وثیقه سربازی برای خروج از کشور
اساس قانون، تمام مردان بالای ۱۸ سال ایرانی، به جز مواردی که استثنا شدهاند، باید به خدمت سربازی بروند. گذراندن دوره سربازی برای تمامی مشمولین اجباری است و هیچ شرایطی برای خدمت جایگزین وجود ندارد. مشمولین یا غایبین مشمول قبل از پایان این دوره از انجام هرگونه خدمات دولتی و استفاده از برخی خدمات شهروندی بازداشته میشوند. فرد مشمول اگر ۱۸ ساله باشد و پاسپورت هم داشته باشد اما اگر وضعیت نظام وظیفه وی نامشخص باشد حق خروج از کشور را ندارد.
مشمولان نظام وظیفه تنها در صورتی که دارای معافیت تحصیلی باشند میتوانند از کشور خارج شوند. مشمولان نظام وظیفه در صورت دارا بودن شرایط لازم برای خروج از کشور، میبایست وثیقه مورد تایید سازمان نظام وظیفه را نزد سازمان بسپارند تا ضمانتی برای بازگشت آنها وجود داشته باشد. در این مقاله به بیان شرایط و میزان وثیقه سربازی، جهت خروج از کشور میپردازیم.
انواع مقاصد خروچ از کشور
- سفر علمي
- سفر زيارتي
- سفر مطالعاتی
- سفر تفریحی
- سفر ورزشی
- سفر به منظور پیگیری و مداوای بیماری
- سفر متعهدین خدمت به سازمانها
- سفر فرزندان مامورين ثابت دولت جمهوري اسلامي در خارج از كشور
فرد مشمول خدمت سربازی در چه صورت میتواند از کشور خارج شود؟
مشمولین خدمت سربازی در صورتی میتوانند از کشور خارج شوند که دارای شرایط زیر باشند:
- مشمول غيبت نداشته باشد.
- مشمول دارای معافیت تحصیلی بوده و یا وضعيت تحصيلي مشخصي داشته باشد.
- مشمول دارای سنوات اولیه تحصیلی و یا سنوات ارفاقی (دارای مجوز سنوات ارفاقی) باشد.
- مشمولانی که تحصیل آنان به اتمام رسیده و در مهلت معرفی یکساله (فارغالتحصیل، انصراف، اخراج و ترک تحصیل منجر به اخراج) باشند .
- گواهي اشتغال به تحصيل برای مشمولی که دانش آموز است و درخواست مجوز خروج موقت از کشور برای مشمولی که دانشجو است، صادر و ارائه شود.
نحوه ثبت درخواست خروج از کشور چه صورت است؟
نحوه ثبت درخواست به دو روش صورت میگیرد:
- دانشجویی که از طریق سایت سازمان وظیفه عمومی بخش خدمات الکترونیک به صورت اینترنتی است.
- دانش آموزی که با انجام مراحل زیر انجام میشود:
الف: ارائه اشتغال به تحصيل (دانش آموزي) به همراه وثيقه سفر مربوطه به سازمان نظام وظيفه عمومي که محل استقرار آن واقع در دانشگاه يا محل سكونت مشمول است.
ب: صدور و ارسال مجوز خروج از كشور توسط سامانه نظام وظيفه عمومي به پليس گذرنامه ناجا.
پ: صدور گذرنامه يا تمديد آن توسط گذرنامه ناجا.
صدور مجوز خروج از كشور براي سربازان از سوي سازمان نظام وظيفه عمومي ممنوع است و امور مربوط به خروج از كشور آنان از سوي يگان خدمتي قابل پيگيري و انجام است.
چه راههایی برای ثبت درخواست خروج از کشور وجود دارد؟
- به صورت حضوری: در این روش با در دست داشتن شناسنامه، کارت ملی و معرفی نامه از دانشگاه، میتوانید به سازمان نظام وظیفه مراجعه کنید. پس از پر کردن چند فرم، درخواست ثبت خروج از کشور را انجام دهید. به خاطر داشته باشید که سازمان نظام وظیفه از ساعت ۱۲ ظهر به بعد، از ورود افراد به داخل ساختمان سازمان جلوگیری میکند، بنابراین بهتر است که در ساعات اولیه صبح به سازمان نظام وظیفه رجوع کنید.
- به صورت اینترنتی: یک راه آسان نسبت به دریافت مجوز به صورت حضوری، ثبت درخواست به صورت اینترنتی است. مشمول از این طریق به راحتی میتواند درخواست خود را به ثبت برساند. به این ترتیب که مشمول به یکی از مراکز خدمات الکترونیک نیروی انتظامی یا همای پلیس ۱۰+ مراجعه مینماید و کد سخا برای خروج از کشور را دریافت میکند.
کد سخا چیست؟
زمانی که مشمول وظیفه درخواست خود را در دفاتر خدمات الکترونیک (پلیس۱۰+) ثبت میکند، برای هر فرد یک کد اختصاصی در سامانه در نظر گرفته میشود که به آن کد سخا میگویند. کد سخا شناسهای پنج رقمی، منحصر به فرد و مختص به شما در سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا است. با استفاده از کد سخا و کد ملی میشود از طریق سایت اطلاع رسانی سازمان نظام وظیفه عمومی، به منظور ورود به سامانههای وظیفه عمومی جهت استعلام و مشاهده آخرین وضعیت خدمت و شرایط اعزام، وثیقه سربازی، امریه، تعویض کارت و … استفاده کرد. لازم به ذکر است که این کد هیچ ارتباطی به ارگان یا سازمان محل خدمت و کد آموزشی افراد ندارد.
ميزان وثيقه سربازی برای هر سفر چقدر است؟
افرادی که دارای معافیت موقت یا معافیت تحصیلی هستند برای خروج از کشور، مجوز لازم را از سوی سازمان نظام وظیفه عمومی جهت خروج از کشور دریافت میکنند. اما دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولان، با سپردن مبلغ نقدی یا ضمانت نامه بانکی به عنوان وثیقه سربازی ، صورت میگیرد.
-
وثیقه سربازی سفرهاي علمی:
۸۰ ميليون ریال معادل ۸ میلیون تومان وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی. (سفرهای مطالعاتی در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز به عنوان سفرعلمی تلقی میگردد.)
-
وثیقه سربازی سفرجهت ادامه تحصیل (معافیت تحصیلی خارج از کشور):
۲۰۰ میلیون ریال معادل ۲۰ میلیون تومان وجه نقد .
-
وثیقه سربازی سفرتفریحی (غیر زیارتی/غیر علمی):
۱۵۰ میلیون ریال معادل ۱۵ میلیون تومان وجه نقد .
-
وثیقه سربازی سفرهاي زيارتي به عراق و عربستان:
۳۰میلیون ریال معادل ۳ میلیون تومان وجه نقد.
-
وثیقه سربازی سفر دورههای مشترک:
۱۵۰ میلیون ریال معادل ۱۵ میلیون تومان وجه نقد .
اما خبر خوش برای نخبگان این است که با مراجعه و معرفی خود به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح، نیازی به دادن وثیقه یا ضمانت نامه بانکی ندارند. نخبگان میتوانند با تعهد کتبی اقوام درجه یک، از کشور خارج شوند.
مدت زمان مجوز خروج از کشور برای هر سفر چند روز است؟
- سفرهای علمی: مدت زمان خروج از کشور برای ارایه مقالات و شرکت در کنفرانسهای علمی براي تمامی مقاطع تحصیلی حداکثر ۳۰ روز است.
- سفرهای زیارتی: مجوز خروج از کشور برای سفرهای زیارتی دانشجویان و طلاب علوم دینی به کشورهای عراق و عربستان با درخواست دانشگاه یا مدیریت حوزه علمیه استان محل تحصیل وتعیین محدوده زمانی خروج از کشور و حداکثر به مدت ۳۰ روز صادر میگردد. (مدت مذکور برای حج تمتع به مدت ۵۰ روز است)
مدت مجوز خروج از کشور برای روحانیون، کاروانهای زیارتی حداکثر ۶۰ روز و اساتید و مبلغین با اعلام مرکز مدیریت مربوط، حداکثر به مدت ۱۸۰ روز است.
- سفرهای مطالعاتی: حداكثر مدت زمان براي دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد ۶ ماه و دكتري يكسال است. ضمنا در این مدت ورود و خروج مشمول به داخل کشور برای موارد ضروری با ارایه درخواست و موافقت سازمان نظام وظیفه عمومی بلامانع است. (براي كليه دانشجويان در هر مقطع تحصیلی فقط يكبار مجوز خروج جهت فرصت مطالعاتي صادر مي گردد)
- سفرهای تفریحی: حداكثر مدت زمان اينگونه سفرها ۲۰ روز است.
- سفر متعهدین خدمت به سازمانها:مجوز خروج بهصورت متناوب حداکثر ۹۰ روز و بدون وثیقه صادر میگردد .
- سفر به منظور پیگیری و مداوای بیماری: مدت خروج از كشور اينگونه مشمولان بستگي به ميزان طول درمان آنان دارد و قابل تمديد نيز است.
- سفر فرزندان مامورين ثابت دولت جمهوري اسلامي در خارج از كشور: مجوز خروج از کشور برای مشمول به صورت موردی و متناوب با موافقت دانشگاه مربوطه به صورت یک ساله صادر میگردد. حداكثر مدت زمان اينگونه سفرها براي فرزندان مامورين ثابت دولت بستگي به مدت ماموريت والدين آنان دارد و در صورت تمديد ماموريت، قبل از پايان دوره با ارايه نامه تمديد ماموريت، از محل خدمت والدین اقدام ميگردد.
دفعات مجاز خروج از کشور چند بار است؟
دفعات خروج دانشجو از کشور در هر نیم سال دو بار بدون توجه به نوع سفر است. (به جز سفرهای ورزشی که به استناد نامه دفتر امور مشترک فدراسیونها و اداره کل تربیت بدنی انجام میشود مشروط بر این که مدت سفر همزمان نبوده و فاصله اتمام سفر اول تا شروع سفر دوم بلافاصله نباشد.)
نحوه پس گرفتن وثیقه سربازی پس از ورود به کشور چگونه است؟
مشمولان پس از بازگشت از سفر باید در مدت زمان مشخصی ورودشان را ثبت کنند. جهت ثبت ورود به کشور لازم است شخص مشمول به یکی از دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کرده و مدارک لازم را ارائه دهد، پس از رویت شخص و تایید آن، گذرنامه و وثیقه سربازی به وی استرداد ميگردد.
عدم ثبت ورود به کشور چه عواقبی برای وثیقه سربازی دارد؟
برخی از مشمولین گمان میکنند بازگشت آنها در موعد مقرر کافی است و نیاز به اطلاعرسانی به سازمان وظیفه نیست اما سازمان نظام وظیفه الزام داشته که کلیه مشمولان پس از بازگشت از سفر باید ورود خود را به اطلاع سازمان برسانند. در صورت عدم معرفی به موقع یا عدم بازگشت به کشور در موعد مقرر، برای مشمول محدودیتهایی مثل ممانعت از خروج مجدد از کشور از ۶ ماه تا یکسال به عنوان جریمه درنظر گرفته میشود.
لازم به است که جریمهها برای افرادی که دیرتر از زمان مشخص شده به کشور باز میگردند سختتر میشود، به این صورت که این دسته از افراد علاوه بر آن که مبلغ وثیقهشان به نفع دولت ضبط خواهد شد با آنها همانند سایر غایبان برخورد شده و بسته به مدت غیبت افزایش خدمت یا احضار به مراجع قضایی در انتظارشان خواهد بود.
وثیقه سربازی خروج از کشور اولین قدم در مراحل اپلای
اگر قصد اپلای کردن و ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارید، مجوز خروج از کور اولین مرحله شما خواهد بود. بعد از آن که موفق شدید وثیقه سربازی خروج از کشور را تهیه کنید، نوبت به طی کردن مراحل سخت اپلای است. اما اصلا نگران نباشید؛ مکتب خونه در این مسیر همراه شما خواهد بود و تمام فوت و فونهای اپلای کردن و اطلاعاتی که باید بدانید را در اختیار شما قرار خواهد داد. براش شروع، دوره آموزش صفر تا صد اپلای در مکتب خونه را ببینید.
سلام خسته نباشید من ماه پیش خروجی از کشورم صادر شد ولی توو این یک ماه سفر خارجی نداشتم میخواستم بدونم که می تونم برای بار دوم درخواست خروجی بدم و اینکه چقدر زمان می بره ممنون