توسعه فردی

چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم؟ راهنمای جامع

مقالات کنفرانسی مقالاتی پراهمیت در کنفرانس‌ها، کنگره‌ها و سمینارها هستند. کنفرانس‌ها فرصتی غنیمت برای ارائه دستاوردهای تحقیقاتی و علمی پژوهشگران هستند و ارائه دستاوردها در قالب مقاله بیشترین میزان اثربخشی را روی مخاطبان دارد. این فرصت غنیمت به محققان اجازه می‌دهد با محققان دیگر و حتی حوزه‌های داخلی و خارجی مرتبط با موضوع پژوهشی خود در ارتباط باشند. اگر برای ارائه دستاوردهای ارزشمند تحقیقات خود نیازمند یک مقاله کنفرانسی هستید، باید بدانید مقاله کنفرانسی چیست و چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم. در ادامه به ارائه نکات مهم و مراحل نگارش یک مقاله کنفرانسی ایده‌آل خواهیم پرداخت.

مقاله کنفرانسی چیست؟

مقاله کنفرانسی به مقاله‌ای گفته می‌شود که جهت ارائه در یک کنفرانس و جلسه بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. مقالات کنفرانسی معمولا به شکل شفاهی، در قالب پاورپوینت، به شکل مباحثه و پوستر ارائه می‌شوند. این مقالات اگر از سطح علمی بالایی برخوردار شده باشند، در ژورنال‌های معتبر چاپ می‌شوند.

کاملترین مرجع آموزش مقاله نویسی علمی و پژوهشی + اعطای گواهینامه تخصصی

 

گفتنی است بسیاری از مقالات کنفرانسی که تاکنون نگارش شده‌اند، موضوعی نو و ایده‌ای فوق العاده برای مطرح شدن دارند و این امر باعث جذابیت بحث‌های علمی جدید می‌شود. البته افراد باید ابتدا چندین نمونه مقاله کنفرانسی را مشاهده کنند و در صورت لزوم آن‌ها را بخوانند تا با چهارچوب کلی چنین مقالاتی آشنا شوند و پس از آن یک مقاله خوب بنویسند.

مقاله کنفرانسی چیست؟

اصول نگارش مقاله کنفرانسی

برای اینکه بدانیم چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم، لازم است اصول نگارش مقاله کنفرانسی را بشناسیم. در ادامه به مهم‌ترین اصول نگارش این نوع از مقالات اشاره شده است:

اصالت محتوا و دیدگاه

مقالات کنفرانسی باید از نظر محتوایی اصالت داشته باشند. اگر به نمونه مقاله کنفرانس داخلی نگاهی بیندازید، متوجه اصالت آن خواهید شد. حال بیایید ببینیم اصالت محتوا در مقالات کنفرانسی به چه معناست. در این نوع از مقالات محتوا نباید تکراری و قدیمی باشد. در واقع محتواهای کنفرانسی باید به روز باشند و طبق آخرین دستاوردها و فناوری‌ها نگارش شده باشند.

آموزش جامع روش تحقیق و مقاله‌نویسی

 

اگر محتوایی ایده‌آل و منحصر به فرد در یک مقاله کنفرانسی وجود داشته باشد، کیفیت چنین مقاله‌ای فوق العاده بالا می‌رود، بار علمی آن افزایش می‌یابد و شانس مقاله برای چاپ شدن بیشتر می‌شود

انتخاب موضوعی نو

قبل از اینکه محتوای مقاله را استخراج کنید، باید موضوعی نو برای مقاله انتخاب کنید. زیرا موضوعات تکراری جذابیت زیادی برای کنفرانس دادن ندارند.

پرهیز از جملات طولانی و استدلال‌های قوی

همیشه استفاده از استدلال‌های قوی آن هم در قالب جملات طولانی و دشوار کارآمد نیست. نوع بیان در نوشتار مقالات کنفرانسی اهمیت زیادی دارد. هر چقدر جملات شما ساده‌تر و روان‌تر باشند، تاثیرگذاری آن‌ها روی مخاطبان بیشتر است. پس به جای اطناب از جملات کوتاه و سوالاتی واضح برای ارائه مطالب تحقیق شده استفاده کنید و پاسخ سوالات خود را در جملات کوتاه ارائه کنید.

پیشنهاد مطالعه: چگونه مقاله مروری بنویسیم؟ راهنمای جامع

تمرکز بر موضوع اصلی

همیشه وقت کافی برای ارائه نمونه مقاله کنفرانسی خود نخواهید داشت. بنابراین باید مطالب به گونه‌ای باشند که حول موضوع اصلی اطلاعات ارائه دهند. در ضمن مقالات کنفرانسی درعین حال که روی موضوع اصلی تمرکز می‌کنند، باید روش‌مند باشند و در تایم کوتاه قادر به بیان پاسخ تمام ابهامات مطرح شده در مقاله باشند.

توجه به محورهای کلیدی کنفرانس

قبل از نوشتن مقالات کنفرانسی به محورهای کلیدی کنفرانس توجه داشته باشید‌. شما باید در نوشتن مقاله الزامات از پیش تعیین شده را رعایت کنید و شانس پذیرش مقاله خود را افزایش دهید.

توجه به محورهای کلیدی کنفرانس

۴ مرحله مهم پیش از نگارش مقاله کنفرانسی

قبل از این که نوشتن مقالات کنفرانسی را آغاز کنیم، باید نکات و مراحل مهم را بدانیم که در زیر این نکات و مراحل آمده است:

آموزش اصول مقاله‌ نویسی ISI

 

  • مرحله اول – تعیین کنفرانس مورد نظر: اولین مرحله تعیین کنفرانس‌های مورد نظر است. هر ساله در سرتاسر دنیا کنفرانس‌های متفاوتی برگزار می‌شوند. شما می‌توانید وارد وب سایت‌های اطلاع رسانی کنفرانس شوید و بر اساس سطح علمی آن‌ها و موضوعات کنفرانس‌ها محلی را برای ارائه مقالات کنفرانسی انتخاب کنید.
  • مرحله دوم – بررسی اطلاعات کنفرانس مورد نظر: بلافاصله پس از اینکه کنفرانس مد نظر خود را انتخاب کردید، وارد وب سایت کنفرانس شده و شرایط و اطلاعات کنفرانس را مطالعه کنید. در این مرحله باید در مورد آخرین مهلت ارسال مقالات، آخرین مهلت ثبت نام، تاریخ برگزاری، هزینه‌های که روی هزینه نوشتن مقاله کنفرانسی محاسبه می‌شوند، هزینه‌های ثبت نام ، محورهای کنفرانس، قالب‌هایی که مقاله باید طبق آن ارائه شود، شیوه‌هایی که مقاله باید طبق آن نگارش شود و حداکثر تعداد صفحات مقاله اطلاعاتی کامل به دست بیاورید.
  • مرحله سوم – ارسال مقاله: حال نوبت به ارسال مقاله می‌رسد. بعد از اینکه کنفرانس مورد نظر را به طور قطعی انتخاب نمودید و شرایط آن را بررسی کردید، باید مهلت تعیین شده برای ارسال مقاله را در نظر بگیرید و بدانید و در چه زمانی آن را اصلاح و ارسال کنید.
  • مرحله چهارم – شناخت مخاطبان کنفرانس: آخرین مرحله‌ای که قبل از نوشتن مقالات کنفرانسی باید انجام شود، شناخت مخاطبان است. شما باید به خوبی مخاطبانی که در کنفرانس شرکت می‌کنند را بشناسید و نیازهای آن‌ها را نیز مورد بررسی قرار دهید. این کار کمک می‌کند مقاله شما به نحوی نگارش شود که به سوالات احتمالی مخاطبان پاسخ داده شود. همچنین در مورد مقاله شما ابهامی باقی نمی‌ماند.

شناخت مخاطبان کنفرانس

آموزش نوشتن مقاله کنفرانسی

مقالات کنفرانسی دارای بخش‌های مختلفی هستند و یک ساختار کلی را دنبال می‌کنند. در این قسمت اگر می‌خواهید بدانید چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم، با ما همراه باشید تا مراحل نوشتن مقاله کنفرانسی را معرفی کنیم.

تعیین عنوان

قدم اول تعیین عناوینی است که در مقاله قرار است به آن بپردازید. در واقع اولین مرحله نوشتن مقالات کنفرانسی تعیین موضوع است. موضوع شما می‌تواند چند عبارت کاربردی یک سوال مهم و مواردی از این قبیل باشد.

چکیده مقاله

قسمت دیگری از مقاله که باید نگارش شود، چکیده مقاله است. در این قسمت هدف تحقیق، مدل‌های پیشنهادی، یافته‌های مقاله، نتایج به دست آمده، روش‌های نوشتن مقاله و شرح مقاله ارائه می‌شوند. یک نویسنده خوب قسمت چکیده مقاله خود را با مشکلات مورد بررسی آغاز می‌کند و پس از بیان انگیزه خود در طرح کلی مقاله نتایج را گزارش می‌دهد.

مقدمه

در گام بعد اگر بخواهیم به این سوال که چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم پاسخ دهیم، می‌گوییم باید مقدمه مقاله نوشته شود. مقدمه یک مقاله جذاب‌ترین قسمت مقاله است که در ابتدای آن ذکر می‌شود و باعث جذب علاقه خوانندگان به خواندن ادامه مطالب مقاله می‌شود. بهتر است در همان بند ابتدایی مقدمه به دیگران بگویید که قصد اثبات چه موضوع یا چه مسئله‌ای را دارید. ضروری است در این قسمت صریح و واضح صحبت کنید و اطلاعاتی در مورد کلیات مقاله به مخاطبان مقاله بدهید.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای جامع و کامل برای مقاله نویسی در علوم پزشکی

نوشتن بدنه مقاله

در این قسمت هر آنچه که در تحقیقات شما به دست آمده است، بیان می‌شوند. این قسمت متشکل از سوال و جواب‌هایی است که مخاطبان را به پاسخ ابهامات خود می‌رسانند و سوالات کلی آن‌ها را از ذهنشان برطرف می‌کنند.

بیان پیشینه تحقیق

در برخی از مقالات کنفرانسی قسمت پیشین تحقیق حذف شده و یا با قسمت بیان مسئله و مقدمه ادغام می‌شود. اگر به طور جداگانه قرار است این قسمت را نگارش نمایید، پیشنهاد می‌کنیم تمامی ایده‌ها و راه حل‌های برطرف کردن مشکل بیان شده در نشریات مطبوعات و کتب معتبر را در این قسمت شرح دهید و سپس به منابع مرتبط ارجاع دهید.

بیان پیشینه تحقیق

روش شناسی

یکی از مهم‌ترین قسمت‌هایی که در نمونه مقاله پژوهشی و کنفرانسی باید به آن اشاره کرد، بخش روش شناسی است‌. در این قسمت تمامی فرضیات و روش‌های پیشنهادی جهت حل مسائل پیش رو اعلام می‌شوند. اگر در بخش روش شناسی حقایق و ارقام تحقیق را ارائه کنید، تحقیقات شما برای مخاطبان تاثیرگذارتر خواهند بود. شما باید از همان لحظه‌ای که نوشتن مقاله‌های کنفرانسی را آغاز می‌کنید، شرح مفصلی از اقدامات انجام شده را بنویسید و جزئیات اقدامات را در گزارشات روش شناسی بیان کنید. با این کار متوجه می‌شوید چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم و همه جزئیات را در این مقالات مطرح کنیم.

بیان نتیجه در قسمت نتیجه گیری

اکنون نوبت به نتیجه ‌گیری مقاله می‌رسد شما باید بیان کنید که روش‌های پیشنهادی از طریق یافته‌های اصلی قادر به حل مسئله یا موضوع مطرح شده هستند یا نه. در قسمت نتیجه‌گیری دامنه تحقیقات آینده مقاله نیز مورد بحث و بیان قرار می‌گیرند.

ذکر منابع

بخش پایانی مقالات کنفرانسی ذکر منابع است. همانطور که مشخص است، در این قسمت شما باید تمام منابعی که در نوشتن مقاله از آن‌ها کمک گرفته‌اید را معرفی کنید. هر چقدر منابع مقاله شما کامل‌تر و بهتر باشد، اشراف شما بر موضوع بیشتر است و این نشان می‌دهد که بار علمی مقالات شما بالا است.

مزایای نوشتن مقاله کنفرانسی

حال که دانستیم چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم، می‌خواهیم بدانیم مزایای نوشتن مقالات کنفرانسی چیست. گرچه این نوع از مقالات در مقایسه با مقالات چاپ شده و علمی از اعتبار و اهمیت کمتری برخوردار هستند، اما مزایای آن‌ها باعث ارزشمند شدن مقالات شده است.

آموزش مهارت‌های ضروری پژوهش

 

مهم‌ترین مزایای این نوع از مقالات موارد زیر هستند:

  • ایجاد فرصت تعامل با جامعه علمی و با آشنایی با افراد فعال در حوزه‌های تخصصی
  • آغاز همکاری علمی چند جانبه و طولانی مدت با افراد متخصص
  • آگاهی از موضوعات به روز و فناوری‌های جدید
  • ایجاد بینش وسیع در حوزه‌های پژوهشی مختلف
  • ایجاد فرصتی جدید برای چاپ مقالات در مجلات معتبر
  • ایجاد اعتبار برای کارهای پژوهشی آینده
  • فرصتی برای دیده شدن و نشر مطالب کشف شده جدید
  • پربار شدن رزومه پژوهشی برای فعالیت در بازار کار و چاپ مقالات
  • آشنایی با پژوهشگران دیگر و برخورداری از کمک‌های آن‌ها در زندگی کاری و زندگی علمی
  • افزایش آگاهی در حوزه پژوهشی مورد نظر

پیشنهاد مطالعه: مقاله نویسی با ChatGPT؛ اصول نگارش مقالات آکادمیک با هوش مصنوعی

نکات مهم نگارش مقالات کنفرانسی

در پاسخ به این سوالات که چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم باید بگوییم مهم‌ترین قدم نوشتن مقالات آگاهی از نکات مهمی است که مقاله شما را بهینه‌سازی می‌کنند:

  • ابتدا در مورد ساختار مقالات کنفرانسی اطلاعات کامل به دست بیاورید و پس از آن موضوع مورد بحث را انتخاب کنید.
  • منابع معتبر و قابل اعتماد را شناسایی کرده و آدرس یا نام آن‌ها را در یک لیست بنویسید.
  • فرمت مقاله کنفرانسی و شکل نوشتاری این مقالات را با توجه به اصول و قواعد کنفرانسی که قرار است ارائه شود ساماندهی کنید. شما می‌توانید از اساتید با تجربه و دانشجویان حرفه‌ای در این زمینه کمک بگیرید.
  • بهتر است به دنبال مقالات مشابه با موضوع مورد نظر خود در اینترنت و سایت‌های مختلف باشید تا از حقایق و یافته‌های پژوهش دیگران نیز کمک بگیرید. در حقیقت داده‌های جدید می‌توانند در به روز بودن مقاله به شما کمک کنند.
  • قوانین و مقررات پذیرش و انتشار مقاله را بشناسید؛ اگر قصد دارید پس از نگارش مقاله کنفرانسی آن را به چاپ برسانید.
  • هر نویسنده‌ای باید در مورد قواعد و قوانین نوشتن مقالات کنفرانسی اطلاعات کافی داشته باشد و تمام قوانین کنفرانس را با دقت مطالعه کند تا یک مقاله مناسب ارائه نماید.

نکات مهم نگارش مقالات کنفرانسی

کلام پایانی

در این مطلب به این موضوع اشاره کردیم که چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم. مقالات کنفرانسی نوعی از مقالات هستند که در کنفرانس‌ها و سمینارها مطرح می‌شوند. این مقالات از بخش موضوع، چکیده، مقدمه، بدنه اصلی، قسمت روش شناسی، پیشینه تحقیق، نتایج و قسمت منابع برخوردار شده‌اند. این مقالات باید بر اساس اصول نگارش مقالات کنفرانسی نوشته شوند و طبق نکات مهم اصلاح و ویرایش شوند. شما می‌توانید برای موفقیت در نگارش یک مقاله کنفرانسی مطلوب از راهنمایی‌های مکتب خونه و دوره‌های آموزش مقاله نویسی مکتب خونه استفاده کنید.

آموزش رفرنس‌نویسی و مدیریت منابع با EndNote

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا