برنامه نویسی و ITبرنامه نویسی وب

نگاهی به جزییات html

HTML چیست

کلمه html مخفف کلمات Hyper Text Markup Language است که به معنی  به معنی زبان نشانه گذاری فوق متن است. جالب است بدانید Html زبان استاندارد طراحی web page است و کليه کدهای صفحه اعم از طرف سرور و طرف مشتری در نهايت به کدهای HTML تبديل شده و توسط مرورگر به ما نمايش داده می‌شوند.

 

 

به عبارتی مرورگرهای صفحات وب هیچکدام کدهای زبان‌های دیگر مانند کدهای asp و php را نمی‌شناسند و کد قابل درک برای آنها html است. کامپایلرهای زبان‌های برنامه نویسی سروری در نهایت کدهای خود را برای نمایش به کد اچ تی ام ال تبدیل می‌کنند و برای مرورگر میفرستند تا به کاربران نمایش داده شود و کدهای دیگر برای قابل نمایش نیست.

 

HTML چیست

 

یکی از زبان‌های نشانه گذاری html‌ است بدین معنا که یعنی تگ‌ها بخش‌های مختلفی را از هم جدا میکنند که هر کدام از تگ‌ها کاربرد و مشخصات خاص خود را دارند. تصور غلطی که راجب html وجود دارد این است که زبان برنامه نویسی است در صورتی که ابرمتن است و اساساً برای ساخت‌مند کردن اطلاعات و جدایش اجزای منطقی یک نوشتار نظیر عناوین، تصاویر، فهرست‌ها، بندها و جداول — به کار می‌رود.

تگ‌ها و برچسب html

در یک صفحه html عناصر متفاوتی مانند تصویر و متن و صوت و فایل وجود دارد که هرکدام تگ یا برچسب مخصوص خود را دارند. صفحات HTML فقط از کدها که به صورت متن هستند تشکيل شده اند. به این معنا که برای تصویر کد مربوط به تمایش تصویر و جدول و …، کدهای اچ تی ام ال مربوط به هر یک را باید نوشت و مرورگر با رسیدن به این کدها و تگ‌ها، عنصرهای مرتبط با آن را نمایش می‌دهد.

توسعه و تاریخچه

فیزیک‌دانی به نام تیم برنز لی در سال 1980 که با پروژهٔ CERN همکاری داشت و ENQUIRE را طراحی و ارائه کرد که یک سیستم بسیار مهم و پرنقش برای محققان CERN بود. تا اینکه از این داده‌ها به شکل مشترک استفاده کنند. 9 سال بعد تیم برنز لی یک یادداشت پیشنهاد یک سیستم ابر متن مبتنی بر اینترنت نوشت. او یک نوع خاصی از  HTML را مشخص کرد و یک نسخه‌ی جستجوگر و نرم‌افزار سرور را در اواخر سال نوشت.

 

 

این فیزیکدان در این سالیان و مهندس سیستم‌های داده‌های CERN به نام Robert Cailliau یک سرمایه‌گذاری مشترک را انجام دادند ولی این پروژه به شکل رسمی توسط CERN دنبال نشد. در یادداشت‌های شخصی او از سال ۱۹۹۰ نوشته شده بود که برخی از مناطق مختلف  (hypertext) به کار گرفته شده ‌است و در ابتدای آن از یک دائرة المعارف استفاده شد.

اولین شرح کامل html  این گونه بود که در نسخه قبلی ان HTML Tags” گفته شد بود که برای اولین بار توسط Berners –Lee در سال ۱۹۹۱ روی اینترنت قرار گرفت. آن توصیف ۱۸ عناصر شامل عناصر اولیه، طراحی نسبتاً ساده از HTML بود و یک توضیح مختصر بود

نسخه‌های HTML جدول زمانی

  • اکتبر ۱۹۹۱تگ ها یا برچسب‌های HTML فهرستی از نسخه‌های غیررسمی CERN که در آن ۱۸ برچسب‌های HTML وجود دارد که برای اولین بار برای عموم مورد استفاده قرار گرفت.
  • ژوئن ۱۹۹۲ یش‌نویس غیررسمی اول HTML DTDکه  هفت بار مورد اصلاح قرار گرفت.
  • ژانویه ۲۰۰۸  HTML5 به عنوان یک پیش‌نویس کاری توسط W3C منتشر شد ولی syntax یک HTML5 , SGML را ارائه داد که تلاش کرده بود که از SGML استفاده کند و HTML5 فعالیت‌های مختلفی را برای SGML انجام داد و آن را سری “html” تعریف نمود که به سری‌سازی XML- مبتنی بر XHTML5 جایگزین منجر شد.

ساختار سند html

برای ایجاد یک سند کامل در html  باید با <DOCTYPE html!> شروع کنیم. این تگ بر خلاف سایر تگ‌ها نیازی به بستن ویا تگ پایانی ندارد. بعد از آن، سند حتماً باید دارای این دو تگ <html></html> باشد. داخل این تگ، <body></body> قرار می‌گیرد که محتوای صفحه را نمایش می‌دهد. خلاصه اینکه هر چه که در web page قرار می‌گیرد به کمک تگ‌های html افزوده شده است.

 

تگ‌ها و برچسب html

تفاوت زبان برنامه نویسی با زبان نشانه گذاری

ما توسط زبانی قدرتمند توسط زبان برنامه نویسی قادر به این خواهیم بود که با کامپیوتر حرف بزنیم. کامپیوترها به کمک دستورالعمل‌هایی زبان برنامه نویسی را میفهمند و متوجه می‌شوند که این دستور العمل‌ها و کدها معمولا به صورت شرطی و کنترلی هستند و همه آنها با الگوریتم‌های قابل درک برای کامپیوتر ساخته می‌شوند و سخت افزارهای کامپیوتر هم برای این که درست کار کنند، نیازمند به یک سری دستور العمل‌هایی هستند که توسط زبان برنامه نویسی که برای کامپیوتر قابل فهم است، به آنها داده می‌شود.

 

 

در زبان‌های رایج نشانه گذاری مثل html شما نیازی به دستور العمل هایی مانند دستورات ویا کدهای برنامه نویسی مانند دستورات شرطی و حلقه ندارید.

ورژن HTML5 چیست؟

در سال 2008 ازhtml 4 استفاده می‌شد که این نسخه دارای نقاط ضعف بسیاری بود و بسیار زبانزد بود با بروزرسانی حل می‌شد تا جایی که شرکت Whatwg توسعه و بروزرسانی این زبان را به عهده گرفت و آن را ارتقا داد و از HTML رو‌نمایی کرد.

مولتی مدیا یا چند رسانه‌ای یکی از مهم ترین مشکلات html4 بود و بخش گرافیکی آن هم مشکل داشت. در سال 2014 برای  HTML5  بوجود آمد که  مشخصاتی که در این به روز رسانی جدید برای HTML5 اجرا شد، اضافه شدن تگ‌های جدیدی بود که بسیار تاثیر مهمی بر روی بهتر کردن کیفیت و بهتر کردن تجربه کاربران داشت.

پس از این به روز رسانی بود که طراحی سایت‌ها حالت و ساختار منظم تری پیدا کرد و موضوعات قدیمی همچون table در بدنه اولیه و اصلی صفحات وب دیگر استفاده نشدند و دیگر کاربردی نداشتند.

 

 

معایب html

این زبان یکی از مهم ترین زبان های برنامه نشانه گذاری برای طراحی وبسایت ها بشمار می اید و هنوز با پیدایش زبان های دیگر   این زبان بسیار مهم و کارامد بشمار می اید ولی دارای معایبی هم میباشد

  • وابستگی ان به زبان های سرور یا همان استاتیک بودن تا بتواند با کاربر تعامل پیدا کند
  • HTML نمی تواند مرورگر های قدیمی را پشتیبانی کند
  • شما باید هر صفحه را جداگانه طراحی کنید زیرا HTML قواعد منطقی برنامه نویسی را ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا