مقالات کارآفرینی

معرفی کارآفرینان موفق ایران

کارآفرینی چیست؟

کارآفرینی عبارت است از ایجاد مشاغل به همراه سودهی بالا. تعریف مدرن‌تر کارآفرینی نیز در مورد تحول جهان با حل مشکلات بزرگ است؛ مانند ایجاد تغییرات اجتماعی یا ایجاد یک محصول ابتکاری که وضعیت موجود زندگی روزمره را به چالش بکشد.

چیزی که تعریف کارآفرینی به شما نمی‌گوید این است که کارآفرینی همان کاری است که افراد می‌کنند تا شغل و رؤیاهایشان را به دست خود بگیرند و آن را به سمتی که می‌خواهند هدایت کنند.

کارآفرینی در مورد ساختن یک زندگی با شرایط شما است. بدون رئیس، برنامه‌ای برای محدودیت وجود ندارد و هیچ‌کس مانع شما نمی‌شود. کارآفرینان قادرند اولین قدم را برای ساختن جهان به مکانی بهتر – برای همه افراد در آن، ازجمله خودشان بردارند.

 

 

راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار جسارت می‌خواهد؛ اما مهم‌تر از آن موفق بودن در کسب‌و‌کارتان است. در ابتدای راه، برای موفق شدن باید از مشکلات مسیر مطلع باشید؛ بنابراین استفاده از تجربیاتی که دیگران به دست آورده‌اند، بسیار مهم و مفید است.

در این مطلب به داستان چند کارآفرین موفق ایران می‌پردازیم که این روزها حسابی حرفشان بر سر زبان‌هاست. کارآفرینانی که ایده‌هایی داشتند که در ابتدا فکر نمی‌کردند به موفقیت برسد؛ اما در ادامه بااراده‌ای که داشتند در مسیر کارآفرینی خود ثابت‌قدم ماندند و به شکست‌ها توجهی نکردند.

کارآفرینان موفق ایران

۱-محمدجواد شکوری مقدم

وی مدیرعامل معروف‌ترین وب‌سایت اشتراک فیلم “آپارات” ایران است. در سن ۱۶ سالگی به دنیای برنامه‌نویسی معرفی شد و به‌صورت نیمه‌وقت با شرکت ایران سیستم کارکرد. وی همچنین بنیان‌گذار سایر وب‌سایت‌های مهم ایرانی مانند “کلاب” است که محبوب‌ترین وب‌سایت شبکه‌های اجتماعی در ایران است.

محمدجواد شکوری‌مقدم، متولد سال ۱۳۶۱ است. او که دانشجوی برق الکترونیک دانشگاه امیرکبیر بود، پس از پنج ترم تحصیل، به دلیل عدم علاقه به رشته‌اش و علاقه زیاد به برنامه‌نویسی، درسش را رها می‌کند و سراغ برنامه‌نویسی می‌رود.

آموزش کارآفرینی و راه اندازی واحد‌های جدید

 

تأهل او از ۱۹ سالگی باعث شده بود تا در دوران دانشجویی برای گذران زندگی برنامه‌نویسی کند. در همان سال‌ها سه چهار ایده به ذهنش رسید اما به دلیل آشنا نبودن با مقوله تیم سازی با شکست مواجه شد. در سال ۸۳، او با فروختن ماشین پرایدش «کلوب» را راه‌اندازی می‌کند.

بعد از محبوب شدن شبکه اجتماعی کلوب، شکوری‌مقدم برای توسعه سرویس‌هایش، میهن‌بلاگ را خریداری می‌کند. به درخواست کاربران، او و تیمش تصمیم به‌اضافه کردن سرویس ویدئو در کلوب می‌گیرند اما بعدتر به این نتیجه می‌رسند که خود سرویس ویدئو می‌تواند مستقل عمل کند و در سال ۸۹، آپارات را به‌عنوان سرویس به اشتراک‌گذاری ویدئو راه‌اندازی کردند.

در تمام این سال‌ها او به همراه تیمش ایده‌هایشان را همراه با یکدیگر با موفقیت جلو می‌برند. در حال حاضر تنها چیزی که برای او اهمیت دارد تیم ۶۴ نفره‌ای است که دارد. شکوری‌مقدم این روزها بیشترین انرژی‌اش را روی پروژه جدیدش «فیلیمو» گذاشته است.

 

ویدیو پیشنهادی :آموزش کارآفرینی
آموزش کارآفرینی

 

۲-حمید و سعید محمدی

برادران محمدی در تابستان سال ۱۹۷۸ در تهران در محله ابوذر تهران و در یک خانواده بزرگ متشکل از ۱۱ کودک متولد شدند. آن‌ها بنیان‌گذاران “دیجی کالا” بزرگ‌ترین استارتاپ تجارت الکترونیکی در ایران هستند و جز کارآفرینان موفق ایران محسوب می‌شوند. آن‌ها این پروژه را پس از تجربه ناخوشایند هنگام تلاش برای خرید دوربین دیجیتال آغاز کردند و پس‌ازآن ۱۰ هزار دلار از پس‌انداز خود را برای راه‌اندازی شرکت استفاده کردند.

کارآفرینان موفق ایران

جرقه راه‌اندازی سایت دیجی‌کالا توسط برادران دوقلوی محمدی، درواقع تبدیل یک تهدید به فرصت بود! این دو برادر علاقه‌مند به عکاسی، سال ۸۳ درست هنگامی‌که عکاسی آنالوگ داشت جای خود را به نوع دیجیتالی‌اش می‌داد، به فکر خرید یک دوربین دیجیتال افتادند. در آن روزها دیجی‌کالایی وجود نداشت تا اطلاعات کاملی را در مورد محصول در اختیارشان قرار دهد؛ به همین دلیل به سایت‌های انگلیسی‌زبان رو آوردند و بعد از انتخاب دوربین موردنظرشان به خیابان جمهوری رفتند و دوربین را خریدند.

مدتی بعد متوجه شدند که دوربین خریداری‌شده آن‌ها دارای کیفیت مطلوب نیست و لنز آن دست‌دوم و تعمیری است. این موضوع آن‌ها را به مطالعه و تحقیق در حوزه نقد، بررسی و فروش اینترنتی کالای دیجیتال واداشت و ایده سایت دیجی‌کالا را در ذهن آن دو به وجود آورد.

حمید محمدی ۳۸ ساله است. او لیسانس مهندسی صنایعش را از دانشگاه خواجه نصیر و فوق‌لیسانس ام.بی.ای (MBA) خود را از دانشگاه علم و صنعت دریافت کرده است. برادر دوقلوی او، سعید، هم مدرک لیسانس مکانیک و فوق‌لیسانس ام.بی.ای (MBA) خود را از دانشگاه سازمان مدیریت صنعتی گرفته است.

آن‌ها با راه‌اندازی سایت دیجی‌کالا به بالا رفتن سطح اطلاعات مخاطبان کمک کردند تا بتوانند مانند یک متخصص کالاها را بررسی کنند و به شیوه درست، اصولی و امروزی خریداری کنند. به گزارش الکسا، دیجی‌کالا رتبه سوم در میان پربازدیدی‌ترین سایت‌های ایران را از آن خودکرده است.

۳-نازنین دانشور

نازنین دانشور یکی از کارآفرینان موفق ایران،  که مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته فناوری اطلاعات از دانشگاه پلی تکنیک تهران دریافت کرد. وی سپس به آلمان نقل‌مکان کرد و در آنجا شغل یافت. او چند سال بعد به ایران بازگشت و با الهام از ایجاد خدمات تحویل مواد غذایی. او بنیان‌گذار و مدیرعامل “تخفیفان“، یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های خرید اینترنتی وب‌سایت در ایران است.

او همیشه به این معتقد بود که نباید از شکست در شروع کار جدیدی بترسد؛ بنابراین ۵ سال پیش، زمانی که خرید اینترنتی هنوز در ایران جا نیفتاده بود، به ایران بازگشت و به همراه خواهرش با سرمایه شخصی ۱۵ میلیون تومانی، سایت تخفیفان را راه‌اندازی کرد. این سرمایه از درآمد سال گذشته او در آلمان حاصل می‌شد.

آموزش اصول و مبانی کار آفریینی

 

یکی از مشکلاتی که دانشور در مسیر کارآفرینی‌اش داشت، عدم اعتماد مردم به فضای مجازی و خرید اینترنتی در آن زمان بود. او برای حل این مسئله، به کمک تیم هم آرمان‌اش، استراتژی‌ اعتماد‌سازی را در پیش گرفت. برای این اتفاق مجوز نماد اعتمادی که برای سایت گرفتند، موجب اعتماد مردمی شد که در آن دوره عادت به خرید اینترنتی نداشتند.

استراتژی دوم او خبرسازی بود و در این راه مصاحبه‌های زیادی با نشریات انجام دادند تا مردم با آن‌ها آشنا شوند و در آخر، خودشان را در کنار شرکای تجاری بزرگی قراردادند. این شد که مردم و صاحبان خدمت و محصول به خودشان می‌گفتند اگر این شرکای بزرگ به او اعتماد کرده‌اند، چرا ما اعتماد نکنیم؟

۴-بیژن زمانی

بیژن زمانی در سال ۱۹۸۹ در ایران متولد شد و از ۱۴ سالگی تحصیلات خود را در لندن، انگلستان ادامه داد. او یک برنامه‌نویس کامپیوتر و یک پزشک پزشکی است که “میهن پزشك” را برای اولین بار به‌صورت آنلاین رزرو قرار ملاقات و خدمات مشاوره پزشکی در ایران تأسیس كرد. ۲۰۱۱٫ ماهانه بیش از ۲،۰۰۰،۰۰۰ نفر از آن استفاده می‌کنند و ۲۵ استان از ۳۱ استان ایران را شامل می‌شود. وی در جشنواره وب و موبایل ایران برنده و نامزد دریافت جوایز شده است.

۵-حسام آرمندهی

وی در سال ۱۳۶۴ در تهران متولد شد و از دانشگاه صنعتی تهران در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف فارغ‌التحصیل شد. بعداً برای ادامه تحصیل در رشته تحصیلی خود در سال ۲۰۱۰ به سوئد رفت. وی “دیوار” بزرگ‌ترین بستر تبلیغات طبقه‌بندی‌شده در ایران را تأسیس کرد

حسام آرمندهی، دانشجوی علوم کامپیوتر دانشگاه شریف، بعد از اتمام تحصیلاتش در سال ۸۸ تصمیم گرفت که برای مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاه چالمرز سوئد برود و کارآفرینی بخواند. او در تمام آن سال‌ها هم به دنبال کارآفرینی بود اما بعد از شکست در ‍‌پروژه‌ای که با همکلاسی‌هایش در سوئد داشت، برای تعطیلات به ایران بازگشت. بعد از ملاقات با دوست قدیمی‌اش رضا محمدی متوجه شد که رضا و چند نفر دیگر روی پروژه فارسی‌تل کار می‌کنند.

حسام و رضا دوستی عمیقی داشتند و حتی در دوران دانشجویی سایتی با عنوان طوطی راه‌اندازی کرده بودند که کارش چاپ تصویر روی تیشرت بود. آن‌ها سفارش اینترنتی از مشتریان می‌گرفتند و بعد از چاپ تصاویر محصول را تحویل می‌دادند. البته این فعالیت به دلیل مهاجرت حسام آرمندهی نیمه‌تمام ماند.

آرمندهی بعد از مطلع شدن از پروژه فارسی‌تل که هدف آن فارسی‌‌سازی اندروید و تولید تعدادی برنامه ضروری فارسی بود، تصمیم گرفت که دو هفته بیشتر در ایران بماند اما ماندنش همیشگی شد. بعد از مدتی تصمیم گرفتند تا ماهیت کار را تغییر دهند.

به همین دلیل به سراغ ایده راه‌اندازی اپ استور رفتند. این ایده این روزها کامل شده و اکثر گوشی‌های اندرویدی از آن استفاده می‌کنند. کافه بازار کمک بزرگی به صاحبان گوشی‌های اندرویدی کرد؛ چراکه تا آن زمان افراد برای نصب برنامه روی گوشی‌هایشان مجبور بودند از طریق کامپیوتر یا مغازه‌های موبایل اقدام کنند. حسام، حالا در سن ۳۲ سالگی مؤسس کافه بازار و سایت دیوار است.

۶-شهرام شاهکار

در شهرهایی که شرکت اسنپ در آن‌ها مشغول به ارائه خدمات است، کمتر کسی وجود دارد که نام این شرکت را نشنیده باشد یا حداقل یک‌بار از خدمات آن استفاده نکرده باشد.

اپلیکیشن اسنپ که در زمینه حمل‌و‌نقل مسافر در سطح شهر فعالیت می‌کند، از زمستان ۹۳ فعالیت خود را آغاز کرده است و در حال حاضر در شهرهای تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد و قم خدمت‌رسانی می‌کند.

در اسنپ مسافر و راننده با یکدیگر تعامل دارند. مسافر درخواست سفر می‌دهد و راننده می‌پذیرد و او را به مقصد می‌رساند. اسنپ از محبوب‌ترین و موفق‌ترین شرکت‌های ایرانی است که فعالیت خود را در قالب استارت‌آپ آغاز کرده‌ است.

شهرام شاهکار ۳۲ ساله، یکی از کارآفرینان موفق ایران است که سال‌ها پیش از ایران رفته بود. سپس به ایران بازگشت تا مدیریت اسنپ را بر عهده گیرد. شاهکار طبق عادت صبح‌های زود از خواب بیدار می‌شود و ساعات ابتدایی روز را به چک کردن و پاسخ‌گویی ایمیل‌ها اختصاص می‌دهد و رأس ساعت ۱۰ در دفتر کار خود حضور دارد.

او در طول روز بین دو تا هشت بار از اسنپ استفاده می‌کند و بدون آن‌که رانندگان بدانند که مسافرشان مدیرعامل اسنپ است، با آن‌ها گپ می‌زند تا به امور کسب‌و‌کار خود مسلط باشد.

شاهکار معتقد است که استارت‌آپ‌ها باید مصرف‌کننده محصول خود باشند تا بتوانند رفتار مصرف‌کننده را به‌طور کامل درک کنند. آن‌ها باید شناخت درستی از مشتریان و بازار خود داشته باشند و بدانند که آنچه بعد از ایده و سرمایه مهم است یک تیم خوب است.

آموزش کامل رفتار سازمانی

 

شاهکار برای تشکیل تیم خود از هیچ‌یک از بستگان و آشنایان استفاده نکرده است و تنها افراد جوان و باانگیزه‌ای که میانگین سنی‌شان ۲۷ سال است را استخدام کرده است.

حرف آخر

اگر بارها به این نتیجه رسیده‌اید که باید کسب‌وکار خود را راه بیندازید و به یکی از نیازهای جامعه پاسخ دهید یا اگر بارها به این نتیجه رسیده‌اید که کارمند بودن برای شما کم است و راضی‌تان نمی‌کند، شما ذاتاً یک کارآفرین هستید. پس به ندای درونی‌تان گوش دهید و کار را شروع کنید.

 

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سللم مطالب سایتتون خوبه راستش من بارها به این نتیجه رسیدم درامد کارمندی جوابگو من نیست دوسدارم بیزینس خاص خودم داشته باشم اما واقعا نمیدونم چه کاری شروع کنم ، سرمایه اولیه هم ندارم امکان داره راهنماییم کنید؟

    1. سلام دوست عزیز. لطفا به دروس کتگوری مدیریت و کسب و کار بر روی سایت مکتبخونه مراجعه کنید و با انتخاب مباحث مربوط به کارآفرینی و کسب و کار و کسب آگاهی های لازم در این حوزه میتونید مسیرتون رو تغییر دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا