شرایط اپلای رشته حقوق در کشورهای مختلف
درخواست دادن برای تحصیل در رشته حقوق و قبول شدن در یکی از دانشگاههای معتبر دنیا، مانند خیلی از رشتههای دیگر کار سادهای نیست و قدم گذاشتن در این مسیر نیاز به کفش آهنین دارد. در این مقاله قصد بر این است که راهها و شرایط اپلای در رشتهی حقوق را مختصرا بررسی کنیم. قابل ذکر است که راههای زیادی برای خروج از کشور پیش پای دانشجویان قرار دارد و هر کدام از آنها برای اپلای در رشتهی حقوق مسیر مختص به خود را میپیماید و این مقاله فقط مسائل کلی را بیان میکند.
خیلی از افراد تحصیل کرده برای داشتن زندگی متفاوت و پیشرفت در زمینه شغلی و تحصلی برای ادامه تحصیل تصمیم به مهاجرت تحصیلی میگیرند. اما مراحل انجام این کار معمولا گیج کننده و زمانبر است. پیدا کردن بهترین دانشگاه و بهترین رشته ها برای اپلای بخشی از این پروسهی پیچیده برای رسیدن به اهداف است. رشته حقوق یکی از پرطرفدارترین رشتههای تحصیلی علوم انسانی است که هر ساله مقدار قابل توجهی دانشجو را به خود جذب میکند و خیلی از این دانشجویان قصد ماندن در کشور را ندارند. بلند پروازانی که راه پر فراز و نشیب مهاجرت را انتخاب میکنند حتما به مشاورانی نیاز دارند تا برایشان از راه و چاه این مسیر بگوید.
شرایط اپلای در رشتهی حقوق
سه شرط اصلی مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاههای خارجی مدرک زبان با نمرهی بالا، نمرات دانشگاهی خوب و رزومهی تحصیلی پربار است. اپلای رشته حقوق نیز از این قاعده مستثنی نیست.
- اولین مرحله: برای اپلای، یافتن دانشگاههای مناسب با توجه به محدودیتها و علایق دانشجو است. سایت دانشگاهها همیشه مطالب خوبی برای هدایت دانشجویان خارجی دارند. بعد از مشخص شدن دانشگاه مد نظرتان به عنوان هدف اصلی، وقت آن است که به دنبال یک بورسیه مناسب باشید. این بورسیهها یا از طریق دانشگاه یا از طرف دولت معمولا به دانشجوها داده میشود.
- مرحله بعدی، آزمون زبان و کسب نمره قبولی در آنها است. بسته به کشور و دانشگاهی که انتخاب میکنید، حداقل نمرهای وجود دارد که شما باید موفق به کسب آن شوید. پیدا کردن اساتید و مکاتبه با آنها و صحبت در بارهی زمینهای که در آن تخصص دارید و متقاعد کردن آنها برای دریافت فاند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا اهمیت بالایی دارد.
ویدئو پییشنهادی : مراحل نگارش یک انگیزهنامه حرفهای
ارسال رزومهی تحصیلی، انگیزهنامه و تکمیل اپلیکیشن آنلاین در سایت دانشگاههای مورد نظر اقدامهای بعدیست. مرحلهی آخر ارسال مدارک به صورت پستی برای دانشگاه مقصد و پیگیری ارسال توصیهنامهها از طرف دانشگاه فعلی شماست. در صورت تحقق همهی موارد بالا تنها کافیست منتظر ایمیل رد یا قبولی دانشگاه مورد نظر خود بمانید. در برخی از کشورها برای اپلای در رشتهی حقوق ممکن است آزمونهای خاصی وجود داشته باشد که در ادامه بررسی بعضی از آنها میپردازیم.
بهترین کشورها جهت اپلای رشته حقوق
برای هرکسی معیارهای متفاوتی جهت انتخاب بهترین کشورها وجود دارد ولی بر اساس دادههای سایت topuniversities.com ، از بین بیست و پنج دانشگاه برتر سال ۲۰۲۰ میلادی در زمینهی حقوق هفت دانشگاه در آمریکا، شش دانشگاه در بریتانیا، چهار دانشگاه در استرالیا و یک دانشگاه در کانادا و فرانسه قرار دارد. جایگاه بهترین در میان همهی دانشگاهها و دانشگاههای آمریکا متعلق به دانشگاه هاروارد است. جایگاه دوم و سوم را دو دانشگاه بریتانیایی آکسفورد و کمبریج گرفتهاند و دانشگاه ییل جایگاه چهارم را کسب کرده است.
ویدئو پییشنهادی : اپلای مخصوص مقطع دکتری
بهترین دانشگاه استرالیا برای اپلای در رشتهی حقوق، دانشگاه ملبورن است. دانشگاه تورنتوی کانادا هم جایگاه بیستم را کسب کرده است. به طور کلی دانشگاههای آمریکای شمالی نسبت به دیگر دانشگاههای جهان در زمینهی حقوق شهرت بیشتری دارند. البته دانشگاههای آسیاییهم در این لیست بیست و پنجتایی دیده میشوند که عبارتند از: دانشگاه ملی سنگاپور(دوازدهم)، دانشگاه هنگکنگ (نوزدهم)، دانشگاه توکیو (بیستم و همرده با دانشگاه تورنتو)، دانشگاه پکینگ چین (بیست و سوم).
اپلای رشتهی حقوق در دانشگاههای آمریکای شمالی
برای پذیرش در رشتهی حقوق دانشگاههای آمریکا و کانادا تقریبا باید مسیرهای مشابهی را پیمود. یکی از اولین اقدامها بعد از پذیرش درخواست شما توسط دانشگاه مقصد، ارزیابی مهارتهای شماست. اما چگونه؟
آزمون LSAT
برای اپلای رشته حقوق و قبولی در اکثر دانشگاههای آمریکای شمالی علاوه بر شرایط کلی که ذکر شد، باید آزمون Law School Admission Test یا به اختصار LSAT را بگذرانید. این آزمون چهاربار در سال برگزار میشود. آزمون LSAT بخش جدایی ناپذیر از پذیرش در دانشگاههای حقوق ایالات متحده آمریکا و کاناداست. این آزمون توانایی خواندن، نوشتن و درک مطلب داوطلبان را میسنجد. هدف از برگزاری این آزمون سنجش توانایی داوطلبان برای مطالب سال اول رشتهی حقوق است.
این آزمون شامل دو قسمت است:
- سوالات چند گزینهای از درک مطلب، استدلال تحلیلی و استدلال منطقی: بخش درک مطلب شامل چهار متن چهارصد تا پانصد کلمهایست که از هرکدام، پنج تا هشت سوال طرح شدهاست. متنها در مورد علوم طبیعی، علوم انسانی، هنر، علوم اجتماعی و حقوق هستند. در بخش استدلال منطقی، سوالاتی در مورد استدلال دعاوی طرح شدهاند. و بخش استدلال تحلیلی شامل چهار بازی استدلالیست.
- نوشتن مقاله
هر دو قسمت آزمون به دلیل شیوع کرونا در سال ۲۰۲۰، به صورت مجازی برگزار میشوند.
مقاله پییشنهادی : بهترین زمان اپلای دانشگاههای کانادا
اپلای رشته حقوق در آمریکا
برای پذیرش باید حداقل دوسال در رشتهای مرتبط با حقوق تحصیل کرده باشید. پس از پذیرش در آزمون LSAT، دانشجویان وارد دوره JD میشوند که مخفف Juris Doctor of Law ست. JD مدرک دکترای حرفهای حقوق است که در قرن بیستم میلادی جایگزین دوره و مدرک LL.B در ایالت متحده شده است. فارغالتحصیلان در اکثر ایالتها برای وارد شدن به حیطهی تخصصی وکالت باید آزمون Bar را بدهند. دورهی JD بین دو تا چهار سال طول میکشد و هزینه متوسط برای هر سال تحصیل در یک دانشگاه خصوصی ۴۹۵۴۸ دلار است. شهریهی سالانهی متوسط دانشگاههای دولتی برای مقیمان آمریکا ۲۸۲۶۴ دلار است و برای غیرمقیمان ۴۱۷۲۹ دلار.
-
پنج دانشگاه برتر ایالات متحدهی آمریکا در زمینهی حقوق عبارتند از:
- Harvard University
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۷۳
شهریه سالانه: ۶۵۷۸۵ دلار
- Yale University
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۷۳
شهریه سالانه: ۶۵۷۹۲ دلار
- Stanford University
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۷۱
شهریه سالانه: ۶۴۳۵۰ دلار
- University of California, Berkeley (UCB)
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۶۸
شهریه سالانه: ۶۷۱۵۸ دلار (برای افرادی که شهروندی ندارند)
- Columbia University
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۷۲
شهریه سالانه: ۵۵۹۱۶ دلار
اپلای رشتهی حقوق در کانادا
در کانادا هم همانند آمریکا، در اکثر موارد قبل از ورود به دانشکده حقوق باید در یک رشتهی دیگر نیز تحصیل کرده باشید و معمولا نمیتوانید مستقیما از دبیرستان وارد رشتهی حقوق شد. پس از قبول شدن در آزمون LSAT، شما میتوانید وارد دورهی JD شوید. در بعضی از دانشگاههای کبک دورهی LL.B هم ارائه میشود. در هنگام اپلای رشته حقوق در کانادا حواستان به زبان دانشگاه و مطابقت آن با مدرک زبان خارجی خودتان باشد.
برای اپلای کارشناسی ارشد در کانادا دورهی LLM و برای دکترا SJD در نظر گرفته شده است. قابل ذکر است که مدرک JD در نظام قضایی ایران اعتبار ندارد.
-
پنج دانشگاه برتر کانادا در زمینهی حقوق عبارتند از:
- University of Toronto
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۶۶
شهریه سالانه: ۵۴۳۲۰ دلار کانادا
- McGill University
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۶۲
- University of British Columbia
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۶۶
- University of Montreal
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۶۲
- University of Ottawa
امتیاز لازم LSAT برای پذیرش: ۱۵۷
و در آخر
وکالت یکی از بهترین و پردرآمدترین شغلها در آمریکای شمالی است. با اپلای رشته حقوق و قبول شدن در یکی از دانشگاههای این قاره و یا دانشگاههای مطرح سراسر جهان، دروازهای به سوی جهانی نو به سمت شما باز میشود. دانشجویان در این دانشگاهها نه تنها قوانین آداب وکالت را میآموزند. بلکه برای موفقیت در سایر عرصههای زندگی هم آماده میشوند. افرادی که به عنوان وکیل وارد بازار کار کانادا میشوند میتوانند در سه زمینهی حقوق عمومی، وکالت خصوصی و دولت به فعالیت بپردازند و به عنوان انسانی مسئول و توانمند نقش خود در برابر ساخت جهانی نو ایفا کنند.