رشته پزشکی و آشنایی با این رشته
مقدمه ای راجع به رشته پزشکی
رشته پزشکی، یکی از مهمترین و پرطرفدارترین رشتههای زیرگروه تجربی میباشد. در واقع میتوان گفت گل سر سبد رشته های تجربی، پزشکی میباشد. این رشته رویای خیلی بسیاری از دانش آموزان میباشد. از ویژگیهای ممتاز این رشته میتوان به درآمد بالا، منزلت اجتماعی و موقعیت شغلی مناسب اشاره کرد که آرزوی هر دانش آموزی رسیدن به این رشته میباشد و حداقل یک بار به آن فکر کرده و برای رسیدن به آن تلاش کرده است.
این جمله که بدست آوردن هرچیز با کیفیت و مناسبی، به راحتی نیست مصداق کامل این رشته میباشد. هر شخصی که میخواهد پزشک شود، سختیهای زیادی را تحمل می کند تا به این موقعیت برسد.
رشته پزشکی چه مدت طول می کشد تا به بار بنشیند؟
برای اینکه به موفقیت برسید و از رشته پزشکی به سلامت عبور کنید، نیاز است 9 الی 14 سال از زندگی خود را صرف تحصیل در این رشته کنید و بهترین سالهای عمر و جوانی خود را صرف خواندن دروس طاقت فرسای این رشته کنید، کشیکهای طولانی مدت را پشت سر بگذارید، بیماران را معالجه کنید و به مراجعین کم طاقت پاسخ دهید. از سختیهای دیگر این رشته نیز، این است که در تابستان و روزهای تعطیل، تعطیلی نخواهید داشت و باید مدام در بخشهای مختلف بیمارستان و یا کلاس درس باشید.
دوره دکترای پیوسته دارای چند مرحله می باشد؟
دکترای پیوسته پزشکی، در 4 مرحله آموزش داده میشود:
1- دوره علوم پایه که دو سال نیم یا 5 ترم میباشد
2- دوره فیزیوپاتولوژی که به مدت یک سال یا 4 ترم میباشد
3- دوره کارآموزی بالینی که به مدت دو سال نیم یا 4 یا 5 ترم میباشد
4- دوره کارورزی بالینی که به مدت 18 ماه یا سه دوره 6 ماهه میباشد
دروس رشته پزشکی
در دوره علوم پایه، درسهای عمومی شامل گروه معارف که 14 واحد میباشد و دروسی نظیر مبانی کامپیوتر، ادبیات فارسی، زبانهای انگلیسی عمومی و تخصصی و تربیت بدنی وجود دارد که در 5 ترم ارائه میشود.
درسهای اختصاصی مانند بافت شناسی، فیزیولوژی (که علم شناخت عملکرد بدن می باشد)، پاتولوژی (علم شناخت بیماری های بدن)، آناتومی (علم کالبدشناسی یا تشریح)، میکروب شناسی و . . . ارائه میشود.
درس میکروب شناسی که خود شامل باکتری شناسی، انگل شناسی، قارچ شناسی، حشره شناسی و . . . میباشد که دروس بسیار سخت و نفسگیری میباشند و نیازمند حافظه قوی و تکرار مداوم دارند.
درسهای گروه بهداشت نیز ارائه میشود و در مجموع در این دوره، 85 الی 90 واحد درسی را پشت سر میگذارید.
سال های سوم و چهار پزشکی
در سال های سوم و چهار پزشکی، با دروسی همچون شناخت علائم بیماری ها ( سمیولوژی )، داروشناسی ( فارماکولوژی ) و شناخت تخصصی تر بیماری ها ( پاتولوژی ) رو به رو می شوید که دروس سختی به حساب می آیند. پس از گذراندن این دوره ها، شما به دوره سوم پزشکی وارد می شوید. این دوره کارآموزی بالینی می باشد که به مدت 4 الی 5 ترم برگزار می شود. اما هدف این دوره چه می باشد؟
در این دوره شما یاد می گیرید که مهارت های پزشکی خود را افزایش دهید، اخلاق و شئونات پزشکی را یاد می گیرید، قدرت تشخیص خود را افزایش می دهید، درمان و بهبودی و وضعیت بیمار خود را می سنجید و . . .
پس از این دوره و به سلامت گذراندن آزمون آن، به دوره بعد یعنی کارورزی بالینی منتقل می شوید. این دوره در سه بخش 6 ماهه برگزار می شود. این دوره، حقوق مختصری ( در حدود 250 هزار تومان ) به دانشجو تعلق می گیرد. پس از اینکه این دوره را نیز به پایان گذراندید، شما فارغ التحصیل می شوید و به شما شماره ی نظام پزشکی تعلق می گیرد.
تواناییهای لازم برای این رشته
بسیاری از افرادی که می خواهند وارد این رشته شوند، با خود فکر می کنند که ورود و ابتدای رشته سخت می باشد و در ادامه و آخر کار، راحت می باشد؛ در حالی که این تصور اشتباه است. این رشته نسبت به رشته های دیگر، سختی های بیشتری دارد و برخلاف سایر رشته ها، مدت زمان امتحانات آن بیشتر بوده و تا اواسط تابستان می رسد و از آن طرف شروع کلاس ها نیز اواسط شهریور ماه می باشد؛ یعنی حدود 3 الی 4 هفته می توانند استراحت کنند. این رشته شامل درس های سختی می باشد که اگر به این رشته علاقه مند نباشید، هرگز از پس آن بر نمی آیید و حتی نمی توانید مدرک دکترای عمومی خود را نیز دریافت نمایید. بنابراین با عشق و علاقه وارد این رشته شدن، یکی از ملاک های بنیادین برای موفقیت در این رشته می باشد.
درآمد رشته پزشکی
رشته پزشکی از زیرشاخه های زیادی تشکیل شده است. یک پزشک یا جراح بسته به تحصیلات خود، مهارت و محل کار او ( مطب شخصی، بیمارستان، درمانگاه، کلینیک )، به طور میانگین از 5 الی 120 میلیون متغیر درآمد دارد.
– جراحان و فوق تخصص های پزشکی، درآمد هایی بالغ بر 30 میلیون در ماه دارند.
– دندانپزشک عمومی، متخصصین داروسازی بدون داروخانه درآمدی در حدود 20 الی 30 میلیون دارند.
– فیزیوتراپی، دکتری پرستاری، دکتری علوم آزمایشگاهی درآمدی بالغ بر 15 الی 20 میلیون دارند.
– پزشک عمومی، متخصصین دامپزشک، کارشناس بینایی سنجی و دکتری و متخصصین تغذیه درآمد 10 الی 15 میلیون دارند.
رتبه قبول شدگان رشته پزشکی
رشته پزشکی، نیازمند رتبه بسیاری خوبی می باشد که با تلاش فراوان بدست می آید. به طور میانگین، برای قبولی در رشته پزشکی در دانشگاه دولتی روزانه، میانگین 60 درصد در دروس عمومی می باشد و برای دروس اختصاصی میانگین 55 درصد لازم است. این عدد و ارقام ها، صرفا جهت اطلاع می باشد و بنا به درصد قبول شدگان پزشکی اعلام شده است. بنابراین همیشه این عدد ثابت نمی باشد و بنا به سختی یا راحتی یا قوی تر بودن دانش آموز ممکن است این عدد ها کم یا بیشتر شود.
رتبه لازم برای قبولی رشته پزشکی به چند عامل بستگی دارد:
دانشگاهی که مدنظر دارید و می خواهید بروید، دولتی و روزانه یا شبانه بودن آن، سهمیه داشتن و درصد داشتن که در قبولی تأثیر زیادی دارد، منطقه ی شخص امتحان دهنده و تأثیر آن در کنکور. همه این عوامل، از جمله عوامل مؤثری می باشند که در انتخاب و قبولی دانشگاه مدنظر، مهم می باشد.
پزشکی را نمی توان رشته نامید؛ زیرا پزشکی علمی است که به سلامت بدن و فکر انسان توجه می کند و اگر اجزای بدن انسان دچار مشکل شود، با عشق این مشکل را درمان کرده و برای بهبود آن تلاش می کند.
آینده شغلی پزشکی
پس از اتمام دوره ی تحصیل، همه ی دانشجویان ملزم به گذراندن دو سال طرح پزشکی در مناطق محروم و خدمت سربازی (پسران) هستند. این دو خدمت جداگانه هستند و مستقل از هم گذرانده می شوند. بازار کار رشته ی پزشکی از کلینیکها، بیمارستانهای دولتی و خصوصی تا اورژانس ها و مطبها گسترش یافته است.
وظایف پزشک
تشخیص بیماری ها: بدین معنا می باشد که پزشک، با تحصیلات خود و خواندن کتب زیاد و متفاوت، قادر به تشخیص بیماری بوده و برای درمان این بیماری، تجویزات لازم را انجام دهد.
توصیه های درمانی: گاهی ممکن است پزشک فارغ از تجویز دارو تنها نسبت به ارائه توصیه های کلی اقدام نماید.
تجویز دارو: تجویز دارو از جمله وظایف تخصصی پزشک است و مسئولیت زیادی را برای پزشک به همراه دارد و باید بسیار با دقت و در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه انجام گیرد.
انجام جراحی: پزشک طبق تخصص خود، باید جراحی های لازمه را انجام دهد.
ارجاع بیمار به متخصص دیگر: در صورتی که پزشک مربوطه نسبت به بیماری نتوانسته است تشخیص دهد یا در تشخیص دچار تردید شده باشد، باید بیمار را به یک متخصص دیگر ارجاع دهد تا بتواند به صورت قطع درباره ی بیماری، نظر خود را بیان کند.
سخن آخر
رشته پزشکی در عین سخت بودن و دشواری آن، رشته پردرآمدی می باشد که هر شخصی را می تواند وسوسه کند. البته این رشته با جان مردم سر و کار دارد و باید با عشق به این رشته وارد شد.
سلام عرض ادب و خسته نباشید خدمت عوامل سایت فرانش
خیلی مطالب مفید و ارزشمند در سایتتون گنجونده اید
سپاسگذارم که وقت صرف کرده اید بابت محتوای سایتتون
عالی،ممنون