مدیریت

چگونه به فایل ورد تصویر اضافه کنیم؟

قرار دادن تصویر در ورد : اولین تجربه ما از مشاهده تصویر در متن، معمولا به مدارس برمی‌گردد. زمانی که منظور متن با یک مثال تصویری توضیح داده می‌شد. این یعنی تصویر به متن کمک می‌کند تا بهتر خوانده و فهمیده شود.

برای همین نویسندگان همیشه به قرار دادن تصویر در متن خود نیاز دارند. نرم‌افزار ورد به عنوان پرکاربردترین ابزار نوشتاری دیجیتال در جهان، امکانات مختلفی را برای قرار دادن تصویر در متن و کار روی آن فراهم کرده است. در این مقاله قصد داریم روش قرار دادن تصویر در ورد و تنظیم آن با متن را به شما نشان دهیم. با ما همراه باشید.

چرا به قرار دادن تصویر در ورد نیاز داریم؟

تصویرها به مخاطب کمک می‌کنند منظور نویسنده را بهتر درک کند. برای مثال استفاده از اینفوگرافیک برای نشان دادن مراحل انجام یک کار یا نتایج یک بررسی علمی، بسیار جذاب‌تر و قابل فهم‌تر از نوشتن چندین پاراگراف خواهد بود.

آموزش ورد نسخه 2021

 

علاوه بر این، متنی که تصویر نداشته باشد، چشم مخاطب را خسته خواهد کرد و تمرکز او را از دست می‌دهد. برای همین نویسندگان مقالات و گردآورندگان اسناد مختلف، همیشه به قرار دادن تصویر در متن خود نیاز پیدا می‌کنند.

این نیاز در مواردی مثل مقالات علمی که به ارائه نمودار نیاز دارند، به یک الزام تبدیل می‌شود. برای همین نمی‌توان از مهارت قرار دادن تصویر در ورد و کار روی فرمت و چینش آن به راحتی گذشت.

از طرف دیگر این کار ظرافت‌ها و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد که نباید آن‌ها را ساده گرفت. در ادامه ابزارهای مختلف قرار دادن تصویر در ورد، جابجایی عکس در ورد، چیدن عکس در ورد و کار روی فرمت تصویر در ورد را بررسی می‌کنیم.

 

مراحل قرار دادن تصویر در ورد

برای قرار دادن تصویر در ورد دو راه کلی وجود دارد. اول اینکه فایل حاوی عکس یا تصویر را در کنار سند مورد نظر باز کرده و تصویر را به محل مورد نظر در سند Drag & Drop کنید.

این راه ساده و سریع است اما ممکن است چینش متن شما را به هم بریزد. خصوصا اگر متن شما یک متن علمی، دو زبانه و حاوی فرمول باشد. البته در این صورت هم می‌توان با استفاده از ابزارهای جانبی گذاشتن عکس در ورد، متن را به حالت اول برگرداند. اما برای اطمینان و راحتی بیشتر، راه دومی هم وجود دارد.

شروع کار قرار دادن تصویر در ورد

راه مطمئن‌تر برای قرار دادن تصویر در ورد ، استفاده از پنجره Pictures در زبانه Insert است. برای این کار تنها کافی است از زبانه‌های بالای صفحه، سومی از چپ را انتخاب کرده و سپس روی Pictures کلیک کنید.

برای این که متن شما در نتیجه اضافه کردن عکس به هم نریزد، بهتر است قبل از کلیک روی Pictures، محل قرار گیری عکس را مشخص کرده و با فشار دادن دکمه Enter در انتهای آخرین خط قبل از تصویر، یک خط فضا برای قرارگیری آن باز کنید.

با این کار دیگر ممکن نیست متن شما پس از اضافه شدن عکس به هم بریزد. با کلیک روی Pictures پنجره‌ای پیش روی شما باز می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید به محل ذخیره شدن عکس در کامپیوتر خود رفته و آن را انتخاب کنید.

آموزش نرم افزار ورد

 

ورد همچنین امکان دیگری برای جستجوی تصاویر از سطح اینترنت و قرار دادن آن‌ها در متن برای نویسندگان فراهم کرده است. برای این کار از همان زبانه Insert این بار گزینه Online Pictures را انتخاب کنید. در ادامه پنجره‌ای ظاهر می‌شود که موتور جستجوی Bing در آن آماده به کار بوده و مثل جستجوی تصویری گوگل عمل می‌کند.

جستجوی آنلاین تصویر در ورد

 

کار روی فرمت تصاویر در ورد

پس از قرار دادن تصویر در ورد و با انتخاب کردن آن در متن، یک زبانه به نوار بالای صفحه اضافه می‌شود که Format نام دارد. با استفاده از ابزارهای موجود در این زبانه می‌توان تصویر را با افکت‌های مختلف تزئین کرده یا با Crop آن را کوچک کرد. در ادامه به معرفی ابزارهای موجود در این زبانه می‌پردازیم.

زبانه فرمت تصویر در ورد

  • ابزار حذف پس‌زمینه عکس (Remove Background): با استفاده از این ابزار می‌توان پس زمینه موجود در عکس را حذف کرد. البته باید توجه داشت که این ابزار روی هر نوع تصویری کار نمی‌کند و برای حذف پس‌زمینه بعضی از تصاویر، لازم است به نرم‌افزارهای تخصصی‌تر مثل فوتوشاپ مراجعه کنید.
  • اصلاح تنظیمات تصویر (Corrections): در این بخش فیلترهای مختلفی برای عکس قابل استفاده‌اند. فیلترهایی که با اصلاح تنظیماتی مثل روشنایی، رنگ و کنتراست، نمایش عکس را در مواردی واضح‌تر می‌کنند.
  • فیلتر رنگی (Color): در این بخش می‌توان فیلتر یک رنگ خاص (مثلا آبی یا زرد) را روی عکس قرار داد.
  • افکت‌های هنرمندانه (Artistic Effects): در این بخش فیلترهایی قرار دارند که برای جذابیت بیشتر عکس کاربردی خواهند بود و مناسب مقالات علمی نیستند. افکت‌هایی مثل محور کردن تصویر و سیاه‌سفید کردن آن.
  • فشرده کردن تصویر (Compress Picture): در کنار Corrections، آیکون کوچکی به چشم می‌خورد که ابزار فشرده کردن تصاویر متن است. با استفاده از این ابزار می‌توان سند را سبک‌تر کرد.
  • عوض کردن تصویر (Change Picture): آیکون کوچک دیگری که زیر آیکون فشرده کردن تصویر قرار دارد، برای تعویض تصویر مورد نظر با یک تصویر دیگر است. با انتخاب این گزینه و انتخاب یک تصویر، تصویر جدید با همان فرمت و اندازه تصویر قبلی و در همان جایگاه، در متن قرار می‌گیرد.
  • ریست کردن تصویر (Reset Picture): آیکون کوچکی که در زیر آیکون عوض کردن تصویر قرار دارد، تمام تغییرات صورت گرفته روی عکس را ریست می‌کند.
  • فرمت‌های آماده تصویر (Quick Styles): با انتخاب این گزینه می‌توان به عکس زاویه داد، برای آن زاویه درست کرد یا آن را درون یک قاب قرار داد. در کنار این گزینه سه آیکون کوچک وجود دارند که به ترتیب (از بالا به پایین) برای کار روی مرزهای تصویر، اضافه کردن افکت‌های سه بعدی و تبدیل تصویر به نمودار کاربرد دارند.
  • تعیین موقعیت تصویر در صفحه (Position): با انتخاب این گزینه می‌توان جایگاه تصویر در میان متن را مشخص کرد.
  • تعیین نحوه قرارگیری تصویر در صفحه (Wrap Text): در این بخش می‌توان تعیین کرد که تصویر در چه موقعیتی نسبت به متن قرار بگیرد. برای مثال می‌توان تصویر را به صورت بک‌گراند در زیر متن قرار داد یا آن را در میانه خط گذاشت.
  • جلو و عقب بردن تصویر (Bring Forward & Send Backward): این گزینه برای زمانی است که دو تصویر در یک جای متن قرار گرفته باشند. با Bring Forward می‌توان تصویر انتخاب شده را روی تصویر دیگر انداخت و با Send Backward می‌توان آن را به پشت تصویر دیگر انتقال داد.
  • منوی انتخاب تصاویر (Selection Pane): با کلیک روی این گزینه، منویی در سمت راست صفحه باز می‌شود که در آن، تمام تصاویر موجود در متن با عنوانشان قابل مشاهده‌اند. این منو برای سندهایی که تصاویر پرتعدادی دارند کاربردی است. باز هم سه آیکون کوچک دیگر در اینجا می‌بینیم که به ترتیب از بالا به پایین برای نظم دادن (Align) به تصاویر، گروه کردن چند تصویر با هم و چرخش تصویر انتخاب شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • ابزار کراپ (Crop): با کلیک روی این گزینه می‌توان عکس مورد نظر را کراپ کرده و بخش‌هایی که مورد نیاز نیست را حذف کرد. در کنار این دکمه، دو فیلد برای تعیین طول و عرض تصویر هم وجود دارد.
نتیجه گیری

نرم افزار ورد در حال حاضر بیشترین کاربرد را در میان ابزارهای نوشتاری دیجیتال به خود اختصاص داده است. این نرم‌افزار جامع‌ترین امکانات را برای نوشتن و تنظیم متن در اختیار نویسندگان قرار می‌دهد.  در ورد می‌توان یک عکس را در هر کجای متن قرار داده و برای آن، قاب یا سایه تنظیم کرد. همچنین می‌توان عکس را در میانه خط یا بین دو ستون متن قرار داد.

مرجع کامل آموزش ورد + اعطای گواهینامه

 

در این مقاله سعی کردیم تمام امکانات و قابلیت‌های موجود در ورد برای قرار دادن و تنظیم عکس در یک سند را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم این مقاله توانسته باشد به سوالات شما پاسخ دهد. نظرات خود را از بخش کامنت با ما در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا