آشنایی با الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال
معاملهگران برای بررسی روند بازارهای معاملاتی مانند بورس یا فارکس از الگوهای متفاوتی استفاده میکنند که الگوی هارمونیک در تحلیل تکنیکال از کاربردیترین الگوها در این حوزه است. این الگوها شامل ترکیبی از اشکال هندسی و نسبتهای فیبوناچی هستند که الگوی پروانه یکی از محبوبترین انواع آنهاست. الگوی باتر فلای مانند دیگر الگوهای هارمونیک میتواند در دو صورت صعودی و نزولی باشد. ما در ادامه این مقاله قصد داریم تا به طور کامل الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال را مورد بررسی قرار دهیم.
الگوی پروانه یا باترفلای چیست؟
الگوی butterfly یا الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال در گروه الگوهای harmonic قرار دارد و از جمله الگوهای بازگشتی است. اغلب در پایان یک حرکت توسعهیافته قیمت میتوان متوجه این الگو شد. اکثر تریدرها در تعیین پایان یک روند حرکتی، شروع روند جدید و شروع اصلاح قیمت از الگوی هارمونیک باترفلای استفاده میکنند. شما معمولاً میتوانید در موج شماری الیوت و در موج 5 این الگو را مشاهده کنید. این الگوی پرکاربرد در تحلیل تکنیکال تکاملیافته الگوی گارتلی است. الگوی باترفلای در دو نوع پروانه صعودی و پروانه نزولی وجود دارد که نوع صعودی آن به شکل حرف انگلیسی M و پروانه نزولی به شکل حرف w است.
انواع الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال
بر اساس نحوه شکلگیری الگوی پروانه در پایان روند صعودی یا نزولی آن را به دودسته تقسیم میکنند. این الگو شبیه به الگوی خرچنگ است و شکلگیری آن بر خلاف الگوی خفاش و الگوی گارتلی در پایان یک رالی و در جایی خارج از محدوده موج 3 شکل میگیرد. در ادامه الگوی پروانه صعودی و نزولی را معرفی میکنیم.
[box type=”note” align=”” class=”” width=””]ویدئو پیشنهادی: آموزش ارزهای دیجیتال[/box]
الگوی پروانه صعودی ( Bullish butterfly pattern)
شکلگیری این الگو در انتهای روند ریزشی انجام میگیرد و باعث تغییر روند از سمت نزولی به سمت صعودی میشود.
گفتیم که الگوی پروانه صعودی شکلی شبیه به حرف انگلیسی M دارد. بر اساس این الگو ما انتظار داریم که قیمت بعد از رسیدن به نقطه D صعود داشته باشد. رنگ سبز در شکل بالا نشاندهنده این رفتار قیمت است.
پیشنهاد مطالعه: آشنایی با الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال
الگوی پروانه نزولی ( Bearish Butterfly Pattern)
شکلگیری این الگو در انتهای روند صعودی انجام میشود و هشداری برای تحلیلگران از تغییر روند به سمت نزولی است. این حالت تشویقی برای معاملهگران است تا از معاملات خرید به سمت معاملات فروش روی بیاورند.
این نوع الگوی butterfly حالتی برعکس پروانه صعودی دارد و شبیه به حرف W است. بر اساس این الگو ما بعد از رسیدن به نقطه D انتظار داریم تا قیمت کاهش پیدا کند.
پیشنهاد مطالعه: میزان درآمد فارکس چقدر است؟
الگوی پرچم تحلیل تکنیکال
در ادامه این مقاله به آموزش الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال میپردازیم. الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال از الگوهای پرکاربرد در گروه الگوهای ادامهدهنده است. در این الگوها انتظار میرود تا به قیمت روند قبلی خود ادامه دهند. تحلیلگران اعتقاد دارند که با کمک الگوی پرچم میتوان کیفیت تحلیل را تا حد زیادی ارتقا داد، زیرا آنها باور دارند که در آینده این الگوها تکرار میشود. الگوی پرچم خود را در میانه روند صعودی و یا نزولی نشان میدهد و تأییدی بر ادامهدار بودن روند است.
انواع الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال
ما دو مدل پرچم در تحلیل تکنیکال داریم که در ادامه توضیح خواهیم داد:
الگوی پرچم صعودی:
شکلگیری الگوی پرچم صعودی مربوط به زمانی است که نمودار بعد از یک صعود به کانال نزولی با شیب کم ورود پیدا میکند و قیمت دارای نوسان بین سقف و کف کانال است. در این حالت نقاط امن خرید را میتوان در حالتهای زیر دید:
- بعد از این که سقف پرچم شکست.
- بعد از این که نمودار قیمت به سقف پرچم پولبک زد.
الگوی پرچم نزولی:
شکلگیری روندهای نزولی الگوی پرچم مربوط به زمانی است که نمودار قیمت بعد از یک نزول به کانال صعودی با شیب ملایم وارد میشود و شاهد نوسان قیمت بین کف و سقف کانال هستیم. نقاط امن این الگو در دو گروه زیر قرار دارند:
- بعد از این که کف پرچم شکست.
- بعد از این که نمودار قیمت به کف پرچم پولبک زد.
مزایا و معایب الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال
از جمله مزایای الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معاملات الگوی پروانه دقیقتر صورت میگیرد و اندازهگیری تمام نوسانات قیمت درون الگو بر اساس نسبتهای فیبوناچی انجام میشود.
- با کمک الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال میتوان پیشبینیهای دقیقی را انجام داد.
- این الگو اجازه انجام معاملات را در هر بازار و هر تایم فریمی میدهد.
- امکان ترکیب الگوی پروانه گارتلی با دیگر الگوها وجود دارد.
- میزان زمانی که برای پیداکردن الگوی پروانه چارت صورت میگیرد با دقت بالای شکلگیری آن قابلتوجیه است.
- این الگو به شما اجازه میدهد تا نقطه شروع و جهتگیری آینده پرایساکشن را با سطوح احتمالی کاملشدن روند آن شناسایی کنید.
معایب الگوی پروانه عبارتاند از:
- همواره شکلگیری الگوی پروانه با جهتگیری پیشبینی شاخص همخوانی ندارد.
- این الگو ضمانتی برای گرفتن نتیجه 100 درصدی ندارد، ازاینرو حتماً باید روی ریسک خود اطمینان داشته باشید.
- ساختار سخت آن میتواند باعث ناامیدی الگوی معاملهگران شود.
- ابزارهای مربوط به شناسایی پروانههای حالت ایدهآل ندارند.
- قبل از ورود به بازار لازم است تا الگوها دوباره به صورت دستی بررسی شوند.
- این الگو نسبت به دیگر الگوهای گارتلی کمتر رخ میدهد.
- تشخیص الگوهای نهفته درونی و بیرونی کاری دشوار است.
معاملهگران با کمک الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال چه چیزی را یاد میگیرند؟
معاملاتی که با کمک الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال انجام میگیرد به یک تحلیل جامع نیاز دارند. زمانی که معاملهگران از راهبردهای مختلف الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال استفاده میکنند ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید. از جمله این مشکلات میتوان به نادر بودن الگوهای با نسبتهای عددی ایدهآل اشاره کرد. البته سیگنالهایی که با کمک الگوی پروانه داده میشوند همواره غیرمبهم هستند.
بر اساس بررسیهای انجامگرفته، بعدازاین که الگوی پروانه کامل میشود در 80 درصد مواقع روند معکوس خواهد شد. سطح پایانی حرکت اصلاحی با کمک این الگو با احتمال بالایی پیشبینی میشود. شما لازم است تا برای شناخت دقیقتر مباحثی مانند حد ضرر و سود، anti butterfly، نحوه ورود به الگوی پروانه و راهبردهای معاملاتی آن از دانش افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید تا بتوانید به تحلیلهای درستی در این حوزه دست پیدا کنید.
پیشنهاد مطالعه: معرفی بهترین ابزار تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال
سخن آخر
ما در این مقاله توضیح دادیم که یکی از الگوهای تحلیل تکنیکال، الگوی پروانه است که با وجود نادر بودن آن، آشنایی با مباحث این تحلیل بسیار ارزشمند است. برای استفاده از الگوهای پروانه لازم است تا به حد کافی تجربه داشته باشید. ازاینرو برای یادگیری مباحث آن عجله نکنید و به اندازه کافی وقت بگذارید. یکی از شروط پیشرفت در بازارهای مالی این است که شما با انواع مختلف الگوهای تحلیل تکنیکال و نحوه کارکردن با آنها آشنای داشته باشید که الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال یکی از آنها است.
آموزش ارزهای دیجیتال و فارکس
در مکتب خونه انواع دوره آموزش ارز دیجیتال و فارکس با رویکردهای متفاوت و وجود دارند که هم اکنون از طریق صفحه آموزش ارز دیجیتال و صفحه آموزش فارکس میتوانید این آموزشها را ببینید. با استفاده از این دورههای آموزشی میتوانید درک و دانش خود را از ارزهای دیجیتال و فارکس بالا ببرید. در مکتب خونه همچنین انواع دوره آموزش تحلیل تکنیکال وجود دارد که نرم افزارهای بالا را به کاربران آموزش میدهند.