آموزش ترکیب عکس در فتوشاپ به صورت تصویری
ویرایش عکس در نرمافزارهای تخصصی مانند فتوشاپ، مزایای زیادی را برای کاربر فراهم میکند. یکی از مراحل مهم در ویرایش عکس، ترکیب دو یا چند عکس با یکدیگر است که برای ایجاد یک عکس کامل و بینقص به کار میرود. ویرایش عکس هم برای افرادی که در کسبوکارها مشغولند و هم برای افرادی که نیازهای شخصی دارند، مهم و کاربردی است. همچنین، برای ویرایش و ترکیب عکس، شما نیازی به متخصص حرفهای ندارید و میتوانید به خودی خود از پس این کار برآیید.
برخی از افراد ترکیب چندین عکس را کولاژ مینامند. برای آموزش ترکیب عکس یا کولاژ در محیط نرمافزارهای پیشرفته ویرایش عکس مانند فتوشاپ، کافی است چندین تکنیک متداول را بیاموزید و سپس به ادغام تصاویر بپردازید.
در این مقاله از مکتب خونه، راهنمای جامع و کاملی را برای ویرایش و ترکیب عکس در فتوشاپ برای شما عزیزان قرار دادیم. بنابراین، اگر قصد دارید به آموزش ترکیب عکس در فتوشاپ بپردازید و به دنبال روشها و تکنیکهای کاربردی هستید، تا آخر این مقاله با ما همراه باشید!
چرا تصاویر را با یکدیگر ترکیب میکنند؟
تصور کنید در منظره زیبایی قرار دارید و تنها میتوانید از یک بخش آن به خوبی عکس بگیرید. در این شرایط، شما نمیتوانید در یک کادر، تمام جزئیات زیبا و ظریف محیط را به تصویر بکشید و به زبان سادهتر، نمیتوانید عکس کاملی ثبت کنید. در چنین مواردی، تنها با ترکیب دو یا چند عکس در نرمافزارهای گرافیکی و ویرایش عکس، میتوانید مجموعهای از المانهای مورد علاقهتان را در یک چارچوب قرار دهید.
علاوه بر این، ممکن است در یک عکاسی گروهی، یکی از اعضا به صورت ناگهانی پلک بزند، نورپردازی محیط مناسب نباشد یا سایه ناخواستهای بر روی صورت سوژهها وجود داشته باشد. در چنین شرایطی نیز ترکیب عکس در فتوشاپ میتواند به شما در گروهبندی و چینش منظم تصاویر با یکدیگر کمک کند. همچنین، به هر عکاس حرفهای توصیه میشود که همیشه چندین عکس بگیرد تا در فرآیند ویرایش، بتواند از آنها برای چینش منظمتر استفاده کند.
موارد بالا تنها بخشی از نیازهایی است که ترکیب عکس در فتوشاپ میتواند آنها را برطرف کند. بنابراین، بهتر است هر چه سریعتر به سراغ نرمافزار فتوشاپ برویم. به کمک فتوشاپ میتوانیم چندین عکس و اجزای بصری را با چیدمان و ترکیبهای مختلف در کنار یکدیگر قرار دهیم.
بنابراین، فتوشاپ علاوه بر کاراییهای متعددی که دارد، میتواند در ادغام تصاویر نقشی کلیدی ایفا کند. همچنین، بهتر است بدانید که در نرمافزار فتوشاپ، ویژگیهای ترکیب تصویر HDR نیز وجود دارد. به کمک این ویژگی، میتوانید برای ادغام خودکار عکسها با دامنه داینامیکی بالا اقدام کنید. اکنون، وقت آن رسیده که به آموزش ترکیب عکس در فتوشاپ بپردازیم!
راهنمای گام به گام آموزش ترکیب عکس در فتوشاپ
اگر تاکنون تجربهای در استفاده از نرمافزار فتوشاپ، به خصوص برای ترکیب و ادغام عکسها نداشتهاید، ممکن است برخی از مراحل کار برای شما دشوار به نظر برسند. برای رفع این چالشها، کافی است که در این حوزه به تمرین کافی بپردازید تا به تسلط نسبی در ترکیب عکسها دست یابید.
مرحله اول: انتخاب تعداد عکسها برای ادغامسازی
در همین ابتدای کار، باید عکسهایی که قصد ادغامسازیشان را دارید، برگزینید. برای سهولت هرچه بیشتر در انجام این کار، ابتدا عکسهای مشابه را انتخاب کنید و مطمئن شوید که عکسهای انتخاب شده با لنزهایی با طول کانونی یکسان ثبت شدهاند. اگر سعی کنید دو عکس را که با لنزهای مختلفی گرفته شدهاند (مثلا یکی با 24 میلیمتر و دیگری با 50 میلیمتر) ترکیب کنید، نمیتوانید آنها را به شکل پیوسته و یکپارچه ادغامسازی کنید. بنابراین، حیطه پرسپکتیو لنز اولین چیزی است که باید در ترکیب عکس در فتوشاپ رعایت کنید.
