فارکس یک بازار بینالمللی و غیرمتمرکز برای تبادل ارز بوده و فعالان بسیاری دارد. فعالانی از جمله بانکها، سرمایهگذاران بزرگ و تریدرها که به دنبال حفظ سرمایه خود و دستیابی به سود کوتاه یا بلندمدت هستند. نرخ تبادل ارز در این بازارها بنا به نظر بانکها و سرمایهگذاران بزرگ تعیین میشود. چرا که این اشخاص بخش عمدهای از معاملات را به خود اختصاص دادهاند. بازار فارکس در سالهای اخیر توانسته است محبوبیت قابل توجهی را در ایران به خود اختصاص دهد. در همین راستا قصد داریم شما را با نحوه خرید و فروش در فارکس آشنا کنیم.
باتوجه به شرایط اقتصادی حاکم در کشور ما و بیشتر کشورهای جهان، افراد همواره به دنبال راهی مطمئن به منظور سرمایه گذاری، مدیریت سرمایه و کسب درآمد هستند. به این منظور همواره بازارهای مالی به عنوان یک راهکار مفید به افراد معرفی میشود.
بازارهایی مثل بازار ارزهای دیجیتال، بازارهای بورس و... اولین راهکارهایی هستند که به همه ما پیشنهاد میشود. آگاهی از شرایط حاکم بر هریک از این بازارهای مالی اولین کاری است که به منظور کسب درآمد از این بازارهای مالی باید به آن دست پیدا کنیم.
یکی از مشهورترین و محبوبترین بازارهای مالی در جهان بازار فارکس است. بازار فارکس به دلیل حجم معاملات و امکان کسب درآمدهای موجود در این بازار به یکی از پرطرفدارترین بازارهای مالی در تمام جهان تبدیل شده است. به همین جهت آموزش افتتاح حساب در فارکس، آموزش تحلیل تکنیکال و آموزش استراتژیهای معاملاتی روز به روز مخاطبان بیشتری را به سمت خود میکشاند.
در ادامه این یادداشت سراغ ابعاد مختلف فارکس و آموزش فعالیت در فارکس از صفر رفتهایم. سوالاتی که این روزها ذهن مخاطبان ایرانی را درگیر کرده است مواردی همچون چگونگی معامله در فارکس، کاربرد فارکس در ایران، چگونگی عملکرد معامله گران فارکس و مواردی از این دست میباشد که در ادامه به صورت مرحله به مرحله به آنها میپردازیم.
Foreign Exchange Market یا به طور مخفف «فارکس(FOREX)» در حالت کلی به عنوان بازار تبادل ارزهای خارجی شناخته میشود. شروع به کار فارکس به دهه هفتاد میلادی برمیگردد. از دهه هفتاد میلادی تا به امروز تغییرات عمدهای در این زمینه شکل گرفته است و امروز فارکس در اوج قدرت و محبوبیت قرار گرفته است تا جایی که امروزه بازار فارکس و بازار بورس نزدک به بزرگترین بازارهای مالی برای معاملهگران تبدیل شدهاند.
فارکس بزرگترین بازار مالی جهان است. بازار فارکس بازاری غیر متمرکز است و هیچ مرکز فیزیکی واحدی ندارد به همین دلیل معامله گران به کمک شبکه الکترونیکی(مثل اینترنت) ارزها را با یکدیگر معامله میکنند.
در بازار فارکس واحدهای پولی جهان، واحدهایی مانند دلار آمریکا، یورو و... مبادله میشوند و با توجه به تغییرات لحظهای ارزش ارزهای گوناگون این بازار همواره درحال تغییر و به روز شدن است. با وجود اینکه ماهیت معاملات صورت گرفته در فارکس خارج از بورس OTC (Over the counter) است اما مراکز اصلی تجارت ارز در شهرهایی مثل لندن، نیویورک، توکیو، واشنگتن هستند و بانکها از سراسر جهان در این معاملات سهیم میشوند.
تبادل ارزها در فارکس به معنی تبدیل یک ارز به ارزی دیگر است. این تبادل ارز به منظور کسب سود از تفاضل بین ارزش دو ارز انجام میشود. در بازار فارکس بنگاههای اقتصادی گوناگون مثل بانکها، موسسات مالی، شرکتهای بیمه، شرکتهای صادرات و واردات و اشخاص ارزهای مختلف را معامله میکنند.
