مقالات دیجیتال مارکتینگ

اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ

در دنیای دیجیتال مارکتینگ اصطلاحات زیادی مطرح هستند که برای کارشناسان حوزه بازاریابی دیجیتال ضروری است تا با این اصطلاحات آشنایی داشته باشند.

اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ را شاید بتوان در سه دسته‌ی مجزا قرار داد. دسته‌ی اول شاخه‌ها و روش‌های مختلف مطرح در دیجیتال مارکتینگ هستند. دسته‌ی دوم اصطلاحات مطرح در ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند و دسته‌ی پایانی مفاهیم مرتبط با دیجیتال مارکتینگ است که در ادامه به تعریف این سه بخش خواهیم پرداخت.

اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ

شاخه‌ها و روش‌های دیجیتال مارکتینگ

اولین مجموعه از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ که نیاز است با آن‌ها آشنا شویم، اصطلاحات مربوط به شاخه‌ها و روش‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ است.

لازم است تا هر کارشناس بازاریابی در فضای دیجیتال و یا علاقه‌مند به این حوزه، با روش‌های مختلف مارکتینگی که در فضای دیجیتال مطرح است آشنا باشد. روش‌هایی مانند: بازاریابی ایمیلی و پیامکی، بازاریابی محتوایی، سئو، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و …

در رابطه با این روش‌ها در مقاله‌ی شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ به تفصیل صحبت شده‌ است و برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به این مقاله مراجعه کنید.

 

مقاله پیشنهادی : شرح شغل دیجیتال مارکتر
شرح شغل دیجیتال مارکتر

 

 

سئو

اصطلاحات مطرح در ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

کارشناسان دیجیتال مارکتینگ، ابزارهای متعدد و مختلفی را برای پیشبرد فعالیت‌هایشان در اختیار دارند. ابزارهایی همانند گوگل آنالیتیکس، گوگل سرچ کنسول، گوگل تگ منیجر، فایربیس، گوگل ادز، گوگل ترندز و … از آنجایی که اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ در این نرم‌افزارها بسیار زیاد هستند، پس از معرفی ابزارها، صرفا به معرفی مهم‌ترین اصطلاحات آن‌ها خواهیم پرداخت.

گوگل آنالیتکس

۱) گوگل آنالیتیکس:

هر وبسایت برای مطلع شدن از کاربران خود نیاز به یک Tracker دارد که گوگل آنالیتیکس معروف‌ترین Trackerموجود در بازار است. هرچند بعضا ازTrackerهای دیگری همانند بیتلی و پیویک نیز استفاده می‌شود.

گوگل آنالیتیکس برای شما این امکان را فراهم می‌کند تا اطلاعات متنوع و فراوانی را درباره‌ی کاربرانتان به دست بیاورید. البته در نظر داشته باشید که گوگل آنالیتیکس فقط وظیفه‌ی دادن اطلاعات را بر عهده دارد و بر روی داده‌هایتان تحلیل انجام نمی‌دهد.

الف) ایونت (Event):

گوگل آنالیتیکس اطلاعات مهمی را به شما می‌دهد. اطلاعاتی مثل تعداد کسانی که از نسخه موبایل وبسایت شما استفاده کرده اند نسبت به نسخه دسکتاپ چگونه بوده است و از چه کشورهایی بیشتر به سایت شما رجوع می‌شود.

اما ممکن است شما به اطلاعات دیگری نیز نیاز داشته باشید که گوگل آنالیتیکس به صورت پیش فرض این اطلاعات را به شما ندهد. ایونت یکی از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ است که برای این شرایط استفاده می‌شود.

بر فرض مثال شما نیاز دارید تا ببینید که بر روی یک گزینه از گزینه‌های موجود در صفحه‌ی اصلی سایتتان چندبار کلیک شده است. برای جمع‌آوری این چنین اطلاعاتی نیاز است تا ایونت ست شود.

حال می‌توانید این ایونت را با استفاده از گوگل تگ منیجر ست کنید و یا تیم فنی سایت از طریق بک اند ایونت را ست کنند. لازم به ذکر است که شما به هر میزان که بخواهید می‌توانید ایونت ست کنید. اما به دو دلیل این کار توصیه نمی‌شود.

دلیل اول این است که نسخه‌ی رایگان گوگل آنالیتیکس محدودیت هایی دارد و اگر بیش از حد مجاز داده‌ها جمع‌آوری شوند، بخشی از گوگل آنالیتیکس از حالت آنلاین خارج شده و داده‌ها را باوقفه به روز می‌کند.

دلیل دوم نیز از این قرار است که شما نه وقت این را خواهید داشت تا بر روی همه‌ی ایونت‌ها تحلیل انجام دهید و نه این کار ضرورتی دارد.

 

مقاله پیشنهادی :دیجیتال مارکتر کیست ؟
دیجیتال مارکتر کیست ؟

 

ب) گل (Goal):

گل‌ها در واقع همان ایونت‌ها هستند، اما ایونت‌هایی که از ارزش بسیار بالایی برای ما برخوردار بوده‌اند. شما تنها می‌توانید ۲۰ ایونت را به گل تبدیل کنید.

اما چرا لازم است تا ایونت به گل تبدیل شود؟ یکی از دلایل اهمیت گل‌ها راحتی کار است، شما در اکثر گزارش‌های گوگل آنالیتیکس به گل‌ها دسترسی خواهید داشت و می‌توانید تمام آن گزارش را بر اساس گل مد نظرتان نظام ببخشید.

گل‌ها شاید مفهومی نزدیک با شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) داشته باشند. شما می‌توانید تمام شاخص‌های رشد کسب و کارتان را به طور دائم رصد کنید و برای بهبود این شاخص‌ها تلاش کنید. مثلا یکی از گل‌های مهم می‌تواند تعداد ثبت‌نام‌ فعال در سایت باشد.

ج) نرخ تبدیل (Conversion Rate):

یکی دیگر از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ که البته در مارکتینگ آفلاین نیز اهمیت داشته و در گوگل آنالیتیکس به کرات مورد استفاده قرار می‌گیرد، نرخ تبدیل است.

نرخ تبدیل شاخصی است که می‌تواند میزان اثربخشی شاخص‌های مختلف را نسبت به یکدیگر برای شما مشخص کند. همچنین مقایسه نرخ تبدیل بین دو کانال مختلف به شما این آگاهی را می‌دهد که بودجه خود را بهتر است در کدام‌یک از کانال‌ها مصرف کنید.

مثلا نرخ تبدیل تعداد ورودی‌های سایت از طریق اینستاگرام به ثبت‌نام کنندگان آن در مقایسه با نرخ تبدیل تعداد ورودی‌های لینکداین به ثبت‌نام کنندگان آن می‌تواند به شما این آگاهی را بدهد که بهتر است تمرکز خود را بیشتر بر روی کدام‌یک از این دو شبکه‌ی اجتماعی بگذارید.

د) ارگانیک (Organic):

ارگانیک یکی دیگر از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ و بدین معناست که یک شخص از طریق موتورهای جست و جو، با سرچ و به صورت طبیعی وارد سایت شما شده است.

که سه نوع مختلف دارد. ورود به سایت از طریق سرچ کلمه، ورود به سایت از طریق سرچ کردن عکس و یا ورود به سایت از طریق سرچ ویدئو.

۲) گوگل سرچ کنسول:

گوگل سرچ کنسول یکی دیگر از ابزارهای گوگل است که کارشناسان سئو و بازاریابی محتوایی بیشتر از دیگران از آن استفاده می‌کنند. این نرم‌افزار تحت وب نیز اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ مختص به خودش را دارد که در ادامه با مهم‌ترینشان آشنا خواهیم شد.

الف) ایمپرشن (Impression):

کاربران به طور روزانه کلمات بسیار زیادی را در گوگل سرچ می‌کنند که گوگل برای سرچ کاربران لینک‌های متعددی را نمایش می‌دهد. اما کاربران روی همه‌ی این لینک‌ها کلیک نمی‌کنند. به میزان دفعاتی که یک لینک توسط سرچ کنندگان دیده شده ایمپرشن می‌گویند.

ب) میانگین جایگاه (Average Position):

جایگاه هر لینک و یا کلمه در گوگل به عوامل متعددی وابسته است. ممکن است شما بعد از سرچ یک کلمه، لینک سایت مکتب‌خونه را در جایگاه اول گوگل ببینید اما دوست یا همکارتان پس از سرچ همان کلمه لینک سایت مکتب‌خونه را در جایگاه دوم مشاهده کنید. به میانگین این جایگاه‌ها Average Position گفته می‌شود که یکی از مهم‌ترین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ است.

ابزارهای دیگر کارشناسان بازاریابی دیجیتال مانند: گوگل تگ منیجر، گوگل ادوردز، گوگل ترندز، فایربیس و … نیز اصطلاحات مختص خودشان را دارند که از حوصله‌ی این بحث خارج است و در مقاله‌های بعدی به آن‌ها می‌پردازیم.

در مفاهیم پایه مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ نیز مواردی دیده می‌شود که بعضا می‌توان آن‌ها را از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ قلمداد کرد.

کمپین‌های تبلیغاتی، کمپین‌های فروش، قیف مشتریان و مواردی از این جنس، اصطلاحاتی هستند که هم در مارکتینگ آنلاین و هم در مارکتینگ آفلاین به کار برده می‌شوند که آشنایی با آن‌ها خالی از لطف نیست.

الف) کمپین‌های تبلیغاتی و فروش:

تمام اعمالی که برای رسیدن به یک هدف خاص انجام می‌شود را می‌توان در قالب یک کمپین نام‌گذاری کرد که این کمپین‌ می‌تواند اهداف مختلفی از جنس فروش، تبلیفات، افزایش کاربران، آگاهی از برند و … داشته باشد.

کمپین تبلیغاتی و فروش

ب) قیف مشتریان:

کاربرانی که یک محصول را می‌شناسند و یا از آن استفاده می‌کنند را می‌توان در قالب یک قیف دسته‌بندی کرد. هرچه از بالای قیف به سمت پایین می‌رویم و دهانه‌های قیف تنگ‌تر می‌شود، کاربران ما وفادارتر شده و استفاده‌ی آن‌ها از محصول ما بیشتر می‌شود.

قیف مشتریان یکی دیگر از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ است که البته در مارکتینگ سنتی و مارکتینگ آفلاین نیز استفاده می‌شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا