مدیریت

بازار کار در رشته های مدیریت چگونه است؟

بازار کار در رشته های مدیریت :

بازار کار در رشته های مدیریت چگونه است؟ در این مقاله سعی داریم درباره این موضوع اطلاعات مفیدی به شما بدهیم با ما همراه باشید.

  • مدیریت دولتی

مدیریت دولتی یا اداره امور عمومی یا مدیریت عمومی ( Public Administration) یکی از رشته های دانشگاهی است که به مطالعه نحوه به‌کارگیری و اجرای علوم اداری (مدیریت اداری) در سازمان‌ها شامل: امور مالی، امور حسابداری و حسابرسی، امور اداری و کارگزینی، امور منابع انسانی، امور پشتیبانی و رفاه، امور برنامه‌ریزی و خدمات، امور تغییر و تحول اداری، امور بیمه ای و تأمین اجتماعی، امور تشکیلات و روش‌ها، امور مالیاتی و بودجه و امور مرتبط دیگر با مدیریت پرداخته و افراد را برای اینگونه مشاغل آماده می‌سازد. از طرفی به دلیل وسیع بودن و گستردگی رشته مدیریت دولتی، این رشته به امور تصمیم‌گیری و خط مشی گذاری عمومی و همچنین به امور توسعه و حکمرانی هم می‌پردازد.

به عبارت دیگر علم اداره  نظام اجتماعی خاصی است که بر اساس آن عده ای از افراد بشر به منظور نیل به یک سلسله هدف‌های نسبتاً مشخص با یکدیگر همکاری می‌کنند، به این معنی که تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند و تصمیماتی را به مرحله اجرا و عمل در می‌آورند.

بر اساس تعریف دانشگاه فینیکس ایالت متحده ی آمریکا دانشجویان رشته مدیریت دولتی برای ارتقای مهارت‌های مدیریتی، باید به‌طور مؤثر در یک سازمان عمومی کار کرده و مهارت‌های حل مسئله خود را همراه با ارتباطات، خلاقیت، استفاده از اطلاعات و مهارت‌های مدیریتی بهبود ببخشند و رشد کنند.

طبق تعریف دانشگاه جورج واشینگتن ایالت متحده ی آمریکا مدیریت دولتی همان رشته مدیریت عمومی یا مدیریت اداری است. فارغ التحصیلان رشته مدیریت دولتی می‌توانند در تمام سطوح سازمان‌های دولتی، انجمن‌های ملی، گروه‌های منافع عمومی، پژوهشگر و مشاور شرکت و همچنین در بخش خصوصی فعالیت کنند. این رشته برای مطالعه مدیریت و خط مشی گذاری در زمینه‌های دولتی و خصوصی و تعاونی‌ها مناسب می‌باشد.

بازار کار رشته مدیریت دولتی

هشت زمینه مهم مدیریت دولتی عبارتند از:

۱-بودجه و مالیه عمومی (مدیریت امور مالی)

 ۲- فدرال سیاست، سیاست و مدیریت (خط مشی گذاری عمومی)

 ۳- مدیریت بحران و حوادث اضطراری

 ۴- مدیریت پیشرفت و توسعه همکاری‌های بین‌المللی

 ۵- مدیریت دولت‌های ایالتی و محلی (مدیریت سازمان‌های محلی و شهرداری‌ها)

 ۶- مدیریت سازمان‌های غیرانتفاعی و غیردولتی

 ۷- تحلیل و ارزیابی خط مشی گذاری عمومی

 ۸- مدیریت سازمان‌های دولتی و خصوصی (مدیریت امور اداری در بخش دولتی و خصوصی)

رشته مدیریت عمومی در طی تاریخ به وجود آمدن خود، بیش از پیش جنبه بین رشته‌ای پیدا کرده‌است و بر پایه زمینه‌هایی همچون اقتصاد، جامعه‌شناسی، حقوق، مردم‌شناسی، علوم سیاسی و برنامه‌ریزی محلی طراحی شده‌است تا فارغ‌التحصیلان مربوط را با مهارت‌ها و دانشی تجهیز کند که شامل گستره ی وسیعی از موضوعات و رشته‌های مرتبط با بخش عمومی است.

بازار کار رشته ی مدیریت دولتی

فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت دولتی (مدیریت عمومی) می‌توانند در  شغل هایی مانند: امور اداری و مالی، برنامه‌ریزی و خدمات، منابع انسانی، تحول اداری، امور دفتری، تحلیل گر بودجه، روابط عمومی، مدیریت بیمارستان‌ها و خدمات بهداشتی و درمانی، برنامه‌ریزی مالی و بانکداری، مالیه عمومی و بودجه و دیگر مباحث مطرح در امور مرتبط با مدیریت برای سازمان‌های دولتی و خصوصی و همچنین تعاونی‌ها در سطوح محلی، ایالتی، استان، ملی، فدرال و بین‌المللی استخدام شوند.

رشته مدیریت دولتی یا مدیریت عمومی همان رشته اداره امور عمومی می‌باشد که شامل امور اداری و مالی و … می‌شود. این رشته در ایران برای نخستین بار در سال ۱۳۳۳ با عنوان علوم اداری با کمک دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و در دانشکده ی حقوق دانشگاه تهران تشکیل شد.

مدیریت دولتی که در گذشته به علت قدمت زیاد این رشته به‌عنوان اداره امور عمومی شناخته می‌شد، قدیمی‌ترین گروه در رشته‌های مدیریت به‌ شمار می‌آید، در فاصله سال‌های ۱۳۳۳ الی ۱۳۴۱ به سبب ایجاد رشته‌های مختلف علوم اداری، این گروه، از رشته علوم سیاسی جدا شده و از سال ۱۴۴۱ تا به حال به‌طور مستقل در دانشکده مدیریت که تا سال ۱۳۷۴ نیز دانشکده علوم اداری و بازرگانی نامیده می‌شد، ارائه شده‌است.

بنیان‌گذاران این رشته در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران را می‌تواندکتر سید مهدی الوانی و دکتر حسن میرزایی اهرنجانی دانست. اشخاصی همچون دکتر سید مهدی الوانی(پدر علم مدیریت دولتی ) ، دکتر علی رضائیان ، دکتر محمد سعید تسلیمی، دکتر علی اکبر فرهنگی ، دکتر علی اصغر پورعزت، دکتر آرین قلی‌پور، دکتر حسن دانایی فرد و دکتر سید محمد مقیمی را می‌توان به عنوان استادان معروف مدیریت دولتی در ایران نام برد.

هم‌اکنون این رشته دارای انجمن علمی حرفه‌ای با مجوز وزارت علوم با نام انجمن علمی مدیریت دولتی ایران به ریاست دکتر علی اصغر پورعزت می‌باشد.

 

ویدیو پیشنهادی : مدیریت 
مدیریت

 

 

  • مدیریت بازرگانی :

یک رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی است، این رشته ابتدا در کشور فرانسه و از دانشگاه  ESCP EUROP شروع شده‌ است، رشته مدیریت بازرگانی به دانشجویان مهارت‌های اداره سازمان را آموزش می‌دهد، همچنین به بحث در مورد چگونگی کنترل سود، سرمایه، هزینه و استفاده ی بهینه از امکانات موجود می‌پردازد.

می‌توان گفت که هدف از این رشته موارد زیر است:

  • آشنایی دقیق با وظایف اساسی سازمان‌های بازرگانی
  • آشنایی بیشتر و افزایش مهارت و توانایی دانشجویان در شناخت مسائل مبتنی بر مدیریت
  • جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مرتبط به هر یک از مسائل مربوط به مدیریت
  • ارزیابی راه‌ حل‌های مختلف در مورد هر گونه مسئله ای، تصمیم‌گیری و اجرای تصمیمات می‌باشد.

بازار کار رشته مدیریت بازرگانی

شاخه(گرایش)های مدیریت بازرگانی

از شاخه های رشته مدیریت بازرگانی می‌توان به شاخه بازاریابی اشاره کرد؛ مقوله بازاریابی در سال‌های اخیر به جایگاه با ارزشی دست یافته ‌است و به عنوان یک علم شناخته می‌شود. شرکت‌های بزرگ همواره درسال‌های اخیر هزینه‌های سنگینی را برای این مقوله در نظر گرفته و همچنین بازخورد مناسبی از آن دریافت کرده اند امروزه بازاریابی خود به شاخه‌های متعددی تقسیم شده و دانشگاه‌ها سعی در پرورش متخصصین در شاخه‌های مختلف این علم کرده اند. بازاریابی را می‌توان به شاخه‌های متعددی تقسیم کرد که مهم‌ترین آن‌ها بازاریابی داخلی و بازاریابی بین المللی هستند.

دانشجویان فارغ التحصیل در این رشته، با آگاهی و شناختی که از ساختار سازمان، تئوری‌های مدیریت و سازماندهی و تکنیک‌های مختلف تصمیم گیری که دارند قدرت حل مشکلات را پیدا می‌کنند و همچنین علاوه بر دانش نظری با کاربردهای این رشته نیز در مسائل گوناگون آشنا می‌شوند.

بازار کار رشته ی مدیریت بازرگانی

فارغ التحصیلان مدیریت بازرگانی می‌توانند در مؤسسات بازرگانی، امور دفتری مانند: تدارکات، اداره امور کارگزینی، امور مالی و بازاریابی مشغول به کار شوند. فارغ التحصیلان این رشته با تسلط بر مباحث مربوط به بازار، مباحث تدوین استراتژی‌های سازمانی، شناخت مشتریان خود و نحوه ارتباط با آنها، شناخت فرایندهای فروش، بازاریابی و خدمات به مشتریان زمینه لازم جهت استخدام در واحدهای بازرگانی سازمان‌ها را دارا هستند و نسبت به سایر گرایش‌های مدیریت با توجه به نبود رشته‌ای جایگزین از بازار کار مناسبی برخوردار هستند. در ضمن  دانشجویان این رشته با توجه به شناخت کافی از کسب و کار و نحوه ایجاد تجارت موفق شانس زیادی برای موفقیت در حیطه کار آفرینی و استارت آپ‌ها و تشکیل کسب و کار جدید دارند. مشاوره در امورد تجاری و بازاریابی و بازارسازی در امور بازرگانی سازمان‌ها هم  جزئی از حیطه کاری این فارغ التحصیلان می‌باشد. همچنین دانشجویان این رشته با توجه به اینکه اغلب دروسی که طی دوره لیسانس  و بالاتر می‌گذرانند بعضاً با رشته حسابداری مشترک می‌باشد می‌توانند با گذارندن برخی دوره‌های کاربردی در سازمان‌ها با عناوین مالی و حسابداری هم مشغول به کار شوند. فارغ التحصیلان این رشته به خوبی می‌توانند در سطح مدیران اجرایی در سازمان‌های بازرگانی، صنعتی و دولتی به کار اشتغال ورزند یا در سمت مشاور مدیریت انجام وظیفه نمایند. انتظار می‌رود این فارغ التحصیلان پس از کسب تجربیات کافی بتوانند با کسب تجربیات بیشتر مسئولیت‌های سنگین تری را در سطوح بالای سازمان عهده‌دار شوند.

علاوه بر این، فارغ التحصیلان این دوره می‌توانند در کارهای پژوهشی و تحقیقاتی که امروز در موسسات بزرگ اهمیت زیادی برخوردار است، مشغول بکار شوند. لازم است ذکر شود که طی مدارج بالاتر در بهبود وضعیت شغلی در این رشته مؤثر است. از جمله این که با گرفتن مدرک دکترا از دانشگاه‌های معتبر می‌توان به آموزش در دانشگاه ها پرداخت.

 در یک تعریف جامع می‌‌توان مدیر مالی را یکی از ارکان اصلی هر سازمان یا شرکت (اعم از دولتی، خصوصی یا سهامی عام) در نظر گرفت که همپای مدیر اجرایی، مدیر نیروی انسانی و سایر مدیران، شرکت را در حرکت به سمت اهداف خود راهبری می‌کند. مدیر مالی ضمن نظارت بر درآمدها و هزینه‌‌های شرکت، منابع مالی سازمان اعم از وجوه نقد، دارایی‌‌های سرمایه‌‌ای، اوراق بهادار و… را در جهت اهداف سازمان به صورت کارا وتأثیرگذار هدایت می‌کند.

این حوزه همان طور که از نام آن نیز پیداست، ترکیبی از مدیریت و مالی است. حتی گاهی این‌گونه هم گفته می‌‌شود که در مدیریت مالی، اصول عمومی مدیریت در منابع مالی اعمال می‌شود.

مدیر مالی یک شرکت ضمن مشخص کردن دارایی‌‌‌‌های ثابت، سرمایه‌‌ای و جاری آن شرکت، تصمیماتی را در حوزه تأمین وجوه، اخذ وام یا سرمایه‌گذاری اتخاذ می‌کند که این تصمیمات در رشد، رقابت و حتی بقای سازمان نقشی کلیدی را ایفا می‌کند.

مدیریت مالی مدیریت منابع و مصارف به صورت کارا و اثر بخش است.

 هدف مدیریت مالی افزایش ارزش شرکت و در نتیجه افزایش ثروت سهامداران می‌باشد.

 

مقاله پیشنهادی :  نقش مشاور مالی
نقش مشاور مالی

 

 

بازار کار رشته مدیریت مالی

جایگاه مدیریت مالی:

دانشجویان فارغ التحصیل این رشته با تسلط به مباحث تئوری مدیریت مالی در حوزه‌های مختلفی همچون سرمایه‌گذاری و بانکداری و بیمه و مدیریت ریسک و مهندسی مالی (ارایه روشهای نوین مالی) تأمین مالی و اعتباری و … می‌تواند در پست های مرتبط سازمانی ازجمله معاونت مالی (در مفهوم جدید آن) و معاونت سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اعتبارات مالی در بانک ها و ارزیابی اقتصادی پروژه‌ها و شرکتهای سرمایه‌گذاری و بورس اوراق بهادار و غیره مشغول بکار شوند. این رشته در حال حاضر دارای آینده شغلی بسیار مناسبی می‌باشد.

بازار کار رشته مدیریت مالی به چه صورت است؟

در سال‌‌های اخیر و با رشد بازار سرمایه، بازار کار فارغ‌التحصیلان مدیریت مالی در شرکت‌‌های مرتبط با این بازار نیز توسعه یافته است. بسیاری از افراد با شرکت در آزمون‌‌های بازار سرمایه اقدام به اخذ گواهینامه‌‌های حرفه‌‌ای بازار کرده و در شرکت‌‌های کارگزاری، سبدگردانی، تأمین سرمایه و بسیاری شرکت‌‌های دیگر مرتبط با این بازار مشغول به کار می‌شوند. از سوی دیگر، بر حسب نیازهای تخصصی در هر یک از این مشاغل، این افراد اقدام به کسب مهارت‌‌های نرم‌افزاری، برنامه‌‌نویسی یا تحلیلی نیز می‌کنند.

البته بازار کار این رشته محدود به شرکت‌‌های فعال در بازار سرمایه نبوده و تنوع بیشتری دارد. موقعیت‌‌های شغلی مختلفی در بانک‌‌ها، شرکت‌‌های بیمه و یا شرکت‌‌های مشاوره و سرمایه‌گذاری نیز وجود دارد که فارغ‌التحصیلان مدیریت مالی می‌‌توانند با گذراندن دوره‌‌های تخصصی مربوط به آن‌‌ها، به راحتی در این موقعیت‌‌ها ایفای نقش کرده و کسب تجربه کنند.

 

مقاله پیشنهادی :  نحوه ی مدیریت هزینه
نحوه ی مدیریت هزینه

 

 

  • بازار کار و آینده شغلی رشته مدیریت مالی در ایران

به دلیل گسترش امور مالی و پیشرفت های ی دولت در زمینه نظام های اقتصادی، فرصت های شغلی خوبی برای این رشته به وجود آمده است. . دانشجویان فارغ التحصیل در این رشته باید در دوران دانشگاه تسلط کافی را روی مباحث مالی و سودآوری، به دست بیاورند تا بتوانند با اثبات مهارت های خود در محیط های کاری بسیار عالی مشغول به کار شوند.

  • بازار کار و آینده شغلی رشته مدیریت مالی در دنیا

این رشته از جایگاه بسیار خوبی در سرتاسر دنیا برخوردار است و کشورهایی مانند انگلستان، آلمان، کانادا، هنگ کنگ و ژاپن بیشترین تقاضا را برای جذب متخصصین مالی دارند. این حرفه تا سال ۲۰۲۹ رشد ۱۵ درصدی داشته و این میزان رشد از سایر مشاغل بسیار سریع تر است. همچنین انتظار می رود برای تخصص هایی مانند مدیریت پول نقد و مدیریت ریسک بیشترین تقاضا را در طول دهه داشته باشیم.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا