در این بخش بهترین ابزارها و منابع آموزش برنامهنویسی اندروید را کعرفی میکنیم. پس از آگاهی از این منابع، میتوانید از ابتدا شروع به ساخت برنامههای اندرویدی کنید.
برنامه نویس اندروید یک توسعهدهنده نرمافزار است که در طراحی برنامههای کاربردی برای سیستمعاملهای اندروید تخصص دارد. با توجه به اینکه پرطرفدارترین سیستمعامل فعلی موبایل در جهان سیستم عامل اندروید است و بازار کار آن بسیار داغ است، همچنان برنامههای کاربردی برای اندروید در حال رونق هستند و به همین جهت تقاضا برای جایگاه شغلی توسعهدهنده اندروید بسیار زیاد است.
طبق آمار جهانی انتظار میرود تقاضا برای توسعهدهندگان نرمافزار که شامل توسعهدهندگان اندروید نیز میشود تا سال 2024 تا 17 درصد افزایش یابد. توسعهدهندههای اندروید باید مهارتهای فنی و غیر فنی لازم را داشته باشند؛ این مهارتها به این افراد کمک میکنند تا در زمینه توسعه اندروید مشاغل گوناگونی را ایجاد کنند. یادگیری این مهارتهای فنی و غیر فنی با استفاده از هر دوره آموزش برنامه نویسی اندروید که به صورت کامل و استاندارد تهیه شده باشد، امکانپذیر خواهد بود. پیش از معرفی دورههای آموزشی برنامه نویسی اندروید مکتبخونه بهتر است با برنامهنویسی اندروید بیشتر و بهتر آشنا شویم:
اندروید یکی از محبوبترین سیستمعاملهای موبایل در جهان است. امروزه بسیاری از تلفنهای هوشمند، تبلتها و برخی از ابزارهای مشابه(ساعتهای هوشمند، تلویزیونهای هوشمند و …) بر پایه سیستمعامل اندروید برنامهریزی میشوند. این نرمافزار منبع باز و مبتنی بر لینوکس توسط گوگل برای بیش از 2.5 میلیارد دستگاه در سراسر جهان استفاده میشود و بیش از 80 درصد از فروش گوشیهای هوشمند را به خود اختصاص میدهد.
اندروید مبتنی بر هسته لینوکس است؛ به این معنی که ساختار عملیاتی اصلی قابلحمل، چند کاربره و قادر به انجام چند کار پیچیده است. یکی از بزرگترین مزیتهای اندروید آزادی انتخاب است که با این فناوری همراه است به این معنی که نهتنها سختافزار متنوعتر است، بلکه نرمافزار بسیار انعطافپذیر و قابل تنظیم است.
بازار توسعه اپلیکیشن های اندروید در حال رشد است زیرا تولید کنندگان بیشتری از جمله سامسونگ، لنوو، هواوی، الجی، شیائومی و... برای فروش محصولات خود به اندروید روی آوردهاند. این اتفاق منجر به تقاضای زیاد برای توسعهدهندگان اندروید در سراسر جهان در صنایع و شرکتهای مختلف شده است. علاوه بر این، سیاستهای جدید فروشگاه Google Play بازار توسعه برنامهها بسیار ساده است و هر کسی میتواند با ساخت پروژههای شخصی و پیادهسازی ایدهها در بستر اندروید به کسب درآمد و ورود به بازار کار اندروید بپردازد. یادگیری مهارتهای اندروید با استفاده از یک دوره آموزش برنامه نویسی اندروید راه یادگیری اندروید را برای شما آسان میکند و شما را به یک توسعهدهنده حرفهای تبدیل میکند.
شروع یادگیری برنامه نویسی اندروید برای تبدیلشدن به یک متخصص اندروید آسانتر از آن چیزی است که فکر میکنید. شما باید به برخی از مهارتها و ابزارهای اساسی تسلط داشته باشید. به عنوان مثال:
مهارتهای زبان برنامه نویسی (جاوا، کاتلین و ...)
XML
سیستم ساخت اندروید
Android Studio IDE
با استفاده از دورههای جامع آموزش برنامه نویسی اندروید شما میتوانید به این ابزارها تسلط پیدا کنید.
یک توسعهدهنده اندروید وظایف متعددی دارد. از ایجاد اپلیکیشن تا رفع اشکال آن پس از استقرار!
توسعهدهندگان اندروید باید هنگام ایجاد برنامه موارد مختلفی را در نظر داشته باشند، تا برنامه تولید شده کاربر پسندتر شده و استفاده از آن آسانتر شود. برنامه نویسان اندروید برای این کار از روشهای مختلفی استفاده میکنند. کارها و وظایفی که یک توسعهدهنده اندروید باید انجام دهد عبارتاند از:
طراحی اپلیکیشن با رابط کاربری تعاملی:
UI (رابط کاربری) نحوه تعامل کاربران با ویژگیهای یک برنامه کاربردی است. یک توسعهدهنده اندروید برنامههایی را برای پلتفرم اندروید میسازد. آنها برنامههایی میسازند که برای همه کاربران مناسب است. رابط کاربری آن باید تعاملی و جذاب باشد. کار با رابط کاربری خوب ظاهری عالی به اپلیکیشن میدهد و همچنین کاربران را جذب میکند به همین دلیل یک توسعهدهنده اندروید باید دانش خوبی از UI داشته باشد.
با استفاده از یک دوره آموزش برنامه نویسی اندروید یا دوره متخصص اندروید جامع شما میتوانید به طراحی رابط کاربری یا همان UI تا حدودی مسلط باشید، اگرچه لازم است در کنار آن UI را تخصصی تر نیز دنبال کنید.
طراحی و نگهداری کدهای قابلاستفاده مجدد و با کارایی بالا:
یک توسعهدهنده اندروید باید به زبانهای برنامهنویسی مختلف مانند C ،C++، جاوا و جاوا اسکریپت و چند ابزار مهم دیگر مسلط باشد تا بتواند برنامه های اندرویدی را تولید کند. پلتفرمهای مختلف از زبانهای برنامهنویسی متفاوت استفاده میکنند. این بر عهده توسعهدهنده است که کدام زبان را ترجیح میدهند. ساخت برنامههای اندروید نیازمند درک عمیق برنامه نویسی و طراحی است.
آنها یک محیط قابلاستفاده مجدد و قابلدرک از کد را حفظ میکنند تا بهراحتی قابلتغییر یا اشکالزدایی باشد. حفظ محیط درک کد برای توسعهدهنده فعلی و همچنین برای توسعهدهندگان آینده مفید است. بهروزرسانی برنامهها پس از مدتی ضروری است، بنابراین آنها یک قالب یا یک کپی از کد را حفظ میکنند تا بهراحتی قابلتغییر باشد.
عیبیابی و رفع اشکال:
عیبیابی و رفع اشکال اصلیترین کاری است که یک کدنویس انجام میدهد. وقتی کد هر برنامهای نوشته میشود، حذف باگها و کشف باگهای احتمالی کار توسعهدهنده اندروید است. هنگامیکه یک برنامه اندروید تولید میشود، مسئولیت عیبیابی بر عهده توسعهدهنده اندروید است. توسعهدهندگان اندروید ابتدا اپلیکیشن را برای مشکلات احتمالی تست میکنند و پسازآن در صورت بروز مشکل، رفع باگها بر عهده توسعهدهنده اندروید است.
با استفاده از یک دوره آموزش برنامه نویسی اندروید شما میتوانید به رفع عیب و باگها از اپلیکیشن خود بپردازید.
بهروز ماندن در مورد ابزارهای توسعه جدید:
توسعهدهندگان اندروید باید در مورد ابزارها و فناوریهای جدید بهروز باشند. تغییرات هرازگاهی وارد بازار میشوند، بنابراین بهروز ماندن مهمترین اصل یادگیری برنامه نویسی اندروید است در غیر این صورت، آنها در رقابت بازار عقب خواهند افتاد؛ بنابراین، آنها باید در مورد ابزارهای جدیدی که به بازار میآیند بهروز باشند. آنها باید ابزارهای جدید را در حین ورود به بازار ارزیابی کنند و فکر کنند ارزش اجرای آن را دارد یا خیر.
فناوری جدید به دستیابی به دانش جدید و افزودن برخی ویژگیهای جدید به برنامههای موجود کمک میکند. آنها باید ابزارهای جدید را ارزیابی کنند زیرا در پیشبرد بازار بسیار مهم هستند. ابزارها و فنآوریهای جدید ویژگیهای جدیدی را ارائه میدهند که میتوانند تعاملیتر و مفیدتر باشند.
کار با API های مختلف با دوره آموزش برنامه نویسی اندروید
API مخفف Application Programming Interface است. API یک ارتباط بین برنامههای کامپیوتری است تا بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. یک توسعهدهنده اندروید با API های مختلف کار میکند تا با بسیاری از سرویسها تعامل داشته باشد.
API برای استفاده از خدمات مختلف در یک برنامه استفاده میشود. با استفاده از API، آنها به برنامههای مختلف اجازه میدهند که در همدیگر بازشوند و برنامه را تعاملیتر کنند. بسیاری از شرکتها API ها را ارائه میدهند و دستورالعملهایی را برای استفاده ایمن از آنها ارائه میدهند. با استفاده از دوره آموزش برنامه نویسی اندروید جامع شما میتوانید به API های مختلفی تسلط پیدا کنید.
درک نیاز کاربران اپلیکیشن:
یک توسعهدهنده اندروید پس از فکر کردن به نیازهای کاربر، برنامه را ایجاد میکند. کاربران از برنامه استفاده خواهند کرد، بنابراین فکر کردن در مورد نیازها و راحتی کاربران مسئولیت توسعهدهنده است. کار مطابق با کاربر باعث رضایت مشتری میشود که وظیفه یک توسعهدهنده است.
توجه به کیفیت و عملکرد اپلیکیشن:
یک توسعهدهنده اندروید تلاش میکند برنامه را طوری طراحی کند تا برنامه را در کمترین زمان ممکن پاسخگوی نیاز کاربر باشد. امروزه صبر کاربران در پلتفرم های مختلف به کمترین میزان خود رسیده و هرچقدر برنامههای شما سریعتر بارگذاری شود شانس استفاده کاربر از آن بیشتر میشود؛ بنابراین، یک توسعهدهنده اندروید در نظر دارد که برنامه باید زمان پاسخگویی بسیار کمی داشته باشد. آنها چنین برنامههایی را میسازند که عملکرد و کیفیت بالایی را به کاربران ارائه میدهند.
پیادهسازی پایگاه داده:
هر برنامه حجم زیادی از دادهها را مدیریت میکند، بنابراین مدیریت دادهها با استفاده از پایگاههای داده مهم شده است. همگامسازی دادهها بین ذخیرهسازی محلی و پایگاههای داده راه دور برای استفاده از برنامه زمانی که آنها آفلاین هستند مهم است. یک توسعهدهنده اندروید باید دانش خوبی از پیادهسازی دیتابیس داشته باشد. در توسعه اندروید، SQLite برای ذخیره دائمی دادهها مفید است. با استفاده از یک دوره جامع آموزش برنامه نویسی اندروید یا یک دوره آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید شما میتوانید کار با پایگاه دادههای معروف اندروید را یاد بگیرید.
یک توسعهدهنده اندروید باید مهارتهای مختلفی را داشته باشد تا بتواند یک اپلیکیشن یا بازی اندرویدی را به نحو احسن پیاده کند. مهمترین مهارتهایی که یک برنامه نویس اندروید باید به آن تسلط داشته باشد عبارتاند از:
زبانهای برنامهنویسی مانند C، C++، C#، Java، Kotlin، JavaScript برای هر توسعهدهنده اندروید بسیار مهم هستند:
جاوا: جاوا زبان رسمی توسعه اندروید است و توسط اندروید استودیو پشتیبانی میشود. اغلب دورههای آموزش برنامه نویسی اندروید جاوا محور هستند. جاوا کاربرد های بسیار زیادی دارد که توسعه اندروید از مهمترین آنها است.
Kotlin: زبان کاتلین یکی دیگر از زبانهای رسمی اندروید است. مشابه جاوا است، اما از جاوا راحتتر است.
C++: اندروید استودیو با استفاده از Java NDK از C++ نیز پشتیبانی میکند. برای ساخت بازی استفاده میشود. C++ پیچیده است، بنابراین تیمهای بزرگ و حرفهای بیشتر از آن استفاده میکنند.
سی شارپ: سی شارپ جایگزین مناسبتری برای C و C++ است. همچنین نسبت به جاوا سختتر است.
جاوا اسکریپت: PhoneGap که توسط Apache Cordova پشتیبانی میشود، امکان ایجاد برنامههایی را با استفاده از همان کدی که برای ایجاد یک وبسایت با استفاده از HTM، CSS و جاوا اسکریپت استفاده میشود، میدهد.
مهارت در پایگاه داده: دانش پایگاه داده برای هر توسعهدهندهای مهم است. یک توسعهدهنده اندروید از برخی پایگاه دادههای محبوب مانند MySQL، PostgreSQL، Redis، MongoDB، MariaDB، SQLite برای ساخت برنامههای اندروید استفاده میکند. SQLite برای برنامههای موبایل ایده آل است و برای ذخیره دائمی دادهها مفید است.
در دورههای آموزش برنامه نویسی اندروید به شما یادگیری این مهارتها آموزش داده میشود.
اندروید استودیو یک محیط توسعه یکپارچه است که در آن برنامههای اندروید توسعه مییابد. اندروید استودیو سریعترین ابزارها را برای ساختن اپلیکیشن در هر نوع دستگاه اندرویدی ارائه میکند. هدف آن تسریع در توسعه و کمک به ساخت برنامههای با بالاترین کیفیت برای دستگاههای اندرویدی است. برای کار با اندروید استودیو باید XML را برای اهداف طراحی و Java یا Kotlin را برای نوشتن کد بداند.
اندروید استودیو بر اساس IntelliJ IDEA بوده و یک محیط توسعه رسمی برای سیستمعامل گوگل است. این محیط دارای ابزار عالی مخصوص اندروید است تا تمام نیازهای شمارا پوشش دهد. استفاده از این IDE زمان توسعه شمارا تسریع میکند و بهروزرسانیهای مکرر به این معنی است که هرگز عقب نخواهید ماند. این دارای ویژگیهای زیر است، در میان بسیاری دیگر:
پروفایلرها و تحلیلگرهای بیدرنگ
سیستم ساخت انعطافپذیر
ویرایشگر کد هوشمند
ویرایشگر طرحبندی بصری
شبیهساز سریع
و...
در یک دوره آموزش برنامه نویسی اندروید جامع کار با اندروید استودیو به متقاضیان آموزش داده میشود.
SDK مخفف عبارت Software Development Kit است. Android SDK ماژولهایی از کد جاوا است که به توسعهدهندگان امکان دسترسی به عملکردهای دستگاه تلفن همراه مانند دوربین و ... را میدهد. برای توسعهدهندگان، یادگیری دانش Android SDK با استفاده از یک دورم آموزش برنامه نویسی اندروید ضروری است. توسعه نرمافزار اندروید فرآیندی است که طی آن برنامههای کاربردی برای دستگاههای دارای سیستمعامل اندروید ایجاد میشود. نسخههای اندروید زیادی وجود دارد، بنابراین یک توسعهدهنده اندروید باید نسخههای مختلف اندروید را بهروز کند.
Android SDK شامل بستههای ماژولار است که میتوان آنها را بهطور جداگانه از Android SDK Manager دانلود کرد، ازجمله ابزار SDK، Google API، پشتیبانی از Android، Android Debug Bridge (ADB) و موارد دیگر. درست مانند IDE، Android SDK همیشه در حال بهروزرسانی است. نسخههای جدید شمارا در جریان آخرین ویژگیها قرار میدهد.
API مخفف Application Programming Interface است. API امکان ارتباط بین برنامههای مختلف را فراهم میکند. به فرض مثال ممکن است ما بخواهیم وضعیت آبوهوا را در یک برنامه ببینیم، بنابراین باید از API برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده کنیم. در دورههای آموزش برنامه نویسی اندروید کار با این API ها به دانشجویان آموزش داده میشود.
تعداد برنامه نویسان اندروید با گذشت زمان در حال افزایش است. همانطور که میبینیم، بازار موبایل در حال رشد است، بنابراین بازار اپلیکیشن نیز در حال رشد است. دسترسی موبایل و اینترنت به یک ضرورت برای مردم در سراسر جهان تبدیلشده است. ایجاد برنامههای کاربردی برای اندروید یا iOS تقاضای زیادی دارد. اندروید با 74.43 درصد از کل سهم بازار سیستمعامل تلفن همراه و بیش از 52 میلیارد دانلود اپلیکیشن امروز در صدر فهرست قرار دارد؛ بنابراین، در حال حاضر، توسعهدهنده اندروید دارای تقاضای بالایی در بازار کار است. با استفاده از دورههای آموزش برنامه نویسی اندروید شما میتوانید دانش زیادی در زمینه اندروید به دست بیاورید و بهراحتی و در کمترین زمان ممکن وارد بازار کار شوید.
در این زمان همه خواهان اپلیکیشن هستند که کارشان را آسانتر کند. اپلیکیشن های مختلفی در زمینه های کاربردی و سرگرمی وجود دارد که روز به روز به تعداد این اپلیکیشن ها افزوده میشود. چند سالی است که اندروید بر سهم بازار جهانی سیستمعامل گوشیهای هوشمند تسلط دارد. طبق گزارش شرکت تحقیقاتی گارتنر، در سهماهه دوم سال 2022، اندروید با 86.2 درصد پیشتاز فروش گوشیهای هوشمند جدید در سراسر جهان بوده است. یادگیری برنامه نویسی و توسعه نرمافزار میتواند به افراد با زمینههای مختلف کمک کند تا یک رزومه عالی ایجاد کنند.
تبدیلشدن به یک توسعهدهنده اندروید در زمان فعلی تقاضای زیادی دارد. هرکسی میتواند با کسب مهارتهای لازم از کلاسهای آنلاین و آفلاین و دورههای آموزش برنامه نویسی اندروید پروژه محور و... به یک متخصص اندروید تبدیل شود. اگر به دنبال شروع توسعه برنامه اندروید هستید، دورههای آموزش برنامه نویسی اندروید مکتب خونه را بررسی کنید.