پس به طور خلاصه میتوانیم این طور بیان کنیم:
« فارکس بزرگترین بازار مالی جهان است که در آن ارزهای مختلف با هم معامله می شوند.»
بازار فارکس به نحوی کار میکند که همه افراد میتوانند در آن فعالیت داشته باشند؛ اما برای کسب درآمد از این بازار و خرید و فروش ارزهای مختلف نیاز است تا همه افراد در ابتدا دوره آموزش فارکس را بگذرانند.
معامله در فارکس به معنی خرید یک ارز و به طور همزمان فروش ارزی دیگر است. به این معنی که افرادی که وارد این بازار میشوند یک ارز را خریداری میکنند و در همان لحظه ارز دیگری را به فروش میرسانند. درآمدی که در این بین کسب میشود حاصل تفاضل بین ارزش دو ارزی است که در یک لحظه خریداری و فروخته میشوند.
ارزها در فارکس از طریق معاملهگرها یا کارگزارن به صورت جفت ارز های مختلف معامله میشوند. به عنوان مثال یورو و دلار یا پوند و دلار!
با توجه به مطالبی که گفته شد معامله در فارکس در میتوانیم در دو هدف بیان کنیم:
برای فعالیت در بازار فارکس نیاز است تا با برخی از مهمترین اصطلاحاتی که در این بازار مورد استفاده قرار میگیرد آشنا شویم:
پس از آشنایی با تعاریف اولیه و آشنایی با مفهوم فارکس و معامله در فارکس به عنوان گام بعدی به این سوال پاسخ میدهیم که برای ورود به فارکس باید از کجا شروع کنیم؛ یا اینکه باید چه کارهایی به این منظور انجام دهیم؟
برای خرید و فروش ارز در بازار فارکس لازم است تا مراحلی که تا اینجا گفته شده را مرحله به مرحله به انجام برسانید و پس از آن فعالیت خود در این بازار را آغاز کنید. معاملات در فارکس به انواع مختلفی تقسیم میشوند. در ادامه به انواع این معاملات(Order) میپردازیم.
1. دسته اول ورود با محدودیت (Limit order): در این معاملات سرمایه گذار شرایط بازار را پیشبینی میکند و معملات در آینده را بر روی یک قیمت مشخص ثبت میکند؛ در هنگامی که قیمت به مقدار پیش بینی شده که از قبل تعیین شده است برسد معامله به طور اتوماتیک انجام میشود.
2. دسته دوم Stop-Loss order: این روش به منظور جلوگیری از ایجاد ضررهای بیش از حد به وجود آمده است. در این روش سرمایه گذار روند صعودی یا نزولی را بیشتر از حد فعلی پیش بینی میکند و برای به دست آوردن سود زیاد یا جلوگیری از ضرر بیشتر با تعیین یک قیمت حدودی و ثبت آن، به محض رسیدن به قیمت تعیین شده، معامله انجام میشود.
فارکس دمو در واقع شبیه سازی است که به کمک آن میتوانید برای ورود به فارکس آمادهتر شوید. حساب دمو فارکس ابزاری است که به شما این امکان را میدهد تا با ساخت حسابی مجازی شروع به استفاده از تحلیلهای مختلف مثل تحلیل فاندمنتال کنید و به کمک انجام معاملات مجازی دانشخود را در یک محیط آزمایشی تمرین کنید و آموختههای خودتان را در شرایطی مشابه واقعیت به کار ببندید و به این وسیله خود را برای ورود به فارکس آماده کنید.
به کمک فارکس دمو میتوانید نظریات مختلفی مثل نظریه امواج الیوت را در تحلیلهای خود استفاده کنید و نتیجه هر تحلیل را مشاهده نمایید.
برای آشنایی بیشتر با بازار فارکس و یادگیری اصولی مراحل ورود به فارکس میتوانید از دوره آموزش فارکس صفرتاصد مکتبخونه استفاده کنید و کمک این دوره تمامی مراحل حضور و فعالیت در بازار فارکس را به کاملترین شیوه و با روش درس و اصولی یاد بگیرید. این دوره به شما کمک میکند ضمن آشنایی با همه اصطلاحات موجود در بازار فارکس، بهترین نتیجه را در ادامه فعالیت خود در بازار فارکس داشته باشید.