همچنین، شما باید اطمینان حاصل کنید که تفاوت زیادی در نورپردازی بین دو یا چند عکس وجود ندارد و پیوستگی از لحاظ نورپردازی نیز باید حفظ شود. در غیر این صورت، تصاویر ترکیبشده جلوه مصنوعی خواهند داشت.
علاوه بر این، بررسی کنید که وضوح عکسها یکسان باشد. شما نمیتوانید یک عکس با وضوح پایین را با یک عکس با وضوح بالا در یک قاب قرار دهید. و در نهایت، تراز سفیدی را بررسی کنید و در صورت نیاز، آنها را از طریق ابزارهای فتوشاپ تنظیم کنید. این کار موجب میشود تا در صورت تغییر زمان و مکان بین عکسها، تراز سفیدی تصاویر حدالامکان در یک محدوده قرار داشته باشند.
مرحله دوم: اولین عکس انتخاب شده را باز کنید
در مرحله دوم از آموزش ترکیب عکس در photoshop، باید عکسها را برای ایجاد تغییرات باز کنید. در این گام، ممکن است اندازه سوژه اصلی عکسها با یکدیگر متفاوت باشد؛ بنابراین، سعی کنید عکسی را به عنوان اولین تصویر باز کنید که در آن سوژه کوچکتر از سایر عکسها به نظر میرسد.
این ترفند به شما کمک میکند تا کیفیت عکسهایتان را حفظ کنید، زیرا بزرگ کردن عکس اغلب منجر به دیستورت شدن آن میشود. از سوی دیگر، کوچک کردن عکس نیز از بیکیفیتی آن جلوگیری میکند و پروژه ترکیب عکس شما را به خطر نمیاندازد (توجه: اگر دو عکس با وضوح مشابه دارید، نیازی به تغییر اندازه آنها نیست).
در گام بعدی، گزینه قفل مانند که در سمت راست لایهها در منوی لایه قرار دارد را انتخاب کنید و لایه پسزمینه را باز کنید. (شما میتوانید از میانبر صفحهکلید Ctrl + Shift + Alt + E برای باز کردن لایه پسزمینه نیز استفاده کنید).
مرحله سوم: عکس دوم را باز کنید
زمانی که گامهای گفته شده را برای عکس اول انجام دادید، زمان آن رسیده که عکس دوم را از سیستم خود انتخاب کنید. عکس دوم را در محیط نرمافزار روی عکس اول بکشید و رها کنید تا به طور کامل تراز و همسو با یکدیگر شوند. به یاد داشته باشید که تراز کردن تصاویر با یکدیگر بسیار مهم و اجتنابناپذیر است و باید بدون خطا پیش رود.
در این مرحله، اگر میخواهید اندازه تصاویر را تغییر دهید، از دستگیرههای تبدیل در گوشهها و لبهها استفاده کنید. این دستگیرهها را میتوانید با یک نماد X روی تصویر و یک جعبه ابزار که به همراه آن ارائه میشود، پیدا کنید. سعی کنید از بزرگ کردن عکسها بیش از 30٪ پرهیز کنید. در صورت بزرگنمایی بیش از این مقدار، ممکن است تفاوت قابلتوجهی در وضوح بزرگنمایی در مقایسه با عکس واقعی وجود داشته باشد.
مرحله چهارم: تصاویر را با تطابق با یکدیگر مرتب یا جابجا کنید
مرحله چهارم از آموزش ترکیب عکس در فتوشاپ ممکن است کمی پیچیده باشد، اما نگران نباشید! راهنمای آموزش ترکیب عکس فتوشاپ مکتب خونه به شما گام به گام نحوه تطابق عکسها را آموزش خواهد داد. کلیت این مرحله در قرار دادن عکسها در جای مناسب خود است.
ابتدا، برای اولین عکس در بالا، حالت ترکیبی لایه را به overlay تنظیم کنید. این کار به شما این امکان را میدهد تا عکس دوم را به وضوح در زیر عکس اول مشاهده کنید. همچنین، این کار موجب میشود که بتوانید تصاویر را بهطور دقیق تطابق دهید و دقت خود را در این فرآیند افزایش دهید.
مجددا، به منوی بالا بروید و روی ویرایش > تبدیل آزاد کلیک کنید و ابزار Move را انتخاب کنید. برای سهولت کار، میتوانید از میانبرهای صفحهکلید Ctrl + T برای ویندوز و Cmd + T برای مک استفاده کنید. با انجام این کار میتوانید تصویر بالایی را در تمامی قسمتهای لایه بالایی که فکر میکنید مناسب است، جابجا کنید.
در این شرایط ممکن است بخواهید از دستگیرههای تغییر اندازه برای چرخاندن، کوچک یا بزرگ کردن این لایه بالایی استفاده کنید تا مطمئن شوید هر دو لایه مشابه یکدیگر هستند. (اگر سوژه اصلی یا موقعیت دوربین شما حتی کمی حرکت کند، مطابقت کامل دو عکس غیرممکن خواهد بود. بنابراین، بسیار مراقب باشید و دوربین یا سوژه عکس را جابجا نکنید).
پس از اتمام بررسیها، زمانی که از قرارگیری عکسها راضی شدید، دکمه Enter را فشار دهید و سپس حالت ترکیب لایه بالایی را از overlay به حالت normal تغییر دهید. توجه: شما میتوانید در این مرحله از ابزارهای دیگر مانند crop یا eraser برای تنظیم دقیق عکسها استفاده کنید.
مرحله پنجم: ایجاد لایه ماسک و حذف بخشهای اضافی تصاویر
در مرحله پنجم از آموزش تلفیق عکس در فتوشاپ، به ایجاد لایه ماسک و حذف بخشهای اضافی تصاویر خواهیم پرداخت. برای انجام این کار، ابتدا لایه بالایی را انتخاب کنید. سپس، نماد Add Vector Mask را از پایین پنل لایهها انتخاب کنید و یک ماسک لایه اضافه کنید.
پس از ایجاد ماسک، میتوانید قسمتهایی از بالای تصویر را که میخواهید حذف کنید، پاک کنید. اکنون روی نماد ماسک کلیک کرده و یک ماسک سفید ایجاد کنید. این کار بدین معناست که ماسک وضوح کامل دارد و بیشتر عناصر در حال حاضر قابل مشاهده هستند.
در گام بعدی، ابزار brush را انتخاب کنید و وضوح آن را روی 100 تنظیم کرده و رنگ را روی سیاه قرار دهید. پس از انجام این کار، روی مناطقی که قصد حذفشان دارید، شروع به برس زدن کنید. برای انجام دقیقتر و کمخطاتر این کار، از قسمتهای دور از بخشهای قابل نگهداری شروع کنید؛ در غیر این صورت، یک ضربه قلم مو معیوب میتواند آنها را حذف کند.
هنگامی که در نهایت شروع به حرکت به سمت بخشهای مطلوب میکنید، سعی کنید اندازه قلم موی ابزار پاککن خود را به میزان حداقلی برسانید و وضوح را کاهش دهید. (نکته مفید: از قلم موی نرم در این مرحله استفاده کنید. این امر کمک میکند که برسهای قلم مو به قسمتهای مطلوب برخورد نکنند و همچنین انتقال را صافتر کند). علاوه بر این، در صورت بروز خطا و پاکسازی بخشهای مطلوب، به سادگی رنگ را روی سفید تنظیم کرده و وضوح را به 0 کاهش دهید.
مرحله ششم: دقت تصویر ایجاد شده را بررسی کنید
در این گام، سعی کنید با روشن و خاموش کردن دید لایهها در پنل لایهها، بررسی کنید که آیا کار دیگری باقی مانده است یا خیر. برای بررسی دقت ماسک یا اطمینان از اینکه قسمتی به درستی پاک نشده، کافی است کلید (\) «اسلش معکوس» را فشار دهید تا ماسک لایه برجسته شود (این کار برای کسانی که به تازگی کار خود را در ویرایش عکس آغاز کردهاند یا آماتورهایی که میخواهند در خانه ادغام عکس را در فتوشاپ امتحان کنند، بسیار مفید است).
قسمت ماسک شده با رنگ قرمز نمایش داده میشود. سپس، تراکم ماسک را تنظیم کنید تا تصویر یا تصاویر زیر آن را بررسی کنید. اگر احساس میکنید جزئیات دیگری نیز وجود دارند، به استفاده از ابزار قلم مو ادامه دهید تا زمانی که از نتیجه نهایی رضایت داشته باشید. همچنین، شما میتوانید از ابزارهای Dodge و Burn برای روشنتر یا تیرهتر کردن لایه بالایی استفاده کنید تا مطمئن شوید هر دو لایه تن رنگ پوست یا رنگ مشابهی دارند.
مرحله هفتم: لایهها را با یکدیگر ادغام کنید
بالاخره مرحله آخر آموزش فتوشاپ ترکیب دو عکس فرا رسید! اکنون باید فرآیند ادغام دو یا چند عکسی را که روی آنها کار میکردید آغاز کنید. در همین ابتدا مطمئن شوید که ماسکگذاری به درستی انجام شده و سپس لایهها را ادغام کنید.
برای انجام این کار، از منوی بالا بر روی گزینه «لایه» کلیک کرده و «تصویر تخت» را انتخاب کنید. اگر میخواهید لایههای رنگی بین آنها را حذف کنید و سپس تصاویر را ترکیب کنید، فتوشاپ یک کادر پیام تایید به شما نشان خواهد داد. پس از کلیک بر روی گزینه «بله»، اگر لایههای پنهانی داشته باشید، این لایهها حذف خواهند شد.
پس از بررسی نهایی و داشتن احساس رضایت از عکس ترکیبی و ادغام شده خود، فایل فتوشاپ را از طریق مسیر فایل > ذخیره، ذخیره کنید.
در این لحظه، شما توانستید عکسهای مد نظرتان را با یکدیگر ترکیب کنید و یک عکس ترکیبی بینقص از هر نظر به دست آورید! در کنار روشهایی مانند (flatten image)، شیوههای دیگری نیز برای ترکیب عکس در فتوشاپ وجود دارد. بنابراین، برای تکمیل بحث خود، بهتر است به این شیوهها نیز نگاهی بیندازیم:
- برای ترکیب عکسها در فتوشاپ میتوانید از گزینه ( (merge visibleاستفاده کنید و تمام لایههای مرئی را ترکیب کنید (برای سهولت هر چه بیشتر میتوانید از میانبر صفحه کلید Ctrl + Shift + E برای ویندوز و Cmd + Shift + E برای مک استفاده کنید). به یاد داشته باشید که در این روش جایگزین، از کاربر درخواست حذف و دور انداختن لایههای پنهانی نمیشود. این مسئله موجب میشود اگر بعدا بخواهید عکسها را بیشتر ویرایش کنید، با مشکلاتی روبرو شوید.
- در کنار این گزینه، یک دستور یا میانبر صفحه کلید پنهانی تحت عنوان Ctrl + Alt + Shift + E برای ویندوز یا Cmd + Option + Shift + E برای مک وجود دارد. این دستور، نرمافزار فتوشاپ را قادر میسازد تا تمام لایههای مرئی را ادغام کرده و یک لایه جداگانه با عکسهای ترکیبی ایجاد کنید.
کلام پایانی
در این محتوای جامع از مکتب خونه، سعی کردیم تا راهنمای گام به گامی برای آموزش ترکیب عکس در photoshop تنظیم و به شما ارائه دهیم. ابتدا شما را با دلایل ترکیب و ادغامسازی تصاویر آشنا کردیم و سپس، آموزش ترکیب عکس در فتوشاپ را ارائه دادیم. در طی این آموزش شما را با نحوه ویرایش، نورپردازی، تطابق تصاویر با یکدیگر، حذف قسمتهای ناخواسته و غیره آشنا کردیم. با مطالب گفته شده در این مقاله، میتوانید به راحتی هر چه بیشتر به ترکیب عکس در فتوشاپ بپردازید. همچنین، اگر قصد آموزش photoshop به شکل اصولی را دارید، میتوانید از طریق پاراگراف بعدی اطلاعات لازم را کسب کنید.
آموزش 0 تا 100 فتوشاپ با مکتب خونه
در این مطلب از مکتب خونه، با آموزش ترکیب عکس در photoshop آشنا شدید. اگر قصد یادگیری بیشتر و عمیقتر در حوزه فتوشاپ را دارید، میتوانید از طریق دورههای آموزش فتوشاپ مکتب خونه، به دنیای گرافیک و طراحی وارد شوید.
مکتب خونه علاوه بر ارائه دورههای آموزشی، امکاناتی چون ارائه تمرینات برای درک بهتر مطالب، راهنمایی و رفع اشکال در طول دوره، ارائه مدرک معتبر و غیره را فراهم میسازد و این امر آن را از سایر ارائهدهندگان آموزش نرم افزار فتوشاپ متمایز میکند. بنابراین، اگر علاقهمند به یادگیری فتوشاپ هستید و میخواهید از این راه کسب درآمد داشته باشید، هر چه سریعتر در دورههای آموزش فتوشاپ مکتب خونه شرکت کنید!