طراحی و ساخت بازی اندروید بدون کدنویسی
صنعت بازی در حال توسعه است به همین دلیل میتوان به عنوان بازاری که درآمد خوبی را با خود داشته باشد به آن نگاه کرد. درآمد زیادی از این صنعت مربوط به بازیهای موبایل است از این رو بسیاری از افراد به دنبال ساخت بازی برای موبایل هستند. برای ساخت بازیهای اندرویدی باید به برنامه نویسی اندروید مسلط باشید ولی راه آسانتری نیز وجود دارد. برای ساخت بازی میتوان از برنامه بازی سازی اندروید استفاده کرد.
ساخت و طراحی بازیهای اندروید هم میتواند به عنوان یک سرگرمی و هم به عنوان کاری هیجانانگیز محسوب شود. برای بازیسازی اندروید بعد از ایدهپردازی و توسعهی آن باید طراحی مناسبی برای داستانی که بازی قرار است داشته باشد در نظر بگیرید. بسیاری از بازیکنها در اولین نگاه از روی طرح کلی بازی تصمیم به نصب و بازی کردن آن میگیرند بنابراین طراحی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
همچنین روایت و داستان پشت بازی نیز بسیار مهم است، یک بازی موفق به یک داستان قوی و گیرا نیاز دارد. درگیر شدن بازیکن با داستان بازی، جریان جدیدی را ایجاد میکند که میتواند باعث جذب بازیکنهای بیشتر شود.
بازی سازی برای اندروید بدون برنامه نویسی
برای بازیسازی اندروید به صورت حرفهای نیاز است که بر زبانهای برنامهنویسی تسلط داشته باشید، که در این مورد ما میتوانیم بستری مفید و سریع را برای شما فراهم آوریم تا در خانه و بدون اتلاف وقت شروع به یادگیری زبان برنامه نویسی مورد علاقه خود کنید. ولی به لطف برنامه بازی سازی اندروید که امروزه وجود دارند توسعه بازی برای اندروید بسیار آسانتر از تصور افراد شده است. اگر به بازیسازی برای اندروید در کامپیوتر و موبایل علاقهمند هستید با کمی خلاقیت میتوانید ایدههای خود را عملی کنید.
امروزه برای بازیسازی برای اندروید ابزارهای زیادی وجود دارد که بدون نیاز به تسلط داشتن به برنامهنویسی این امر را محقق میکنند.
این برنامههای بازی ساز با داشتن رابط کاربری آسان قابلیتهای زیادی را ارائه میدهند که کاربر میتواند با استفاده از آنها به آسانی ویژگیهای زیادی مانند جلوههای ویژه به بازی اضافه کند و بازی را توسعه دهد.
استفاده از بسیاری از این ابزارها به سادگی کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) یک آیتم به فضای بازی است. در پایان فضای بازی دارای محیط یکپارچهای میشود که متشکل از تمام موارد دلخواهیست که توسعهدهنده به بازی اضافه کرده است.
موتورهای بازیساز و نرم افزار ساخت بازی اندروید بدون برنامه نویسی را اصطلاحا رویداد بنیان (event base) نیز مینامند، چرا که شما به سادگی تعریف چندین رویداد مختلف میتوانید بازی بسازید.
بهترین وسیله برای بازیسازی اندروید به صورت حرفهای، رایانه است ولی در صورتی که بخواهید میتوانید از موبایل نیز برای ساخت بازی استفاده کنید. در ادامه تعدادی از برنامههای بازی ساز برای اندروید و رایانه بدون نیاز به برنامه نویسی معرفی میشوند و لینک دانلود آنها نیز قرار میگیرد:
GameMaker
این برنامه بازی سازی اندروید یکی از پیشگامان ابزارهای بازیساز برای اندروید برای کامپیوتر و موبایل است که با ارائهی قابلیتهای جذاب در بین کابران مبتدی و حرفهای محبوبیت زیادی دارد.
محیط این نرمافزار از قابلیت کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) پشتیبانی میکند به همین دلیل بازیسازان به سادگی میتوانند ایدههای خود را برای بازی اعمال کنند. همچنین توسعهدهندگان میتوانند از دستورالعملهای پیش-ساختهی این نرمافزار برای تولید بازیهای اندروید دوبعدی و اجرای آنها در سیستمهای مختلف مانند رایانه، اندروید و ios استفاده کنند.
برای آشنایی بیشتر با این ابزار میتوانید به دیگر مقاله ما بهترین فریمورکهای بازی سازی اندروید در این زمینه مراجعه کنید.
Stencyl
برنامهی اقتباسی از پروژه MIT Scratch است که با داشتن ویژگیهای بیشتر از MIT کاربردیتر از برنامهی مادر است.
این نرمافزار کاربردی با قابلیت بازیسازی دو بعدی مجموعهی کاملی از ابزارها و پشتیبانی گستردهای دارد.
همچنین این نرمافزار قابلیت کدنویسی برای کاربران حرفهای را نیز دارد و توسعهدهندگان میتوانند با طراحیهای اختصاصی، بازی خود را با آزادی عمل بیشتری تعریف کنند.
با استفاده از Stencyl Basic، شما میتوانید بازیهای فلش را به صورت رایگان ایجاد کنید و بازیهای خود را به وب سایتتان منتقل کنید.
البته برای انتشار بازیها در Google Play، Windows،Mac و iOS ملزم به پرداخت حق اشتراک به صورت سالیانه میباشید.
Stencyl به صورت رایگان تمام امکاناتش را در اختیار کاربران خود قرار داده است، برای دانلود این برنامهی بازیساز اندروید میتوانید به سایت www.stencyl.com مراجعه کنید.
Adobe Gaming SDK
نرم افزار Adobe Gaming SDK با داشتن کتابخانهها و مجموعه دستورالعملهای موردنیاز برای سازندگان بازیها یکی از ابزارهای مفید برای بازیسازی اندروید بدون نیاز به کدنویسی است. این برنامه شامل مجموعه ای از فریم ورک، اکشن اسکریپت، کدهای آماده، و نمونه سورس بازی ها است که میتوانید از آنها در ادوب فلش استفاده کنید و بازی های فلش بسازید.
همچنین توسعهدهندگان با استفاده از این نرمافزار میتوانند بازیهای اندروید را به صورت مولتی دیوایس با انواع پلتفرمها مانند رایانه و اندروید سازگار کنند تا کاربران به راحتی بتوانند با هر دستگاهی که دوست دارند از اجرای این بازیها لذت ببرند. با استفاده از قابلیت Dragon Bones در این نرمافزار میتوان انیمیشنها را به صورت دو بعدی خلق کرد.
FlowLab
Flowlab یک برنامه بازی سازی اندروید به صورت آنلاین است که به صورت مستقیم در مرورگر قابل استفاده است. به دلیل آنلاین بودن محیط این نرمافزار کاربران به سادگی میتوانند بازیها را به اشتراک بگذارند.
نرم افزار Flowlab برای بازیسازی اندروید بدون نیاز به برنامهنویسی بسیار مناسب است و کاربران میتوانند با استفاده از ابزارهای مرتبط، شخصیتهای بازی را ترسیم و خلق کنند.
توجه داشته باشید که نسخه رایگان این نرمافزار بازیساز اندروید محدود است و کاربران میتوانند حداکثر ۳ بازی را ایجاد کنند.
برای ساخت بازیهای بیشتر باید نسخهی حرفهای Flowlab را تهیه کرد. همچنین در نسخه حرفهای این برنامهی بازیساز امکان انتشار بازی در آیتونز وجود دارد.
آدرس سایت برای دسترسی به این برنامهی بازیساز اندروید : https://flowlab.io
Sploder
با استفاده از برنامه بازیساز اندروید Sploder میتوان بازیهای تحت وب و به سبک قدیمی مثل ماجراجویی یا تیراندازی طراحی و تولید کرد.
این ابزار بازیساز اندروید بدون نیاز به برنامهنویسی، قابلیت انتشار بازی در مارکتهای تلفن همراه را ندارد از این رو از کسب درآمد نیز پشتیبانی نمیکند.
آدرس سایت برای دسترسی به این برنامهی بازیساز اندروید : https://www.sploder.com
Construct
کانستراکت ۲ یکی از محبوبترین موتورهای بازیساز اندروید است که برای استفاده از آن نیاز به کدنویسی ندارید.
این برنامه بازی سازی اندروید با داشتن رابط کاربری ساده یکی از بهترین برنامههای بازیساز برای ساخت بازیهای HTML و دو بعدی است. به دلیل ساده بودن کار با برنامهی کانستراکت ۲، برای کاربران مبتدی که تجربهی زیادی در بازی سازی ندارند انتخاب مناسبی است.
از مزیتهای این برنامهی بازیساز اندروید میتوان موارد زیر را برشمرد:
- امکان بازیسازی اندروید بدون نیاز به دانش برنامه نویسی
- ساخت آبجکت ها و اعمال افکت های گرافیکی در محیط بصری
- بازیسازی آسان و سریع در چند ساعت
- دارا بودن قابلیت تعریف رفتارهای قابل انعطاف
- دارا بودن قابلیت پیش نمایش فوری بازی های در حالت تولید
- دارا بودن افکت های بصری
- دارا بودن قابلیت تهیه خروجی برای پلتفرم های مختلف
- توسعه پذیری آسان متناسب با انواع کاربران
نسخهی سوم این برنامه امکان ساخت بازی در محیط مرورگر را در اختیار شما قرار میدهد و در هر سیستمی میتوانید بازیهای اندروید خود را به کمک آن طراحی کنید.
این ابزار کاملا رایگان نیست، البته میتوانید برای دانلود نسخهی رایگان این برنامهی بازیساز به وبسایت رسمی construct مراجعه کنید.
Fusion
نرمافزار فیوژن که توسط شرکت ClickTeam ساخته شده یک نرم افزار ساخت بازی اندروید بدون برنامه نویسی برای کامپیوتر است.
طبق گفتهی سازندگان این برنامه بازیساز ، به دلیل سادگی این برنامه کاربران در کمتر از یک ساعت میتوانند کار با فیوژن را یاد گرفته و بازی دلخواه خود را بسازند.
دانلود این برنامهی بازیساز به صورت رایگان در سایت رسمی این شرکت به آدرس https://www.fusion.org/ برای کاربران در دسترس است.
Struckd
با کمک برنامهی بازیساز Struckd بدون نیاز به دانستن دانش برنامهنویسی میتوان اقدام به ساخت بازی برای موبایل کرد.
به راحتی و با استفاده از قابلیت کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) میتوان عناصر مورد نیاز را به فضای بازی اضافه و تغییرات دلخواه را اعمال کرد.ساخت بازیهای معمایی، سرعتی یا ماجراجویی بخشی از تواناییهای Struckd است.
دانلود این برنامه بازی سازی اندروید رایگان است و در گوگل پلی در دسترس کاربران قرار دارد.
Draw Your Game
این برنامه به صورت جالبی یادآور دوران کودکی است. به کمک این برنامه میتوانید رویاها و تصورات خود را تبدیل به بازی کنید. هر چیزی که میخواهید را در کاغذ رسم کنید و عکس آن را به برنامهی Draw Your Game بدهید تا نقاشی شما تبدیل به بازی شود.
در این برنامه با ۴ رنگ اصلی سروکار داریم:
- رنگ مشکی برای المانهای ثابت بازی و کف زمین
- رنگ سبز برای المانهای متحرک
- رنگ آبی برای المانهای قابل جابجایی توسط کاراکتر بازی
- رنگ قرمز برای المانهای خطرناکی که کاراکتر باید از برخورد با آنها اجتناب کند.
برای دانلود این نرمافزار بازیساز اندروید میتوانید به گوگل پلی مراجعه کنید.
Unreal Engine
نرمافزار بازیساز Unreal Engine فضای مناسبی برای کاربران مبتدی و حرفهای فراهم میکند. با برنامه بازی سازی اندروید Unreal Engine به آسانی و بدون کدنویسی بازیسازی اندروید انجام دهند، بازی را تغییر داده و اصلاح کنند. مزیت دیگر این برنامه داشتن رابط کاربری آسان و قابلیت امکان تست بازی در سیستم عامل های ویندوز، اندروید و ios است.
سایت رسمی این برنامهی بازیساز اندروید : www.unrealengine.com
کلام آخر
تعدادی از برنامه بازی سازی اندروید بدون نیاز به برنامهنویسی که کاربردی بودند را خدمتتان معرفی کردیم ولی در نظر داشته باشید برای فرار از محدودیتهای ساخت بازی با یادگرفتن یک زبان برنامهنویسی میتوان آزادانهتر در این زمینه فعالیت کرد، همچنین تقویت زبان انگلیسی برای دسترسی به منابع قویتر نیز نتیجهی قابل توجهی خواهد داشت.
به صورت کلی لازمه خلق یک بازی موفق و پرطرفدار، داشتن خلاقیت و ایدههای نو است. تکرار ایدههای بازیهای معروف و کپی کردن آنها در درازمدت نمیتواند ضامن موفقیت بازی ساز در این فضا باشد چرا که رقابت زیادی برای طراحی و بازیسازی اندروید وجود دارد.