برنامه نویسی و ITهوش مصنوعی

معرفی هوش مصنوعی گوگل بارد و نحوه استفاده از آن

تصور کنید برنامه‌نویس هستید و تازه ساعت ۱۲ شب به یاد آورده‌اید که کارفرما کاری را به شما سپرده که فردا صبح باید تحویل دهید. اما سوالی مربوط به این کار، برای‌تان پیش آمده و زمان مناسبی برای تماس گرفتن با کارفرما نیست. چه کار می‌کنید؟ اینجاست که هوش مصنوعی گوگل یعنی بارد (Bard) مثل یک سوپرمن، شما را نجات می‌دهد و جوابگوی تمام سوالات شما است.‌ بارد یک ابزار ساخته شده توسط گوگل و یک چت باتِ مکالمه مبنی بر هوش مصنوعی است. شما می‌توانید با او مثل یک انسان مکالمه داشته باشید و او مثل یک انسان پاسخگویِ شما باشد. خب خالی از لطف نیست که بیشتر با این هوش مصنوعی گوگل یا به اختصار AI بارد آشنا شویم. اینکه چه ویژگی‌هایی دارد، چطور وارد آن شویم و با او گفتگو کنیم.

ویژگی های هوش مصنوعی گوگل

قبل از هر چیز باید بگویم تنها هوش مصنوعی گوگل،‌ بارد نیست و سال‌ها است که گوگل، ‌aiهای مختلفی می‌سازد.‌ از زمان تاسیس شرکتِ گوگل (1998) تاکنون ابزارهای کاربردی زیادی چون موتور جستجوگر، لنز، مپس، سیستم‌عامل اندروید، گوگل کروم و غیره ساخته شده‌اند.

آموزش Chatgpt برای مارکترها

 

همۀ این ابزارها برای پاسخِ به نیاز مخاطب، با انواع مختلفی از هوش‌های مصنوعی توسعه یافته‌اند. اما از آنجایی که این روزها بارد ترند شده، پس بیایید مفصلا با ویژگی‌های آن آشنا شویم و سپس مختصرا از دیگر ابزارهای گوگل و کاربرد‌های‌شان نیز خواهیم گفت.

ویژگی گوگل بارد

گوگل bard یکی از جدیدترین محصولات گوگل بوده که به 40 زبان مسلط است. خبر خوب این است که این AI از زبان فارسی هم پشتیبانی می‌کند و فارسی‌زبانان به‌ راحتی می‌توانند با او گفت‌و‌گو کنند. مثلا یک برنامه‌نویس می‌تواند با این ابزار صحبت کند و از ربات بخواهد یک تکه کد به زبان php به هدف امکان ارسال ایمیل از سرور سایت به کاربر بنویسد.

هوش مصنوعی گوگل بارد می‌تواند داده‌ها را نسبت به روش‌های سنتی‌تر سریع‌تر و کارآمدتر تجزیه‌و‌تحلیل کند. شما از این ابزار می‌توانید برای ایجاد محاسبات، فرمول و توابع در گوگل شیت (Sheets) نیز استفاده کنید. پاسخگویی به سوالات، تولید فرمت‌های متنی مختلف مانند: شعر، کد،  اسکریپت، قطعات موسیقی و غیره از امکانات گوگل بارد هستند.

  • خواندن تصاویر
  • پشتیبانی از زبان بشر
  • ساخت یک ایده برای انجام کارها به روش‌های مختلف
  • دریافت خلاصه‌ای سریع و آسان از موضوعات مختلف
  • ساخت محتوا برای ایمیل
  • نوشتن مقاله، بلاگ پست و غیره همراه با لینک منبع‌شان
  • و غیره

همانطور که قول دادیم بیایید مختصرا روی دیگر ابزارهای گوگل نیز مروری داشته باشیم.

  • موتور جستجوگر گوگل: درک مفهوم نیاز مخاطب، تشخیص کیفیت محتوا، تکنیک لینک‌سازی سایت و غیره.
  • گوگل مپس: مشخص کردن مسیر رفت‌و‌برگشت، پیدا کردن مسیر کم‌ترافیک، پیدا کردن بیمارستان، رستوران و غیره
  • گوگل لنز: شناسایی متون و اشیا در تصاویر، امکان پیدا کردن تصاویر از سایت‌ها، امکان ترجمه متن درون تصاویر و غیره
  • گوگل ترنسلیت: استفاده از مدل‌های شبکه عصبی برای تطبیق اختصاصی محتوای ترجمه شده و غیره
  • گوگل موزیک و یوتیوب: شناخت نیاز و سلیقه مخاطب و غیره

پیشنهاد مطالعه: کار با ابزارهای هوش مصنوعی بینگ

ورود به هوش مصنوعی گوگل

دسترسی به هوش مصنوعی گوگل برای همه سنین آزاد نیست. افراد زیر 18 سال که از طریق Family Link (فمیلی لینک) یا Google Workspace for Education از سرویس‌های گوگل استفاده می‌کنند، نمی‌توانند وارد ربات بارد شوند. به‌عبارتی دیگر، این چت برای افراد زیر 18 سال ممنوع است. اگر شما به سن قانونی رسیده‌اید، با مرورگرهایی چون اپرا، فایرفاکس، سافری، کروم و غیره می‌توانید وارد این هوش مصنوعی شوید.

آموزش پرامپت‌نویسی با ChatGPT برای برنامه‌ نویس‌ها

 

برخلاف ChatGPT که برای ثبت‌نام باید هزینه کنید و یک شماره مجازی VIP تهیه کنید تا مسدود نشوید، در سرویس گوگل بارد، تنها با داشتن یک حساب جی‌میل  می‌توانید وارد bard.google.com شوید. ورود به این سایت با IP ایران امکان‌پذیر نیست و باید از تحریم‌شکن استفاده کنید. در صورتی که در مرورگر خود به حساب جی‌میل وارد نشده‌اید، بعد از ورود به سایت Bard، باید روی دکمه Sign in کلیک کنید تا بتوانید از نسخه آزمایشی این هوش مصنوعی استفاده کنید.

چگونه از هوش مصنوعی گوگل استفاده کنیم؟

اگر از قسمت تنظیمات جی‌میل، زبان گوگل فارسی باشد، بعد از ورود به سایت، متن‌ها به فارسی نوشته شده‌اند. اگر به انگلیسی مسلط نیستید، می‌توانید از قسمت تنظیمات اکانت Gmail، زبان  را فارسی کنید تا بتوانید راحت‌تر از خدمات Google Bard استفاده کنید.

چگونه از هوش مصنوعی گوگل استفاده کنیم

حالا که زبان برنامه را فارسی کرده‌اید، می‌توانید گزینه امتحان کردن Bard را بزنید. در مرحله بعد شما باید شرایط و حریم خصوصی را مطالعه کنید. بعد از اسکرول، گزینه موافقم را بزنید.  اگر پیامی در مورد آزمایشی بودن Bard به دست شما رسید، روی گزینه ادامه دادن بزنید. بعد از آن، به صفحه چت با بارد می‌رسید و می‌توانید سوالات خود را از این ابزار هوشمند بپرسید.

پیشنهاد مطالعه: معرفی ابزارهای تولید محتوا با هوش مصنوعی

صحبت با هوش مصنوعی گوگل bard

در این بخش ما وارد گفت‌و‌گو با هوش مصنوعی گوگل شدیم. وقتی وارد قسمت چت با بارد شده‌ایم، از او سوال پرسیده‌ایم که آیا می‌تواند به فارسی صحبت کند؟ پاسخ بارد به زبان فارسی بود. در ادامه از این ابزار خواستیم نحوه پرسش سوال خوب را به ما آموزش دهد که در عکس زیر می‌توانید تعدادی از آن را ببینید.

صحبت با هوش مصنوعی گوگل bard

نوشتن یک پرامپت خوب، به هوش مصنوعی بارد کمک می‌کند تا نیاز شما را بهتر درک کند. اگر شما قرار است در مورد یک ماشین‌حساب با جاوا بنویسید، بهتر است در زمان ارسال پیام خود به این ابزار، از او بخواهید تا یک ماشین‌حساب به زبان جاوا برای شما بنویسد.

پیشنهاد مطالعه: ساخت ویدئو با هوش مصنوعی + معرفی چند ابزار جذاب

سخن پایانی

در این مطلب ما هوش مصنوعی گوگل، به‌نام بارد را معرفی کرده‌ایم. در کنار چت جی‌پی‌تی (Chat GPT)، مایکروسافت بینگ (Microsoft Bing)، گوگل بارد سومین هوش مصنوعی مهم برای بشر است که می‌تواند به سوالات‌مان پاسخ دهد. bard قابلیت‌های زیادی دارد و برای اینکه بهترین نتیجه را از او بگیرید، باید بدانید که چطور با آن کار کنید. در سایت مکتب خونه آموزش بکارگیری انواع هوش مصنوعی‌ها از جمله بارد وجود دارد. از تجربه و ایده‌های مدرسان برتر کشور غافل نمایند.

آموزش هوش مصنوعی

گسترش سریع هوش مصنوعی (AI) کاربردی غیرقابل‌انکار در چشم‌انداز توسعه نرم‌افزار بر جای گذاشته است. با پیشرفت‌های سریع در هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و فناوری‌های مرتبط، تأثیر آن‌ها بر جوامع جهانی در حوزه‌های مختلف خودش را نشان می‌دهد.

آموزش استفاده از انواع ابزارهای هوش مصنوعی

 

تسلط بر مفاهیم هوش مصنوعی، تکنیک‌های یادگیری ماشین و پیچیدگی‌های یادگیری عمیق نه‌تنها بسیار سودمند است، بلکه برای مهندسان نرم‌افزار مدرن مهارتی بسیار ضروری محسوب می‌شود. اگر به فکر یادگیری هوش مصنوعی هستید و دوست دارید آن را به صورت کامل و جامع یاد بگیرد هم‌اکنون از طریق دوره‌های آموزش هوش مصنوعی مکتب خونه می‌توانید اولین و مهم‌ترین قدم خود را در این زمینه بردارید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا