل به واسطه همین تبلیغات کار خود را گسترش می‌دادند.

 

آیا آگهی افزارها خطرناک هستند؟

 

در سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ تبلیغات به اوج خود رسیده بود که حاکمان شروع کردن افرادی که بیش از اندازه از این تبلیغات استفاده می‌کنند را جریمه کنند که به مرور زمان adblocker در مرورگرها به وجود آمدند که تقریبا امروزه دیگر adblock در همه جا وجود دارند.

امروزه اگرچه تبلیغات مخرب همچنان پابرجا هستند و بسیار هم میان هکرها و افراد سودجو محبوب شده‌اند و به راحتی می‌توانند همیشه رفتار ما را تجزیه و تحلیل کنند و براساس همان رشد و توسعه یابند.

آیا آگهی افزارها خطرناک هستند؟

آگهی افزارها بیشتر به جای اینکه خطرناک باشند بسیار آزار دهنده هستند زیرا تبلیغات‌های زیادی به وجود می‌آورند که به نوعی مزاحمت برای افراد ایجاد می‌کند. 

 

مقاله پییشنهادی : جاسوس افزار چیست
جاسوس افزار چیست

 

اعلام بنرهای مداوم، تبلیغات درون متنی و پنجره‌های بازشو خودکار مزاحمت‌هایی هستند که هنگام گشت و گذار در اینترنت در داخل پنجره مرورگر شما ظاهر می‌شوند. پنجره‌ها و برگه‌های تبلیغاتی ممکن است به طور غیر منتظره‌ای باز شوند. 

این عوامل به مرور زمان سرعت رایانه شما را کند خواهد کرد یا رایانه شما را به طور کامل خراب می‌کنند. در موارد شدیدتر ممکن است این بدافزار اطلاعات مرورگر شما را جمع‌آوری کند که ممکن است شامل آدرس IP شما، جستجوی صفحات وب بازدید شده و … باشد.

چگونه در برابر آگهی افزارها از خود محافظت کنیم؟

احتیاط کنید و محاسبات لازم و ایمن را انجام دهید. این جملات بدان معناست که قبل از بارگیری و نصب فوری هر نرم افزار جدیدی خصوصاً نرم افزار رایگان، چندین بار بررسی و فکر کنید. قبل از موافقت با نصب آنها، مانند یک وکیل شرایط و ضوابط را دقیق بخوانید و اگر مورد مشکوکی از اجازه بارگیری نرم افزارهای تبلیغاتی وجود داشت، از مراحل بارگیری خارج شوید. 

از سایت‌های تورنت و بارگیری‌های غیرقانونی پرهیز کنید و هرگز برنامه‌ای را از منبع ناشناخته بارگیری و نصب نکنید حتی اگر تحت عنوان یک برنامه قانونی و مفید به شما ارائه شد.

و در آخر حتی قبل از همه اقدامات احتیاطی فوق، یک برنامه امنیت سایبری معتبر برای رایانه شخصی یا تلفن همراه خود بارگیری کنید. مرتباً اسکن انجام دهید و برنامه‌های خود را بروز نگه دارید. این نکته را نیز هیچ‌گاه فراموش نکنید که پیشگیری از آگهی افزار، بهتر از درمان آن است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا