آموزش جمله معلوم و مجهول در انگلیسی
جمله معلوم چیست؟ جمله مجهول چه تفاوتی با جمله معلوم دارد؟ تمامی فعلها قابلیت مجهول شدن دارند؟ همه ما تا به حال جملات و مثالهای زیادی در حالت مجهول شنیدهایم و بارها برای پیدا کردن معنی این دسته از جملات دچار مشکل شدهایم.
از آن جهت که گرامر جملات معلوم و مجهول یکی از سادهترین و در عین حال چالشبرانگیزترین بحث ها در گرامر زبان انگلیسی است و کاربردی زیادی در محیط کار و موقعیتهای رسمی دارد، قصد داریم تا در این بخش از مکتبخونه به آموزش جمله معلوم و مجهول بپردازیم.
جمله مجهول در انگلیسی
هنگامی از جملات مجهول در زبان انگلیسی استفاده میشود که گوینده قصد دارد تا تمرکز را از روی فاعل بردارد. ناگفته نماند که در اکثر موارد ترجیح میدهیم تا از جملات معلوم و یا همان جملاتی که توجه گوینده بر روی فاعل است، استفاده نماییم. با این حال، موقعیتهایی وجود دارد که کننده کار یا فاعل به طور دقیق مشخص نیست و اطلاعات شفافی از آن نداریم. در نتیجه به سراغ جملات مجهول میرویم.
از آن جهت که جملات مجهول کاربرد و اهمیت زیادی در موقعیتهای رسمی دارد، قصد داریم تا با آموزش جمله معلوم و مجهول و معرفی ساختار جملات مجهول به شما، همراهان همیشگی مکتب خونه، کمک کنیم تا موقع مکالمه در رابطه با موضوعی مهم، به جای تمرکز بر روی فاعل، روی عمل انجام شده تمرکز نمایید.
آموزش جمله معلوم و مجهول و کاربرد آن در زبان انگلیسی
جملات انگلیسی مانند جملات فارسی از فاعل ( کسی یا چیزی که کاری را انجام داده است) و فعل ( عملی که انجام شده است.) و گاهی اوقات در بعضی موارد از مفعول ( کسی یا چیزی که عملی بر روی آن انجام شده است.) تشکیل شده است. اما حالتی وجود دارد که فاعل از جملات انگلیسی حذف میشود.
هنگامی که اطلاع دقیقی از فاعل نداریم و کننده کار را نمیشناسیم به سراغ جملات مجهول میرویم. برای مثال، “خانه تمیز شده است.” در این جمله، ما کسی که خانه را تمیز کرده را نمیشناسیم و نمیتوانیم از فاعل برای جمله فوق استفاده کنیم. در این دسته از جملات، فعل و مفعول اهمیت زیادی برای شنونده دارد. در حقیقت، مفعول، موضوع اصلی جمله است.
همانطور که مشاهده میکنید، ساختار جملات مجهول، در عین سادگی، چالش برانگیز است و نیاز به تمرین و تکرار زیادی دارد. از طرف دیگر، آشنایی با ساختار و گرامر جملات معلوم و مجهول اهمیت زیادی در مکالمه انگلیسی دارد. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از مکتبخونه به آموزش جمله معلوم و مجهول بپردازیم.
توجه داشته باشید که تمامی فعلهای انگلیسی را نمیتوان مجهول کرد و تنها فعلهای دارای مفعول، قابلیت مجهول شدن دارند. برای مثال، “علی خانه را ساخت”. خانه توسط علی ساخته شده و میتوانیم فاعل را از جمله حذف و مفعول را به اول جمله منتقل کنیم. ” خانه ساخته شد.” اما جملهای مانند “خانه قدیمی شد.” همانطور که میبینید، جمله عنوان شده مفعول ندارد و نمیتوان آن را مجهول کرد.
ساختار جملات معلوم و مجهول
در این بخش از مقاله آموزش جمله معلوم و مجهول قصد داریم تا به بررسی ساختار جملات معلوم و نحوه تبدیل کردن آن به جمله مجهول بپردازیم.
در زبان انگلیسی اطلاعات مهم را در ابتدای جمله قرار میدهیم تا نظر مخاطب را به آن جلب نماییم. به همین دلیل، زمانی که تمرکز بر مفعول است از گرامر مجهول کردن جملات معلوم استفاده میکنیم.
برای مجهول کردن جملات، فاعل را به انتهای جمله منتقل و در نهایت حذف میکنیم. توجه داشته باشید که جملات مجهول بیشتر برای متون علمی و مقالات انگلیسی کاربرد دارد. احتمالا شما هم تا به حال جملات مجهول زیادی در فیلمها، پادکستها و غیره دیدهاید و هنگام پیدا کردن معنی آن به مشکل خوردهاید. خبر خوب این است که بعد از مطالعه مقاله آموزش جمله معلوم و مجهول مکتبخونه و بررسی مثالهای ساده و کاربردی ذکر شده در این مقاله، با شیوه نوشتن و نوع ساختار جملات مجهول آشنا خواهید شد.
برای ساخت جملات مجهول، باید قبل از هرچیزی، زمانهای مختلف be را مطالعه فرمایید. برای مثال، زمان حال فعل be به صورت am/is/are و در زمان گذشته به شکل was/were ظاهر میشود. از دیگر اشکال این فعل میتوان به been/being اشاره کرد. در نتیجه، شناخت حالتهایpast participle هنگام یادگیری ساختار جملات مجهول از اهمیت بالایی برخوردار است. برای درک بهتر به مثالهای زیر توجه کنید.
- This company employs 2000 people. ( جمله معلوم)
- 2000 people are employed by this company.(جمله مجهول)
- You are helped .(جمله معلوم )
- You help .(جمله مجهول)
- The teacher is teaching English. (جمله معلوم )
- The English is being taught. (جمله مجهول)
نکتهای که هنگام آموزش جمله معلوم و مجهول اهمیت زیادی دارد این است که میتوانید در جملات مجهول، فاعل را بعد از فعل و همراه با by در انتهای جمله بیاورید.
نکاتی در رابطه با تبدیل جملات معلوم به مجهول
اکنون وقت آن رسیده تا به آموزش جمله معلوم و مجهول بپردازیم. در اولین گام از تبدیل فعل معلوم به مجهول باید فاعل جمله را شناسایی کرده و سپس حذف کنید. برای مثال:
- The teacher teaches English.
The teacher که کننده کار است را باید از جمله حذف نمایید. سپس مفعول و یا عملی که کار بر روی آن انجام شده را در جایگاه نهاد قرار دهید. در این جمله باید عبارت” The English ” را به ابتدای جمله منتقل کنیم. توجه داشته باشید که حرف ” را” که نشانه مفعول است را نیز باید همراه با فاعل از جمله معلوم حذف کنید و در آخر، شکل فعل را به شکل سوم فعل تغییر دهید.
- The English is taught.
برای درک بهتر این مبحث به مثالهای زیر توجه فرمایید:
- The teacher was teaching English.(جمله معلوم )
- The English was being taught.(جمله مجهول)
- The woman throws the baseball.(جمله معلوم )
- The baseball is thrown by the woman.(جمله مجهول)
- I will post the letter(جمله معلوم )
- The letter will be posted.(جمله مجهول)
- I clean the house every day.(جمله معلوم )
- The house is cleaned every day.(جمله مجهول)
- I am cleaning the house now.(جمله معلوم )
- The house is being cleaned now.(جمله مجهول)
- I have cleaned the house.(جمله معلوم )
- The house has been cleaned.(جمله مجهول)
- I cleaned the house yesterday(جمله معلوم )
- The house was cleaned yesterday.(جمله مجهول)
- I was cleaning the house yesterday.(جمله معلوم )
- The house was being cleaned yesterday.(جمله مجهول)
- I had cleaned the house(جمله معلوم )
- The house had been cleaned.(جمله مجهول)
- I am going to clean the house tomorrow.(جمله معلوم )
- The house is going to be cleaned tomorrow.(جمله مجهول)
چه زمانی باید از شکل مجهول زبان انگلیسی استفاده کنیم؟
در ادامه بحث آموزش جمله معلوم و مجهول لازم است که با موقعیتهایی که استفاده از جمله مجهول توصیه میشود، آشنا شوید. موقعیتهای مناسب برای استفاده از جملات مجهول به شرح زیر است:
1. زمانی که میخواهید یک عملی را تعریف کنید و مفعول را مدنظر قرار دهید نه فاعل، باید از ساختار جملات مجهول استفاده نمایید؛ یعنی زمانی که تمرکز اصلی شما بر برجسته سازی مفعول است و کسی که آن عمل را انجام داده است اهمیت چندانی ندارد.
2. زمانی که میخواهید یک فرآیند را برای دیگران توصیف کنید.
3. زمانی که قصد توصیف آثار هنری، آهنگ، کتاب و… را دارید.
4. هنگامی که قصد دارید تا حرفهایتان را مودبانه یا غیر مستقیم و رسمی بیان کنید.
جهت درک بهتر، به مثالهای زیر توجه فرمایید:
- Visitors are kindly asked to turn off their phones in the waiting area.
- The payment has not yet been made.
- The school is being painted.
- This car was made by Audi.
- The report was being done.
- The goods have been shipped.
- Dinner had already been served.
- I‘ll be interviewed by the CEO next week.
- The work will have been finished.
پرتکرارترین سوالات مرتبط با جمله معلوم و مجهول
1.آیا میتوانیم تمامی جملات معلوم را در تمام زمانها به جملات مجهول تبدیل کنیم؟
بعد از مطالعه مقاله آموزش جمله معلوم و مجهول قادر به تبدیل کردن جملات معلوم به مجهول در تمامی زمانها خواهید بود. توجه داشته باشید که میتوانید با استفاده از” “by در انتهای جمله، فاعل را به جمله مورد نظر اضافه کنید.
2.آیا تمامی فعلهای معلوم قابلیت تبدیل شدن به فعل مجهول دارند؟
همانطور که در مبحث آموزش جمله معلوم به مجهول عنوان کردیم، تمامی فعلها و جملات را نمیتوان به جملات مجهول تبدیل کرد. تنها فعلهایی که دارای مفعول هستند را میتوان مجهول کرد.
3. تبدیل جملات معلوم به مجهول چه پیش نیازهایی دارد؟
در مطالب فوق نکات و ساختار جملات مجهول را عنوان کردیم. اما شناخت ساختار و گرامر به تنهایی کافی نیست و لازم است که با انواع گوناگون be در زمان های مختلف آشنا شوید و شکل سوم افعال را به خوبی بشناسید.
4.آیا جملات مجهول در مکالمات زبان انگلیسی کاربرد دارد؟
در جواب این سوال باید بگوییم بله! شما میتوانید از جملات مجهول در متون علمی، مقالات، مکالمات روزمره انگلیسی و هر زمان که فاعل جمله مشخص نیست، استفاده کنید.
سخن پایانی
خلاصه آنکه افعال را در انگلیسی میتوان به دو دسته افعال لازم و افعال متعدی تقسیم کرد. فعل متعدی، فعلی است که علاوه بر فاعل به مفعول نیاز دارد. در نتیجه، تنها جملاتی که دارای فعل متعدی است را میتوان تبدیل به جملات مجهول کرد. جمله مجهول، جملهای است که اطلاعات واضحی از فاعل یا کننده کار را به شنونده انتقال نمیدهد و جمله معلوم، جملهایست که فاعل و مفعول از اصلیترین اجزاء آن است.
در این مقاله سعی کردیم تا به آموزش جمله معلوم و مجهول به طور کامل و جامع و با بیانی ساده بپردازیم و نکات کلیدی مرتبط با جملات مجهول را در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم که بعد از مطالعه مطالب فوق و آشنایی با اجزاء جمله مجهول، توانایی شما در تبدیل جملات معلوم به مجهول افزایش پیدا کند و در آخر امیدواریم که مقاله فوق مورد توجه و رضایت شما قرار گرفته باشد.