مقالات دیجیتال مارکتینگ

راهنمای جامع سئو سایت فروشگاهی برای افراد مبتدی

سئو سایت مهمترین عنصر موفقیت در بازاریابی دیجیتال است که با اجرای صحیح آن می‌توانید ترافیک و فروش سایت را به طور چشمگیری افزایش دهید. بر خلاف تبلیغات که برای اجرای آن نیاز به هزینه بسیار بالایی دارید، سئو با هزینه کمتری قابل اجرا است و نتایج آن دائمی هستند. در حال حاضر، بسیاری از مردم برای پیدا کردن محصولات و خدمات مورد نیاز از موتورهای جستجو مثل گوگل استفاده می‌کنند. برای اینکه از طریق موتورهای جستجو، کاربران را به سمت سایت خود جذب کنید، باید سایت شما در رتبه‌های بالای صفحه نتایج جستجو حضور داشته باشد؛ و این کار انجام نمی‌شود، مگر با سئو. در این نوشته قصد داریم سئو سایت فروشگاهی و مراحل مختلف آن را به طور جامع با شما به اشتراک بگذاریم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

فهرست مطالب این نوشته

چرا سئو سایت فروشگاهی اهمیت دارد؟

سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟ یکی از بادوام‌ترین روش‌های جذب مشتری و کسب درآمد برای سایت‌های فروشگاهی، ترافیک ارگانیک یا همان ترافیک ورودی از موتورهای جستجو است. در حال حاضر بیش از 33 درصد از ترافیک ورودی سایت‌ها، به موتورهای جستجو اختصاص دارد و کسب و کارها با تمرکز بر روی این مساله می‌توانند سود قابل توجهی را به دست آورند.

آموزش تخصص سئو از صفر + گواهینامه تخصصی

 

همین مساله باعث شده است تا بسیاری از سایت‌های فروشگاهی از تکنیک‌های سئو برای افزایش ترافیک سایت استفاده کنند. برخی از سایت‌ها، افرادی را برای بهبود سئو سایت استخدام می‌کنند و برخی دیگر این کار را به آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ واگذار می‌نمایند. در اغلب موارد، سایت‌هایی بهترین نتیجه را از گوگل دریافت می‌کنند که سئو را جدی گرفته و به آن اهمیت قائل باشند.

نکته‌ای که در رابطه با طراحی و سئو سایت فروشگاهی وجود دارد این است که هر فرد یا شرکت از روش مخصوصی برای سئو استفاده می‌کند؛ برخی از آن‌ها به نتیجه می‌رسند و برخی دیگر نتیجه قابل توجهی را به دست نمی‌آورند. برای اینکه بدانید برای رشد یک سایت فروشگاهی چه کارهایی باید انجام دهید، در ادامه توضیحاتی را در مورد تحقیق کلمات کلیدی، بهینه‌سازی صفحات داخلی، لینک‌سازی داخلی و خارجی و یک سری تکنیک‌ها را آورده‌ایم. یادگیری این موارد کمک می‌کنند تا رتبه سایت را در موتورهای جستجو افزایش دهید و مشتری زیادی به دست آورید.

۱. درک مفهوم کلمه کلیدی و نحوه استفاده از آن برای بهبود سئو سایت

کلمه کلیدی عبارتی است که کاربران در موتورهای جستجو وارد می‌کنند. در واقع، هر چیزی که توسط کاربر در موتور جستجو وارد و جستجو شود، یک کلمه کلیدی به حساب می‌آید؛ حال فرقی نمی‌کند یک کلمه باشد، مثل گیتار یا یک عبارت مثل، خرید گیتار برقی. با توجه به این مساله، اولین قدم برای سئو سایت فروشگاهی، پیدا کردن و انتخاب کلمات کلیدی مناسب است.

درک مفهوم کلمه کلیدی و نحوه استفاده از آن برای بهبود سئو سایت

صفحات محصول و صفحات دسته‌بندی در سایت‌های فروشگاهی، هر کدام کلمات کلیدی متفاوتی با یکدیگر دارند. برای مثال، کلمه کلیدی «کفش نایک مدل Air Max» برای صفحه محصول مناسب است؛ اما کلمه کلمه کلیدی «کفش فوتسال نایک» بهتر است برای صفحه دسته‌بندی استفاده شود.

هنگام جستجوی کلمه کلیدی برای سایت، باید به شیوه تفکر مشتریان بالقوه خود توجه نمایید و ببینید به دنبال جستجوی چه عبارت‌هایی در گوگل هستند. عباراتی که کاربران در گوگل جستجو می‌کنند، گاهی مواقع تعداد کلمات کمتری دارند، مثل «کفش فوتسال» و گاهی مواقع هم از ترکیب تعداد کلمات بیشتری تشکیل می‌شوند که برای مثال می‌توان به «کفش فوتسال نایک مرکوریال اورجینال» اشاره کرد. از آنجایی که کلمات کلیدی طولانی یا Long Tail رقابت کمتری دارند، خیلی راحت می‌توان در آن‌ها رتبه گرفت.

معمولا فروشگاه‌های اینترنتی که به تازگی فعالیت خود را شروع کرده‌اند، به سراغ کلمات کلیدی طولانی می‌روند تا در زمان کوتاه‌تری به درآمد برسند. با استفاده از ابزارهای گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس می‌توانید اطلاعاتی در مورد تعداد کلیک‌ها، تعداد نمایش صفحات سایت در موتور جستجوی گوگل و عبارت‌هایی که سایت شما در آن‌ها رتبه دارد را مشاهده نمایید.

پیشنهاد مطالعه: بهبود سئوی سایت با ترفندهایی نایاب!

تهیه لیست کلمات کلیدی برای سایت

اولین قدم برای بهبود سئو سایت فروشگاهی، تهیه لیستی از کلمات کلیدی است که قصد دارید در آن‌ها رتبه بگیرید. بهتر است با توجه به حجم جستجوی کلمات، میزان رقابت و اهداف کسب و کارتان، فهرستی از 100 کلمه کلیدی تهیه کنید. سپس برای هر کدام از صفحات مهم سایت (صفحه اصلی، دسته‌بندی و صفحه محصول)، یک کلمه کلیدی اصلی و چند کلمه کلیدی مرتبط انتخاب کنید؛ طوری که با صفحه مورد نظر همخوانی داشته باشید. به‌عنوان مثال، برای صفحه دسته‌بندی کفش نایک می‌توانید از کلمات کلیدی، فروش کفش نایک و قیمت کفش نایک استفاده کنید.

بهتر است یک فایل اکسل تهیه کرده و کلمات کلیدی، میزان جستجوی آن‌ها، صفحه مقصد در سایت، توضیحات و اولویت هر یک از کلمات را مشخص نمایید.

۲. تحقیق کلمات کلیدی؛ گامی اساسی در استراتژی سئو سایت فروشگاهی

هر کلمه کلیدی که در گوگل جستجو می‌شود، هدف خاصی دارد. گوگل با بررسی و تحلیل این کلمات متوجه می‌شود که هدف جستجوی کاربر (Serach Intent) چیست و به دنبال پیدا کردن چه صفحاتی است. برای مثال، زمانی که کاربر عبارت «خرید گوشی سامسونگ S24» را جستجو می‌کند، گوگل متوجه می‌شود که کاربر قصد خرید دارد و به همین دلیل، صفحات فروشگاهی را نشان می‌دهد؛ اما اگر همین کاربر عبارت «بررسی گوشی سامسونگ s24» را جستجو کند، مقالات بررسی را به اون نشان خواهد داد.

آموزش جامع تحقیق کلمات کلیدی در سئو

 

با توجه به این مساله، در هنگام تحقیق کلمات کلیدی برای سایت، باید بدانید هر کدام از کلمات کلیدی دارای چه هدفی هستند. برای بررسی دقیق می‌توانید کلمات را در گوگل جستجو کرده و ببینید گوگل چه صفحاتی را نشان می‌دهد. برای انتخاب کلمات کلیدی برای سئو سایت فروشگاهی باید بدانید:

  • آیا کاربر به دنبال صفحات فروشگاهی است؟
  • یا به دنبال یک دسته‌بندی خاص از محصولات است؟
  • شاید هم به دنبال یک راهنمای خرید برای انتخاب محصول مناسب می‌گردد؟

شما باید همه کلمات کلیدی که مرتبط با سایتتان هست را بررسی کرده و در فایل اکسل یا هر جای دیگر، نیت جستجوی کاربر را هم برای آن مشخص کنید. یعنی مشخص کنید زمانی که کاربر فلان کلمه کلیدی را جستجو می‌کند، به دنبال چه چیزی است.

بررسی یک مثال عملی در تحقیق کلمات کلیدی

فرض کنید سایت فروشگاهی شما در حوزه فروش گیتارهای دست دوم فعالیت می‌کند. برای شروع تحقیق کلمات کلیدی، این عبارت را در یکی از ابزارهای سئو مثل کیورد پلنر یا Ahrefs وارد می‌کنیم. با این کار، لیستی از کلمات کلیدی مرتبط را با گیتارهای دست دوم را به ما نشان می‌دهد.

بررسی یک مثال عملی در تحقیق کلمات کلیدی

اگر به تصویر بالا که مربوط به بررسی کلمه گیتار دست دوم (used guitars) می‌شود، نگاه کنید، متوجه می‌شوید که این کلمه در ماه بیش از 11 هزار بار جستجو می‌شود؛ اما کلماتی مثل گیتار دست دوم برای فروش یا خرید گیتار دست دوم، از لحاظ هدف جستجوی کاربر اهمیت بیشتری دارند؛ چرا که این کلمات باعث جذب مشتری می‌شوند. زمانی که افراد فقط کلمه «گیتار دست دوم» را جستجو می‌کنند، احتمال دارد به دنبال عکس یا اطلاعات بیشتر باشند؛ بدون اینکه بخواهد این محصول را خریداری کند.

نکته مهم: دقت داشته باشید همه این کلمات اهمیت دارند و باید برای آن‌ها هدف‌گذاری کنید. مساله مهم این است که کدام کلمه را در چه صفحه‌ای از سایت استفاده می‌کنید. کلماتی که کاربر با جستجوی آن‌ها به دنبال خرید است، باید در صفحات محصول یا دسته‌بندی استفاده شوند. صفحاتی هم که مربوط به کسب اطلاعات می‌شود را باید در بخش مقالات به کار ببرید.

جالب است بدانید، علاوه بر کلمات «خرید» یا «فروش»، عبارات دیگری هم هستند که هدف از جستجوی آن‌ها معمولا برای خرید است. از جمله این کلمات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • نوشتن اسم کامل محصول: گوشی سامسونگ S24 Ultra رنگ مشکی
  • نوشتن ابعاد و اندازه: پک 10 عددی گلس گوشی سامسونگ A55

پیشنهاد مطالعه: کاملترین چک لیست سئو سایت که به آن نیاز داریم!

معرفی بهترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی برای سئو سایت فروشگاهی

ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی به شما می‌کنند تا در مدت زمان کوتاه، لیستی از کلمات مرتبط با حوزه کاری خود را شناسایی کنید. برخی از ابزارهایی که در این زمینه وجود دارند، عبارتند از:

  • Ahrefs
  • Moz
  • SEMRush
  • Keywords everywhere
  • Google Keyword planner
  • پیشنهادات جستجو در سایت‌های فروشگاهی بزرگ مثل آمازون

یک سری ابزارهای کمتر شناخته شده‌ای هم وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها نیز برای جستجوی کلمات کلیدی استفاده کنید.

  • ویکی پدیا
  • سایت Answer The Public
  • پیشنهادات جستجوی گوگل
  • سایت‌های LSI Graph و LSI Tools

در ادامه به طور خلاصه مراحل انجام کیورد ریسرچ را با استفاده از Ahrefs توضیح خواهیم داد. در سایر ابزارها هم نیز مراحل مشابهی را باید انجام دهید.

۱. کلمه کلیدی مورد نظر را وارد نمایید

برای شروع، کلمه‌ای که قصد پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با آن را دارید، در بخش Keyword Explorer وارد نمایید. به‌عنوان مثال، فرض کنید در حال بهینه‌سازی صفحه محصول «هدفون مانیتورینگ آدیو-تکنیکا مدل ATH-M70X» هستید. برای شروع تحقیق کلمات کلیدی می‌توانید با همین کلمه شروع کنید. در Ahrefs این امکان وجود دارد تا لیستی از کلمات را در بخش جستجوی کلمات کلیدی وارد نمایید.

کلمه کلیدی مورد نظر را وارد نمایید

2. داده‌ها و کلمات کلیدی پیشنهادی را بررسی کنید

ما عبارات «audio technical m70x» را در این ابزار وارد کرده‌ایم که در تصویر زیر می‌توانید عبارات و کلمات مشابه را مشاهده کنید. این پیشنهادها کمک می‌کنند تا کلمات جدیدی را پیدا کرده و هدف‌گذاری بهتری داشته باشید. برای مثال با بررسی سوالات متداول که در بخش Questions وجود دارد، موضوعات خوبی را برای وبلاگ پیدا کنید و با کمک آن‌ها، کاربران را برای خرید ترغیب نمایید.

داده‌ها و کلمات کلیدی پیشنهادی را بررسی کنید

اگر کلمات مرتبط را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که عبارت «audio technica ath-m70x» دو برابر بیشتر از کلمه‌ای که ما در این ابزار وارد کرده‌ایم، جستجو شده است. در این حالت، اگر هدف جستجوی کاربر از این کلمه، خرید باشد، شما کدام یک را انتخاب می‌کنید؟

۳. از ابزارهای دیگر هم استفاده کنید

برای اینکه هیچ کدام از کلمات کلیدی را از دست ندهید، از چند ابزار برای سئو سایت فروشگاهی استفاده کنید. هر کدام از ابزارها داده‌های متفاوتی را در اختیار شما قرار می‌دهند که با مرور زمان می‌توانید نقاط ضعف و قوت آن‌ها را متوجه شوید.

بهتر است بدانید، حجم جستجوی ماهانه که در این ابزارها برای کلمات کلیدی فارسی مشاهده می‌کنید، به احتمال زیاد کمتر از آن چیزی است که در واقعیت وجود دارد.

برای پیدا کردن کلمات کلیدی برای بخش دسته‌بندی، در کنار ابزارهای بالا، می‌توانید از دسته‌ها و زیردسته‌های سایت آمازون یا سایر فروشگاه‌های بزرگ کمک بگیرید. دقت داشته باشید هدف از بررسی این سایت‌ها، ایده گرفتن است و باید تغییراتی را در آن‌ها اعمال نمایید.

Ahrefs ابزاری برای بررسی کلمات کلیدی یک دامنه در اختیار شما قرار می‌دهد که با کمک آن می‌توانید کلمات کلیدی رقبا را نیز مورد بررسی قرار دهید.

زمانی که قصد انتخاب کلمه کلیدی برای صفحه محصول، دسته‌بندی یا سایر بخش‌های سایت را دارید، چند معیار مهم را باید در نظر بگیرید که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • حجم جستجو
  • هدف جستجوی کاربران
  • میزان سختی و رقابت
  • ارتباط کلمه کلیدی با محتوا
  • پتانسیل درآمدزایی
  • مشخص کردن کوتاه یا بلند بودن

۳. سئو داخلی سایت‌های فروشگاهی

بعد از انجام تحقیق کلمات کلیدی، قدم بعدی در سئو سایت فروشگاهی، بهینه‌سازی سئو داخلی (On-Page Optimization) است. سئو داخلی به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که در جهت بهبود ساختار داخلی سایت مثل عنوان‌ها، محتوا، توضیحات متا و لینک‌سازی داخلی انجام می‌گیرد.

آموزش جامع کاربرد CHATGPT در سئوی سایت

 

برای هر یک از صفحات سایت، باید یک کلمه کلیدی اصلی، تعدادی کلمه کلیدی مرتبط و کلمات LSI یا همان کلمات مرتبط از لحاظ معنایی را مشخص نمایید. سپس این کلمات را به صورت استراتژیک در محتوا، توضیحات متا و عنوان‌ها به کار ببرید. استفاده از کلمات «خرید» و «فروش» نیز کمک می‌کند تا نتایج بهتری در گوگل به دست آورید.

وبلاگ یکی از بخش‌های مهم در سایت‌های فروشگاهی است و برای جذب مخاطب جدید باید برنامه منظمی برای آن تدوین نمایید. در سئو داخلی سایت، عناصر مختلفی را بهینه می‌کنید که عبارتند از:

  • عنوان صفحه (Page Title Tag): عنوانی که در صفحه نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شود.
  • توضیحات متا (Meta Descriptions): خلاصه‌ای از محتوا که در صفحه نتایج گوگل نمایش داده می‌شود.
  • H1: هر صفحه از سایت شامل یک H1 است که عنوان صفحه یا محتوا در آن نوشته می‌شود.
  • سایر تگ‌ها (H2, H3,…): از این تگ‌ها برای بخش‌بندی محتوا استفاده می‌شود.
  • تصاویر: تصاویر کمک می‌کنند تا کاربران محتوا را به خوبی درک کنند.

کلمات کلیدی شما بهتر است در همه موارد بالا به کار برود. در تصاویر نیز می‌توانید کلمه کلیدی را در متن جایگزین قرار دهید. دقت داشته باشید کلمات کلیدی را نباید بیش از اندازه تکرار کنید؛ چرا که این کار باعث بهینه‌سازی بیش از اندازه می‌شود و احتمال دارد گوگل شما را جریمه کند.

پیشنهاد مطالعه: قیمت سئو سایت و فاکتورهای دخیل در آن

۴. سئو سایت فروشگاهی با تولید محتوای یونیک

یکی از استراتژی‌هایی که در سایت‌های فروشگاهی باید داشته باشید، نوشتن محتوای یونیک برای محصولات است. محصولاتی که در سایت قرار می‌دهید، احتمالا در فروشگاه‌های دیگری هم به غیر از سایت شما وجود دارد؛ تنها چیزی که سایت شما را از سایر سایت‌ها متمایز می‌کند، محتوا است. از آنجایی که بسیاری از فروشگاه‌ها از محتوای کپی استفاده می‌کنند، با نوشتن توضیحات محصول اختصاصی می‌توانید یک قدم از آن‌ها پیشی بگیرید. با این کار نه تنها رتبه سایت در گوگل بهبود پیدا می‌کند، بلکه کاربران نیز ارزش بیشتری برای سایتتان قائل می‌شوند.

سئو سایت فروشگاهی با تولید محتوای یونیک

۵. از کلمات کلیدی طولانی (Long-Tail Keyword) در مقالات وبلاگ و محتواها استفاده کنید

کلمات کلیدی طولانی بر روی هدف جستجوی کاربران تمرکز دارند و باید آن‌ها را در صفحات محصول یا بخش وبلاگ به کار ببرید. برای مثال، به جای اینکه یک مقاله کلی در مورد راهنمای انتخاب کفش بنویسید، بهتر است تمرکز خود را بر روی کلمات کلیدی طولانی بگذارید و مقاله‌ای با عنوان «راهنمای خرید کفش مناسب برای پیاده‌روی در فصل تابستان» بنویسید. این مقالات به دلیل رقابت کم، زودتر رتبه می‌گیرند و کاربران هدفمند را جذب می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه: ۱۱ تا از جدیدترین تکنیک های سئو در ٢٠٢٤

۶. ناوبری سایت را بهینه کنید

یکی دیگر از اقدامات مهم در سئو سایت فروشگاهی، بهینه کردن ناوبری سایت (Navigation) است. ناوبری به اجزای رابط کاربری سایت اشاره می‌کند که به کاربران کمک می‌کنند تا به بخش‌های مختلف سایت دسترسی داشته باشند. در هنگام طراحی سایت فروشگاهی، باید المان‌ها را طوری قرار دهید تا کاربران به سادگی به صفحه مورد نظر دسترسی داشته باشند؛ به‌خصوص در نسخه موبایل سایت.

منظور از ناوبری سایت، همان منوی بالای صفحه، منوی همبرگری در موبایل و منوی فوتر سایت است. اگر تجربه کاربری خوبی را در سایت نداشته باشید، کاربران سایت شما را ترک می‌کنند و نرخ پرش (bounce rate) افزایش پیدا می‌کند.

۷. افزودن لینک داخلی به صفحات سایت

لینک‌سازی داخلی جزو استراتژی‌های مهم در سئو سایت خدماتی، فروشگاهی و هر سایت دیگری است. لینک‌های داخلی به ربات‌های گوگل کمک می‌کنند تا ساختار سایت و محتوای آن را درک کنند؛ همچنین کاربران را با کمک این لینک‌ها می‌توانید به صفحات دیگر سایت هدایت کنید. در هنگام لینک‌سازی داخلی باید از انکرتکست‌های مرتبط با محتوا استفاده کنید و فقط لینک‌های مهم را در صفحات قرار دهید. استفاده بیش از حد از لینک‌ داخلی در یک صفحه، به سئو سایت صدمه می‌زند.

۸. استفاده از داده‌های ساختار یافته (structured data) برای سئو سایت فروشگاهی

اگر به نتایج جستجو در گوگل توجه کنید، متوجه می‌شوید که برخی از آن‌ها اطلاعات بیشتری مثل ستاره‌های امتیازدهی، موجودی کالا، نظرات یا عکس محصولات را نمایش می‌دهند. این داده‌ها با استفاده از داده‌های ساختار یافته به وجود می‌آیند و یک روش عالی برای افزایش ورودی سایت از گوگل است. این نوع داده‌ها اطلاعات بیشتری درباره محصولات و خدمات در اختیار گوگل قرار می‌دهند و احتمال دیده‌شدن توسط کاربران افزایش پیدا می‌کند.

استفاده از داده‌های ساختار یافته (structured data) برای سئو سایت فروشگاهی

برای نمایش این داده در سایت، از یک سری کد که توسط Schema.org ارائه شده است، در داخل سایت استفاده می‌کنند. اسکیما یک واژه‌نامه بین‌المللی برای داده‌های ساختار یافته است و به وبمستران کمک می‌کند تا داده‌های خود را به روشی قابل فهم برای گوگل، در سایت سازماندهی کنند. JSON-LD نیز یک فرمت برای استفاده از Schema.org در سایت است که یک سری کد Javascript برای قرار دادن در بخش head سایت را شامل می‌شود.

یکی از بخش‌هایی که در صفحه نتایج گوگل (SERPs) وجود دارد، ریچ اسنیپت (Rich Snippet) است که یک سری اطلاعات مفید مثل قیمت‌ و امتیاز در آن نمایش داده می‌شود. گوگل اطلاعات این بخش را با کمک داده‌های اسکیما مشخص می‌کند. از آنجایی که ریچ اسنیپت‌ها به صورت جذاب نشان داده می‌شوند، معمولا توجه کاربران را به خود جلب می‌کنند.

گوگل یک ابزار مفید به نام Structured Data Testing Tool دارد که با وارد کردن آدرس صفحه مورد نظر در آن، می‌توانید داده‌های ساختاریافته آن صفحه را بررسی کرده و در صورت وجود خطا، آن را مشاهده کنید.

۹. بهینه‌سازی نرخ تبدیل (CRO)

در کنار بهینه‌سازی سئو سایت، باید به نرخ تبدیل نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید. منظور از نرخ تبدیل، درصدی از کاربران است که اقدام مورد نظر ما را انجام می‌دهند؛ حال این اقدام می‌تواند خرید محصول، دانلود یک فایل یا پر کردن فرم خاصی در سایت باشد. هر چقدر نرخ تبدیل سایت بیشتر باشد، تعداد مشتریان نیز افزایش پیدا می‌کند.

آموزش جامع تحقیق کلمات کلیدی در سئو

 

افزایش CRO با کمک تحلیل داده‌ها، تست A/B و نظرسنجی از مخاطبان انجام می‌گیرد و به همین دلیل نیاز به تخصص و تجربه بالایی دارد. تغییرات که برای افزایش نرخ تبدیل انجام می‌گیرد می‌تواند یک تغییر ساده، مثل تغییر رنگ متن باشد یا می‌تواند منجر به ایجاد تغییرات پیچیده در سایت شود. توصیه می‌کنیم انجام این کار را به یک فرد متخصص یا شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات سایت فروشگاهی واگذار نمایید.

۱۰. قرار دادن ویدیو محصولات در یوتیوب یا صفحه محصول

یکی از روش‌های جذاب برای سئو سایت فروشگاهی، استفاده از ویدیو است. کاربران توجه ویژه‌ای به ویدیو دارند و در بسیاری مواقع ترجیح می‌دهند به جای مطالعه متن، به تماشای ویدیو بنشینند. با توجه به این مساله توصیه می‌کنیم ویدیوهایی را برای معرفی محصول تهیه کرده و در صفحه محصول قرار دهید. همچنین قرار دادن این ویدیوها در یوتیوب یا سایر سایت‌های اشتراک ویدیو، یک روش مناسب برای جذب مخاطب است.

۱۱. سئو تکنیکال و اهمیت آن در سئو سایت فروشگاهی

سئو تکنیکال (Technical SEO) جزو بخش‌های اصلی در طراحی سایت سئو است و برای سایت‌های فروشگاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از آنجایی که سایت‌های فروشگاهی تعداد زیادی محصول و دسته‌بندی دارند، عدم توجه به مباحث تکنیکال، باعث افت سرعت سایت شده و چالش‌هایی را به وجود می‌آورد.

SEO تکنیکال به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که انجام آن‌ها باعث می‌شود سابت به راحتی توسط ربات‌های گوگل ایندکس شود. در این روش از سئو، کارهای مختلفی انجام می‌گیرد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • بهینه‌سازی کدهای HTML
  • اصلاح ساختار URLها
  • بررسی فایل robots.txt
  • استفاده از Bread crumb در صفحات سایت
  • استفاده بهینه از داده‌های ساختار یافته

برای بررسی سئو تکنیکال سایت می‌توانید از ابزارهای Screaming Frog SEO Spider، SEMRush و Ahrefs استفاده کنید.

آشنایی با خطاهای رایج در سئو تکنیکال

برخی از خطاهایی که هنگام بررسی Technical SEO مواجه می‌شوید عبارتند از:

  • زیاد بودن تعداد صفحات: صفحاتی از سایت که بازدید چندانی ندارد، بهتر است آن را حذف یا به صفحه دیگری ریدایرکت 301 کنید.
  • محتوای تکراری: وجود محتوای تکراری تاثیر منفی در سئو سایت می‌گذارد؛ در صورتی که تعداد زیادی محتوای تکراری در سایت دارید، بهتر است آن‌ها را اصلاح کنید یا جلوی ایندکس شدن آن‌ها توسط گوگل را بگیرید.
  • سرعت سایت: یکی از فاکتورهای مهمی که گوگل برای رتبه‌بندی سایت در نظر می‌گیرد، سرعت است. هر چقدر سایت شما با سرعت بیشتری بارگذاری شود، تجربه کاربری بهتری ایجاد خواهد کرد. برای تست سرعت سایت می‌توانید از Google page speed یا GTmetrix استفاده نمایید.

آشنایی با خطاهای رایج در سئو تکنیکال

۱۲. سایت را به صورت استاندارد توسعه دهید

یکی از مهمترین مسائلی که در هنگام طراحی سایت فروشگاهی باید توجه کنید، مقیاس‌پذیر بودن آن است. درست است که در شروع فعالیت فقط چند محصول خواهید داشت؛ اما به دلیل اینکه در آینده می‌خواهید تعداد محصولات بیشتری در سایت قرار دهید، باید به مقیاس‌پذیری آن توجه کنید. نوع طراحی پایگاه داده، سیستم مدیریت محتوا و روش کدنویسی از جمله عوامل مهم در مقیاس‌پذیری سایت به شمار می‌روند.

آموزش صفر تا صد سرچ کنسول گوگل

 

در کنار این مساله، سایت را باید طوری طراحی کنید تا کاربر با چند کلیک ساده بتواند محصول مورد نظر را خریداری کند. همچنین قرار دادن یک سری فیلتر در بخش دسته‌بندی به کاربران کمک می‌کند تا محصول را خیلی سریع و راحت پیدا کنند.

علاوه بر مواد بالا، لازم است سایت را برای ربات‌های موتورهای جستجو نیز بهینه کنید تا ساختار سایت را به راحتی متوجه شوند. مهمترین مساله در این موضوع، بهینه کردن URLهای سایت است. URL ‌ها باید ساده و مختصر و به صورت توصیفی باشند.

برخی از کارهایی که در طراحی اصولی می‌توانید انجام دهید عبارتند از:

  • تعداد کلیک‌ها از صفحه اصلی تا صفحه محصول را به حداقل برسانید.
  • در صفحه محصول، دکمه اضافه کردن به سبد خرید را جلوی چشم قرار دهید.
  • در صفحه پرداخت فقط اطلاعات ضروری را از کاربران دریافت کنید.
  • محصولات مشابه را به کاربران نشان دهید.

۱۳. بهینه‌سازی سایت برای دستگاه‌های مختلف

در حال حاضر، بسیاری از کاربران با استفاده از موبایل، خرید خود را انجام می‌دهند. با توجه به این مساله، یکی از مهمترین قدم‌ها در سئو سایت فروشگاهی، بهینه سازی سایت برای موبایل است. در صورتی که سایت در موبایل به خوبی نمایش داده نشود، بسیاری از مشتریان خود را از دست خواهید داد. گوگل نیز اهمیت ویژه‌ای برای این مساله قائل است و سایت‌های واکنش‌گرا را در اولویت قرار می‌دهد.

بهینه‌سازی سایت برای دستگاه‌های مختلف

۱۴. لینک سازی خارجی (Off-Page SEO)

تکنیک دیگری که در سئو سایت وجود دارد، لینک سازی خارجی است. زمانی که از یک سایت دیگر به سایت شما لینک داده می‌شود، گوگل آن را بررسی کرده و یک امتیاز در نظر می‌گیرد. فرض کنید قصد استخدام در یک شرکتی را دارید و یک فرد معتبر، شما را به آن‌ها معرفی کرده است. در این حالت، شرکت اعتماد بیشتری به شما پیدا می‌کند و در اولویت قرار می‌گیرید. لینک سازی خارجی نیز به همین شکل است؛ یعنی زمانی که یک سایت معتبر به سایت شما لینک می‌دهد، این کار باعث افزایش امتیاز سایت شده و احتمال افزایش رتبه وجود دارد.

لینک سازی خارجی روش‌های مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به نوشتن پsت مهمان، رپورتاژ آگهی و بازیابی لینک‌های شکسته اشاره کرد.

۱۵. مدیریت اصولی محصولات در سئو سایت فروشگاهی

برای مدیریت محصولات و صفحات دسته‌بندی سایت باید یک استراتژی مناسب داشته باشید. زمانی که یک محصول در سایت ناموجود می‌شود، حذف کردن آن گزینه خوبی نیست و بهتر است از روش‌های زیر استفاده نمایید.

  • محصولاتی که ناموجود هستند را در انتهای صفحه دسته‌بندی نمایش دهید.
  • اگر فروش محصول برای همیشه متوقف شده است، آن را به محصول مشابه ریدایرکت 301 کنید.
  • در صفحه محصول قدیمی، محصولات جدید را به کاربران معرفی کنید.

۱۶. از کاربران بخواهید نظرات خود را درباره محصول بنویسند

بخش بسیار مهم در سئو سایت فروشگاهی، نظرات کاربران است. زمانی که کاربران در مورد محصولی که از شما خریداری کرده‌اند، نظرات خود را می‌نویسند، مزایای زیادی برای سایت به وجود می‌آورند که برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • کاربران جدید با خواندن نظرات کاربران قبلی، بهتر تصمیم‌گیری می‌کنند. همچنین این مساله اعتماد کاربران را نیز افزایش می‌دهد.
  • نظرات به‌نوعی آپدیت محتوا به شمار می‌روند و همین مساله باعث ارزشمند شدن محتوای سایت می‌شود.
  • گوگل به سایت‌هایی که تعداد نظرات بیشتری دارند، اهمیت ویژه‌ای قائل است.

۱۷. سرعت سایت را افزایش دهید

هر چقدر سایت شما سریع‌تر بارگذاری شود، کاربران تجربه بهتری خواهند داشت و سایت را ترک نمی‌کنند. روش‌های مختلفی برای بهینه‌سازی سرعت سایت وجود دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • فشرده‌سازی فایل‌های JS و CSS
  • کاهش حجم تصاویر
  • استفاده از هاست مناسب
  • رعایت استانداردهای کدنویسی
  • به تاخیر انداختن لود فایل‌های بزرگ

جمع‌بندی

سئو سایت فروشگاهی یکی از بهترین روش‌های جذب مشتری و افزایش فروش سایت است. از آنجایی که هر روزه کاربران زیادی از موتورهای جستجو مثل گوگل برای پیدا کردن محصولات و خدمات استفاده می‌کنند، با سئو سایت و کسب رتبه بالا در نتایج گوگل، می‌توانید کاربران زیادی را جذب کرده و فروش خود را چندین برابر کنید. هزینه سئو در مقایسه با تبلیغات بسیار پایین است و همه کسب و کارها می‌توانند از آن استفاده کنند.

آموزش صفر تا صد سئوی خارجی

 

هزینه‌ای که برای بهینه‌سازی سایت پرداخت می‌کنید، با توجه به حوزه کسب و کار و محصولاتی که دارید متفاوت خواهد بود. برای مثال، هزینه سئو پر رقابت (کلماتی که رقابت زیادی دارند) بیشتر از سئو کلمات کم رقابت است و نیاز به زمان بیشتری دارد.

آموزش صفر تا صد سئو در مکتب خونه

سئو سایت بخش‌های مختلفی دارد و برای اجرای صحیح آن باید استراتژی مناسبی داشته باشید. مکتب خونه با کمک اساتید حرفه‌ای و باتجربه، دوره‌های آموزش سئو را برای علاقمندان به این حوزه برگزار می‌کند. با شرکت در این دوره‌ها می‌توانید تکنیک‌های مختلف SEO را از مقدماتی تا پیشرفته یاد گرفته و با اجرای آن‌ها، فروش خود را چند برابر افزایش دهید. در این دوره مباحث مختلفی را یاد می‌گیرید که از جمله آن‌ها می‌توان به سئو داخلی، سئو تکنیکال، سئو خارجی و آموزش سئو محصولات در وردپرس اشاره کرد.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا