نمادها در فارکس
نمادها در فارکس
یکی از اولین مواردی که در ورود به بازارهای معاملاتی مطرح میشود، آشنایی و شناخت کامل با نمادهایی است که در این بازارها مورد استفاده قرار میگیرد. آشنایی با نمادها در فارکس نیز یکی از ابتداییترین موضوعات در حین ورود به بازار و انجام معاملات است.
شناخت بیشتر و بهتر این نمادها باعث میشود تا معاملهگر بهتر بتواند خرید و فروش انجام داده و در اثر تشابهات اسمی و یا مواردی از این قبیل زیان نکند. در این مقاله به بررسی این نمادها پرداخته و سعی خواهیم کرد تا کلیه مطالبی که در این حوزه اهمیت دارد را نیز به صورت کامل بیان نماییم.
نماد در بازار فارکس چه مفهومی دارد؟
برای اینکه در مورد نمادها در فارکس توضیحاتی بدهیم، باید ابتدا با مفهوم نماد آشنا شویم. نمادها علائم اختصاری هستند که توسط سازمان استاندارد جهانی تعریف شدهاند. این نمادها برای شاخصها، ارزها و کالاهای اساسی در بازار فارکس تعریف شدهاند. برای راحتی کار نمادها را سه حرفی انتخاب میکنند که دو حرف اول آن علامت اختصاری کشور مربوطه بوده و حرف سوم نماد نیز مربوط به ارز است. در این قسمت به معرفی نمادهای مهمی که در بازار فارکس بیشتر مورد توجه قرار میگیرد، میپردازیم:
-
United States Dollar USD
نماد دلار در کشور آمریکا در فارکس با این نماد شناخته میشود. دو حرف اول مربوط به کلمه ایالات متحده آمریکا و حرف آخر ابتدای کلمه دلار است. همانطور که میدانید دلار واحد رسمی پول کشور آمریکا است.
-
European Union Euro EUR
این نماد نیز یکی دیگر از نمادها در فارکس است و مخفف واحد پول اروپا یعنی یورو است.
-
Pound Sterling GBP
نماد پوند بریتانیا است که یکی از قدیمی ترین واحد های پولی جهان است.
-
Japanese Yen JPY
این نماد مربوط به کشور ژاپن است. واحد پولی این کشور ین میباشد که در این نماد که یکی از انواع نمادها در فارکس میباشد، مورد استفاده قرار گرفته است.
-
Swiss Franc CHF
این علامت اختصاری مربوط به نماد فرانک سوئیس در فارکس میباشد. فرانک واحد پولی کشورهای سوئیس و لیختن اشتاین بوده که در فارکس با این حروف اختصاری مورد استفاده قرار میگیرد.
-
Australian Dollar AUD
نماد دلار استرالیا در فارکس نیز با این نماد اختصاصی دیده میشود. واحد رسمی پول کشور استرالیا نیز دلار میباشد و به همین دلیل در انتهای حرف اختصاری از حرف دی استفاده شده است.
-
Canadian Dollar CAD
یکی دیگر از انواع نمادها در فارکس مربوط به کشور کانادا میباشد که به این صورت در بازار فارکس مورد استفاده قرار میگیرد. واحد رسمی پول کشور کانادا نیز دلار میباشد.
-
NZD
واحد پول کشور نیوزلند نیز دلار است که با این حروف اختصاری دیده میشود. دو حرف اول نشان دهنده کشور نیوزلند و حرف انتهایی نیز مربوط به ابتدای کلمه دلار است. این واحد پولی قدمت زیادی ندارد و از سال ۲۰۱۲ وارد بازار فارکس شده است.
-
ZAR
این نماد نیز مربوط به کشور آفزیقای جنوبی میباشد. واحد پولی این کشور راند است که در انتهای این کلمه دیده میشود.
-
SGD
کشور سنگاپور نیز با این نماد در بازارهای فارکس دیده میشود. واحد پول این کشور نیز دلار است و با این واحد پولی، خرید و فروشها در بازار فارکس انجام میشود.
-
TRY
این علامت اختصاری مربوط به کشور ترکیه است. واحد رسمی پول این کشور لیر میباشد و در نتیجه این علامت اختصاری برای این کشور در نظر گرفته شده است.
-
CNH
نماد کشور چین یوان میباشد که با این نماد در فارکس دیده شده و خرید و فروش انجام میشود.
-
MXN
یکی دیگر از نمادها در فارکس مربوط به کشور مکزیک است. واحد رسمی کشور مکزیک پزو است که یکی از واحدهای مدرن پول در بین کشورها به شمار میرود. دوازدهمین رتبه ارز را در دنیا این واحد پول و این کشور در اختیار دارد.
-
UKBRENT
نماد نفت خام در فارکس، این علامت اختصاری است.
-
Gold ounce XAU
نماد یک اونس طلا در بازار جهانی فارکس، این علامت است.
-
Silver ounce XAG
نماد یک اونس نقره نیز این علامت است.
جفت ارز در بازار فارکس چه مفهومی دارد ؟
حال که با انواع نمادها در فارکس آشنا شدید، مفهوم دیگری را در این قسمت بیان خواهیم کرد. اینکه جفت ارز در بازار فارکس به چه وضعیتی اطلاق میشود، موضوعی است که بهتر است قبل از هر اقدامی با آن آشنا شویم. در بازار فارکس هر ارز با ارز دیگر ارزش گذاری و مقایسه میشود.
به این صورت که دلار در مقابل یورو قیمت گذاری میشود، به این معنی که هر یک دلار چه میزان ارزش در برابر یک یورو دارد و یا برعکس.
به همین دلیل است که گفته میشود در بازار فارکس با جفت ارزها کار میشود. ارز اول را ارز پایه نامگذاری میکنند و ارز دوم به نام ارز متقابل شناخته میشود. در جفت ارزها این ترتیب بسیار اهمیت دارد، زیرا ارزش ارز اولیه بر اساس ارز متقابل سنجیده میشود. در نتیجه باید این ترتیب کاملاً رعایت شود.
نمادهای اختصاری جفت ارزها در بازار فارکس
برای این جفت ارزها نیز نمادها و حروف اختصاری ویژه ای تعریف میشود که به توضیح هرکدام میپردازیم. این جفت ارزها به عنوان جفت ارزهای اصلی در بازار فارکس شناخته میشوند و اهمیت زیادی دارند. بنابراین لازم است آشنایی کافی با علائم اختصاری هر کدام داشته تا در زمان معاملات دچار ضرر و زیان نشوید.
- EUR/USD (میزان برابری یورو در مقابل دلار آمریکا)
- GBP/USD (میزان برابری پوند در مقابل دلار آمریکا)
- USD/CHF (میزان برابری دلار آمریکا در مقابل فرانک سوئیس)
- USD/JPY (میزان برابری دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن)
همانطور که میبینید در تمامی این جفت ارزها از دلار آمریکا استفاده شده است. در برخی موارد به عنوان ارز اصلی و در برخی به عنوان ارز متقابل دیده میشود. در جفت ارزهایی که دلار آمریکا استفاده نمی شود، به اسم جفت ارزهای کراس شناخته میشوند.
جفت ارزهای ناشناس در بازار فارکس چه مفهومی دارند؟
یکی دیگر از انواع جفت ارزها در برابر جفت ارزهای اصلی و کراس، جفت ارزهای ناشناس میباشند. این جفت ارزها مربوط به کشورهای نو ظهور و کمتر توسعه یافته است که در برابر ارزهای اصلی قرار میگیرند.
در صورتی که جفت ارزهای شناخته شده مربوط به کشورهای توسعه یافته و پیشرفته میباشد. یکی از مشکلات تبادل ارز با این جفت ارزها این است که نقد شوندگی این ارزها به دشواری انجام شده و بسیار کم است. در نتیجه به علت نوسان زیاد این ارزها، تحمل ریسک و ضرر بالا را باید داشته باشید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم به انواع نمادها در فارکس اشاره کرده و توضیحات کاملی در مورد آن بدهیم. باید گفت یکی از شرایط اولیه برای ورود به این بازارها و معامله در آن ها، آشنایی کامل با نمادهایی است که توسط معامله گران داد و ستد میشود. هریک از کشورها در بازار فارکس علامت اختصاری ویژه ای دارند که از سه حرف تشکیل شده است.
دو حرف ابتدایی مخفف نام کشور و حرف آخر واحد پول آن کشور میباشد. جفت ارزها نیز یکی از موضوعات مهم در بازار فارکس میباشد که برای مقایسه ارزها در برابر هم مورد استفاده قرار میگیرند.
در تمامی جفت ارزها از دلار آمریکا استفاده میشود. برای کشورهای نوظهور نیز جفت ارزهایی وجود دارد که به علت ریسک بالای معامله با آن ها، معمولا کمتر مورد توجه قرار میگیرند.
بهترین سایتی هستین که دیدم نمادهای معاملاتی رو کامل توضیح دادین. ممنون